Šta je novo?

Izbori 2024

Jel poznata lokacija gde će se održati protest 15. marta?
Biće neka 4 skupa po gradu, pa se ide do skupstine
Ta 4 skupa imaju vasarski karakter kao protesti u NS, KG, NI, a ovo ispred skupstine biće ozbiljnija prica
To je kompromis, jer nekima se nisu bas svideli ti vasarski protesti
Moguće da ce nesto da se promeni do tad, ali ovo je otprilike plan za sad

Biće neka 4 skupa po gradu, pa se ide do skupstine
Ta 4 skupa imaju vasarski karakter kao protesti u NS, KG, NI, a ovo ispred skupstine biće ozbiljnija prica
To je kompromis, jer nekima se nisu bas svideli ti vasarski protesti
Moguće da ce nesto da se promeni do tad, ali ovo je otprilike plan za sad
Meni ovo liči na kulturan poziv da narod dođe tamo gde je stvarno potrebno.

yes-yeah.gif

Inače lik je iskoristio Ćaci kamp da postavi ograde i time efektno ogradi ceo Pionirski park.

Ne bi me čudilo da i ispred Skupštine se odjednom desi neki "kamp" nekih SNSovaca te da Nelečeni i oko njih posadi ograde kao izgovore da ih čuva od napadača i incidenata.

I postojeće radove će sigurno da ostave, da i na taj način još malo ometu sve okupljene.

Računajte da će u danima pre 15.3. uraditi sve čega se sete, svaku malu smetnju će iskoristiti i upotrebiti da spreče ljude da se okupe u Beogradu. Uostalom, rekoh već da su otkazali ili rezervisali mnoge autobuske polaske. Isto će biti i sa vozovima. Ne bih se začudio i da bude nekih obustava rada na naplatnim rampama tog dana, da ne mogu ljudi da dođu ni kolima i kombijima. Kao padne sistem pa ne mogu da rade. Ma smisliće Sekta svašta.

Svakako bi bilo dobro da 15.3. svi koji dolaze kolima ne koriste autoput, bar ne celom dužinom. Definitivno mogu da ga zamislim kako smišlja neki "pad sistema" za taj dan na naplatnim rampama.

Poslednja izmena:
Ne kažem da je prevara, daleko bilo, nego sam hteo da otvorim diskusiju na ovu poruku studenata.
Razumem zašto si tako protumačio mene, više je do mog straha da ne budem(o) opet izmanipulisan(i) sa šetnjama.
Pa ko ce da te manipulise? Tajni plan hiljade tajnih agenata studenata koji su izglasali da manipulisu gradjanima?

Inače lik je iskoristio Ćaci kamp da postavi ograde i time efektno ogradi ceo Pionirski park.

Ne bi me čudilo da i ispred Skupštine se odjednom desi neki "kamp" nekih SNSovaca te da Nelečeni i oko njih posadi ograde kao izgovore da ih čuva od napadača i incidenata.

I postojeće radove će sigurno da ostave, da i na taj način još malo ometu sve okupljene.

Računajte da će uraditi sve čega se sete, svaku malu smetnju će iskoristiti i upotrebiti. Uostalom, rekoh već da su otkazali ili rezervisali mnoge autobuske polaske. Isto će biti i sa vozovima. Ne bih se začudio i da bude nekih obustava rada na naplatnim rampama tog dana, da ne mogu ljudi da dođu ni kolima i kombijima. Kao padne sistem pa ne mogu da rade. Ma smisliće Sekta svašta.

Svakako bi bilo dobro da 15.3. svi koji dolaze kolima ne koriste autoput, bar ne celom dužinom. Definitivno mogu da ga zamislim kako smišlja neki "pad sistema" za taj dan na naplatnim rampama.

Što bi se reklo u mom kraju - to će im pomogne znaš kako :) Pa grupica ograđenih SNSovaca je poslednje što postavljaš pred besni narod :D

Što se rampe tiče - jaka stvar, polomiš rampu i prođeš.

Ne vidim kako efikasno zaustavljaju narod na bilo koji način, ljudi se jednostavno više ne boje. Ono, mogu i kordone da postave, utisak mi je da je energija naroda takva da su spremni da se šibaju i probiju ih.

Slažem se ja s tobom i pogotovu poštujem tu rešenost da se bilo kakva sektaška blokada počisti ko rukom odnesena. Samo kažem - ne treba ih potcenjivati nikad i uvek treba očekivati sve i svašta od njih i biti spreman šta god se desi. Neka im se smejemo, samo da ne upadnemo u zamku da ih potcenimo. Bolje je i preceniti ih ali da se oslobodimo, nego ih potcenjivati.

Đubre koje ih vodi jeste bolesno i ludo, ali nije glupo. Nažalost, neopisivo je lukavo i domišljato, najviše kad treba da smisli kako da se održi na vlasti.

Sve što se bude dešavalo u narednih pet dana, širom Srbije a pogotovu vezano za Beograd (vozovi, autobusi, taksiji, putevi...) treba pratiti sa najvećim oprezom i pažnjom. Ja imam osećaj da ovaj sprema nekoliko nezamislivih podlosti, ko zna šta će sve da mu padne na pamet.

