Šta je novo?

Izbori 2024

Dačić: Policajci koji su pretukli novosadskog lekara suspendovani, Peconija obezbeđuju od 2017.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su policajci iz Peconijevog službenog obezbeđenja koji su pretukli novosadskog doktora suspendovani.On je za Danas rekao da je u ovom slučaju sve urađeno po zakonu, ali je i otkrio da kontroverzni biznismen Predrag Ranković Peconi ima policijsko obezbeđenje još od 2017. godine.

"Peconi ima obezbeđenje od 15. decembra 2017. godine, a policajci su predati tužilaštvu 19. novembra uz krivičnu prijavu. Odmah su suspendovani, oduzeto im je oružje i službena legitimacija. Bio je i peti doveden, ali je tužilac utvrdio da on nije učestvovao u incidentu. Nema tu nikakvog zataškavanja, oni se terete za nanošenje teških telesnih povreda", kaže Dačić za DanaMinistar policije je ovom izjavom javnosti otkrio da je u prebijanju novosadskog anesteziologa učestvovalo četvoro policajaca, a ne troje kako je Danas napisao u tekstu o ovom incidentu.

Podsetimo, ovaj list je objavio da su pripadnici Jedinice za zaštitu određenih objekata i ličnosti (JZO) brutalno pretukli novosadskog anesteziologa Nikolu RadiIncident se dogodio 3. novembra ispred jednog novosadskog restorana u Kosovskoj ulici, u kome se nalazio kontroverzni biznismen Predrag Ranković Peconi, koji je došao u pratnji policijskih službenika iz JZO koji ga obezbeđuju.

Četvorica policajaca su stajala ispred restorana kada je dr Radić prolazio tuda, a do svađe je došlo jer su se policajci nepropisno parkirali službeni civilni auto i preprečili prolaz pešacimIzrevoltiran, Radić je preskočio automobil, nakon čega su ga policajci brutalno pretukli, a doktoru su tek sutradan konstatovane teške telesne povrede u vidu kontuzija stomaka, grudi i loma leve podlaktice. Radiću je polomljeno i više rebara sa jedne i druge strane grudnog koša.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je policajce saslušalo tek 19. novembra, 16 dana od incidenta. Njima je napisana krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda i određen im je kućni pritvor, a ministar Dačić navodi da je četvorica policajaca suspendovano zbog ovog incidenta.a.ćas.

Joj, Dejane, sad kad ti se usele u komšiluk neki prljavi studenti što su za dvesta evra dobili stan i piju i puše, a joooj.
Imam u zgradi komšinice studentkinje, skapirali smo se odmah i par puta sam zablejao sa njima. Doduše rentiraju stan za 1500 eur mesečno (2 top ribe sa jednog privatnog faksa). Čak i da stvarno bude 1% učešće za stan od 60 m2 rata nema šanse da bude ispod 1000-1200 eur što ipak osigurava dobar komšiluk. Evo gledam kod mene u firmi mlađariju 22-26g, sad su već u nekakvoj lovi, s'obzirom da su kod mene dobre plate i za juniore, i vrlo brzo su od studentskg stila života prešli na idemo na Mikonos, BMW na kredit, Dsquared i Boss garderoba, izlasci na fensi mesta, ide gas stil života. Meni kao vlasniku firme to ne smeta, čak ih i podržavam u tome (team bonding po izboru sa jakim budžetom kvartalno) Tako da bez brige za moj komšiluk. ;) Mnogo tu još treba sem 1% učešća da bi neko uleteo u stan u mojoj zgradi.
Pre bih gledao Vucica nego taj film 😆
To nije film. To je jedna od najboljih Netfliksovih serija ikada

Prvo je film, drugo je serija. Posto je Vucic u tome trenutku na tv-u, odnosi se da je on ono sto je sada, a ne ono sto sledi.

Vučić tvrdi da su batinaši iz "poršea" povezani sa Mišom Bačulovim i "narko bandom" iz Novog Sada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u sinoćnjem gostovanju na TV Informer izneo tvrdnje da su mladići koji su tukli građane kod Futoške pijace saradnici novosadskog odbornika Miše Bačulova.Podsetimo, tokom akcije "15 minuta tišine za 15 života", kojom se odavala počast poginulima na Železničkoj stanici 1. novembra, kod Futoške pijace došlo je do fizičkog sukoba.

