Šta je novo?

Izbori 2024

Kako se kod nas svi plaše radikalnije borbe.. Šta zoveš ljude u 18h i za sat vremena razlaz. Isto tako i letos, šetajte kao sumanuti kilometrima svakog vikenda i kući. Što nisu pozvali da se blokiraju institucije još tada, da svi posedaju na asfalt, 20 hiljada ljudi da dežura danju i noću, da se ne da nikome da uđe u zgrade, da se blokiraju tako sve institucije danima i nedeljama..

Nisu iskoristili ništa od narodne energije. Rekli posle leta ćemo da radikalizujemo proteste i šta je bilo-ništa.

Isto i sad, glupi Milivojević sinoć-idite kući. Je l to nekog oni zahebavaju, "da pokažemo da nas ima"... Sleparija.

U Parizu sve gori kad su protesti, urnišu pola grada, ne kažem da to treba da se radi, nego da i to postoji u demokratijama.

Ovde za početak treba pozvati na mirnu blokadu svih institucija, konstantno. Ptica da ne proleti. Šta će ovaj onda, da izvede kordon na narod? Aha.. kukavice..RTS Bastilja koja ne izveštava ni o čemu-blokada bato.

Pozdrav ljudi,

Izbegavam da ovde pišem, a i čitam, o političkim temama iz razloga što na ovaj forum dolazim kako bih nešto novo saznao od ljudi koji su upućeni, i koji imaju kritičko mišljenje, o gradskim temama. Drugi razlog je što sam policijski službenik i iz tog razloga moram biti apolitičan (ni zakon mi ne dozvoljava članstvo u partijama niti političko delovanje).

Ali, hajde da pokušam da dam jedan neutralan stav imajući u vidu moje formalno obrazovanje i iskustvo u radu sa predstavnicima Vlade.

Rezultati parlamentarnih izbora su očekivani, kada je reč o najjače tri liste. Koliko god da je SNS uzdrman događajima iz maja, a više visokom inflacijom, pogoršanjem standarda i krizom na KiM, oni imaju svoje stabilno biračko telo i uspeli su da se stabilizuju kod birača povećanjem plata i penzija (ili makar obećanjima istih). Tako da ne čudi što su sa 42% skočili na 46%, a sa druge strane ujedinjeni SPN je takođe porastao za par procenata tj. za negde oko 150.000 novih glasova. Naravno, za sve, pa i za samog Nestorovića, su iznenađenje rezultati liste Mi, značajan pad SPS-a, te debakl Radulovića/Tadića, odnosno Jeremića. U tom smislu istraživanja IPSOS-a nekoliko dana pre izbora su se pokazala kao reprezentativan uzorak.

Kada je reč o beogradskim izborima fokusirao bih se na navode o krađi. Naime, rad SNS-a sa biračima se bitno razlikuje od drugih stranaka i slobodno mogu reći da se kreće u sivoj zoni. SNS je "catch all" partija, što znači da nije vezana ideologijom već prima u članstvo svakoga za koga proceni da im može biti od koristi, da li materijalne, interesne, u tome koliko glasova može da donese... S tim u vezi, SNS se uvek fokusira na svoje birače kroz kapilarne glasove (to uče i na njihovoj akademiji), angažuje ih, kontroliše, animira, drugim rečima oni se konstantno nalaze u kampanji, a u tome im značajno pomaže njihova mreža odbora po celoj Srbiji. Upravo taj stepen organizovanosti i donosi rezultate SNS-u, i ako opozicija hoće recept za uspeh to je na prvom mestu organizovanost (više je do volje nego novca). Drugi bitan faktor je stabilnost. SNS kao ime postoji 15 godina, opozicija svake godine menja ime i strukuru, a nakon izbornog neuspeha politički penzioniše svoje predstavnike (Zdravko Ponoš, Saša Janković, Marko Bastać...). Teritorijalna zastupljenost SPN-a je takođe slaba.

Pomenuh sivu zonu, SNS je obilato koristi. Nije problem, niti nelegalno, organizovati prevoz za svoje birače (pomenuh da znaju svakog svog birača "u glavu"), davati pakete sa namirnicama itd. Nelegalno jeste kupovati glasove za par hiljada dinara ili kada lokalni predsednici SNS odbora ucenjuju svoje zaposlene podrškom ili odlaskom na miting (mnogo više prisutno na perferiji), kao i druga krivična dela protiv službene dužnosti.

