Šta je novo?

Izbori 2024

Vi koji gubite vreme raspravljajući se i ubeđujući se sa Perkanom ga u neku ruku i zaslužujete. To je kao kada biste pokušali da se raspravljate sa Jehovinim svedokom koji vam je zakucao na vrata. Alo, pa šta god vi kažete tom Jehovinom svedoku, kakav god odnos uspostavite sa njim, šta god mu uradite ili ne uradite, kakvi god da ispadnete, koji god argument iznesete, koju god psihologiju da primenite na njemu... on vaš prag neće napustiti ništa drukčiji. Nećete ništa postići sa njim.

Ne bi njega centrala slala vama na prag da nije sigurna da ga je dovoljno indoktrinirala da šta god vi kažete ili uradite, da on neće napustiti niti za trunku promeniti veru u svoj kult. Tako vam je i s ovim ovde. Vi mislite da je on došao ovde da diskutuje, pa tako i postupate i mislite da ga nešto menjate i ispravljate. A od toga prosto nema ništa. On je tu da menja vas, ili da vas prosto mrači i ometa. I širi podele. Nije on tu da bi vas slušao ili ne d'o bog nešto učio i korigovao. Pogotovu ne kada vidite valjda i sami da se aktivirao na političkim temama taman kad mu se vođa kulta klima i diže svaku opštinu u Srbiji protiv sebe, a kanali dezinformisanja koje ovaj (P) prati propovedaju o nekom građanskom ratu, kidanju Srbije, sudnjem danu, zaverama i šta ti ja znam.

Polaziti od pretpostavke da je ovaj došao ovde da bi pričao o Srbiji je isto što i pretpostavljati da vam je Jehovin svedok zakucao na vrata da bi ćaskao i družio se sa vama.

Bravo @Bender Rodriguez , svaka čast! I ne odnosi se samo na njega, ima tu jos ( ja znam 2 coveka) koji kao nisu politicki opredeljeni, a kad krene prica o preporodu, pa citati, pa objasnjenja.....
Najbolje je ignorisati i ne prepucavati se jer mozda i zarađuju na tome.
U pravu si, što se tlo njima ljulja vise, ovde vise "grizu".

A sad nešto ozbiljno. Objavljen je izveštaj ekspertske grupe oko analize studentskih zahteva i dostavljen je plenumima na razmatranje. Link
U okviru teksta imate link ka izveštaju.

Nema te osobe koja je voljno predala vlast. Vlast opija svakog, bez izuzetka.
... осим Зорана Живковића, Војислава Коштнице, Бориса Тадића и Драгана Ђиласа. И то је једна од много цивилизацијских разлика у односу на Вадикале. За моја мерила, они су лига богаља, као и ова крџава опозиција што сада имамо, али ипак, наш тужни максимум за сада. Од оних за које није јавни превоз ако није метро, није пут ако није аутопут, није воз ако није шинкансен, није ми уопште чудно да фантазирају о неком десетостепеном цивилизацијском скоку, док су основна путна мрежа, основна железничка мрежа, основна мрежа јавног превоза у никад горем стању. Фантазери који на гладан стомак траже колаче... Марија Антоанета лајк дем.

... осим Зорана Живковића, Војислава Коштнице, Бориса Тадића и Драгана Ђиласа. И то је једна од много цивилизацијских разлика у односу на Вадикале. За моја мерила, они су лига богаља, као и ова крџава опозиција што сада имамо, али ипак, наш тужни максимум за сада. Од оних за које није јавни превоз ако није метро, није пут ако није аутопут, није воз ако није шинкансен, није ми уопште чудно да фантазирају о неком десетостепеном цивилизацијском скоку, док су основна путна мрежа, основна железничка мрежа, основна мрежа јавног превоза у никад горем стању. Фантазери који на гладан стомак траже колаче... Марија Антоанета лајк дем.

Не фантазирају о цивилизацијском скоку, напротив. Њихова мржња није против конкретних политичара или странака из конкретних разлога, њихова мржња је против демократског процеса као таквог. Буквално не може постојати демократски политичар који је довољно добар а посебно не неки који ће настојати да заведе ред и врати политику у институционалне оквире демократије.

Они желе новог Тита да им дели џаба ствари без да морају сами да излазе да гласају, политички се активирају, размишљају својом главом итд. Највећи Вучићев грех је што толико лоше води земљу да их тера да учествују у политичком процесу па им је једини прихватљиви вид "отпора" да се то не ради

1000027663.jpg

Nema od toga ništa, premalo je ljudi koji su pošteni, sposobni i da još žele da idu u politiku.