Naime, vozač automobila marke "porše" je prvo oborio aktivistu koji je učestvovao u akciji, a nakon toga se zajedno sa trojicom vratio i tada je krenula tuča. Sva četvorica su potom uhapšena, a među njima je bio i policajaKako je rekao Vučić, tvrdnje u medijima su da je vozač "poršea" saradnik Srpske napredne stranke.

"Imamo dokaze da je on saradnik Miše Bačulova i narko bande iz Novog Sada", rekao je on.

Ocenio je da su svi "ti veliki političari kuriri, narko dileri ili direktno narko dileNovosadski odbornik GG "Budi heroj" Miša Bačulov oglasio se povodom ovih tvrdnji.

"Na tabloidnoj televiziji sam od strane najvišeg državnog zvaničnika optužen da sam narko diler, kurir narko dileta i da su nasilnici koji su pretukli nedužne građane moji najbliži saradnici. Te ljude sam juče prvi put u životu video na snimcima sa lica mesta koji su objavljeni u medijima. Ali sam isto tako video i da se ova lica slikaju na društvenim mrežama sa visokim zvaničnicima novosadskog ogranka vladajuće stranke", navodi Bačulov.

Ističe da nikada nije probao nijednu opojnu drogu i predložio da se na istu testira, kao i oni koji ga optužuju za isto.

"Da sam deo narko klanova, verovatno ne bih živeo u kući ženinih roditelja, nego bih vozio nekakve 'poršee' i 'maseratije', sa sve platom od nekom JKP od sedamdesetak hiljada dinara. Svu imovinu koju imam sam pošteno zaradio i poreklo imovine je lako proverljivo, što nisam siguran da se može reći za imovinu onih koji me prozivaju na televiziji", rekao je on.

Dodaje da, u međuvremenu, srpsko društvo "potresa afera za aferom, gde navodno provereni državni kadrovi učestvuju u međunarodnom švercu droge, otvaraju čitave plantaže i bivaju proglašeni za poslovne ljude godine".

"Kada uperite jedan prst u nekoga, obično ste tri prsta uperili u samog sebe. Vratite državu njenim građanima i institucijama", navodi MišČetvorica koji su građane tukli privedeni su i zadržani u pritvoru ubrzo nakon događaja. Privedeni su O.S. (28), S.K. (27), A.K. (31) i N.N. (29), saopštio je MUP.

"Danas" piše da je N.N. policajac zaposlen u policijskoj stanici u Zemunu, koji nije bio na dužnosti.

Uhapšeni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu. a Bačulov.ri".c.

1000016967.jpg

Уопште ме не би чудило да је од Хила тражио помоћ како би скренуо пажњу јавности са протеста и масовног отказивање грађанске послушности. Рекао му да је време да заштити колонијалну управу и да активира једну од карата. У овом случају санкције на Нис. Сад иде дизање панике како ћемо сви да помремо од зиме итд

Уопште ме не би чудило да је од Хила тражио помоћ како би скренуо пажњу јавности са протеста и масовног отказивање грађанске послушности. Рекао му да је време да заштити колонијалну управу и да активира једну од карата. У овом случају санкције на Нис. Сад иде дизање панике како ћемо сви да помремо од зиме итд
Eh, mislim da precenjujes njegov odnos sa Hillom a i brigu Hilla oko protesta

Eh, mislim da precenjujes njegov odnos sa Hillom a i brigu Hilla oko protesta

Зашто нису још прве године рата 2022 онда донели ту одлуку?

Вучић му је још 2022 рекао да стратешки пуцају јаку карту безвезе и да штете Србији више него Русији. И рекао им да његова власт ради на испуњавању њихових жеља и интереса на Балкану и да му не одмажу онда.

Сада 2024 је у паници и параноји због ових студентских протеста и све би дао само да их угуши. Назвао је Хила и затражио да одигра сад ту карту јер му је преко потребно унети људима страх и панику да остају без гаса и нафте и да им тиме одвуче пажњу са студентских протеста. Што дуже траје ова еуфорија људи понетих духом бунта све ће више људи да се придружи бунту.

Vrh