Šta je novo?

Izbori 2024

Ponovo soliranje, pa ocenite koji je motiv.
Чекај мало, а где је луди Радуле? Од јануара трубе о сарадњи и заједничком наступу.
Веља Илић? Јована Стојковић? На ниске гране су пали, скупљају мрвице у нади да ће прећи цензус.

Заједно смо јачи: https://nova.rs/vesti/politika/beogradski-odbor-kolektivno-istupio-iz-stranke-zajedno/
Невероватно је каквом циркусу сведочимо.
 
Ali dečko je perfektno opisao stanje mlađih generacija - samo bi ovo trebalo ograničiti na srpsku generaciju z, bar je o tome u prilogu reč.
I sve je tačno rekao, indoktrinacija je žestoko zastupljena u Srbiji, nema (samo)kritičkog razmišljanja, nema sumnje, nema suprotstavljanja mišljenja i vođenja diskusije. I to se vrlo lako vidi, kada se pita mlada (ili bilo koja) osoba zašto npr. smatra da nije bio genocid u Srebrenici ili zašto Srbi dižu tri prsta, on neće imati stav zasnovan na sopstvenom istraživanju, nego će prenositi stav nekog drugog, a neće moći dublje da diskutuje na tu temu. Mentalitet je takav da svi znamo sve, a u stvari niko ne zna ništa, svi ponavljamo sve, a ne znamo zašto to ponavljamo.
A zaći u suštinu tog problema, iskreno, to je jako kompleksno, jer tu uticaj imaju i roditelji, i porodica, i komšije, i društvo, pa i država i škola.

I nema (skoro) ničeg pogrešnog u tradiciji, dok se ona neguje i čuva na pravi način - a ne nasiljem, pozivanjem na nasilje, ratove, ne prelaskom u nacionalizam. A to se dešava onda kada se razvije samokritičko razmišljanje.
u pokušaju da odbraniš ovaj prilog, ti si u njega učitao nešto čega u njemu nema. prilog se naime uopšte ne bavi odnosom prema ratovima ili zločinima (po kredibilitet autora priloga bi možda bilo bolje da se bavi time), već targetira baš tradiciju kao takvu. on to radi s neprikrivenim propagandnim ciljem - da bi wokestvo i sve njegove prateće pošasti predstavio kao viši i jedini poželjan evolucioni stupanj. neko pokvareniji od mene, gospodina čoveka s manirima sa sorbone, pokazao bi kako takva teza kroz par voda može da se okrene protiv njenog zagovornika.
drugo, iako se ovde gura gledište da je rukovođenje gradom samo briga o ravnanju trotoara, grad (i ne samo on) raspolaže i nekakvim ne baš zanemarljivim sredstvima za kulturu. tu se finansiraju i sufinansiraju razni projekti, među kojima su mnogi usmereni ka mladima. potencijalni birač bi mogao da vidi kao problem to što mu neko za koga se nameće moralna obaveza da se glasa ovako kenja po leđima i govori mu da je zaostala st*** zato što farba jaje za uskrs. mogao bi videti kao problem to kakvi će se programi finansirati njegovim parama. to sve može nekome da bude nebitno. ali nekome može da bude i bitno. međutim, presija da treba da pričamo samo o trotoaru je fora s mora.
mladi luka babić je tu jedna gotovo žovijalna pojava, parodična verzija kadrova omladine ldp-a od pre 15-20 godina. za njegovu budućnost ne treba da se brine, iskustvo nam to govori.
 
Poslednja izmena:
Za tu opoziciju sam glasao samo zbog Đilasa. On ima najviše para, zato mislim da nije željan pljačke. Nameštaće poslove svojim firmama, ali neće krasti kao ovi jadovi.

Za ove zelene, davimo-ne davimo, Paris Sen Žermen, nemam nameru da glasam.
Ako se kandiduje Mišković, dajem odmah glas njemu. Ovi što ništa nisu radili osim što su strančarili, a nemaju love, ti su najopasniji.
 
Za tu opoziciju sam glasao samo zbog Đilasa. On ima najviše para, zato mislim da nije željan pljačke. Nameštaće poslove svojim firmama, ali neće krasti kao ovi jadovi.
Ето вам га сад, „таман смо ове немирили” (са акцентом на другом и). Тако се затварају врата новим лицима и ствара један ексклузивни систем у којем се три политичара 30 година смењују на власти.
 
Za tu opoziciju sam glasao samo zbog Đilasa. On ima najviše para, zato mislim da nije željan pljačke. Nameštaće poslove svojim firmama, ali neće krasti kao ovi jadovi.