Lica sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda: MUP je od oktobra tekuće godine na dnevnom nivou ažurirao na svojoj internet stranici statističke podatke o broju prebivališta. To izgleda ovako, i mogu da garantujem da su podaci verodostojni:

1702977544383.png

Dakle, rast broja prebivališta je uobičajen i konstantan, s čime su se saglasili i predstavnici SPN-a.

1702977907140.png

Ostaje otvoreno pitanje zašto SPN do dana izbora nema nikakve primedbe na evenutalne fantomske birače, a nakon zatvaranja biračkih mesta upravo poziva na njih. Tzv. fantomski birači moraju da glasaju na biračkim mestima gde su upisani u jedinstveni braički spisak. Na svakom biračkom mestu su bili i posmatrači opozicije te verujem da su dokumentovali ako su glasači van biračkog spiska pokušali da glasaju na tom biračkom mestu. Evenutalna krađa glasova od strane SNS-a je u tom slučaju pripremana par meseci unazad, a opozicija na to nije ukazala pravovremeno. U krajnjoj liniji, i da je tačno da se intenziviralo naseljavanje ljudi iz Republike Srpske u Beograd, kojim demokratskim metodama možemo zabraniti nekome da se naseli bilo gde na teritoriji Republike Srbije (pravo zagarantovano Ustavom).

Govoreći o Republici Srpskoj, tamo je otvoreno 12 biračkih mesta sa oko 12.000 birača, što se možemo složiti predstavlja minoran broj. Stotinak autobusa iz BiH bi dovezlo oko 5.000 birača u Beograd. što opet predstavlja minoran broj za ishod beogradskih izbora.

Malo o rezultatima opozicije: Odličan rezultat SPN-a u Beogradu, verovatno toga nisu ni svesni jer hoće sve sada i odmah. Osim hardcore jezgra na Starom gradu, Vračaru i Savskom vencu uspeli su da osvoje Voždovac, Novi Beograd i Zvezdaru. To su tri značajne opštine i to im daje za pravo na lokalnim izborima sledeće godine bez problema, i uz dobru kampanju osvoje i Čukaricu i Palilulu. Za smenu vlasti moraju da osvoje Beograd, i što je važnije treba ima strpljenje i sistematičan rad. Nije ni Vučić preko noći došao na vlast već nakon 20 godina političkog života i brojnih političkih poraza.

Ono što po mom mišljenu može biti pogubno po opoziciju jeste ponavljanje ili novi beogradski izbori, a najviše su tome doprineli sami ružnim slikama od sinoć. Na stranu pokušaj nasilnog upada u RIK (nisam ni siguran šta će u RIK-u, a ne u GIK-u), fizički obračun između svojih članova, buntovni studenti koji su zapravo predstavnici NVO-ova, gađanje različitim predmetima predstavnika SPN-a, snimanje malolene devojčice u nervnom rastrojstvu, međusobno psovanje, dilema post ili štrajk glađu su samo oterali već razočarane opozicione birače.

Ono što je mene kao glasača lično pogodilo je kultur rasizam pojedinih opozicionih birača. Potencira se zenitizam i nadređenost "kruga dvojke" u odnosu na sve one koje žive dalje od Slavije. Pritom to dolazi od ljudi sa hercegovačkim prezimenima. Interesantan je narativ kako su glasovi dijaspore iz Zapadne Evrope prosvetljeni, dok su glasovi Srba u regionu mračni i nazadni.

Izvinjavam se što sam vas udavio :)

Au koliko patetike i foliraže ovde, situacija podseća na period posle većih utakmica ili događaja kada masa Srba po kockarnicama, kafanama i foteljama, umesto da bude zadovoljna uspehom, nekim napretkom i/ili solidnim plasmanom (recimo drugo mesto na nekom svetskom) svojih sunarodnika "na terenu" krene da drobi šta je trebalo, kako je moglo, zašto nije ovo, kad će biti ono...

