Šta je novo?

Izbori 2024

Имам и ја тај проблем, тако да нисте једини. Вероватно се софтвер покварио. Натраг на тему. Списак бројева телефона СНС-ових ћација.
1741724290557.png

Vučić je u kampanji za ukidanje Republike Srpske.

Ekipu iz RS stavio u prve redove redara Ćacilenda da se ljudi sa one strane Drine ogade narodu.

Ne nasedajte na provokacije! Neće nas podeliti!
Сценарио већ виђен кад је довео момке са севера Космета у БГ на митинг, а то вече Курти послао своју параполицију на небрањен простор.

Ne, on ce za 10g biti predsednik nase zemlje, nek se ljudi podsete 90tih i pocetaka naseg ćacija vrhovnog

Kakvi carevi :love:

Inače, ok tekst:

Poslednja izmena:
Ал буши им балон и контрира у емисији уживо. Код баба и деда он важи за врло обавештену особу. Замишљам њихову реакцију кад каже да је Сорош мртав, а Сорош јуниор друг са АВ и Рамом.

Ja se vrlo plasim da ce predsednik u subotu da primeni Slobine metode. Vi koji sada studirate niste tada ni bili u planu, pa znate samo iz prica. Ali mi koji smo bili svedoci toga, makar i kao deca - strasno bese. Sve mislim da ovo nije 1991. , ni 1997. , 1996. godina, ali posto je dobrano sateran u cosak, svasta na pamet moze da mu padne. A to nece da bude dobro ni za one koji su ga u cosak saterali, ni za njegove, ni za neutralne. Ni za koga.

Protivnici njegovi su sada svesni da ako odustanu sta im sledi i naravno da nece odustati, u toj fazi se ne odustaje.

Kazu da je ispred RTS sa studentima bila legenda KK Crvena Zvezda, Milenko Topic, clan one generacije koja je osvojila 15-tu titulu nacionalnog prvaka u sezoni 1997/1998 i teskom vremenu za klub. I jedini trener u istoriji kluba koji nije doziveo poraz kao prvi trener, do duse kratko je i bio prvi trener.

Он примењује Слобине методе већ годинама, ако покуша нешто на силу за муда ће га свући са фотеље

Како ја видим постоје два могућа исхода суботе:

1. Да се скуп спроведе како студенти планирају, тј. мирно и где би се његов значај одгледао кроз број присутних - продужава агонију али неће бити толико драматично, исход ће у наредним недељама / месецима свакако бити исти као да се деси и 2.

2. Вучић у очајању покуша да ескалира својом жандармеријом и батинашима где се заврши насилним сломом режима у 48 сати од покушаја да изведе полицију или чак војску на народ - неславан крај ментално оболелог радикала

Не видим трећу опцију

Postoji i treća opcija, razvodnjavanje i osipanje, a što je doživelo "jedan od 5 miliona", "krvave košulje", "Srbija protiv nasilja". Ali, izgleda da je vođi sekte ovaj put vrlo narušeno mentalno zdravlje. Ako je ranije bio funkcionalno lice sa F dijagnozom, sada mi se čini da ide ka nekim dijagnozama za zatvoreni sistem lečenja.

A vezano za Slobu, u njegovo vreme je Arkan popio robiju za šamar policajcu, a sada policajac popije destimulaciju zato što je nečijeg sinčića uhvatio u ozbiljnom saobraćajnom prekršaju ili žvrljanju grafita. Slobin policajac nije branio izdajnika, već vođu sa eventualno katastrofalnim strateškim odlukama, sli ne izdajom. I sada policija primenjuje apsolutni minimum sile, i manje od toga.

Mislim da već sada treba razmišljati o danu posle, zato što nam je to nedostajalo 6.oktobra 2000. Kada sami nismo imali ideju, dolazili su razni ambasadori konsultanti da nam crtaju....

Постоји и опција да се формира скупштинска већина, која би изгласала прелазну владу, изборне законе, тужилаштво, РЕМ... Није толико нереално. Ако председник републике опструира, биће ухапшен и то је то. Елегантно решење, које може да потраје неколико недеља или месеци, али пре или касније доћи ће се на тај терен. Боље одмах.

O bilo kakvim ishodima, incidentima i događajima u subotu je nezahvalno diskutovati jer su sve to teorije. Još nije odlučeno gde će biti dešavanja, kakva su dešavanja, pa čak i šta se uopšte planira - blokada ili nešto drugo. I ni u tom slučaju se ne zna koliko bi eventualna blokada trajala - doduše meni je nešto u sećanju ostalo da sam čitao tvitove fakulteta koji su pisali, nakon objava o skupu u Beogradu posle Niša, da će blokada trajati daleko duže - ali opet ne mogu tvrditi nešto što se bar ovih dana ne piše kao zvanično.

Ja verujem da će studenti napraviti odličan program i da će pažljivo odabrati lokacije za dešavanja. Uostalom, njih treba podržati, što znači da se radi ono što oni govore, a ne šta nama pada na pamet.

O tome koliko su složni i organizovani (i istrajni u svojim načelima) mogu samo da prenesem priču mog oca, koji radi na jednom fakultetu u Beogradu kao nenastavno osoblje, koji kaže da su neverovatno pristojni, složni, kulturni - kao i kada im je pre neki dan na faks ušao neki čovek, a oni ga brže bolje izbacili. Nije mogao da se seti imena čoveka, neka javna ličnost očigledno, koji je došao u fazonu da im samo da lično podršku, a oni su ga izbacili uz reči da mora da poštuje studente i njihovu bezbednost i da podršku može dati i na ulici. Na fakultet nema ulaza za nestudente, odnosno ni za koga ko ne radi na fakultetu - bez izuzetaka.

Studenti glasaju za ideje a ne za lidere. Samim tim su mnogo ispred svojih sunarodnika koji četiri decenije biraju Miloševića, Koštunicu, Tadića, Nikolića, Vučića itd., da bi na kraju živeli u jednoj od najgorih država na celom kontinentu.

Vrh