Za propale zemlje kao što je Srbija, jedino manje zlo je da se vlast i akteri stalno smenjuju da se niko ne bi previše ukorenio i osilio.

Od čekanja Isusa ili maštanju o resetovanju sistema nema ništa. Bar ne ovde i sada, i u narednih par godina. Širom sveta se sve srozalo, bira se ko je manji degenerik u SAD, Kanadi, Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj... (u Kini, Rusiji, Arabijama se ni ne bira) A tek u jednoj Srbiji očekivati da se bira između sveca i genija je prosto nerealno. Premalo je takvih, sve i da se kandiduju, neće svi oko njih biti isti kao oni.

Možda jednog dana kad dovoljno dogori do noktiju i previše ljudi ostane bez posla (a desiće se to u narednih 15-20 godina), i kad krenu masovno da rade građanski ratovi i giljotine po svetu, tada se možda napravi prozor za velike promene sistema i iz korena. Ali to je već šira i neizvesna tema.

Zato ovde u Srbiji do daljnjeg samo treba da se stalno smenjuju dok te najgore vreće go..na ne smori da se bave politikom pa se okrenu nekim drugim avanturama i šemama. Recimo biznisu ili tako nečemu. Dok im ne postane preveliko cimanje da se upliću u politiku i pozicije ako umesto toga mogu samo da sarađuju sa strankama a da za to vreme mlate pare od nekog hotela, autoprevoznika, fabrike, itd...

Od čekanja da na izbornoj listi ide sve samo idealno i svima podobno nema ništa. Nismo mi u poziciji da čekamo idealno i izvoljevamo. Što pre dovoljno Srba shvati to, i usvoji taj tužan ali realan princip rada i glasanja, pre će nam biti bolje i moći ćemo da krenemo polako napred. Ali sve to ako ikada shvate...
Ne ...niko ne čeka Isusa, sada već ozbiljno spinuješ. Bez obzira na to što je smenjljivost vlasti ključna za jednu demokratiju pa bi bilo poželjno da izaberemo bilo koga sa druge strane...ali zaista neki minimum ipak mora da postoji... Dobrica, Lazović, Jovanović i ostala ta ekipa apsolutno nisu na drugoj strani i to su već više puta dokazali...podržavanje njih je podržavanje hulje i tu je apsolutno znak jednakosti. Kome to nije jasno prilično je pije ovu manipulaciju i uspešan je kunić ozbiljnog socijalnog inženjeringa.

Opet kažem ne treba Isus, kad su se kroz ovu krizu i raznorazne malobrojne emisije i javna obraćanja već istakli pojedini profesori i stručna lica (molim te ne skači sa Proglasom nisam na to mislio) koja su mnogo bolje rešenje od opozicije koja to nije ...i koja radi u dosluhu sa vlasti i namerno šteti protestima.

Evo ti sad ti posle ovog sledi najezda ovakvih obraćanja. Srbija ne sme da stane, mali Gavrilo mora da se rodi...
IMG_1249.jpeg

Jovo Bakic razbija, ja sam ga iskreno vise dozivljavao kao mim 😂

Vidim da ga i desnica voli, tako da... tema za razmisljanje.

Meni ide na k.... to licemerje sa gađenjem na informer.
Da ne bude zabune, Informer je obično smeće. Antiteza novinarstva. Jedna crna rupa koja se krije iza termina "novina", napravljena sa svrhom koju svakodnevno sprovodi u praksi i to se lepo vidi. Čisto da ne bude zabune šta ja lično mislim o njima.

Ali, bljakati nad Informerom, a citirati N1 i Novu kao legitimne izvore informacija je licemerje koje je gadnije od samog informera.
Informer bar ne krije ko je i šta je. Njima uopšte nije bitno šta će neko da misli o njima. Oni svoju govnjivu ulogu ponosno igraju svaki dan.
A ovi umiveni i svezubi sa N1 i Nove? A vi koji ih pratite i verujete im?
Šta čovek da kaže o vama?

Pa šta ste mislili da će da se desi posle one pizdarije u Skupštini?
Pa dali su Vučiću penal da ispuca bez golmana na golu.
I sad se snebivate kad on maksimalno eksploatiše tu bogom danu priliku?
I samo retoričko pitanje: u čemu je suštinska razlika između "malog Gavrila" i "Gazite nas po ulicama" ?

Kao deca ste...

