Šta je novo?

Izbori 2024

Sa ove teme nije još, ali jeste sa dve ili tri slične u Relax sekciji, sa sigurnošću ti to tvrdim, znam iz prve ruke.
Evo nek Igor kaže da ne govorim istinu, ako lažem. :)

A ko sprovodi cenzuru? Pa onaj ko ima pristup Ban dugmetu valjda... nije moja baba :)
Ja jos nisam video da je Igor ideoloski sklanjao ljude sa tema, kada preteraju u obracanju drugim clanovima da, ali to je opste ponasanje.

Ja jos nisam video da je Igor ideoloski sklanjao ljude sa tema, kada preteraju u obracanju drugim clanovima da, ali to je opste ponasanje.
A tooo je u pitanju?
Onda ništa! :)
Sve ok! :)

kada preteraju u obracanju drugim clanovima da, ali to je opste ponasanje
Ovo je vrhunski argument! Svaka čast! :)

Izvini, moram malo da koristim i ove metode, jer daješ mi povod besmislenim postovima.
Šta znači uopšte "preteruju"?
Jel ima neki normativ koji kaže šta jeste a šta nije preterivanje?
Jesi svestan da za svakog čoveka "preterivanje" znači različitu stvar u različitim kontekstima - UPRAVO ZBOG ČEGA to ne treba koristiti kao kriterijum.
I tako dalje, i tako bliže...

Ovo je vrhunski argument! Svaka čast! :)

Izvini, moram malo da koristim i ove metode, jer daješ mi povod besmislenim postovima.
Šta znači uopšte "preteruju"?
Jel ima neki normativ koji kaže šta jeste a šta nije preterivanje?
Jesi svestan da za svakog čoveka "preterivanje" znači različitu stvar u različitim kontekstima - UPRAVO ZBOG ČEGA to ne treba koristiti kao kriterijum.
I tako dalje, i tako bliže...
Jesam, isto tako nekome nesto da kazes u stvarnom zivotu neko ce te iskulirati, neko ce te prebiti.
Tako da je i u stvarnom zivotu isto kao i na forumu.
Kada se subjektivno oseti da si preterao sklonjen budes na temi, kome se ne svidja moze da ide na druge forume, svaki ima svoja pravila i svoju moderaciju.

Evo ti odgovor:

Sta mi vredi veca plata i autoputevi kad ne mozes u drzavnoj bolnici i domovima zdravlja da se lecis?
Greška! Samo treba da postiram par slika kliničkih centara koji su otvoreni u poslednjih 10 godina.
A što se tiče usluge u njima, pa izvini ali dozvoli da ima različitih iskustava sa lekarima. Neko je zadovoljan, neko nije, da ima prostora za unapređenje sigurno, da je isto kao pre deset godine, nije... i u dobrim i u lošim stvarima.

Ovakvim ignorisanjem realnosti upadaš u grešku da te SNS bot razvali i u očima nekoga ko se koleba, a treba da glasa, navede vodu na SNS vodenicu. Ispadaš neozbiljan jer su ti argument klimavi. Prosečan glasač zna da je usluga u bolnicama trange frange, vazda je tako bilo, ali zna i da su silne nove bolnice otvorene, silna nova oprema kupljena. Prosečan glasač u ovoj tvojoj kritici ne vidi dovoljan razlog da NE GLASA za SNS.

li kada ne funkcionise zakazivanje za vadjenje dokumenta pa cekas 3h da izvadis novi dokument?
Opet greška!
A ko je uopšte uveo sistem eUprave? Žuti?
Pa sad pljuj po SNS kad nekad padne sistem?
Neozbiljno - pogledaj komentar gore, primenjiv je i u ovom slučaju.

Ili kada sudovi ne rade posao kako treba pa ako se tuzis sa nekim ko je pri SNSu u startu si izgubio?
Pregazi ti neko dete i nestane snimak?
Privedu osumljicenog za nestanak deteta od par godina i on premine u pritvoru ubrzo?
Dedin unuk baci petardu sa terase, dedu privedu i osude na 30,000 dinara i on jer nema od penzije da plati kaznu zavrsi u zakonu gde da ubiju 2 delinkventa?
Ovde mogu i da se složim - za ove stvari se kažnjava na izborima.

