Šta je novo?

Izbori 2024

1000012516.jpg

Nisam imao prilike licno da upoznam Nenada, ali u pitanju je jedan od nasih najuspesnijih IT preduzetnika. Ko koristi Clockify, taj lik stoji iza cele price. Cake.com je zapravo krovni biznis. Ima lik malo cudnije stavove, makar iz mog ugla gledanja na zivot, ali se ne cudim sto zeli da podrzi ovu pricu. Bilo je jos stvari koje je podrzavao kao donator.

Mene jedna druga stvar zanima, mozda bi mogao da mi odgovori neko ko ucestvuje na blokada. U pitanju je situacija sa ovog N1 clanka, kakve se desavaju prakticno svakog dana: https://n1info.rs/vesti/video-automobilom-pokosio-ucesnike-blokade-kod-poljoprivrednog-fakulteta/

Zbog cega ovoliko rizikuju sa skakanjem na haubu kada neko ocigledno pokusava na silu da prodje? Konkretno na ovom snimku cujes i kako neko dovikuje "stani bre" u momentu kada je ovaj auto vec uveliko probio blokadu, takodje i ljudi ga jure, iako je evidentno da nece moci da da stignu. Zbog cega toliko rizikuju? Pitam to iz razloga sto je vozac automobila ipak okruzen limom, to jeste, on ce moci nepovredjen da se izvuce iz situacije i verovatno umakne, osim ako nema mozak amebe kao neki od vozaca koji su stajali i izlazili iz kola da se obracunaju sa masom, sto nema nikakve logike.

Da li je u pitanju simbolika? Ako se jedan auto probije, onda ce i onaj iza da krene i blokada puca? Da sam na njihovom mestu ja bi te koji se na silu gurao pustao i ne bih rizikovao da padnem sa haube ili da budem zgazen, a realno je ocekivati da ce se pre ili kasnije desiti da neko naglim pokretom volana ili naglim kocenjem potencijalno ozbiljno povredi osobu koja se nalazi na haubi. Misljenja sam da ta situacija nije vredna tog rizika, to jeste da je bolje pustiti budalu da prodje i ne rizikovati pad, umesto skakanja na haubu i ocekivanja da ce taj neko da zaustavi auto kada mu neko skoci na haubu.

Ne sklanjaju se ljudi od automobila jer nema povlacenja pred ovima

1000017183.jpg

kojima je sad zli zapad dao trzne centre i radnje gde mogu da se obuku da ne izgledaju vise ovako i internet da imaju instagram gde mogu influenseri da im pokazu kako da obriju noge i gde da kupe roze gacice.

Al ja ne kapiram zašto hapse ove nedužne vozače koji su samo hteli normalno da prođu, pa i predsednik je rekao da to nije nikakvo krivično delo kad ti nekog malo provozaš na haubi..

Pogledajte prilog 223126

kojima je sad zli zapad dao trzne centre i radnje gde mogu da se obuku da ne izgledaju vise ovako i internet da imaju instagram gde mogu influenseri da im pokazu kako da obriju noge i gde da kupe roze gacice.
Beše na ovom mitingu čovek je upucan u glavu?

Gosti autorke i voditeljke Utiska nedelje Olje Bećković ove nedelje biće Milica Pendić, studentkinja Filološkog fakulteta UB, David Delimeđac, student Fakulteta političkih nauka UB i Emilija Milenković, studentkinja Fakulteta političkih nauka UB.

Ovde bi sad značajan impact mogli da naprave i radnici SNS-ovih stranih investitora, koji rade u pelenama i/ili umiru na radnim mestima, kao i radnici likova poput onog kockastoglavog mombrila iz Loznice, međutim izgleda da nikoga ne zanima da se i oni uključe u ova dešavanja.

Ma koji građanski rat, videli smo prošle godine u maju koliko je Vučić dovukao ljudi na svoj miting istine posle tragedija u Ribnikaru i Mladenovcu.. razbežali se na prvom pljusku... nema od toga ništa.

Bizončina ne kapira koliko se tek mi suzdržavamo da ih ne nalupamo, ko se bre boji onih batinaških seka persa.

Još mi ne ide u glavu, ono kao ustao lik ujutru, obukao roze gaće i krenuo da se bije s narodom.. 🤭Pazi taj razdor u mozgu, sav sam ćelav, nabildovan i opasan i onda uđem u prodavnicu i kupim sebi roze gaće... joj, bre, ko crtani film su.. Blago Vučiću sa takvim braniteljima..
Те гњиде ће брзо прећи на нашу страну кад загусти и њихов вођа прође као Чаушеску. Све више ми се чини да ће се одиграти румунски сценарио и да ћемо слободу дочекати на католички Божић. Мада, познајући их, спремни су да дају свој живот само да би што дуже крали. Спремни су на све.

Ocekujes da ce vozač da ima minimum empatije i da ce da stane
Ne mislim da će da stane. Baš zato i mislim da treba prestati sa skakanjem po haubama. Ko zna kakva može da bude reakcija nekog vozača i da neko bez potrebe teško se povredi ili strada. Vozač je ipak u limenoj kutiji, dok su ljudi na blokadama nezaštićeni.

Pogotovo mislim da ne treba dalje juriti te vozače koji probiju blokadu, i vikati im "stani", jer nelogično je da će taj stati i vratiti se nazad u blokade. Ipak je na blokadama par desetina ili možda par stotina ljudi.