Moe.jpg

Voleo bih da vidim neku simulaciju kako bi se neki od kukatora snašli u ovoj situaciji da su na mestu vođa opozicije ili da su bili pred kordonima. Da li bi oni uspeli da izađu sa procenama glasova 17.12. u 22h, da li bi oni imali kontrolore na svim mestima (pogotovu od onda pre par nedelja kada je SNS bio ukinuo 20% kontrolora opozicije), da li bi oni uspeli da snime svaku neregularnost, da li bi uspeli da u veče 18.12. dovedu svu opozicionu Srbiju pred RIK, kako bi oni probili kordone, koji ljudi bi im bili jurišnici (goloruki studenti i sredovečni ljudi sa decom???), kako bi rešili provokatore i batinaše (kojih je pun kufer), odakle bi našli pare i logistiku za masovne neprekidne višednevne proteste...

Čak sam se našao u situaciji da se više slažem sa pisanjima nekih članova za koje nisam očekivao, kao npr @Defke . Iako se verovatno i dalje ne slažemo oko dosta stvari (mada nije me bilo dugo pa i ne znam više, i neće me biti opet) čovek makar ne širi defetizam i ne mrači kao mnogi ovde, čak i neki za koje sam mislio da mogu da se "uzdam" u njih. Prestao sam i da čitam postove određenih ljudi jer ne mogu više da čitam i slušam kuknjavu i defetizam i jedno te isto te jedno te isto te jedno te isto...

Ono što je važno je da se stvari menjaju na bolje, energija ljudi raste još više, ljudi su svesni da nas ima mnogo više nego što smo mislili, udeo opozicije u institucijama se povećava, eno Ljig se oslobodio kancera, a veliki deo Beograđana (6 opština + svi glasači protiv SNSa na ostalim) su pokazali da ne žele više da trpe napredni šljam, a taj šljam je inače u sve većoj panici. Ako tu nema razloga da se bude bar malo zadovoljan i da se dobije neki deo motivacije, onda ne znam stvarno.

Savetujem ljudima koji su još ovde a imaju nešto entuzijazma da pauziraju od ove teme neko vreme jer je postala svojevrsna eho-komora frustracije, depresije, toksičnosti, cinizma, defetizma i dangubljenja. A ne može ništa dobro da nastane od toga, može samo da ide na ruku Nelečenom smradu i njegovom šljamu, koji čita neke od gluposti koje se piskaraju ovde i smeje nam se svima. Distancirajte se od apstitenata, batalite depresivce kao i lažne patriote, informišite se sa svih strana i gledajte da učestvujete u akcijama kad god možete i kako god možete. Nelečeni smrad se hrani defetizmom i deobama Srba, i zato makar iz tog razloga mu ne treba davati to zadovoljstvo i vetar u leđa. Ostali koji nisu sposobni za to, neka uključe Disney kanal ć, E! i slične tvorevine, i neka se tamo hrane "pozitivnim vestima", makar da ne smetaju omima koji zapravo pokušavaju nešto da urade. Ne znam ni što bi neko ko želi "samo lepe vesti i pozitivne poglede na život" dolazio na temu o srpskim izborima. Pusti brate realnost i realne probleme, upali Pink ili neki VR i tamo uživaj nesmetano i do mile volje. Lakše tebi, lakše drugima.

Izgiboh noćas kod RIK-a ali je vredelo. Studenti su mi vratili veru u bolje sutra!
Vidimo se i večeras ispred RIK-a u 18h.

Ukljucih se opet na Srbin info video na samom kraju i mislim da sam te video da si ostao do kraja, duboko iza ponoci, tako da, svako postovanje.

Isto tako, covek koji snima i koji je urednik Srbin info-a, Dejan Zlatanovic, je preko 6 sati bio tamo i sve snimio i sve vreme komentarisao, intervjuisao...

Veliko postovanje i za njega iako nije politicki na istoj strani sa mnogima od nas.

@Runner

Ja bih samo više cenio da si podrobnu analizu, hladne glave napisao pre godinu dana, dve ili tri.

I da si se lagano vremenom javljao kod svih tema koje su uključivale policiju do sada.

