Pa jbg prošle godine nas je bilo 100.000 ali su se mnogi gnomovi iz opozicije postarali da to splasne i ispari. Rekoh, čak su i ovde ljudi koji se deklarišu da mrze SNS, da su prosvetitelji koji su obišli pola sveta i pročitali pola knjiga na njemu, pisali kako "niko nije kriv". Bat of kors, niko nije kriv. Niko nije dao Kecmanu dozvole za dve prangije, niko nije olabavio kontrole streljana i niko nije žmurio na Blažićeva divljanja pa čak i prebijanja pandura. Jašta, niko nije kriv.
Ali jeste istina i da je prošle godine bilo i mnogo kmekatora-Gandija koji su tada želeli da istovremeno 1) menjamo vlast ali 2) tako što ćemo da šetamo, i šetamo i šetamo u nedogled... Imam čak i u porodici par ljudi koji su tako rezonovali (samo šetnje i vikanje, i ništa preko toga).
Inače kad već pričamo o tome, dao sam i ja juče svoj mali doprinos sa još par članova porodice, i to baš u trenutku dok smo završavali neke neodložne obaveze. Došli, odstajali i odćutali, i otišli odnosno odgegali se dalje. XD Ali mogao sam i da ne budem u mogućnosti da prisustvujem.
Treba imati u vidu da se desi nekad da ljudi ni ne stignu ni da isprate sve u toku radne nedelje, a kamoli da učestvuju. Zato što je i sistem tako napravljen da čovek ima sve manje i vremena i živaca. Ja npr sam često ovde, ali dovoljno je da ne uđem na teme Izbori i Crna strana medalje par dana i da propustim šta se dešava. A i ako bude priče o aktuelnostima, nekad je zatrpaju beskrajne ciklične autistične rasprave par smarača o Jugoslaviji. Novine čitam, ali refleksno prvo gledam vesti iz rubrika Beograd i društvo, pa tek onda ostalo. A i to je postalo zamorno jer kao što sam objasnio jednom davno u bespotrebno obrisanom postu - u raspaloj Srbiji danas da bi čovek ostao informisan a relativno objektivan o svemu, mora da čita 20 medija i portala dnevno. A to prosto smara i razara psihu. A i intelekt.
Tu dobro dođe Kesić kao rezime i zaokruživanje svega što se desilo tokom radne nedelje. I Ivanović je isto bio dobar u tu svrhu ali je prešao na Bljuc, a mene smara posle da još i njega tražim i puštam plejer sa sajta...
Dobro je sve ovo, ova reakcija i ovo što sad traje. S obzirom na to u kakvo vreme živimo (globalno), i s obzirom na to da se "Zastani Srbijo" odvijala usred radnog vremena. Dalje, s obzirom na to u kakvom je medijskom svinjcu Srbija, kao i to koliko je bilo Vučićevih trikova gde je primio udarce protivnika (naroda) i izmorio ga i demoralisao X puta. A i ona debilčina Đilas je isto doprineo tome onomad sa idiotskim pozivom na bojkot. Tako da imajući u vidu sve, dobro je za sad. Ljudi ne posustaju, ovo sa nadstrešnicom je trglo i razbesnelo mnoge.