O bilo kakvim ishodima, incidentima i događajima u subotu je nezahvalno diskutovati jer su sve to teorije. Još nije odlučeno gde će biti dešavanja, kakva su dešavanja, pa čak i šta se uopšte planira - blokada ili nešto drugo. I ni u tom slučaju se ne zna koliko bi eventualna blokada trajala - doduše meni je nešto u sećanju ostalo da sam čitao tvitove fakulteta koji su pisali, nakon objava o skupu u Beogradu posle Niša, da će blokada trajati daleko duže - ali opet ne mogu tvrditi nešto što se bar ovih dana ne piše kao zvanično.
Ja verujem da će studenti napraviti odličan program i da će pažljivo odabrati lokacije za dešavanja. Uostalom, njih treba podržati, što znači da se radi ono što oni govore, a ne šta nama pada na pamet.
O tome koliko su složni i organizovani (i istrajni u svojim načelima) mogu samo da prenesem priču mog oca, koji radi na jednom fakultetu u Beogradu kao nenastavno osoblje, koji kaže da su neverovatno pristojni, složni, kulturni - kao i kada im je pre neki dan na faks ušao neki čovek, a oni ga brže bolje izbacili. Nije mogao da se seti imena čoveka, neka javna ličnost očigledno, koji je došao u fazonu da im samo da lično podršku, a oni su ga izbacili uz reči da mora da poštuje studente i njihovu bezbednost i da podršku može dati i na ulici. Na fakultet nema ulaza za nestudente, odnosno ni za koga ko ne radi na fakultetu - bez izuzetaka.