Za ove zelene, davimo-ne davimo, Paris Sen Žermen, nemam nameru da glasam.
Ako se kandiduje Mišković, dajem odmah glas njemu. Ovi što ništa nisu radili osim što su strančarili, a nemaju love, ti su najopasniji.
Pa glasaj onda za SNS, valjda su se dovoljno nakrali, prestace uskoro
 
Pa glasaj onda za SNS, valjda su se dovoljno nakrali, prestace uskoro
Ne, oni nemaju život izvan politike.

Đilas jedini čovek iz pro-evropske opozicije sa racionalnim stavovima. Jedini koga mogu slušati, ima sopstveno mišljenje o mnogi stvarima koje su opterećenje za društvo. Kažem, kada bih birao, glasao bih za gospodina od 619 miliona. Ove druge kada slušam, kao da priča ambasador Nemačke ili Francuske.

Prethodni post je šala, ali vidim da je ispunio očekivanja. :)
 
Poslednja izmena:
Људи, треба нам озбиљна игра, да се дође до медијски изолованог дела популације, прича која звучи свежином и ентузијазмом. Ево, ја сам за Палилулу поменуо "план Дунавски венац".

Хајмо овако:
1) Палилула, план Дунавски венац са мерама дефавелизације, формирање локалних центара локалног (на Зрењанинском путу) и ширег значаја (уз пругу).
2) Земун, Земунски булевар спајање Михајла Пупина и Новосадског аутопута, повратак трамваја у Земун.
3) Вождовац, петље на аутопуту, Спољна магистрална тангента, формирање "природног" центра Вождовца на Трошарини. Формирање озбиљног сателитског града у Рипњу са БГ:ВОЗ, булеваром ка Раковици, индустријом, средњом школом...
4) Раковица, Топчидерски булевар са повратком пруге ка Сајму, а на југ до Рипња, са формирањем на том правцу индустријско-складишне зоне, зоне радних места. Петља Ресник са обилазницом. Повратак трамваја. За то време уз саму Железничку станицу Раковица формирање реонског центра.
5) Чукарица: петља Железник, уређење целовитог правца Ибарске са продужењем трамваја, БГВОЗ за Остружницу, којем гравитира цела периферија, али преиспитати и социјалну инфраструктуру, комуналну, треба дубље анализирати. Обавезно, очување водоизворишта, забрана градње у зони истог
6) Звездара и Гроцка, правац Булевар - Смедеревски пут са ширењем, ту Вучко боље познаје ситуацију како формирати релевантни програм и тим. У урбанистичко-функционалном смислу сматрам да је то једна целина.
7) Барајево, Младеновац, Сопот, Лазаревац, Обреновац, ићи ка функционалном планирању сателитских градова, са БГВОЗ као кичмом, али нисам дуго био тамо. На неки начин им се мора доказати да их не сматрају људима нижег реда. Ту је СНС "купио" подршку неким пројектима који тамо живот чине уљуднијим, и потребна је добра анализа. Мислим да и поред тога и тамо постоји незадовољство мерено неколико десетина процената, али то тренутна песница храбрости и антииздајништва у у овом тренутку кукавичком народу, краће, опозиција која излази на изборе, мора да нађе и искоординише.

Неке општине сам прескочио, зато што су чисто урбане, и где је назадовољство традиционално високо, али и ту треба имати добро препознавање локалних тема.
Спомињао сам да сам пре једно месец дана проследио мој предлог плана за Београд староградском одбору Народног покрета Србије. Они су то проследили градском одбору па се сад план дорађује. Сад сам дорадио тај план убацивањем твојих предлога и послао на мејл градским одборима не само НПС, већ и ДС, ЗЛФ и ПСГ. Другима нисам могао да нађем мејл, али надам се да ће што више идеја бити прихваћено и јавно презентовано у оквиру предизборне кампање. Мој револт према начину на који се град води последњих 10 година увек ће бити већи од разочарања у опозицију.
 
Ne, oni nemaju život izvan politike.

Đilas jedini čovek iz pro-evropske opozicije sa racionalnim stavovima. Jedini koga mogu slušati, ima sopstveno mišljenje o mnogi stvarima koje su opterećenje za društvo. Kažem, kada bih birao, glasao bih za gospodina od 619 miliona. Ove druge kada slušam, kao da priča ambasador Nemačke ili Francuske.

Prethodni post je šala, ali vidim da je ispunio očekivanja.

Nemo se salis leba ti, preseko sam se, taman smo se resili Djilasa, sad bi neki da ga vracaju.
 
