A ti bi kao odbio na njegovom mestu i gledao bi kako sam ili uz pomoc bankarskih kredita to finansirao?
Biznis je biznis, politika je politika. To sto covek nije za SNS ne znaci da nece poslovno saradjivati sa nekom drzavnom kompanijom, jer te drzavne kompanije ostaju i posle SNS-a. Nije drzava isto i vlast.
To sto je rodjenog brata postavio za direktora je njegova stvar i to nekog ko je konzument proizvoda njegovog filmskog studija (filmova i serija) ne treba uopste da zanima jer smo izasli iz komunizma i iz "nase je" postavke razmisljanja. Ponovo ukoliko je dobio subvencije od drzave, svaka cast - biznis je biznis kao sto rekoh. Ko ti brani da otvoris firmu i konkurises za neku od drzavnih subvencija. To je svakako pametna biznis odluka sa njegove strane.
Ponovo to sto je sin jedva puniletan ne znaci da ne treba da bude stalni clan JDP-a. Da si u mogucnosti da uradis isto sta ti kao ne bi?
Ne znam kakve veze ima trenutna garnitura na vlasti sa N1. Ne mislis valjda da ju je SNS ubacio na N1. U svakom slucaju da li je "ubacena" ili je "preporucena" ne menja pricu da bi verovatno i ti i bilo ko od nas drugih isto to uradio da ima priliku.
A sta ti mislis da dodju ovi drugi na vlast da nece biti nepotizma i nasilja? Znas kako ce to biti - trazili smo promene dobili zamene. Dokle god ljudi ne skapiraju to svaka garnitura na vlasti i svaki ucesnik vlasti prvo i pre svega misli na svoje interese, pa tek kasnije na gradjanstvo, dotle ce ljudi ziveti lose i nervirace se oko stvari na koje ne mogu da uticu.
Ja sam davno prihvatio da je takav sistem i da se nece to promeniti, a da je moje ili da naucim da plivan u takvom sistemu i da budem zadovoljan zivotom ovde ili da pakujem kofere i da odem na Island ili tako neku daleku zemlju sa potpuno suprotnim vrednostima. I ni u jednom momentu se nisam pokajao sto je moja odluka bila da ostanem ovde i gradim karijeru u Srbiji i da me pri tome boli uvo za politiku i politicare jer se sustinski postavka, nacin razmisljanja i vrednosti nece promeniti nikada i ko god da je na vlasti imace svoje ekipe, svoje firme i svoje talove.
Није бизнис ако добијеш лову од државе. То ваљда и дете разуме. То је дотација, илити даривање. А аргумент, "ко теби брани да урадиш исто" или "зар и ти не би" је један од узрока убогаљености овог друштва. А ваш лични животни и каријерни развој је крајње небитан.