Tvoje ograde ne stoje. Ne možeš biti član partije al možeš da izneseš politički stav na forumu.

Energiju onog mladog momka iz Bekijevog snimka dele svi koji su glasali za SPN, verovatno i dobar deo desne opozicije, a ne samo mladi i neostvareni kako je napisao dejan88, ali problem je baš to što momak govori, ogromno nezadovoljstvo opozicija ne ume konrketnim planom da artikulise...

To nije štrajk glađu ali jeste bila ona blokada autoputa... Zašto toga nema danas, kad je jasno da Beograd Vučića neće, ja ne znam...

Beograd bukvalno treba da stane. Ima nas, svaki drugi građanin prezire Vučića i to ne samo u krugu dvojke, nego čitavo jezgro grada, ona bivša gsp zona 1 ne želi da fašisti vladaju nama. Sve u Beogradu treba da stane.

Ukazivali su oni ranije na fantomske birače ali ovde je situacija takva da mora da se rešava pravnim diskontinuitetom, tj. ne može kroz pravo i istitucije, mora politički i na ulici. Tu se nadam da ćete biti na strani građana kad dođe odsudan trenutak, a desiće se.

Tema će na kraju doći do stadijuma i zaključka da izbornih krađa i neregularnosti nije ni bilo, i da 80% Srbije glasa za SNS. Te da je bolje po Srbiju da opozicija ni je postoji ili da večito bude na marginama, jer svi znamo da tako funkcionišu sve uspešne države.

Ka tome vas polako vode, iz posta u post. Obrađuju vas ko žabe u loncu, Smajlović metodama. A vi se primajte i dalje. Pomozite im da vladaju još duže.

Malo o rezultatima opozicije: Odličan rezultat SPN-a u Beogradu, verovatno toga nisu ni svesni jer hoće sve sada i odmah.

Dobra analiza @Runner, mislim da se šira slika gubi u ovoj postizbornoj depresiji koja hvata opoziciju. Šta ja vidim kao silver lining:

• Činjenica je da je SPN dobila više mandata u skupštini i u gradu nego što je imala.
  • Činjenica je takođe i da SNS nije uspeo da animira više glasačkog tela nego što je uspevao ranije, već je svoju apsolutnu većinu dobio na otimanju glasača od SPS-a, što im se u nekoj budućnosti može i obiti o glavu.
  • Dveri i Zavetnici su završili ispod cenzusa, što, iako možda ne deluje na prvi pogled, je dobra stvar za rekonstrukciju desne opozicije, oko umerenijih stranaka kao što je NDSS
  • SPS-ov užasni rezultat koji će ih dodatno marginalizovati na našoj političkoj sceni, što je pozitivna stvar za sve građane.

Mislim da ono sinoć ispred RIK-a im uopšte nije trebalo, i ovaj štrajk glađu je skroz besmislen. Ponavljanje izbora bi dovelo do manje izlaznosti njihovih birača, a SNS bi svoje mobilisao lakše i uzeo ubedljiviju većinu. Bolje da se manu ćorava posla dok su još u plusu.

Kako se kod nas svi plaše radikalnije borbe.. Šta zoveš ljude u 18h i za sat vremena razlaz. Isto tako i letos, šetajte kao sumanuti kilometrima svakog vikenda i kući. Što nisu pozvali da se blokiraju institucije još tada, da svi posedaju na asfalt, 20 hiljada ljudi da dežura danju i noću, da se ne da nikome da uđe u zgrade, da se blokiraju tako sve institucije danima i nedeljama..

Nisu iskoristili ništa od narodne energije. Rekli posle leta ćemo da radikalizujemo proteste i šta je bilo-ništa.

Isto i sad, glupi Milivojević sinoć-idite kući. Je l to nekog oni zahebavaju, "da pokažemo da nas ima"... Sleparija.

U Parizu sve gori kad su protesti, urnišu pola grada, ne kažem da to treba da se radi, nego da i to postoji u demokratijama.

Ovde za početak treba pozvati na mirnu blokadu svih institucija, konstantno. Ptica da ne proleti. Šta će ovaj onda, da izvede kordon na narod? Aha.. kukavice..RTS Bastilja koja ne izveštava ni o čemu-blokada bato.
Ma, oni ili ne razmisljaju ili im je naredjeno da ne razmisljaju. Sta god da je slucaj, red je da se sklone. Nista nisu smislili pod svetim bogom.

