Šta je novo?

Izbori 2024

Njihova jedina krivica je bila sto su i oni verovali u onog pod lipom da je novi karadjordje, sto su potrcali za njegovim bitangama (nakon sto je po nalogu iz beograda sklonjen raškovic) koji su ih naložili da ce biti deo srbije (među kojima je bio i sadasnji aca srbin) a onda ih na kraju prodali i ostavili na miliost i nemilost tim ustasama pobegavsi na vreme u srbiju...
Близу. Срби преко Дрине су веровали Рашковићу и за њега су и гласали. Србија је та која је веровала Слоби а онда је Слоба прекрајао вољу Срба у РСК и поставио своје циа агенте, ратне профитере, бандите и остали шљам.
 
Poslednja izmena:
Ma jok, arkan valjda nije bio srbin ili je tako setao ulicom i eto palo mu napamet da organizuje paravojsku i pali u hrvatsku...
Hrvati sa teritorije pod kontrolom RSK su sami otišli (isto kao što su i srbi 95te sami otišli, bukvalno si isti kao hrvati koji to tvrde samo sa druge strane)
Ovo da izjednacavas jna sa srbima mi je malo cudno moram priznati, tu bukvalno potvrdjujes hrvatsku tezu.
Srbi su tako nespremni za kratko vreme od "balvan revolucije" dosli do formiranja paradrzave na preko 1/4 teritorije hrvatske sa vecinom naoruzanja u jna u svojim rukama (sta bi tek bilo da su bili spremni jbt), tako im doslo odjedanput verovatno...

Mislim skoro sve te price koje ti pricas su bile zvanicna propaganda onog pod lipom osim ovoga gde si od stanisica koji je bio obicna drukara (kako bi spasio svoje dupe kad su kola skrenula nizbrdo) proglasio za full stack agenta, to je sad neki moderni radikalski konstrukt...

To je ono što ti želiš, da izjednačiš srbe 95 i hrvate u RSK, a pošto su hrvati RSK napustili ranije onda mu 95 dođe kao prirodan odgovor.
To nema veze sa realnošću, što je i onakav sud u Hagu potvrdio. To što sa hrvatske strane nisu našli nikog da okrive ne menja činjenicu da oni jesu ustanovili udruženi zločinački poduhvat.

To što pričam ti možeš da nazivaš propagandom ili kako ali tako je bilo. To što je 1/4 hrvatske bila pod srpskom kontrolom nema nikakve veze ni sa kakvim planom već je to prosto bila teritorija gde su srbi većina i koju su srbi držali dok se sa jedne strane nije potrošilo to JNA oružje koje pominješ (daleko od toga da je JNA=srbi) a sa druge strane strane hrvati dovoljno naoružali da su mogli da te iste teritorije osvoje.

Uostalom, pogledaj kartu i šta je bilo pod srpskom kontrolom, tu nema nikakvog plana nego je vlast uspostavljena po nacionalnom ključu. U početku je to bila kombinacija većina stanovništva + većina u policiji. Do 95 su bila manja teritorijalna pomeranja dok hrvati nisu dobili dozvolu i pomoć od svojih saveznika sa zapada da srbe etnički očiste iz svoje države.

Arkan je bio Srbin, ali pre svega je bio kriminalac, ali i kao takav ne bi mogao samostalno da prodaje oružje protivničkoj strani. Meni to pokazuje da oni koji su vodili državu nisu imali nikakav plan, da nisu videli ništa loše u toj prodaji oružja, a rat su iz Srbije posmatrali kao tamo neki rat koji se njih ne tiče.

Stanišić jeste bio CIA agent, kakva drukara kad su kola krenula nizbrdo? Pa nije postao agent 99 ili 2000. Kad je otpušten, 98?
 
Ово би се свело на то да цео енергетски сектор Србије контролишу Вук Хамовић, Зоран Ивковић, Зоран Дракулић и компанија. Добили би смо руско-украјински тип олигарха. Додуше, нису ни сад далеко од тога.

Где су границе који привредни сегменти не смеју бити приватизовани? Шта ћемо са здравством, које је у САД-у комплетно приватно? Школством, које је у САД-у тек половично под државном контролом? Они чак имају и затворе којима руководе приватне компаније.
"би довело" "шта ако" итд. итд.