Ekonomski bi stojali i da je na celu vlade poslednjih 12 godina bio fikus, jer je Vucic i SNS stupio na vlast u trenutku oporavka od svetkse ekonomske krize, a IT sektor je krenuo masivno da se razvija.
Srbija je bolja ekonomski UPRKOS ogromnoj korupciji i kradji koju SNS sprovodi godinama, a ne jer je su Vucic i njegovi oko njega neki eksperti za to.
Irelevantno je šbbkbb.... relevantno je šta je bilo. A bilo je da je za vreme vladanja SNS došlo do solidnog ekonomskog oporavka.
Ignorisati tu činjenicu, ne priznavati im taj uspeh je glupo i odbija glasače. Umesto ignorisanja ili šbbkbb objašnjenja, treba konstatovati realnost i insistirati da je taj progres imao ogromu cenu na strani zaduživanja i rasta korupice i tako kritikovati vlast. Ti argumenti imaju moć da dopru čak i do penzionera. Kad ih lepo i pozitivno formulišeš, umesto da ideš negativno, i kontra mozgu.

Sve u svemu, jbt ka vam samo kažem da u kritici režima trebate da budete malo manje gresivni, a malo više objektivni.
Imaćete daleko više uspeha.

Jesam, isto tako nekome nesto da kazes u stvarnom zivotu neko ce te iskulirati, neko ce te prebiti.
Tako da je i u stvarnom zivotu isto kao i na forumu.
Kada se subjektivno oseti da si preterao sklonjen budes na temi, kome se ne svidja moze da ide na druge forume, svaki ima svoja pravila i svoju moderaciju.

Greška!
Subjektivno-objektivno daješ pojedincu veću moć arbitriranja nego što pojedinac treba da ima.
To nije demokratija, to je jednoumlje da ne kažem težu reč.
I to je ok, samo nemojte ovde da mi se pravite toše i izigravate da ste "nešto bolje" od ovih "nepomenika" koje bi da oterate sa vlasti.
Jer ništa bolji niste - ako ne i gori.

Greška! Samo treba da postiram par slika kliničkih centara koji su otvoreni u poslednjih 10 godina.
A što se tiče usluge u njima, pa izvini ali dozvoli da ima različitih iskustava sa lekarima. Neko je zadovoljan, neko nije, da ima prostora za unapređenje sigurno, da je isto kao pre deset godine, nije... i u dobrim i u lošim stvarima.
To je super.
Mojoj devojci kad je trebala magnentna rezonanca da vide da li ima multipl sklerozu dali joj termin od 2 meseca za istu, sjajna stvar.
Odradila na kraju kod privatnika za 10,000 RSD.
Ja kad sam poslednji put otisao sa temperaturom od 38.5 u dom zdravlja nenajavljen (jer ko moze da predvidi temperaturu) cekao 3h u cekaonici.

Opet greška!
A ko je uopšte uveo sistem eUprave? Žuti?
Pa sad pljuj po SNS kad nekad padne sistem?
Neozbiljno - pogledaj komentar gore, primenjiv je i u ovom slučaju.
Pa ako ga uvode onda je valjda normalno da ga odrade kako treba?
Posebno kada se uzmu masne pare za isti? Radim u ITu i svi nasi IT projekti su jedno 5-10x pretplaceni i to uglavnom burazerskim firmama.

Ovde mogu i da se složim - za ove stvari se kažnjava na izborima.
Ovde je sustina problema u tvom razmisljanju.
OVE STVARI SE KAZNJAVAJU ZATVOROM, ne izborima.

Irelevantno je šbbkbb.... relevantno je šta je bilo. A bilo je da je za vreme vladanja SNS došlo do solidnog ekonomskog oporavka.
Ignorisati tu činjenicu, ne priznavati im taj uspeh je glupo i odbija glasače. Umesto ignorisanja ili šbbkbb objašnjenja, treba konstatovati realnost i insistirati da je taj progres imao ogromu cenu na strani zaduživanja i rasta korupice i tako kritikovati vlast. Ti argumenti imaju moć da dopru čak i do penzionera. Kad ih lepo i pozitivno formulišeš, umesto da ideš negativno, i kontra mozgu.

Sve u svemu, jbt ka vam samo kažem da u kritici režima trebate da budete malo manje gresivni, a malo više objektivni.
Imaćete daleko više uspeha.
Pa bio sam objektivan, rekao sam da imamo vise para u dzepu.
Subjektivno da mislim da bi imali jos vise da je neko drugi bio na vlasti.

Opet, ja pricam iz mojih iskustava i to skorasnjih o propadanju institucija, a oni su da mnogo malo institucija u ovoj drzavi radi kako treba.
Istakao bih da je moje najbolje iskustvo sa APR-om i da tu stvari rade kao podmazane dok u vecini drugih institucija bude uvek katastrofa.

