Šta je novo?

Izbori 2024

Ne mogu da otkrivam detalje ali recimo da se vidi da nisu stvari sjajno kod njih. Dobar deo koordinatora SNS-a je posle izbora smenjen, a čak su sklonili i neke komandire na terenu, pogotovu na Voždovcu, Novom Beogradu i Zvezdari. Nisu ni njihovi simpatizeri i kupljeni glasovi roboti, i njima su živci pri kraju. Postoje realne šanse za iznenađenjem na izborima, ali podvlačim ne ako izborni uslovi ostanu isti.

Izvini šta konkretno to znači? Odbićete da izađete na izbore i dozvoliti mu da uzme sve mandate kao pre par godina ili ćete se boriti da do izbora uopšte ne dođe i biti zadovoljni sa svojim poslaničkim mestima naredne 4 godine sad kad je konačno situacija 50-50 i postoji šansa da padne grad? Iskreno se plašim da je ovo drugo, jer čak i ako osvojite isti broj glasova kao sada (a nećete, jer recimo većina moje familije koja je glasala za vas, više neće), a desna opozicija nadvlada svoju sujetu i izađe organizovano (kojoj najviše i zameram što grad nije pao), prostom matematikom bi bilo manje glasova ispod crte, što znači i vaše manje učešće u mandatima!

U ovom trenutku nema sanse da Mi uzme manje. Pola njihovih potencijalnih glasaca nije ni znala da su oni (ozbiljna) opcija.

Pa ne vidim da je moguća promena štrajkom glađu, bojkotima i pasivnošću, hoću da nagazim njih a ne sebe da žalim ili povlačim pred njima...

Ana Brnabić neće da dozvoli da neko vršlja i našu suverenost preispituje. Smeće jedno najobicnije. Vodi državu bez legitimiteta i da ne bi bili raskrinkani na kojim sve nivoima kradu i rade manipulacije i krivična dela, ona se poziva na državu i suverenost... da nesmetano nastavi novac da teče... a desnicari kao slepci. Neće u EU. Pa nećemo nikad ni ući u tu EU kako stvari stoje podržite tu misiju i svako preispitivanje i svaki organ EU koji je na našoj strani... Ujedinite se da vlast padne pa ćete naknadno u fer uslovima da raspravite argumentovano šta treba.

Kako diktatora da pobediš povlačenjem? Kako?? Koji je plan B ako on ne da uslove koje opozicija želi? Povuku se on osvoji vlast i... trubimo isto naredne 4 godine i 4 i 4...
Брале, опозициона коалиција се преведено на политички живот Србије зове "Јеби нас Жвалави колико хоћеш, нећемо ти ништа" и ти некоме ко неће да учествује у овој фарси спочитаваш за пасивност? Притом, пацификовали су цели народ у тренутку коначног и потпуног слома Србије.

Ено јуче, несрећни лидер опозиције Добрица у сред еуфорије поводом продора Руса на фронту избацује неке антируске изјаве...У држави где је 80% бирачког тела проруско?!
Па да тај заиста хоће да нас "ослободи малигног руског утицаја" бар би сада ћутао на тему а онда би по доласку на власт кренуо заиста да гура ту агенду.
Овако, очигледно је да ни не желе власт, није још време за њих. Или то или је комплетан ретард и фанатик. Не знам шта је горе.

Јбт, колико можете бити наивни да верујете у било какве изборе и то овде? Живимо у времену где најмоћнијом државом влада сенилна лутка а очигледно је да се пита колико и ја, на континету смо где је инсталиран вазални политички савез где се гурају сви експериментални политички потези одузимања власти од народа, где заседају некакви неизабарани комесари, где је тренутно заправо безглаво ратно стање, приоритет наоружање за прљави прокси рат, уништење последњих слобода, медија, слободних земљорадника, свих перспектива за младе...А нама опозицију глуми гомила сквотера организованих од стране ових западних јахача апокалипсе.