Сваки пут када се поведе било која прича о резању набреклог јавног сектора из доба пропалог социјализма јави се неко са разним фантазијама и хипотетичким сценаријима америчких "левих" неолиберала.

Државна предузећа су катастрофална, неефикасна, отворено штетна и сиромаше овај мучени заглупљени народ. Србија је једна од последњих феудалних земаља Европе где кметови живе да носе на леђима читаве вишегенерацијске политичке лозе (Николићи, Кркобабићи) лордова који у животу нису ништа поштено направили или ризиковали својом имовином. Али не дај боже да се неко у Србији обогати и буде """""олигарх"""" тиме што паре добија продајом нечега уместо отимањем преко пореза то је већ недопустиво.

Бар ако је Србин, израелске и немачке богаташе ћемо и да прогутамо али Србе никако
 
Fala bogu pa biće manje feudalizma u Srbiji kada jedna jedina strana kompanija bude držala ceo energetski sektor i samim tim i državu za j...


Jbt kako neko može da bude toliko slep i bandoglav... Da bukvalno reži na jedan sistem i naziva ga feudalizmom a onda dalje u rečenici propagira isti feudalizam, samo u drugačijoj formi. Patološka mržnja i kompleksi su vam potpuno poremetili razum do te mere da više ne možete sa uppredite dve očigledne stvari pred vama i uočite sličnosti.

Da sam pun ko brod pa da vam kupim po jednu zelenu i avio kartu do Njujorka pa da slavimo i vi i mi koji ostanemo ovde.
 
Poslednja izmena:
Sada jedan domaći mafijaški kartel drži direktno celu državu za j...

Kamo srece da je telekom bio prodat onoma 2010. sad ga evo vidimo u potpunoj službi tog kartela...
 
Daj nemoj mi reći da su i tebi ovi forumski sektaši i anarhisti isprali mozak sa tim baljezgarijama?
 
Poslednja izmena:
Daj nemoj mi reći da su i tebi ovi forumski sektaši i anarhisti isprali mozak sa tim baljezgarijama?
Ne kapiram, sta ima ko da mi ispira mozak pa svaki dan ovde kukamo kako jedna omanja grupa sljama na čelu sa jednim žvalavim drzi celu drzavu od mesne zajednice do parlamenta od suda i tuzilastva preko bie policije i vojske, o drzavnim tokovima novca da i ne pricam...
 
Pa vidiš, mislim da ispiraju. Tih četiri-pet likova koji se vrte ovde i drobe o feudalizmu, su zapravo i sami simpatizeri feudalizma, samo drukčije forme, one u kojoj bi oni bili glavni i najbogatiji. Neki od njih se kunu u kralja i kraljevinu, ali zapravo većina su anarhisti koji se groze bilo čega društvenog i kolektivnog. I da se oni pitaju, ne samo da bi sve državno bilo rasprodato, nego bi i cela država i društvo bili rasformirani. Dvojica njih su sami ovde pisali da su anarhisti. A ovo je forum o zajednici. Šta ti misliš da radiš u bilo kojoj zajednici sa ljudima koji ne veruju u zajednicu nego samo u zakon jačeg, anarhiju, divlji zapad i otimačinu, život na uštrb drugih? Uostalom, kad si od njih video bilo koji produktivan sadržaj ili reportažu? Misliš da njih zanimaju takve teme i sadržaji? Pogotovu iz grada koji preziru od detinjstva (iako su svi odavde, ali bi voleli da nisu).

Elem, da se vratimo na temu... šta od državnih organa i entiteta ti nikad ne bi prodao? Namerno kažem prodao jer time ne mislim na konverziju javnog preduzeća u AD sa državom kao većinskim vlasnikom i upravnikom. Nego na pravu prodaju upravljačkog udela ili celog vlasništva bilo kom privatniku ili još gore - stranoj korporaciji. Da krenemo najpre od toga.

Pošto sam ja malko čitao o iskustvima Britišera i njihove vlasti, koja je đubre prema celom svetu ali je ipak do skora težila da radi u interesu svog naroda. I tamo nađoh da se i dan danas kaju što su pustili Gvozdenu gaduru i one posle nje da privatizuju gomilu stvari, pa se sad kaju. E sad, pošto su ta tema i koncept skala (dijapazon, a ne ili-ili prekidač) mene zanima koju prodaju bi ti dozvolio a šta ne bi?