Greška!
Subjektivno-objektivno daješ pojedincu veću moć arbitriranja nego što pojedinac treba da ima.
To nije demokratija, to je jednoumlje da ne kažem težu reč.
I to je ok, samo nemojte ovde da mi se pravite toše i izigravate da ste "nešto bolje" od ovih "nepomenika" koje bi da oterate sa vlasti.
Jer ništa bolji niste - ako ne i gori.
Pa ti napravi demokratski forum i oduzmi sebi admin prava, ne znam sta da ti drugo kazem.
Nijedna moderacija nikada nije bezgresna.

Screenshot_20200908_182920_com.android.chrome.jpg

Ovde je sustina problema u tvom razmisljanju.
OVE STVARI SE KAZNJAVAJU ZATVOROM, ne izborima.
Nisi u pravu!

Kad kažem da se ovo kažnjava izborima, podrazumevam zatvor posle, ako se na sudu dokaže krivica.
Ne zalažem se za zatvor revolucijom i giljotinom, figurativno ili bukvalno, uz menjanje vlasti na ulici.
Zašto - jer daj haotični proces napravi novu nepravdu koja je daleko veća od nepravde koju bi ispravio sudeći ovima za njihova nepočinstva.

Nijedna moderacija nikada nije bezgresna.
U pravu si!
Samo konstatujem, ne ljutim se.
Ljudi smo, grešimo. A svako ima pravo da donosi odluke u skladu sa svojim aršinima.
Ja se grohotom nasmejem na nadobudne forumaše ovde koji prema meni imaju stav "bolji sam od tebe, ti SNSovska botovska drtino", a ovamo traže da se ljudi banuju.

Neka neko javi Nebojši Krstiću da ima dvojnika
Samo što ja radim za dž, a on ipak ima neku kintu... ;)
A realno, mnogo ja moram da jašem da dođem na njegov retorički nivo... tako da je ok :)

E tu se vidi koliko je temeljito glupav taj SNS... plaćaju čoveka, a ne usmeravaju ga ovde da malo poguši ovo forumsko jednoumlje.
A baš bi dar mar napravio, mogu misliti poplavu povika "banujte ga!!!!" :)

Poslednja izmena:
Nisi u pravu!

Kad kažem da se ovo kažnjava izborima, podrazumevam zatvor posle, ako se na sudu dokaže krivica.
Ne zalažem se za zatvor revolucijom i giljotinom, figurativno ili bukvalno, uz menjanje vlasti na ulici.
Zašto - jer daj haotični proces napravi novu nepravdu koja je daleko veća od nepravde koju bi ispravio sudeći ovima za njihova nepočinstva.
Znaci pauzirati zakon protiv vladajuce stranke dok se oni ne smene?
Jel cujes ti sebe?
Gde su istrage i tuzioci u aferama koje sam opisao iznad?

Ja ne pricam o zatvaranju ljudi u zatvor bez procesa, ali kod nas ni ne dodje do procesa ili se on izvrgava ruglu (apelacioni sud koji nonstop vraca presude pa se citava "presuda" odlezi na slobodi iz pritvora).

Znaci pauzirati zakon protiv vladajuce stranke dok se oni ne smene?
Jel cujes ti sebe?
Gde su istrage i tuzioci u aferama koje sam opisao iznad?
Ajde budi realan, je li realno očekivati da vlast dopusti pravosuđu da sudi toj vlasti?
Nije...

Dakle... skinuti ih na izborima, pa suditi im, tamo gde ima dokaza...
Na to sam mislio... imao sam u vidu realan život, a ne neku idealnu situaciju koja je sigurno bolje i lepša, ali na žalost stvaran svet je drugačiji.

Ajde budi realan, je li realno očekivati da vlast dopusti pravosuđu da sudi toj vlasti?
Nije...

Dakle... skinuti ih na izborima, pa suditi im, tamo gde ima dokaza...
Na to sam mislio... imao sam u vidu realan život, a ne neku idealnu situaciju koja je sigurno bolje i lepša, ali na žalost stvaran svet je drugačiji.
Pa protiv toga se ljudi bune, ne znam sta ti nije jasno.
Zahtevi su da institucije rade ko god da je na vlasti, a ne da sjase kurta da uzjase murta.

Pa protiv toga se ljudi bune, ne znam sta ti nije jasno.
Zahtevi su da institucije rade ko god da je na vlasti, a ne da sjase kurta da uzjase murta.
Dva miliona glasova protiv i problem rešen.
Kakvi god da su izborni uslovi, nebitno je.