Блам

Poslednja izmena:
U ovom trenutku nema sanse da Mi uzme manje. Pola njihovih potencijalnih glasaca nije ni znala da su oni (ozbiljna) opcija.
Sa druge strane, svi koji su glasali za MI su protiv SNS, a videli su da 2 clana hoce da prebegnu, i da nisu prava opzicija, pa ce se nesto glasaca odliti NDSS-u.
Naravno, ima i onih tupsona koji jos uvek veruju da je ludi Nestor nezavisan, tako da mozda i poraste, a mozda i padne, ali ja se nadam ovom drugom.

Sa druge strane, svi koji su glasali za MI su protiv SNS, a videli su da 2 clana hoce da prebegnu, i da nisu prava opzicija, pa ce se nesto glasaca odliti NDSS-u.
Naravno, ima i onih tupsona koji jos uvek veruju da je ludi Nestor nezavisan, tako da mozda i poraste, a mozda i padne, ali ja se nadam ovom drugom.
Me bih se ja hladio da su svi ti glasaci protiv SNS, a i da su oni koji jesu protiv nesto preterano razocarani. I Zavetnici su se odrzavali godinama iako su bili jos ocigledniji od ovog.

Pa vidis da su nestali Zavetnici i to jos u koaliciji sa Boskicem.
Nesto dobro od ovih izbora, takodje ludi Radule, Jeremija i Bota, kad malo razmislim nisu ovi izbori uopste bili tako losi.
Kad bi jos na sledecim nestali Nestorovi ravnozemljasi, situacija bi se prilicno rascistila od bu*aletina.
Ostaju ovi radikali, cak je i SPS normalan u odnosu na njih, ali situacija je tada cista.

Оно кад је целокупна српска јавност поспрдно дискредитовала једину политичку фигуру која је покушала да скрене пажњу на колапс целог здравственог система и у кампањи понудио решење за то животно питање које се тиче свих нас.
Ми смо у последњих 20 година принципом куване жабе преведени на де-факто приватно здравство а од плате нам и даље одбијају као да имамо државно и јединог човека који је на то скренуо пажњу сви сте колективно прозвали лудаком.

Честитке мојим суграђанима. Идиократија успостављена!

Pa vidis da su nestali Zavetnici i to jos u koaliciji sa Boskicem.
Nesto dobro od ovih izbora, takodje ludi Radule, Jeremija i Bota, kad malo razmislim nisu ovi izbori uopste bili tako losi.
Kad bi jos na sledecim nestali Nestorovi ravnozemljasi, situacija bi se prilicno rascistila od bu*aletina.
Ostaju ovi radikali, cak je i SPS normalan u odnosu na njih, ali situacija je tada cista.
Pa nisu bas nestali posle pola godine, isto kao i Bota i Radule.

MI ce se sada predstaviti kao ekipa koja ne zeli vlast po svaku cenu i nije za SNS i protiv je preletaca.
Eto njih sa duplo vise glasova na sled. izborima. A posle toga, podrzace SNS.
Milos Francuz je sjajan igrac Sluzbe.
SPN ce izgubiti oko 30% glasova jer su ljudi masovno razocarani njihovim nemoralnim oportunizmom.

Вучић свакако има "већину" на оваквим килавим изоборима, мислим да може да бира колико ће "Ми" одборника гласати за ту већину. Ипак бих рекао да је преломио да се иде на нове изборе, пре свега због реакције појединих политичара за запада. Помињао је да има легалну а "вероватно" и легитимну већину. Ово "вероватно" уместо "сигурно" говори да је оставио простора за нове изборе.