Onaj decko kaze ajmo mali fudbal na Slaviji, ajmo radionice za decu na Gazeli... ali za sve to treba organizacija i kreativnost.

A ovom decku se vidi da je stalo i da mu mozak radi sto na sat, za razliku od ovih mlitavaca.

Istakao je i da imaju i predloge koji nisu toliko hipi, ali opet su u okviru zakona, i da su sve to predlagali, ali nista.

Ali meni ovo sve dugorocno ide na dobro. Verovatno je i bolje sto je ovako, da se ocistimo na obe strane, otvorimo oci skroz i postavimo neke nove ljude.

Ovi bi mahali zastavicama i slavili da su nekako navukli 56 mandata u Beogradu. Tad ne bi bilo bitno sto su krali ovako besramno.

Izgiboh noćas kod RIK-a ali je vredelo. Studenti su mi vratili veru u bolje sutra!
Vidimo se i večeras ispred RIK-a u 18h.

A ja se nadam da imate za ovo veče neki konkretan plan, a ne kao juče.
Polazimo na RIK bez ikakvog obraćanja opozicije, samo su davali izjave za medije, pa ako su mediji bitni od naroda onda ne znam stvarno.

Neki su krenuli da gađaju jajima i paradajzom RIK, odmah iz opozicije "nemojte to da radite".
Pa čekaj bre, ne gađaju kamenicama već jajima šta jaja mogu da urade toliko, a opet pokazuju neku vrstu bunta.
Cela opozicija kao da nema bunta ili ono između nogu izgleda.
Dajem još jednu šansu za večeras, popravni, ali ako budr isto kao sinoć idem opet kući, ovo je sprdanje sa svima nama koji su tu.

O Raduloviću ne treba više pričati. Ne treba ga citirati ne treba ga uzimati za ozbiljno, ne treba analizirati ništa šta je rekao ili nije rekao. On je potrošen i to treba da mu se stavi do znanja. Isto važi i za Jeremića, Tadića, Obradovića, Zavetnice. Njihovu ulogu da budu klovnovi je preuzeo Nestorović, oni više nemaju šta da traže na sceni, Od ozbiljnih političara veliki ignor treba da dobije Đilas, Lutovac. Malo razočarenje za mene je Ne davimo Beograd koji ne može da artikuliše nezadovoljstvo ljudi, ova kolaicija ih je razvodinila i vezala im ruke. JOš veće razočarenje je Ćuta, čovek koji zna da skreše u brk i koji se ne boji. JOš uvek čekamo Godoa, tj lidera.
Cuta je samo glumac. Kao i ostali.

A ja se nadam da imate za ovo veče neki konkretan plan, a ne kao juče.
Polazimo na RIK bez ikakvog obraćanja opozicije, samo su davali izjave za medije, pa ako su mediji bitni od naroda onda ne znam stvarno.

Neki su krenuli da gađaju jajima i paradajzom RIK, odmah iz opozicije "nemojte to da radite".
Pa čekaj bre, ne gađaju kamenicama već jajima šta jaja mogu da urade toliko, a opet pokazuju neku vrstu bunta.
Cela opozicija kao da nema bunta ili ono između nogu izgleda.
Dajem još jednu šansu za večeras, popravni, ali ako budr isto kao sinoć idem opet kući, ovo je sprdanje sa svima nama koji su tu.
Njihova uloga nije bunt ili preuzimanje vlasti. Ovi izbori nisu bili zbog toga.

SPN, ljigave hipstere i sve ostale u opoziciji zanima iskljucivo licna korist.
Ako nesto hocete, nadjite neke nove politicare.

Evo i poruke prijatelja slobode i demokratije iz EU:
N1: Posmatračka delegacija Evropskog parlamenta primetila je nepravilnosti tokom izbornog dana, međutim to nisu bile veće neregularnosti, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Poslednja izmena:
Nije fer da krivimo vodje SPN za odsustvo akcije, nisu svi rodjeni da budu revolucionari, ja ne idem na utakmice zbog guzvi a da ne pricam o nekoj borbi na ulicama, svaka cast ko moze ali nismo svi isti. Samo mi nije jasno zasto uopste pokrecu nesto u cemu ne zele da ucestvuju do kraja?

