Šta je novo?

Izbori 2024

Zamisli koliko "malih čoveka" ima u ovom sistemu koji bi sa poštovanjem zakona ponovo bili radnička klasa. Koliko ih je iz kineskih patika preko noći selo u Škode Superb

Iskoristio sam priliku da pročitam malo zakon o lokalnoj samoupravi. Na osnovu određenih članova, zakon daje mogućnost Republici i Autonomnoj pokrajini, da određene nadležnosti prenese na jedinice lokalne samouprave, bilo zakonom (u slučaju Republike) ili Odlukom (u slučaju autonomne pokrajine).

Takođe, jedinicama lokalne samourave se daje mogućnost da određene nadležnosti iz svoje oblasti, prenese na mesne zajednice.

Pokušavam da shvatim šta se želi postići sa zborovima građana. Kako sam ja shvatio (funkcionalno sam pismen, ali opet nisam pravnik) lopta je opet u rukama viših instanci vlasti. Ne vidim mogućnost za neki adekvatan "bottom-up" odgovor na promenu ovog korumpiranog sistema u trenutnom rasporedu snaga. Ja jedino oruđe koje vidim jeste građanski pritisak kao odgovor na nefunkcionisanje institucija.

Evo, koristim priliku da pozovem ljude koji su pravnici da daju svoje viđenje/objašnjenje uloge građanskih zborova u ovoj situaciji.

Opet, ponavljam, laik sam, ali sam znatiželjan.
Zborovi građana prema Zakonu o lokalnoj samoupravi mogu se baviti samo stvarima lokalnog značaja, iz opštinske nadležnosti, najprostije rečeno, a i to koliko koja opština dozvoli i reguliše statutom...tu nema govora o bavljenju "visokom politikom"... Zborovi su svakako zanemareni u ovakvom sistemu, jer ih vlast ne toleriše, oni na izborima prigrabe opštine i boli ih uvo da nadalje pitaju građane o bilo čemu..

Naš predsednik skače kao oparen na pomen zborova, pa onako pokvareno, kako samo on to ume-urliče da su to Ljotićevci. 🤦 Taj čovek je, osim što je bruka ljudska u kompletu, bruka i pravničke profesije..

1000029830.jpg

Информер и те њихове опскурне медије и треба пустити да сами сахрањују свој режим. Ту се пласирају искључиво приче из пакла који су искреирали. А са друге стране, и њихови гласачи виде ведрину идеје и људи који су устали па ће у једном тренутку и сами пожелети на ту страну и да се избаве из круга пакла и којем су заробљени задруга-жвалави монструм-хепи источни фронт-информер дрекавац

Да, није случајно што су баш на Булбулдер дошли. Одувек је то био, онако мангупски крај где нису класични џибери и криминалци али батице са тим неким градским кодексом и израженим локал-патриотизмом. Можда скокнем да видим шта се дешава.

Ovaj Babic obrvar je zaista broj jedan u svetu u toj bransi. Ovo sam jos pre nekoliko godina cuo od nekih zena koje su u tom poslu iz inostranstva. Njega prakticno prati i kopira ceo svet u tom poslu po pitanju setovanja trendova i sta ti ja znam. Cudi me ovakvo ponasanje. Lik je izgleda ili potpuno psihicki puk'o ili su neka druga necista posla u pozadini da on ovako pocne da botuje. Ne bi bilo lose da se neko pozabavi o cemu se to radi, a u maniru osvetljavanja Srbije u poslednje vreme.

Ovaj Babic obrvar je zaista broj jedan u svetu u toj bransi. Ovo sam jos pre nekoliko godina cuo od nekih zena koje su u tom poslu iz inostranstva. Njega prakticno prati i kopira ceo svet u tom poslu po pitanju setovanja trendova i sta ti ja znam. Cudi me ovakvo ponasanje. Lik je izgleda ili potpuno psihicki puk'o ili su neka druga necista posla u pozadini da on ovako pocne da botuje. Ne bi bilo lose da se neko pozabavi o cemu se to radi, a u maniru osvetljavanja Srbije u poslednje vreme.
Verovatno ima dva izbora-da daje lovu drzavi(bia) kroz krimi olos koji ga meko reketira i donacije, ili da krene tvrdo reketiranje uz nasilje + drzavno reketiranje kroz pet miliona ziliona nemogucih inspekcija. Kad se udje u to kolo, onda kapnu i beneficije, dozvoli se sta i ne bi smelo da se dozvoli, pa ga imaju i kroz istinski zakonski okvir, crno na belo.
Lepota zivota u Srbiji. Ili si sirotinja ili utamnicen od strane kriminalaca.

Jedna stvar koja ce se svideti Cotri-ovo poslednje govori o nama kao narodu, niko nece pustiti suzu sto nekog obrvara reketira nasilni kriminalac koji je juce upucan ili sto Rasti pevacu otimaju mercedes Velja i drugari kao sendvic u osnovnoj skoli, ili Baki Prasetu.

To se slavi, jer obrvar je smesan, Rasta se pravi da je faca, Baka je klinac mentol, i maltretiranje njih je u narodu pozeljno. Da se narod pita, uselio bi se u njihove kuce, kao njihovi djedovi.

Добро је да и Београд показује да нису пожељни на улици као партија.
Дивим се нивоу заосталог размишљања градске партијске организације са стављањем штандова. То је превазиђен вид политичког деловања.

To što je uspešan u svom biznisu, ne znači da je i dobar u glavi. Ja ne verujem da je on ucenjen i da ima neka pozadina, čovek je jednostavno neobrazovan i lak za manipulisanje, nešto na nivou Vlado Georgiev i Rada Manojlović, Zemlja je ravna ploča i chemtrails. A onda i dobro kapira "rage bait content", odnosno namerno snima (provokativan) sadržaj za izazivanje komentara i deljenje snimaka kako bi povećao svoju vidljivost na društvenim mrežama. Nema kapacitet on za druge stvari, ne treba mu pridavati značaj, kao ni svima drugima sličnim biznismenima i internet ličnostima.

Zanimljivo za procitati.
Moji utisci su sledeci:
  1. da se udaljavamo sve vise od EU (i treba, je*******o im pas mater)
  2. vise judi bi glasalo za opoziciju nego SPS+SNS
  3. skoro 50% ispitanih je za to da studenti oforme politicku stranku
  4. 25% ljudi (tj 1 u 4 osobe) nema stav a verovatno se to preslikava i na ostatak njihovog zivota

Moze da prica ko sta hoce, cesto i da bude u pravu, kada je spoljna politika u pitanju, ali putinoljublje je dovelo do masovne pojave ovakvih likova u drustvu.

Nikakav pozitivan talas nas nije zapljusnuo iz Rusije u prethodnim decenijama, samo uticaji koji su formirali ovakve lobanje kojih se ne secam ni iz detinjstva, a rastao sam 90ih.

Vrh