Ne znam za tebe, ali mene učiše na nekim školama koje sam pohađao (srednja komunistička i viša dragstorska) da se resursi, organi i delovi infrastrukture i društva esencijalni za trajno i neometano funkcionisanje države - nikada ne prodaju, pogotovu ne strancima.


Znam, znam, sad sledi odgovor "brate a šta po tebi pa funkcioniše u ovoj državi pa da ne sme da se proda, ovde ništa ne funkcioniše pa ni Telekom i EPS"... Ok, nek ti bude, u Srbiji ništa ne funkcioniše, mi smo Evropska Somalija i treba nas bombardovati opet, pa rasformirati. Ok. Samo napiši, uopšteno govoreći, dokle bi dozvoljavao prodaju strancima a gde bi povukao liniju koja se ne sme preći. Hvala.
 
Poslednja izmena:
Сад реално, ко нама гарантује да неки страни или приватни власник ЕПСа, Телекома и сл. не би био у спрези са режимом каи што су нпр. приватник Жељко Митровић или странац господин Криштоф Хил?
 
1. Pa vidiš, mislim da ispiraju. Tih četiri-pet likova koji se vrte ovde i drobe o feudalizmu, su zapravo i sami simpatizeri feudalizma, samo drukčije forme, one u kojoj bi oni bili glavni i najbogatiji. Neki od njih se kunu u kralja i kraljevinu, ali zapravo većina su anarhisti koji se groze bilo čega društvenog i kolektivnog. I da se oni pitaju, ne samo da bi sve državno bilo rasprodato, nego bi i cela država i društvo bili rasformirani. Dvojica njih su sami ovde pisali da su anarhisti. A ovo je forum o zajednici. Šta ti misliš da radiš u bilo kojoj zajednici sa ljudima koji ne veruju u zajednicu nego samo u zakon jačeg, anarhiju, divlji zapad i otimačinu, život na uštrb drugih? Uostalom, kad si od njih video bilo koji produktivan sadržaj ili reportažu? Misliš da njih zanimaju takve teme i sadržaji? Pogotovu iz grada koji preziru od detinjstva (iako su svi odavde, ali bi voleli da nisu).

2. Elem, da se vratimo na temu... šta od državnih organa i entiteta ti nikad ne bi prodao? Namerno kažem prodao jer time ne mislim na konverziju javnog preduzeća u AD sa državom kao većinskim vlasnikom i upravnikom. Nego na pravu prodaju upravljačkog udela ili celog vlasništva bilo kom privatniku ili još gore - stranoj korporaciji. Da krenemo najpre od toga.

3. Pošto sam ja malko čitao o iskustvima Britišera i njihove vlasti, koja je đubre prema celom svetu ali je ipak do skora težila da radi u interesu svog naroda. I tamo nađoh da se i dan danas kaju što su pustili Gvozdenu gaduru i one posle nje da privatizuju gomilu stvari, pa se sad kaju. E sad, pošto su ta tema i koncept skala (dijapazon, a ne ili-ili prekidač) mene zanima koju prodaju bi ti dozvolio a šta ne bi?

2.1 Ne znam za tebe, ali mene učiše na nekim školama koje sam pohađao (srednja komunistička i viša dragstorska) da se resursi, organi i delovi infrastrukture i društva esencijalni za trajno i neometano funkcionisanje države - nikada ne prodaju, pogotovu ne strancima.


4. Znam, znam, sad sledi odgovor "brate a šta po tebi pa funkcioniše u ovoj državi pa da ne sme da se proda, ovde ništa ne funkcioniše pa ni Telekom i EPS"... Ok, nek ti bude, u Srbiji ništa ne funkcioniše, mi smo Evropska Somalija i treba nas bombardovati opet, pa rasformirati. Ok. Samo napiši, uopšteno govoreći, dokle bi dozvoljavao prodaju strancima a gde bi povukao liniju koja se ne sme preći. Hvala.
Jbg posto pisem sa telefona iskljucivo pa me mrzi sad da razdvajam quote, podeli sam tvoj post na delove sa rednim brojevima...
Prr svega smatram da tebi vredi odgovoriti jer mislim da nisi kao nekolicina ovde koja živi strogo učaurena u svojim svetovima mašte i piše "činjenice" (prevod nebuloze) po proncipu sto je babi milo to joj se i snilo,
nekad se desi da odgovorim takvima ali vrlo brzo prestanem jer nema smisla da im pišem o realnom svetu kad oni žive u svojim imaginarnim svetovima...