Која је поента видеа о генерацији Z? Да ли је лоше то што бране своју верску заједницу? Или је лоше што држе до традиционалних вредности?
Оно што је суштина става који је Лука изнео је некритичко прихватање нечега, у којој се он осећа релативно усамљен у дискусији са вршњацима. Он то примећује у својој генерацији, али не примећује да је то грех свих генерација, који се преноси са колена на колено: комбинација гордости и идолопоклонства. Та врста греха је много гора од блуда у Холандији, или алкохолизма код Источних и Западних Словена и балтичких народа. Зато је и Бог више казнио Србе.

"Три карте за Холивуд", је једно од уметнички најлепше одрађених огледала нашег друштва. Једна група "видите шта пије Америка пшшш..." друга, "Аљин какаљин, какаљинка маја...". Те карикатуре из огледала стања народа доминирају и овом темом. Ево, Ђилас се, са много мана, као градоначелник показао као најквалитетнији од свих који су се у последњих пола века уопште дочепали функције градоначелника Београда. (победник у трци богаља) И сада због своје гордости, решио да поквари посао супер ликова, који су преко Подаваља нокаутирали секту на Вождовцу. Никола Јовановић је својевремено скупио супер људе без политичког искуства, поред свега и вождовачку екипу са којом сам се лично упознао. Када је, опет због своје гордости, Вук Јеремић учинио нешто крајње неморално, пристао да прислушкивано буде доказни материјал за доношење одлука, велики део екипе је отишао управо код Ђиласа, и одатле су доста добро радили.

Са таквим народом, задатак опозиције је тежак. Треба подићи гордом самоубеђеном малом човеку без критичког размишљања, а већина њихових актера је и сама таква. Ево, колико народа је убеђено да метро, аутопут, брза пруга треба, нектитички, не схватајући и не желећи да схвате да је инфраструктура максималних перформанси у озбиљном друштву тек мали део мреже надограђен на најоптерећенијим деловима.
 
kada si već u igru ubacio te nepolitičke faktore, onda ništa, evo luka sa crvenog krsta će da kanseluje boga, pa smo to rešili. mislim, prilog čak ne targetira ni crkvu (valjda zato što dobro znaju da je to preduzeće koje uvek zna da se orijentiše prema buđelaru). o poklonstvu kome idolu pričamo? prilog je bukvalno sadržaj koji pokazuje nameru da se nekome propisuje kako se ima osećati i šta ima misliti. o temi koja uopšte ne ulazi u registar onih za koje bog ili ovozemaljski sudovi kažnjavaju. bar ne još uvek.

nego, ako su dva ogranka spn-a pregovarala različite uslove, zbog čega tačno đilas ima obavezu prema ovom drugom krilu? dve strane suštinski raskinu koalicioni sporazum tako što idu svaka na svoju stranu, a onda taj koalicioni sporazum naprasno ponovo važi kada treba da se donese odluka o izlasku na izbore?
 
Чекај мало, а где је луди Радуле? Од јануара трубе о сарадњи и заједничком наступу.
Веља Илић? Јована Стојковић? На ниске гране су пали, скупљају мрвице у нади да ће прећи цензус.

Заједно смо јачи: https://nova.rs/vesti/politika/beogradski-odbor-kolektivno-istupio-iz-stranke-zajedno/
Невероватно је каквом циркусу сведочимо.
Такође ме занима где им је ДЈБ а поред тога ме занима зашто се и даље користи термин "луди Радуле" који је Шешељ смислио? Да ли је то мишљење о особи или се користи само као одомаћени термин?

Биће занимљиво видети где ће гласови НДСС отићи, да ли ка НС/ДЈБ или су им пак ближе Двери. Осим ако имају верно бирачко тело па ни не изађу да заокруже неког.
 
Такође ме занима где им је ДЈБ а поред тога ме занима зашто се и даље користи термин "луди Радуле" који је Шешељ смислио? Да ли је то мишљење о особи или се користи само као одомаћени термин?

Биће занимљиво видети где ће гласови НДСС отићи, да ли ка НС/ДЈБ или су им пак ближе Двери. Осим ако имају верно бирачко тело па ни не изађу да заокруже неког.
Више је одомаћени термин. У објави на коју си одговорио сам употребио тај термин првенствено да бих предупредио нападе да сам његов бот. Извињавам се, неће ми се поновити, гледаћу да избегавам те погрдне надимке.

Можда је Владимир Гајић заборавио да их помене, можда се подразумева или је њихова сарадња у тишини окончана?

