Jel njima to nigde ne pise SNS?
Zborovi građana prema Zakonu o lokalnoj samoupravi mogu se baviti samo stvarima lokalnog značaja, iz opštinske nadležnosti, najprostije rečeno, a i to koliko koja opština dozvoli i reguliše statutom...tu nema govora o bavljenju "visokom politikom"... Zborovi su svakako zanemareni u ovakvom sistemu, jer ih vlast ne toleriše, oni na izborima prigrabe opštine i boli ih uvo da nadalje pitaju građane o bilo čemu..Iskoristio sam priliku da pročitam malo zakon o lokalnoj samoupravi. Na osnovu određenih članova, zakon daje mogućnost Republici i Autonomnoj pokrajini, da određene nadležnosti prenese na jedinice lokalne samouprave, bilo zakonom (u slučaju Republike) ili Odlukom (u slučaju autonomne pokrajine).
Takođe, jedinicama lokalne samourave se daje mogućnost da određene nadležnosti iz svoje oblasti, prenese na mesne zajednice.
Pokušavam da shvatim šta se želi postići sa zborovima građana. Kako sam ja shvatio (funkcionalno sam pismen, ali opet nisam pravnik) lopta je opet u rukama viših instanci vlasti. Ne vidim mogućnost za neki adekvatan "bottom-up" odgovor na promenu ovog korumpiranog sistema u trenutnom rasporedu snaga. Ja jedino oruđe koje vidim jeste građanski pritisak kao odgovor na nefunkcionisanje institucija.
Evo, koristim priliku da pozovem ljude koji su pravnici da daju svoje viđenje/objašnjenje uloge građanskih zborova u ovoj situaciji.
Opet, ponavljam, laik sam, ali sam znatiželjan.
надају се сукобу
Veselo u Veljka Dugoševića. Šta misle ovi retardi, posle svega što su uradili kao postave štan. Koji je plan? Privućiće nove članove svojim odličnim programom?
Više policije nego naprednjaka ....надају се сукобу
Verovatno ima dva izbora-da daje lovu drzavi(bia) kroz krimi olos koji ga meko reketira i donacije, ili da krene tvrdo reketiranje uz nasilje + drzavno reketiranje kroz pet miliona ziliona nemogucih inspekcija. Kad se udje u to kolo, onda kapnu i beneficije, dozvoli se sta i ne bi smelo da se dozvoli, pa ga imaju i kroz istinski zakonski okvir, crno na belo.Ovaj Babic obrvar je zaista broj jedan u svetu u toj bransi. Ovo sam jos pre nekoliko godina cuo od nekih zena koje su u tom poslu iz inostranstva. Njega prakticno prati i kopira ceo svet u tom poslu po pitanju setovanja trendova i sta ti ja znam. Cudi me ovakvo ponasanje. Lik je izgleda ili potpuno psihicki puk'o ili su neka druga necista posla u pozadini da on ovako pocne da botuje. Ne bi bilo lose da se neko pozabavi o cemu se to radi, a u maniru osvetljavanja Srbije u poslednje vreme.
To što je uspešan u svom biznisu, ne znači da je i dobar u glavi. Ja ne verujem da je on ucenjen i da ima neka pozadina, čovek je jednostavno neobrazovan i lak za manipulisanje, nešto na nivou Vlado Georgiev i Rada Manojlović, Zemlja je ravna ploča i chemtrails. A onda i dobro kapira "rage bait content", odnosno namerno snima (provokativan) sadržaj za izazivanje komentara i deljenje snimaka kako bi povećao svoju vidljivost na društvenim mrežama. Nema kapacitet on za druge stvari, ne treba mu pridavati značaj, kao ni svima drugima sličnim biznismenima i internet ličnostima.Ovaj Babic obrvar je zaista broj jedan u svetu u toj bransi. Ovo sam jos pre nekoliko godina cuo od nekih zena koje su u tom poslu iz inostranstva. Njega prakticno prati i kopira ceo svet u tom poslu po pitanju setovanja trendova i sta ti ja znam. Cudi me ovakvo ponasanje. Lik je izgleda ili potpuno psihicki puk'o ili su neka druga necista posla u pozadini da on ovako pocne da botuje. Ne bi bilo lose da se neko pozabavi o cemu se to radi, a u maniru osvetljavanja Srbije u poslednje vreme.
Treba mu sukob jer onda može da se sakrije iza vojske i policije i da na nasilje odgovori nasiljem.Njemu treba sukob, zrtvovace i jace igrace a kamoli ove mucenike na standovima