Elem, pod 1., - ne, ne vidis, nego nakon sto si procitao moj post (gde ja nisam rekao ni da se slazem a ni da se ne slazem sa tobom vec sam sublimirao stanje u zemlji onako kako jeste i kako si ga ti sam opisivao) reagovao si impulsivno bez ikakvog razloga...
Sa kalianom se za vecinu stvari slazem a ovde recimo ne bas ali smatram da je racionalan i realan tj,
ostalo jbg znas i sam, decenije ponizenja (najvise istih 90tih i sad) sto realnih sto imaginarnih plasiranih kroz crveno-crnu propagandu neki ljudi dožiljavaju skoro pa lično (kao da im je lično neko opsovo mater) pa kako ne mogu da odgovore a emocije im pomućuju um, aktiviraju se odbrambeni mehanizmi koji ih teraju u stvaranje svoje paralelne realnosti gde ce te stvari objasni ti sebi onako kako njima odgovara (njihovom svhatanju i emotivnom poimanju tih realnih dogadjaja) sto crveno crni dobro znaju pa hrane takve slucajeve (zadnji primer je ovaj reality "nismo genocidan narod")..

2. - i mene su na fakultetu ucili prvo sta je sta (sta su prirodni monopoli, sta kritična ingrastruktura) i koje sve skole misljenja na tu temu postoje i kakva iskustva tj sta su + i - svega toga pa da se na osnovu toga donese zakljucak imajuci u vidu nasu konkretno situaciju... dugo nisam razmisljao o tome (jer me dugo nije ni tangiralo ni zanimalo) ali da kazemo da nisam za privatizaciju prirodnih monopola kao sto je recimo vodovod ili energetska postrojenja...

3. Lepo je sto si procitao o iskustvima "britišera" i korisno je videti primer drugih ali na našu žalost mi smo svetlosnim godinama daleko od njih po mnogo mnogo čemu ali naravno nije na odmet da sagledamo kako je kod njih ispalo,
po meni si trebao da istrazis malo i recimo bugarski model, prvo zato sto smo uporedivi sa njima u velikoj meri (sa "britišerima" u zanemarljivo maloj meri) a drugo zato sto je njihov elektroenergetski sistem dosta bolji od naših (kada je domaći grcic lozio ugalj i indukovao katastorfu, spaseni smo restrikcija izmedju ostalog i uvozom od njih) tamo su postrojenja u drzavnim vlasnistvu kao i mreza (prirodan monopol) distirbucija je privatizovana i to tako sto postoje 3 firme i svaka ima svoje podrucije, najveca od njih je česki čez (česke energetskie zavody) u ciju zonu spada i sofija. Na primer, računi stizu od čez-a, njihova su brojila i samim tim su eliminisane mahinacije koje mi ovde imamo bar u tom segmentu a i korisnicki servis je neuporedivo bolji od naseg gliba (sa kojim sam skoro imao iskustva i na zalost jos uvek imam sa onim nesposobnim a bezobraznim gnjidama iz zemuna), da napomenem da je struja u bugarskoj za domacinstva u mnogim slucajevima cak i jeftija i ako recimo metar dana nisi u stanu i nista ne rsdi dodje ti racun nekoliko centa a ne skoro soma dinara kao ovde...

2.1 - odgovorih na ovo u segmentu pod 2.

4. - e tu dolazimo do dela gde me blago receno zbunjujes... pa ti prvi ovde (potpuno realno) opisujes katastrofalno stanje u nasem drustvu i drzavi (tj pricas kao da smo evropska somalija) a sad veleobrt (ili se meni cini mozda),
kolko smo mi sposobni pisao si i sam o davanju monopola vlasti najgorima od najgorih - dakle apsolutno nesposobni jbg, dal treba zbog toga da privatizujemo vodovod i elektrane - ja licno mislim da ne (opet uzimajuci sve u obzir pa i to da smo nesposobni) ali telekom koji nije kriticna infrastruktura (odavno nema fiksnih a kablovske, net i mobilne svuda odlicno funkcionisu kao privatne) apsolutno da jer kao sto i sam vidis banda koja nam je preotela drzavu (uz nase dopustenje ili cutanje) ga koristi sto u svoje propagandne svrhe i svrhe kontrole informacija tako i u svrhe otimačine para od gradjana (ukljucujuci i tebe) da bi od tih para kupovali stanove po bgd na vodi, vozili besna kola po gradu (dok ti ides prevozom) isli na maldive i tome slicno - ja mislim da je to lose a verujem i ti.
 