Očekujem da pozove i Dodikove Orkove u pomoć, a i Orbanove.

Da podsetim da smo već imali slučajeve da Orbanova murija šparta po Srbiji u službenim vozilima i zastrašuje valjda Mađare ovde...

3. april 2022, na dan izbora, mađarska murija usred Beograda:
1648998243-madjarska-policija-kombo-1200x800.jpg

Poslednja izmena:
Ne postoji nijedan jedini razlog da se diraju caciji.

Ko su oni, da li tamo borave protivzakonito, da li generalno na slobodi borave protivzakonito... sve su to stvari za policiju i tuzilastvo.

I ta zgrada ispred koje su stali je nebitna, niti ce neko biti tamo, niti bi se ulaskom tamo nesto dobilo.

Protest treba nenasilno zaostriti pritiskom na institucije koje ne rade svoj posao, bilo da pritiskom na njih se vodi do slobodnih izbora ili do ispunjenja studentskih zahteva ili oba.

Bilo je skupova oko RTS-a, ali niti su stotine hiljada ga opkolile, niti je tolika masa to radila malo ostrije i na primer bila spremna i da udje unutra da malo poprica ili blokira zgradu ako treba i nedeljama.

U blizini su i sudovi, REM, RIK... isti princip.

Nije isto kad to rade studenti i gradjani i to odjekne i kada radi neko na koga i mi sa opozicione strane vecinski prevrcemo ocima kada ih vidimo kako ulaze u neke institucije i tamo nesto pokusavaju.

Plan se mora imati i mora biti bolji i kreativniji od svega sto je opozicija ikada smislila. Mada je vec samo po sebi bolje i efikasnije ako su studenti u RTS-u i zahtevaju intervju ili nesto nego kad je B. Obradovic upadao. Za RIK isto vazi itd.

I plan mora voditi ka slobodi i pravnoj drzavi.

To se ne dobija besmislenim nasiljem, bilo prema cacija, bilo prema policiji ili prema praznim zgradama.

Pobornici nasilja ne razmisljaju o danu posle, prakticno bi se svelo na 15.3. i sve sto smo do sada postigli bi bilo baceno u vodu ako se ne bi uspelo. A ne uspeva se tako sto premlatis cacije i upadnes u neku zgradu poput skupstine.

Na kraju, sve je to i besmisleno jer ne postoji plan za dan posle i ne postoji taj koji bi preuzeo vlast 16.3. na legalan i legitiman nacin.

Život me je davnih dana naučio da budem oprezan (za neke paranoičan), realan, ciničan i generalno ptica zlosutnica (da očekujem najgori scenario).

Mislim da će protest biti protraćen ako se ne ide dalje od šetnje i okupljanja.

E sad, verujem da bi u slučaju da studenti i ostali koji protestuju upadnu u RTS i REM radi blokade istih, režim bio spreman na sve.

Pretpostavljam uvođenje vanrednog stanja, verovatno i policijskog časa (setite se korone i 2020 god).

Naravno, ljudi sa opravdanjem ne bi prihvatili to a onda ulazimo u opasan scenario gde je sve moguće.

Скуп 15.3. свакако неће бити последњи велики скуп у Београду. Тек после 15.3. студенти крећу у борбу не само за промену система, већ и за директну промену власти и њених пијуна у државним институцијама и медијима. Све ће ово да потраје, али не може преко ноћи да се сруши режим који већ 13 година влада овом земљом и који има апсолутну моћ над целим државним апаратом. Поента студентске побуне и јесте да се повлаче потези којима се власт најмање нада и као што @Beki каже, протест 15.3. мора остати миран да би се после тога кренуло у конкретну борбу не само за промену власти, већ и за начин на који би то могло да се изведе и да се види како би и у сарадњи с ким требало направити привремену владу која би ослободила медије и направила услове за фер и слободне изборе, али и ослободила институције да би исте коначно могле да испуне студентске захтеве. Студенти су рекли да протест у БГ неће бити исти као у Нишу и Крагујевцу, што је за сад довољно.

A po kom osnovu smatras da ce bilo kakav protest koji izazove nasilje na ulicama,ispred kampa itd na bilo koji nacin ugasiti proteste i saterati ljude u kuce da ne provire napolje i prekidaju borbu.Bas naprotiv,bilo kakvo nasilje moze samo rezultirati pojavom jos vise besnih i masovnijih protesta koji ce samo ubrzati pad ovog rezima.Vec smo imali vise puta zadnjih par godina mirne setnjice koje su se same od sebe ugasile.Znaci apsolvirali smo da to prosto ne pije vodu vise i da ih se vlast ne plasi.

Постоји већ доста варница и чарки грађана са СНСовцима и полицијом широм Србије. И то није утицало негативно на одзив на протестима.
Ово је грудва која се убрзано котрља са врха брда и само расте, добија на маси и на запремини, а са тим и на убрзању.

Vrh