(nije upućeno Jelanči, samo se nadovezujem)
Evo predloga za novu debatu i podelu na tabore.

U pogledu bacanja stvari na RIK, da li je trebalo:
1) Bacati jaja i paradajz
2) Bacati kamenice
3) Ne bacati ništa
?

Neka krenu nova rasprava i podela.

you-may-begin-al-bundy.gif

Nelegalno jeste kupovati glasove za par hiljada dinara ili kada lokalni predsednici SNS odbora ucenjuju svoje zaposlene podrškom ili odlaskom na miting (mnogo više prisutno na perferiji), kao i druga krivična dela protiv službene dužnosti.
Cemu onoliki post, samo si ovo trebao da napises.

Ne moze ovo biti samo jedan pasus medju sto.

Krse zakon, namestaju izbore. Tacka. Mora se na ulicu.

(to uče i na njihovoj akademiji)
Znas sta jos na njihovoj akademiji, ovo:

Ono što po mom mišljenu može biti pogubno po opoziciju jeste ponavljanje ili novi beogradski izbori, a najviše su tome doprineli sami ružnim slikama od sinoć. Na stranu pokušaj nasilnog upada u RIK (nisam ni siguran šta će u RIK-u, a ne u GIK-u), fizički obračun između svojih članova, buntovni studenti koji su zapravo predstavnici NVO-ova, gađanje različitim predmetima predstavnika SPN-a, snimanje malolene devojčice u nervnom rastrojstvu, međusobno psovanje, dilema post ili štrajk glađu su samo oterali već razočarane opozicione birače.

Ono što je mene kao glasača lično pogodilo je kultur rasizam pojedinih opozicionih birača. Potencira se zenitizam i nadređenost "kruga dvojke" u odnosu na sve one koje žive dalje od Slavije. Pritom to dolazi od ljudi sa hercegovačkim prezimenima. Interesantan je narativ kako su glasovi dijaspore iz Zapadne Evrope prosvetljeni, dok su glasovi Srba u regionu mračni i nazadni.

Ajde ti i onaj lepo skupite muda i otvoreno podrzite stranu za koju ste, nije nikakav problem. Nemoj tu neutralnost pa onda da podmeces ove informer bljuvotine. Snimanje maloletnice u nervnom rastrojstvu i NVO studenti, idi salji mejl Informeru... odusevice se kakve si im naslove dao.

Imamo li politicare koji su spremni na ovo, da se bore zarad svojih ideala, tvrdoglavi do besvesti?
Znajuci da su pare prolazne, da se nece poneti u grob, vec samo ono sto se pise u istoriji?

Poput ovog coveka dole na slikama...
680_Albinkurti12.jpg

92209849363087347b1323345088803_700x393x001461.jpg

E4C44534-D5B0-4FDE-B30F-41A0A5E50A0D_mw800_s.jpg

Ovaj je Albanac, ali nije kukavica. Ima li Srba koji nisu kukavice?

@Noki

Hvala na odgovoru. Naravno, svaki put kada smatram moje mišenje relevanto na neku temu ovde to i postavim :)

Što se tiče političke borbe pretposavljam da tražiš paralele sa 5. oktobrom. Ipak, 1996. godine opozicija je dobila lokalne izbore uključujući i Beograd. Koštunica je dobio izbore sa 50% podrške dok je Milošević imao 36%.

Bio je rat, inflacija, sankcije. Svi ti faktori su uticali i išli na korist opoziciji. Sada toga nema. Svaka vlast se zasniva ne nekim stubovima (biračko telo, vojska, policija, poreski sistem...) nijedan od tih stubova nije ni napukao.

Ovde moram da ukažem da je građanin možda i termin koji se najviše zloupotrebljava u dnevno političkim temama. Građani su i glasači SNS-a, SPN-a i ostalih lista. Ovo je politička borba i tu nema svrstavanja snaga bezbednosti.