Не трчите пред руду, не би ме чудило да НДСС ипак изађе, видите да нису саопштили шта су одлучили на најављеној седници председништва ако је уопште и одржана, очигледно се и они премишљају.


Дала баба динар да уђе у коло, а два да изађе.

Дисонантни тонови које је емитовала странка Заједно иду у моју приватну архиву манифестација шизофрености наше политичке сцене. ДС је такође имао дубоке поделе у вези са тим хоће ли изаћи на изборе, али су на време одлучили да се приклоне већини, што је за сваку похвалу.
 
ludi radule je valjda inicijalno iz onog domaćeg filma od pre 20-ak godina, raduloviću su samo nezgodno pale karte, što bi se reklo. svakako postoje mnogo precizniji i teži termini kojima se može okvalifikovati čovek koji je radnike nazivao parazitima (ali nije on mislio na prave radnike, nego na partijski zaposlene... da, da) i koji je bio glavni promoter zakona o radu, jednog od najspornijih akata vučićeve vladavine. radulović je jedan od najsramnijih vučićevih epizodista. ovaj filmski nadimak više pristaje ovom kasnijem, estradnom delu njegove karijere, sa gitarom, hanom adrović i brankom saturn.

no, kao što ćemo saznati ovde godine 2024, bilo je moguće glasati za radulovića zato što ima dobar program, a onda se reinventovati kao heroj radničke klase i levičar po tvrdom ubeđenju. ko se sve nije posrao po pojmu levice u ovoj zemlji, mila majko... srpski politički nomadi.

inače da, ima tu poente. meni je recimo nazivanje ds-a žutim ili dosmanlijama bilo jedan od preciznijih pokazatelja toga s kakvim sagovornikom imam posla. nikada takvu odrednicu nisam koristio, baš zbog toga ko ju je lansirao.
 
Poslednja izmena:
Vučić je posetom O'Brajana poslao poruku. Biće tenzija, biće mržnje, ali se ništa specijalno dogoditi neće. Važnije su pare od bilo čega. Dakle, posle Kosova u SE i Rezolucije, sve po starom. Zamazaće oči narodu od velikim američkim ulaganjima u Srbiji.
 
ludi radule je valjda inicijalno iz onog domaćeg filma od pre 20-ak godina, raduloviću su samo nezgodno pale karte, što bi se reklo. svakako postoje mnogo precizniji i teži termini kojima se može okvalifikovati čovek koji je radnike nazivao parazitima (ali nije on mislio na prave radnike, nego na partijski zaposlene... da, da) i koji je bio glavni promoter zakona o radu, jednog od najspornijih akata vučićeve vladavine. radulović je jedan od najsramnijih vučićevih epizodista. ovaj filmski nadimak više pristaje ovom kasnijem, estradnom delu njegove karijere, sa gitarom, hanom adrović i brankom saturn.

no, kao što ćemo saznati ovde godine 2024, bilo je moguće glasati za radulovića zato što ima dobar program, a onda se reinventovati kao heroj radničke klase i levičar po tvrdom ubeđenju. ko se sve nije posrao po pojmu levice u ovoj zemlji, mila majko... srpski politički nomadi.

inače da, ima tu poente. meni je recimo nazivanje ds-a žutim ili dosmanlijama bilo jedan od preciznijih pokazatelja toga s kakvim sagovornikom imam posla. nikada takvu odrednicu nisam koristio, baš zbog toga ko ju je lansirao.
Можете ли рећи због чега је тај закон о раду био лош?
Колико се сећам Радуловић је подржао тај закон иако је био против неких ставки као што је она за синдикате јер је њиховим вођама хтео да смањи бенефите.
На крају су синдикалне вође прошле неповређено.
 
 
Na twitteru vecina bila za izbore a sad vecina za bojkot. Jel i vas utisak takav ili samo mene j..e ovaj twitter algoritam?
 
Ма више и не обраћам пажњу на умишљене Твитер опозиционаре. Не знају ни они сами шта хоће а гомила њих су Ђиласови и "другосрбијански" ботови чије се понашање и речник према неистомишљеницима не разликује много од напредњачког. Има и нормалних твитераша, али су у мањини. Али најјаче су ми ове странке што бојкотују изборе у Београду а истог дана излазе на изборе у другим градовима, примају посланичку плату и ждеру клопу у скупштинском ресторану.
 
Na twitteru vecina bila za izbore a sad vecina za bojkot. Jel i vas utisak takav ili samo mene j..e ovaj twitter algoritam?

ха, Твитер. то је друштвена мрежа који треба укинути, јер апсолутно нема никакву функцију ни смисао
 
Vrh