Šta je novo?

Izbori 2024

Не може бити случајно, процес је сад немогуће зауставити. Да ли ће бити спор и мукотрпан или брз и интензиван, у принципу Хуља бира
Analizirajući njega, gledaće da maksimalno odloži. Biće ovo igra baš dobra igra strpljenja i istrajnosti. Pritisak mora da bude sve snažniji, jer se pokazalo da ne donosi dobre odluke pod pritiskom. Tačno se vidi da nema dana radnog iskustva u realnoj ekonomiji i to mu je Ahilova peta. Tu ga treba gađati.

Inače slažem se sa konstatacijom da se nijedna vlast do sada (koliko god katastrofalna bila) nije koristila ovoliko primitivnim metodama kao ova.

Oni ne mogu da protestuju drugačije - nego tako kako protestuju - ali drugi ljudi su ugroženi time, nemaju svi automobile, mnogi zavise od gradskog prevoza i idu peške, a i ti ljudi moraju da idu na posao da zarade da bi preživeli, ne živeli, nego preživeli. A neki od njih su stari, bolesni,...I ne dozvoljava im se ni peske da prodju. Vi koji ste mojih godina ili stariji, imate roditelje koji su stariji ljudi, zamislite njih u toj situaciji, a vi koji ste od mene mladji, a vecina vas je ovde dosta mladja od mene, imate babe i dede, pa isto tako u toj situaciji zamislite njih. Verujem da vam nije svejedno. - Kako će država da reši taj problem? Ne znam, ja nisam političar, ima ko se za to školovao i neka nadje neki civilizovan način da ispuni njihove zahteve i skloni ih sa ulica.
Moja majka je sa 74 godine prošla peške kroz studente na Autokomandi, i rekla da je to vrlo fin i ozbiljan svet. Tako da iako ne živim u Srbiji, imam dovoljno ljudi da mi potvrde da to nije tačno da ni peške ne mogu da prođu. Moj stav je bio da je trebalo ostaviti na Autokomandi tramvaj, navodeći primere iz Holandije i Belorusije sa funkcionisanjem samo javnog prevoza za vreme protesta. Ali se ne ljutim na studente što nisu tako organizovali.
Ovo je demokratija....
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ovo nije ni diktatura, zato što čak i diktatura podrazumeva profesionalnu i odgovornu upravu, a što su najprostijim rečima zahtevi studenata.

Ne razumem ljude koji se pozivaju na izbore iz 2000te ili neke nove izbore kako bi se dao nekakav pravni legitimitet nekom novom zahtevu. Svaka institucija koja postoji u ovoj zemlji je pogazena, demokratska ili nedemokratska. Ova vlast zvanicno, najzvanicnije, nije legalna i legitimna, ali odbija da to prihvati. Alo, ljudi, pala vlada vam donosi zakone na nelegitiman nacin. Gradske skupstine donose odluke nakon fizickog sprecavanja opozicije da prisustvuje. Pa to je 3 puta gore od sumnjivog izbornog rezultata. Tuku vas likovi sa laznim policijskim uniformama. Policija naocigled mnostva kamera hapsi novinara koga je napala zena, a nju vodi u bolnicu.

Jedino jos da vam pisaju niz grlo, ali mozda vam je i to legalno, legitimno, jbg, sacekajmo 2027.

Ali taj drugi ko posle njega dođe, sve će isto da radi što radi SNS, samo neće tako da se zove.
Ne znam samo kako posle 4 meseca nekima i dalje nije jasno da poenta protesta i blokada nije smena "njega", nego ispravljanje i vraćanje sistema u normalu, teranje institucija da budu institucije i rade svoj posao u okviru svojih nadležnosti, a onda samim tim i da se pokrene smena i procesuiranje "njega" i "njegovih".

Nakon toga, ako sistem funkcioniše, treba održavati isti taj sistem i onda se neće ponoviti "on".

I sad naravno očekujem pesimističke argumente. Potpuno je nebitna diskusija, institucije moraju da rade svoj posao i kraj priče. Tu nema pregovora.

1000028173.jpg

Odlicno, odlicno, svaka od ovih objava me raduje. Samo dizanje tenzija i pretnje narodu, sto vise to bolje. Pa oni stvarno ne kapiraju da 50% muskog stanovnistva ove drzave samo moli za izgovor da nekom j*** sve po spisku. 😅 To nam je u genima.

Vidis Cotra kako sve samo leze na svoje mesto. Slavi sad, kukao si do juce da nema nista od pesacenja i kiflica.

Сад се кнез инфилтрирао у њихове редове.

Mentalno razgibavanje:

- Prebijen ovaj, Hari Poter, kako se zove beše...
- Selaković?
- E da, taj... Prvo slomljen mu nos, bore mu se za život, a na kraju ispade samo prijava za verbalno nasilje...