Свакако није проблем кад неко из Српске или било одакле ко има наше држављанство и пребивалиште у БГ гласа, мислим да то нико не спори.
То да нека странка организовано превози бираче, прилично сам сигуран да није легално, ал пошто нисам правник не могу да тврдим, али свакако није легитимно.
То да неко ко има пребивалише у Бегораду а не зна где, свакако није ни легално ни нормално и то нико нормалан не може да брани. Још ако се такви организовано превозе од стране неке странке, по мени је криминал и велика срамота. То што ти исти "бирачи" већ неко време имају пријављено пребивалиште, а да нико из опозиције није приметио ни пријавио, можда јесте велики минус за опозицију али није никакво оправдање за СНС кабадахије. И нема везе да ли је у питању неколико стотина, неколико хиљада или неколико десетина хиљада. Они су са криминалном намером убачени у бирачки списак и то би морало да се истера до краја.

Imamo li politicare koji su spremni na ovo, da se bore zarad svojih ideala, tvrdoglavi do besvesti?
Znajuci da su pare prolazne, da se nece poneti u grob, vec samo ono sto se pise u istoriji?

Poput ovog coveka dole na slikama...
680_Albinkurti12.jpg

92209849363087347b1323345088803_700x393x001461.jpg

E4C44534-D5B0-4FDE-B30F-41A0A5E50A0D_mw800_s.jpg

Ovaj je Albanac, ali nije kukavica. Ima li Srba koji nisu kukavice?
Istorija vise nije popularna u Srbiji.
Mnogo mozemo da naucimo od Albanaca.

Cemu onoliki post, samo si ovo trebao da napises.

Ne moze ovo biti samo jedan pasus medju sto.

Krse zakon, namestaju izbore. Tacka. Mora se na ulicu.

Znas sta jos na njihovoj akademiji, ovo:

Ajde ti i onaj lepo skupite muda i otvoreno podrzite stranu za koju ste, nije nikakav problem. Nemoj tu neutralnost pa onda da podmeces ove informer bljuvotine. Snimanje maloletnice u nervnom rastrojstvu i NVO studenti, idi salji mejl Informeru... odusevice se kakve si im naslove dao.
Zaista nemam nameru da me iko koristi za svoju političku borbu

Nije fer da krivimo vodje SPN za odsustvo akcije, nisu svi rodjeni da budu revolucionari, ja ne idem na utakmice zbog guzvi a da ne pricam o nekoj borbi na ulicama, svaka cast ko moze ali nismo svi isti. Samo mi nije jasno zasto uopste pokrecu nesto u cemu ne zele da ucestvuju do kraja?
Problem je sto su se predstavili kao revolucionari.
Problem je sto su lagali.
Sto su prihvatili da ucestvuju na neregularnim izborima.
Sto su unistili protest jos krajem maja.
I mnoge druge stvari.

Ako se posmatra njihovo delovanje, oni ne zastupaju nase interese, nego necije druge.

Istorija vise nije popularna u Srbiji.
Mnogo mozemo da naucimo od Albanaca.
Na primer sta mozemo da naucimo od njih? Osim gledanja uskih nacionalnih interesa osvajanja teritorije po cenu unistavanja svake sanse da ljudi koji zive na istoj imaju pristojan zivot bilo kada u buducnosti. Kosovo ima samo jednu perspektivu, avio ili bus karta i odlazak u novi zivot negde daleko.
Problem je sto su se predstavili kao revolucionari.
Problem je sto su lagali.
Sto su prihvatili da ucestvuju na neregularnim izborima.
Sto su unistili protest jos krajem maja.
I mnoge druge stvari.

Ako se posmatra njihovo delovanje, oni ne zastupaju nase interese, nego necije druge.
Nisam primetio revolucionarne parole, delovali su mi kao obicna grupacija levice. Vucic nikada nece da dozvoli fer izbore, to je nemoguce, sa njegovog stanovista iracionalno, ima dve opcije, da dozvoli fer izbore i izgubi, ili da se bori po svaku cenu da ne izgubi. Lak izbor za njega. Znaci da opozicija mora da pronadje nacin da pobedi u neravnopravnoj trci. I to jeste moguce, lakse je nego sto izgleda i desice se uskoro.

Vrh