Онда је изгубљено све у старту?
Ne mislim to, samo mislim da je u nekim sredinama postoje ograničenje na koliku promenu i učinak bi opozicija mogla da računa. Postoje mesta u Srbiji koja se kolektivno baš ponose svojom zadrtošću i ograničenošću. Sutra da odeš i dokažeš im da greše u nekim ubeđenjima (recimo, da je Đilas bio premijer, kao što neki iz onog videa misle i govore), oni bi te oduvali i rekli da si ti strani plaćenik poslat da unosi nemir i dezinformacije među ljude i da sabotira Srbiju. Mislim ima toga i po drugim zemljama, recimo svi znamo da Ameri imaju delove na jugu sa Redneksima koji žive u nekim svojim zabetoniranim deluzijama i agresivni su prema bilo kome ko pokuša da ih promeni. Epa istih tih kalupa i mentaliteta ima i u nekim delovima Srbije.
Mislim brate ja na poslu u Beogradu u 2024. imam par likova koji su čvrsto ubeđeni da je Zemlja ravna i da nas avioni posipaju otrovima. I svaki put kada bismo ušli u diskusiju oko toga (najčešće tako što bi oni sami pokrenuli, jer nemaju mira i ne podnose kad nešto nije homogeno i ukalupljeno) posle 5. iznetog argumenta i 5. neslaganja, oni pređu u agresiju i distancu. I sad zamisli da odeš u malo mesto gde su većina njih u takvoj eho-komori i da probaš da ih ubeđuješ da opozicija nije produžena ruka Vatikana i da ne postoji velika svetska zavera protiv
Srpskoga roda koju sprečava samo Aleksandar Vučić njegovim nadljudskim zalaganjima, intelektom i hrabrošću. Pa nema šanse.
Takođe, opozicija nema para (ili neće da da, kako god ko želi) da potkupljuje ljude i glasove na masovnom nivou. A SNS ima.
Opozicija takođe nema horde plaćenika bez trunke morala ali i mozga da dovlače autobusima iz Srpske, Crne Gore i Hercegovine. SNS ima.
Opozicija takođe nema tim opako podmuklih a skupo plaćenih, narodnim parama plaćenih, savetnika i Gebelsa iz jedne državice podno Turske. SNS ima i to.
Za kraj, SNS je odličan u korišćenju populizma. Daje narodu taman onoliko ekonomske stabilnosti koliko je minimum potrebno, a sve ostale resurse, energiju i pamet troši na to da deo naroda koji glasa za njega bude srećan ko svinje u blatu. SNS je ekipa kojoj kada kažeš da ima 500.000 nelegalnih ili divljih gradnji, oni ti kažu "ma opušteno". Kad im kažeš da ćemo da pomremo u zagađenju, oni te pred masama ismeju "a smeta vam smog a ne smetaju vam cigarete koje puše klinci?" Kad im kažeš da je na ulicama anarhija u saobraćaju i da svako radi kako mu se digne, oni ti kažu "a šta tebe to pogađa? Haha, narode, vidi zaludnu boodalu, smejte mu se!" Kapiraš, oni daju jednom delu naroda, jednoj polovini naroda, ono što oni žele - život u čauri, deluzijama i neznanju, ekonomsku stabilnost (kakvu takvu) i opštu anarhiju i raspuštenost glede svega ostalog. I pola naroda to obožava. I šta ti onda možeš da kažeš i uradiš tim ljudima što će njih motivisati da se zapitaju ili ne d'o bog - promene mišljenje o nečemu? A što SNS neće moći da anulira istog časa, bilo deljenjem para, deljenjem poslova, deljenjem poklona ili prosto emitovanjem propagande? Pa nema ništa što možeš da uradiš sa takvim ljudima. To su prosto izgubljeni slučajevi.
Mislim ovo je forum na koji pretežno dolaze ljudi koji su intelektualno i obrazovno iznad nekog proseka Srbije. I ljudi koji uglavnom već 20/30 godina imaju pristup internetu, bibliotekama, kablovskoj, medijima... pa opet čak i na ovom forumu imaš ljude koji bi radije crkli i spalili se nego priznali grešku ili promenili neki stav. Čak i onda kada im se dokaže da nisu u pravu. Pa šta onda da očekuješ da opozicija uradi u nekoj tamo Pambukovici ili Bigrenici ili Trgovištu? Pa ništa, nemaju nikakve šanse.
Preveliki deo naroda voli ovako da živi, i vole da budu tvrde kamene glave koje vodaju diktatori i šarlatani. I nema te sile ili pameti koja može da dopre do takvih. Ovo je bre narod sa masom telećih glava koje kada im grad ubije njivu, oni krive Đilasa, a kada im bude dobra godina, oni se zahvaljuju svetom Vučiću. I mislim šta onda da radiš sa takvim glavama... Nema tu leka nikakvog. Pogotovu ako se na sve to ujutru i uveče narokavaju Pinkom i Krepijem.