Hari Poter... 🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
Moja majka je sa 74 godine prošla peške kroz studente na Autokomandi, i rekla da je to vrlo fin i ozbiljan svet. Tako da iako ne živim u Srbiji, imam dovoljno ljudi da mi potvrde da to nije tačno da ni peške ne mogu da prođu. Moj stav je bio da je trebalo ostaviti na Autokomandi tramvaj, navodeći primere iz Holandije i Belorusije sa funkcionisanjem samo javnog prevoza za vreme protesta. Ali se ne ljutim na studente što nisu tako organizovali.

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ovo nije ni diktatura, zato što čak i diktatura podrazumeva profesionalnu i odgovornu upravu, a što su najprostijim rečima zahtevi studenata.
Pre neko veče na Brankovom mostu, nisu dali ni peske da se prodje, nego su ljudi čekali da se sklone, da bi prošli. Iz prve ruke sam imao info.

Saglasan sam, javni prevoz treba da funkcioniše.

Ja sam upravo to hteo da kažem, da oni (vlast) kažu da je ovo demokratija, a da osnovna načela iste ne poštuju, nisi shvatio ironiju u mom postu. U praksi je zastarela autokratija.

Када маса прелази мост, редари праве паузе због безбедности.

Пролазак хитних служби организује се у случају свих дугачких протеста. Код шетњи, и кратких окупљања то није битно. За јавни превоз стварно нема смисла сада да причамо, има пречих ствари.

Poslednja izmena:
Када маса прелази мост, редари праве паузе због безбедности.

Пролазак хитних служби организује се у случају свих дугачких протеста. Код шетњи, и кратких окупљања то није битно. За јавни превоз стварно нема смисла сада да причамо, има пречих ствари.
Da je sreće da svi busevi GSPa budu parkirani na sred Gazele još od novembra.

Ne znam samo kako posle 4 meseca nekima i dalje nije jasno da poenta protesta i blokada nije smena "njega", nego ispravljanje i vraćanje sistema u normalu, teranje institucija da budu institucije i rade svoj posao u okviru svojih nadležnosti, a onda samim tim i da se pokrene smena i procesuiranje "njega" i "njegovih".

Nakon toga, ako sistem funkcioniše, treba održavati isti taj sistem i onda se neće ponoviti "on".

I sad naravno očekujem pesimističke argumente. Potpuno je nebitna diskusija, institucije moraju da rade svoj posao i kraj priče. Tu nema pregovora.

Ne znam više šta je poenta...Pošteno da ti kažem.

Ona poslanica, trudna, pala u nesvest, u kritičnom stanju, u bolnici, bori se za život, evo je posle dva dana, ziva, zdrava, prava, normalna...Onog napali, pa ga nisu napali, nego su se samo verbalno obračunavali. Sada se pojavljuju neki drugi studenti koji nisu protiv Vučića, a nisu ni protiv studenata u blokadi, pa su i protiv njega i protiv ovih drugih i svi su medjusobno protiv svih...Bog te pita šta će tu da bude na kraju.

Koje vracanje sistema u normalnu? Kada je sistem bio normalan? Koji? Za vreme Slobe? Dosmanlija? Sadašnji? Za vreme ostataka Titovog režima? Šta je drugacije u sistemu u poslednjih 40 godina?

Kad je bio Sloba - isto si imao stranačko zapošljavanje i blizi put do nekih stvari, ako si njima bio blizak, isto je bilo za vreme Dosmanlija, isto je i sada. Isti filmovi, samo drugi glumci.

I tako smo pre 25 godina mislili samo da se promeni Slobin režim, sve će biti bolje...I došle su Dosmanlije, a dobili smo jedne probleme, umesto drugih. Isto i kada je došla aktuelna vlast. Sjahivali jedni, drugi uzjahivali. I uvek je bio ,,on" i ,,njegovi". I svuda imaš ,,njega i njegove", samo je kod nas previše izraženo i bahato.

Ono što bi lično voleo - je promena sistema. A da me bude baš briga ko je predsednik, jer on nije (tačnije ne bi trebao da bude) sistem. I da kao običan građanin, radan i slobodan čovek, koji plaća svoje obaveze prema državi, od strane državnog sistema budem poštovan kao i svi drugi, a ne da u odnosu na mene, oni koji su članovi vladajiće stranke budu privilegovani, samo zbog toga.

Studenti blokirali ulaz u zgradu RTS-a: „Niko ne ulazi, dok se ne oslobodi javni servis“
Studenti su u objavi na Instagramu naveli da će izlazi biti omogućen svim zaposlenima, ali da niko neće ulaziti dok se „ne oslobodi RTS“.
Studenti su pozvali građane koji žele da ostave donacije, da to učine na obližnji fakultetima poput Mašinskog, Pravnog, zgrade Tehničkih fakulteta.

Vrh