Кампању већ увелико води, наравно нашим парама. Прослава дана државности, која је очигледно јако скупо плаћена је нови степен лудила у који смо улетели. Наравно очигледно осмишљена у сврху нове изборне кампање. Гледам оне снимке и не могу да верујем до ког степена лудила смо стигли, заиста све подсећа на утопијске романе о тоталитарним системима. У неком тренутку ми је било чудно што се није појавио у Орашцу где је послао целу екипу, са свим њиховим прилично политичким говорима. Али кад сам видео завршницу у Београду све ми је било јасно. Циљ је наравно Београд. Гледамо нашег председника између Карађорђа и Милоша. Репортер РТС-а прича о обе династије и њиховом значају, али фигура врховног божанства стоји између њих и повезује их тако што је спојио све добро од обе династије. Да, порука је јасна, дошао је месија који ће ујединити Србију. Затим месија излази испред скупштине сам у централном делу платоа, ипред њега светлосни ефекти полетна музика и пројекције на градској скупштини. Мислим да би и римски цареве изједначавани са божанствима позавидели овакој презентацији нашег новобожанства. На Тргу републике погашена светла, са звучника одзвање глас врховног бога... Хоће ли неко да ме пробуди, надам се да све ово сањам....

Poslednja izmena:
Вучић свакако има "већину" на оваквим килавим изоборима, мислим да може да бира колико ће "Ми" одборника гласати за ту већину. Ипак бих рекао да је преломио да се иде на нове изборе, пре свега због реакције појединих политичара за запада. Помињао је да има легалну а "вероватно" и легитимну већину. Ово "вероватно" уместо "сигурно" говори да је оставио простора за нове изборе.

Кампању већ увелико води, наравно нашим парама. Прослава дана државности, која је очигледно јако скупо плаћена је нови степен лудила у који смо улетели. Наравно очигледно осмишљена у сврху нове изборне кампање. Гледам оне снимке и не могу да верујем до ког степена лудила смо стигли, заиста све подсећа на утопијске романе о тоталитарним системима. У неком тренутку ми је било чудно што се није појавио у Орашцу где је послао целу екипу, са свим њиховим прилично политичким говорима. Али кад сам видео завршницу у Београду све ми је било јасно. Циљ је наравно Београд. Гледамо нашег председника између Карађорђа и Милоша. Репортер РТС-а прича о обе династије и њиховом значају, али фигура врховног божанства стоји између њих и повезује их тако што је спојио све добро од обе династије. Да, порука је јасна, дошао је месија који ће ујединити Србију. Затим месија излази испред скупштине сам у централном делу платоа, ипред њега светлосни ефекти полетна музика и пројекције на градској скупштини. Мислим да би и римски цареве изједначавани са божанствима позавидели овакој презентацији нашег новобожанства. На Тргу републике погашена светла, са звучника одзвање глас врховног бога... Хоће ли неко да ме пробуди, надам се да све ово сањам....
Kao sto sam ranije govorio, presli smo liniju i povratak u normalno stanje vise nije moguc.
Drugom recima, udeo nenormalnog, glupog ili moralno bolesnog stanovnistva u Srbiji je toliki da moramo da prodjemo sve faze ubrtzanog sloma.
Sto pre to bolje.
Gledacemo raspad infrstrukture, saobracajne nesrece, raspad zdravstvene zastite... na kraju i konclogore.

Ja lepo kazem da je ovde većina maloumna i ona to guta, realno u dnu smo po IQ u evropi a to sto se mi ovde većina na forumu zgražavamo takvim cirkusom,
većina u realnom životu se oduševljava i stvarno misli da je stigo novi (srpski) tito (kao i onomad za slobu)...

Тачно тако размишља гласачко тело на које примарно циља - пензионери, људи слабијег образовања, људи са села. Са те три категорије, уз чланство запослено по државним институцијама и јавним предузећима које скупља капиларне гласове имаће већину. Плус интересне групе инвеститора и привредника, плус што ће бити и директне куповине гласова по сиромашним насељима.
Како опозиција може овоме да се супротстави?

Mislim da su glasači sada shvatili da su oni ozbiljna budalaština od opcije. Em imaju dva preletača, dakle gube ljude koji su već glasali za njim, em su tih njihovih 5 minuta slave iskoristili za egoistične nastupe kako su oni trenutno odlučujući faktor i da je na njima cela sudbina naroda - na to krenuli sa širenjem gluposti i teorija zavere. Oni nisu nikakva ozbiljna opcija, njihovi glasovi su veštački stvoreni od SNS i to će se pokazati na izborima.