Dobro Miro, sve cool, srećno na putu kad se voziš Milošem Velikim. Uskoro će ova propala zemlja da ti otvori i 20km od Pakovraća do Požege, pa ćeš još brže i udobnije da se voziš. Vozite oprezno i držite odstojanje. Nemojte voziti preko 130, opasno je. Jest da ponese nekoga ko se celi život klackao magistralom, kad izađe na autoput, pa opali po gasu... ali nemojte. Stavi me na ignore i live happily ever after. Ne treba ti ta beda u životu da čitaš postove nekog SNS bota.
Само КТВ бајо мој. Ево иде сад лајв, Срђан Шкоро и Јелена Павловић гостују код Милана Миленковића. Можеш да се укључиш телефонски и поставиш питања ако хоћеш.

Ljudi, ja imam neki citat od nekog, ali nema nista...prazno.... šuplje... kao prekinuta veza tu-tu.... Da li se događalo i vama?

Meni se i Srbin Info i Politicki Globus Srbije dopadaju jer ima puno LIVE prenosa, a Globus ide i sa šetačima, i sutra od 10h ide, tu se svasta vidi i razume...
Šarović postao medijska ličnost, zvezda, u Nišu ga svi tražili....sve je ok, samo nek ostane u voditeljstvu hahahahah

Neko je rekao da su od politicara najpopularniji Savo manojlovic i Šarovic, a oba nisu u skupstini valjda ( ne znam za Sava) .... ali će Šarovic ovo da iskoristi itekako iako bih licno volela da ne ide dalje od opozicije hahahahahah

Ко зна, можда се сутра договоре њих два. И са њима још нпр. др Милић из Ниш. Свашта се дешавало на нашој политичкој сцени. Преко ноћи се порасте и још брже се потоне.

Vi koji gubite vreme raspravljajući se i ubeđujući se sa Perkanom ga u neku ruku i zaslužujete. To je kao kada biste pokušali da se raspravljate sa Jehovinim svedokom koji vam je zakucao na vrata. Alo, pa šta god vi kažete tom Jehovinom svedoku, kakav god odnos uspostavite sa njim, šta god mu uradite ili ne uradite, kakvi god da ispadnete, koji god argument iznesete, koju god psihologiju da primenite na njemu... on vaš prag neće napustiti ništa drukčiji. Nećete ništa postići sa njim.

Ne bi njega centrala slala vama na prag da nije sigurna da ga je dovoljno indoktrinirala da šta god vi kažete ili uradite, da on neće napustiti niti za trunku promeniti veru u svoj kult. Tako vam je i s ovim ovde. Vi mislite da je on došao ovde da diskutuje, pa tako i postupate i mislite da ga nešto menjate i ispravljate. A od toga prosto nema ništa. On je tu da menja vas, ili da vas prosto mrači i ometa. I širi podele. Nije on tu da bi vas slušao ili ne d'o bog nešto učio i korigovao. Pogotovu ne kada vidite valjda i sami da se aktivirao na političkim temama taman kad mu se vođa kulta klima i diže svaku opštinu u Srbiji protiv sebe, a kanali dezinformisanja koje ovaj (P) prati propovedaju o nekom građanskom ratu, kidanju Srbije, sudnjem danu, zaverama i šta ti ja znam.

Polaziti od pretpostavke da je ovaj došao ovde da bi pričao o Srbiji je isto što i pretpostavljati da vam je Jehovin svedok zakucao na vrata da bi ćaskao i družio se sa vama.
Савршено си га описао и у праву си. Досадио је са својим мудровањем. Ово ни ја не бих боље написао.
То само доказује да су паници и својски се труде да ово спрече. Сад да се вратимо на озбиљнију тему. Запослени у Народној библиотеци су се придружили блокади.
1741208978333.png

Предраг Кораксић Коракс опет бриљира.
1741209083564.png

Власт се својски труди да угуши бунт примењујући диктаторске методе, али им не успева.

Одлично! До победе!

Poslednja izmena:
Bravo @Bender Rodriguez , svaka čast! I ne odnosi se samo na njega, ima tu jos ( ja znam 2 coveka) koji kao nisu politicki opredeljeni, a kad krene prica o preporodu, pa citati, pa objasnjenja.....
Najbolje je ignorisati i ne prepucavati se jer mozda i zarađuju na tome.
Tako je. Primecujete kako na sva usta diskretno prizivaju-sustinski, prete, kako ono bese, pucanjem, nasiljem, krvoprolicem, gradjanskim ratom. Malo prete, malo plase istim, pa sta se kod koga zapati. A mi smo sisali vesla svi.

Onda vidis kako udaraju razne kontre za protest u BG, pa sigurno ne jer se ne plase. Onda cela BIA preseljena u strukture EPSa, pa sigurno ne zato sto im to NIJE znacajno, nego obrnuto. Pa masa policije poslata u NS skupstinu da stiti. Itd.
Svako se cese gde ga svrbi.

Vrh