Сад реално, ко нама гарантује да неки страни или приватни власник ЕПСа, Телекома и сл. не би био у спрези са режимом каи што су нпр. приватник Жељко Митровић или странац господин Криштоф Хил?
Željko mitorovic ti je bas detinjasti primer na ovu temu jer verujem da sam znas dobro da to nije bas privatnik vec da mu celokupno poslovanje, zarada i licna sloboda zavise upravo od vlasti...
Mozda i samo mozda na medijskoj strani nece biti u posptunosti kontra rezimu (mada orbanov euronews niie bas kao pink, happy, b92...iako je orban žvalin najbolji ortak) ali svakako ce biti iskljuceno izvlacenje para iz dzepova gradjana (kao sto su ovi trlekom koji je vredeo 400-500 cigli 2011te sveli na dubiozu) naravno uslov je to i da privatizovan kompanije posluje bez monopola u trzisnim uslovima (a ne kao sto je to bilo sa NIS-om)...
 
@Sodarac

Hvala na odgovoru.

To za svinju Grčića stoji. Ali ja smatram da je on bio planski doveden na tu poziciju baš da bi srozao EPS, spustio mu cenu pred prodaju i ubedio mase kako Srbi ne umeju da upravljaju energetskim sistemom koji su sami podigli, pa hajde da ga prodamo nekome ko ume - stranim multinaci neofeudalcima.

Lepo je što u Bugarskoj privatizacija lepo funkcioniše. I u Britaniji je lepo funkcionisala neko vreme pa se posle izjalovila.

Naravno da smatram da je Telekom kritična infrastruktura. Pogotovu što znam ponešto o njemu i koliko komunikcija odnosno koliko funkcionisanje mnogih organizacija i organa zavisi od njega. A čak i drugi operateri zavise od njega, jer koriste njegovu infrastrukturu. Tako da niti je Telekom tek tako za prodaju, niti mi je jasno šta bi se pa dobilo tom prodajom osim kratkoročnog jednokratnog upumpavanja para koje bi bile bačene na gluposti. Ili drugim rečima - ne vidim ni potrebu, ni hitnost, ni korist od svega toga u ovom trenutku.

Mi ovde kao da pričamo o propaloj Viskozi u Loznici ili o rasparčanom davno mrtvom DMBu Rakovici, a ne o strateški bitnim i nezamenljivim granama i sistemima, pa da se tako olako rasprodaje sve.
 
Loše poslovanje državnih preduzeća je posledica loše politike i lošeg državnog aparata. Tek po rešavanju tog problema se može pristupiti rešavanju problema tih preduzeća u vidu reorganizacije, izlaska na berzu ili već čega. Pa i privatizacije

Drugi način je da sve rasprodamo, ložimo se da smo Amerika a i dalje imamo g***o od državnog aparata.


Ko je vlasnik DB, nemačke železnice? Kušner sigurno...
 
Много је реалније да Србија буде Алабама, него Аустрија.

Срби и Американци који не живе у Њујорку и Сан Франциску и сл. имају доста сличности.

Најузалуднији је посао овде градити комплексну бирократизовану државу централноевропског типа; то нису хтели ни нпр. Естонци, који су рођаци Финцима и протестанти-атеисти. Ми, ако то и даље хоћемо, смешни смо.
 
:ROFLMAO:
Ljudi moji bicemo atomska sila (mada su klovnovi preterali sa Meksikom)

1718012400729.png
 
Стрико Улемек лепо објашњава како функционишу СНС локалне мреже преко разних удружења грађана.

 
Based Vulin.
 
Ух јако утемељено. Него шта каже Вулин, наш потпредседник Владе Републике Србије, на планирану градњу на месту Генералштаба? Је л' пружа можда "отпор" председнику Вучићу и Трамповом зету који би ту да граде? Или можда само пружа "отпор" свргавању Слобе са места председника након што је изгубио мандат за то радно место и "отпор" операцији хапшења мафије која је уследила?
 
Да имамо неког новинара да га то пита. Штета што су опозициони медији осим КТВ Зр пратиоци НАТО агенде.
 
Vrh