Runner
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 23.09.2018.
- Pohvaljen
- 380
Ovde si ukazao na bitnu stvar, a to je lica koja imaju prebivalište a ne žive na toj adresi. U tom slučaju se pasifizira adresa od strane suda, a po prijavi policije. Nisam siguran da li se to radi po prijavi građana, ili ako policija tokom primene svojih mera i radnji utvrdi da lice ne živi na prijavljenoj adresi (uručenje poziva, dovođenje itd.)Свакако није проблем кад неко из Српске или било одакле ко има наше држављанство и пребивалиште у БГ гласа, мислим да то нико не спори.
То да нека странка организовано превози бираче, прилично сам сигуран да није легално, ал пошто нисам правник не могу да тврдим, али свакако није легитимно.
То да неко ко има пребивалише у Бегораду а не зна где, свакако није ни легално ни нормално и то нико нормалан не може да брани. Још ако се такви организовано превозе од стране неке странке, по мени је криминал и велика срамота. То што ти исти "бирачи" већ неко време имају пријављено пребивалиште, а да нико из опозиције није приметио ни пријавио, можда јесте велики минус за опозицију али није никакво оправдање за СНС кабадахије. И нема везе да ли је у питању неколико стотина, неколико хиљада или неколико десетина хиљада. Они су са криминалном намером убачени у бирачки списак и то би морало да се истера до краја.
Nemojte me pogrešno razumeti, ja ne pravdam takve postupke, samo iznosim pravni okvir. Teoretski, može i 50.000 lica iz Republike Srpske sa državljanstvom Republike Srbije da se u roku od mesec dana prijavi na adrese u Beogradu. Niko to ne može da im zabrani jer je to Ustavno pravo.