Blokade ovakvog tipa ne mogu fizički sprečiti one koji su naumili da ih probiju, ali se ipak može odigrati pametno i spasiti nekog od preloma ili tako neke teže povrede. Život postoji i posle blokada, ljudi imaju decu, studenti roditelje, devojke, momke, zar je vredno žrtvovati se zbog jednog lika koji probija blokadu.

Pogledajte prilog 223126
To nisu isti ovi ljudi. Sadašnji glasači SNS-a su ljudi koji su 2000e bili u 20ima i 30ima i koji su verovatno u jednom dobrom delu bili na strani DOS-a.

Kao što ni SNS nije Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, već fuzija DS-a, G17+, DSS, SRS i ostalih, koje su sticajem okolnosti (podrške zapada u tom trenutku) okupila 2 lika koji su za vreme SRS-a bili visoki funkcioneri.

Ne zaboravi da je SNS produkt zapada i pod podrškom zapada, tako da SNS glasači nikako ne mogu biti ljudi sa slike koji su tada bili većinski protiv zapada.

„Ja sam se pre neki dan četiri puta probio kroz tu blokadu. Eno mi na auto ožiljaka, neka luda baba me kišobranom udarila po karoseriji. Došlo mi je u jednom trenutku da zaustavim auto, da izađem napolje da joj polomim veštačku vilicu. Ja sam znao 90-ih godina kada me rulja negde opkoli da i pištolj potegnem i da pucam u vazduh. Meni ako se to opet desi ja ću se braniti, ja ću se boriti“, poručuje Vojislav Šešelj sa druge prorežimske televizije."

Vreća govana bi da poteže pištolj. Krajnje je vreme za radikalizaciju.

Dva veoma loša utiska ove nedelje...

Slike nasilnog probijanja kroz blokade koje prave studenti.

Mučno je gledati kako se neki kolima zaleću u mlade ljude. Blokade možda nisu najispravniji način borbe, ali traju svega 15 min i neprihvatljivo je da neko ugrožava nečiji život na taj način. Odbijam da poverujem da neko organizovano šalje provokatore da se kolima zaleću u blokade. Ja sam pre par dana bio ispred blokade, izašao iz kola, malo propričao sa njima ("E, u moje vreme kada smo rušili Slobu je bilo tako i tako..." :) ) i to je to. Ne podržavam samu ideju blokade, ali ne mogu da ne podržim studente da misle svojom glavom.

Drugi negativni utisak - izbori za novog predsednika DS-a... Malo sam se ponadao da ima nade za DS i da će možda ponovo moći da okupi opoziciju. Nažalost, mislim da od toga nema ništa još neko vreme. Iskreno, bio sam baš negativno iznenađen.

I ja mislim da ove blokade trenutno treba da se reorganizuju. Organizovati okupljanje na jednom mestu mnogo ljudi.

Ja mislim da su blokade na vise mesta prava stvar. Imali smo te velike proteste poslednjih 10 godina i svaki put bi bila ista prica, oni bi se brzo izduvali. Koji je vas argument da opet radimo istu stvar? Ne kazem da ce blokade uspeti (sta smatramo uspehom?) ali su bar pokazale da dosta pogadjaju rezim.

Odbijam da poverujem da neko organizovano šalje provokatore da se kolima zaleću u blokade.
Odbijas jer ne zelis da verujes je to istina, ili imas neku argumentaciju?
Mislis da su ovi ljudi koji imaju krivicne dosijee i / ili su po pravilu clanovi SNSa slucajni prolaznci?

Evo izvukose troje dece i glasao bih za bilo koga od njih. To za sledeci put kada opozicija izvuce nekog idiota sa prljavom proslosti za kandidata i kazu da nema niko bolji i koga biste vi, nekog savrsenog?

Ja mislim da su blokade na vise mesta prava stvar. Imali smo te velike proteste poslednjih 10 godina i svaki put bi bila ista prica, oni bi se brzo izduvali. Koji je vas argument da opet radimo istu stvar? Ne kazem da ce blokade uspeti (sta smatramo uspehom?) ali su bar pokazale da dosta pogadjaji rezim.

Odbijas jer ne zelis da verujes je to istina, ili imas neku argumentaciju?
Mislis da su ovi ljudi koji imaju krivicne dosijee i / ili su po pravilu clanovi SNSa slucajni prolaznci?

Nemam nikakve dokaze ili agumentaciju, jednostavno mi je to van zdravog razuma. To je toliko bolesno da nekome padne napamet da radi da mi je neverovatno.

Najbolje da nisu instruirani i nemaju zaštitu... bože koliko smo mi naivni... Jesu bolesni i sva sredstva su dozvoljena. U tome i jeste problem.

4 bilmeza slučajno prolaze tuda... biće im ukinut pritvor i dobiće nagradu za taj opasni performans, kako se već pogađaju novčano ili neki drugi interes vezano za biznise koje rade... a možda su već nekom iz sns dužni od ranije... pa je ovo bila neka vrsta kompenzacije

Jesmo li čuli snimak kad je onaj sns mamlaz davao naloge tipa - pravite haos, vičite pa je posle Hulja rekao ma to nema veze, a i da ima veze, AI je u pitanju. Naravno da su u stanju da rade tako nešto. Gledamo ih svaki dan.

Vrh