Ne treba revolucija, ne treba da se majmuniše po ulicama, blokira i pravi haos.
Samo zaokružiš broj na papiru i odeš kući.

Dva miliona glasova protiv i problem rešen.
Kakvi god da su izborni uslovi, nebitno je.

Ne treba revolucija, ne treba da se majmuniše po ulicama, blokira i pravi haos.
Samo zaokružiš broj na papiru i odeš kući.
Citiracu tebe:
Ajde budi realan

To se moze kada su ti dati fer izborni uslovi, u ovom medijskom mraku i u ogromnim nepravilnostima koja vlast sporovdi suludo je pricati o tome.
To je kao da ti ja slomim nogu pa ti kazem trkamo se ko ce pre da istrci kilometar...

Samo ću ti spomenuti:

2000ta
2012ta

Oba puta izbori su sprovedeni po pravilima vlasti, u neregularnim uslovima... i stvar se obrnula.
Stvarnost te demantuje.

Sasvim je moguće, treba samo da većina ljudi ŽELI da glasa za drugoga.
Naš problem je što većina ljudi to NE ŽELI - najviše zbog lošeg kvaliteta alternative koja im se nudi.

Znam da su izborni uslovi mnogo zgodan izgovor. Ali problem opozicije je što je ljudi ne žele.
Treba nam nova opozicija.

Sve su ti ovo proste činjenice, možeš ti da vrtiš i migoljiš priču okolo koliko hoćeš, činjenica ostaje: vlast pada kad ljudi glasaju za nekog drugog, a da bi glasali za nekog drugog, taj neko drugi treba da bude vredan njihovog glasa. Kad se taj pojavi, SNS će da padne. Za sada nema naznaka da će to da se desi, na žalost.

Samo ću ti spomenuti:

2000ta
2012ta

Oba puta izbori su sprovedeni po pravilima vlasti, u neregularnim uslovima... i stvar se obrnula.
Stvarnost te demantuje.

Sasvim je moguće, treba samo da većina ljudi ŽELI da glasa za drugoga.
Naš problem je što većina ljudi to NE ŽELI - najviše zbog lošeg kvaliteta alternative koja im se nudi.

Znam da su izborni uslovi mnogo zgodan izgovor. Ali problem opozicije je što je ljudi ne žele.
Treba nam nova opozicija.

Sve su ti ovo proste činjenice, možeš ti da vrtiš i migoljiš priču okolo koliko hoćeš, činjenica ostaje: vlast pada kad ljudi glasaju za nekog drugog, a da bi glasali za nekog drugog, taj neko drugi treba da bude vredan njihovog glasa. Kad se taj pojavi, SNS će da padne. Za sada nema naznaka da će to da se desi, na žalost.

1000027661.jpg

Na kraju se svodi na to šta je kome bitno. Meni su bitne institucije koje rade, a one su razorene, ne smeju da prdnu dok ne dobiju mig. To se sada vidi i po tome što je Vučić “dao” odrešene ruke tužilaštvu (što implicira da su im bile vezane).
Sada su hapšenja koja su isključivo zbog pritiska javnosti.
Argument “uvek je bilo tako” mi tek nije jasan jer to znači da uvek treba i da ostane tako. Ako je nešto loše, valjda ga treba promeniti.

Extronics dobro primećuje da je SNS zajhao na talasu svetske ekspanzivne monetarne politike i niskih kamatnih stopa. Razvoj IT i ostalih online poslova su doprineli da više ljudi živi dobro.

Da završim, pored institicija mi je mnogo bitno i da postoji dijalog u društvu, podela vlasti i socijalna pravda. Pod SNSom toga nema. Svako ko podržava SNS treba i da se zapita šta ovoliki svet traži na ulici. Nije demokratija samo brojanje glasova, pa ako imaš više, ne moraš ni Zakone da poštuješ.

Da završim, pored institicija mi je mnogo bitno i da postoji dijalog u društvu i socijalna pravda. Pod SNSom toga nema. Svako ko podržava SNS treba i da se zapita šta ovoliki svet traži na ulici. Nije demokratija samo brojanje glasova, pa ako imaš više, ne moraš ni Zakone da poštuješ.
Samo mogu da kažem da se slažem.
S ogradom da se ipak ne isplati zapaliti kuću da bi isterao miša iz rupe.
Ima i boljih načina.

Vrh