Mislim da su glasači sada shvatili da su oni ozbiljna budalaština od opcije. Em imaju dva preletača, dakle gube ljude koji su već glasali za njim, em su tih njihovih 5 minuta slave iskoristili za egoistične nastupe kako su oni trenutno odlučujući faktor i da je na njima cela sudbina naroda - na to krenuli sa širenjem gluposti i teorija zavere. Oni nisu nikakva ozbiljna opcija, njihovi glasovi su veštački stvoreni od SNS i to će se pokazati na izborima.
Ali, Nestor se izjasnio protiv preletaca, kao nepokolebljivi moralni svetionik. I o tome se trubi na Tv Pink.

Одлична емисија са @MC_jeвим комшијом, велика је штета што је Ђилас из сујете саботирао сваки напор Народне странке, макар за БГ ниво. Да је НС ушла у градску скупштину, сада би БГ био опозициони.
Гајић је озбиљан играч који није добио довољно медијског простора док се гурају разни аматери и дилетанти типа Микетић, Гајић, професорка Биљана, Парандиловић и сл.

Neko je postavio juče snimak momka, ovaj kanal je odličan i prilično nepristrasno i korektno secira svetsku i mikro i makroekonomiju. Ne znam kako mi je promakao, ali nije klasičan dnevni kanal gde je glavni cilj monetizacija i marketing i vrtenje isith stvari.

Čak je i previše levičar za moj ukus sa const hvaljenjem državnog samoupravljanja, a ne vidi da je ta Kina otvorenija za ino kapital i učenje kroz joint venture modele i tržišno šibanje, nego zapad koji sve više liči na planske privrede. Naravno, strateške stvari su u rukama države, s tim što njima ne može da se desi 1 Grčić. Može, ali završi u kanalu (kao što sam uvek verovao da je tragedija privatizacija kompanija poput EPS-a, ali manja nego da imamo postojeće stanje sa ovom bandom).

Оно кад је целокупна српска јавност поспрдно дискредитовала једину политичку фигуру која је покушала да скрене пажњу на колапс целог здравственог система и у кампањи понудио решење за то животно питање које се тиче свих нас.
Ми смо у последњих 20 година принципом куване жабе преведени на де-факто приватно здравство а од плате нам и даље одбијају као да имамо државно и јединог човека који је на то скренуо пажњу сви сте колективно прозвали лудаком.

Kao i uvek, slažem se sa 90% onoga što kažeš. Pitanje za tebe. Ako je već tako, zašto nisi glasao za njega? Ko je to uopšte? Eto ne znam, ne gledam TV, nikada nisam bio politički aktivan, mada su mi bliske neke ideje i vezujem se za ideju, a ne za ličnost, nikada nisam propustio izbore, makar i biranje manjeg zla (što je većinski i slučaj).

@vucko

Nisi odgovorio na nezgodno, a čini mi se vrlo legitimno pitanje...

Mislim da bas lose procenjujes ciljnu grupu Mi, ali nadam se da sam ja taj koji gresi.

Одлична емисија са @MC_jeвим комшијом, велика је штета што је Ђилас из сујете саботирао сваки напор Народне странке, макар за БГ ниво. Да је НС ушла у градску скупштину, сада би БГ био опозициони.
Гајић је озбиљан играч који није добио довољно медијског простора док се гурају разни аматери и дилетанти типа Микетић, Гајић, професорка Биљана, Парандиловић и сл.

Zaista izuzetno.
I on kaze
"Opozicija nema karakter"
"SPN je lazna opozicija koju Vucic forsira jer zna da ne mogu nikada da ga pobede"

Mala skola suverenosti. Imamo jos mnogo mnogo da ucimo od Albanaca.
Albanci nemaju taj masovni kompleks nize vrednosti u odnosu na Zapad, kao mi.
Zapravo, mi imamo taj kompleks jer intimno znamo da smo g.ovna.

Заменица косовског премијера и министарка спољних послова, Доника Гервала, затражила је од Немачке да удаљи актуелног амбасадора Немачке Јерна Родеа са Косова, сазнаје Албаниан Пост од извора.

Poslednja izmena:

Ko je taj mesija ?

Vrh