Šta je novo?

Izbori 2024

Наравно да друга најјача политичка струја у Србији са итекако развијеном инфраструктуром нема проблема са прикупљањем потписа. Биће занимљиво када их буду сакупљали (ако буду) Луди Радуле, Нестор или Чеда.

Čemu pisanje po ovoj temi kad znaš da nećeš izaći na izbore? Idi šetaj parkom, ovako pišeš knjigu pa zapališ svesku.

Tako naivno posmatranje politike može samo neko ko razmišlja dupetom da ima. Da bi sa 20% došao do 51% moraš da pređeš neki put. Znam da ti je neverovatno, ali ne bi mogli zatvaranjem garaže galerije da skoče toliko, ma koliko mislio da je to najgenijalnija ideja. Mogu da idu na 25, 35, 40 posto. Tada vlast postaje veoma klimava i strahuje od svakog poteza. Do sada, kakva god afera bude oni izgube 2-3%, sačekaju godinu dana, i to se zaboravi. Ako se sećaš, i sns je došao na vlast tako što je vrebao priliku, pojedinačno imao najviše, ali sps i ds su imali 51+, i slično. Pa je sns tek kasnije dobio priliku da preuzme vlast.
Znaci, ti mislis kako je taj inkrementalni pristup dobar. Na ovim izborima opozicija dobije 25%, pa sledeci put 32%, pa za 12 godina 43% i za 16 godina pobedjuje. Znas li koliko ce sve biti u unisteno za 16 godina pod radikalima? Video si gore da mafija preuzima cak i carinske funkcije drzave. Bata Andrej, kazu, zeli da preuzme PTT itd.

Parlamentarna kriza i nelegitimna Skupstina, naterala bia Ambasadu da HUlji naredi otvaranje medija. Sledece izbore imali bi vec u maju sled. godine. Jednostranacka, ocigledno nedemokratska skupstina ne moze da donese legitimne odluke. Cak i kada bi SNS nekim slucaj dobio manjinu glasova na ovim izborima, deo opozicije bi isao sa njima i SPS u koaliciju.

Наравно да друга најјача политичка струја у Србији са итекако развијеном инфраструктуром нема проблема са прикупљањем потписа. Биће занимљиво када их буду сакупљали (ако буду) Луди Радуле, Нестор или Чеда.
Njima ce SNS dati potpise.

Da li ti je sada jasno zasto se zalazem za bojkot?

Pogledajte prilog 179329
Остајем без воде због озбиљног квара на цевоводу јер се у овом граду десет година НИШТА не одржава. Али добро, битно да су сви исти и да је бојкот најбоље решење.
20-30 godina se nista ne odrzava.
Radikali su samo segment u nizu propasti Srbije, logicna posledica vlasti DS-a.
Ja zaista ne vidim razliku izmedju DS i radikala (osim u ciljnoj grupi).
Zeleno levi, iako mi se njihova ideologija gadi, oni barem imaju neku ideologiju, ali nemaju pamet.
Desnicari glume da su patriote.

Dobro, voleo bih da gresim. Evo, stvarno bih voleo da gresim.

Ali neki unitrasnji osecaj, mozda posledica mog dubokog pesimizma u pogledu civilizacije i ljudske rase, mi govori da je bilo kakve resenje "u kontinuitetu politickog sistema" katastrofalno. Nema reza, nema krize, nema istinske percepcije nezadovoljstva, nema totalnog sloma tekucih aktera, nema ni promene.
Ambasadi treba promena ustava, treba im Rio Tinto, Kosovo. Zar mislite da oni nece izvrsiti pritisak na one kojima su dali pare da udju u koaliciju ili barem da podrze manjinsku SNS vladu? Zar mislite da oni nemaju poluge upravljanja i u levoj i u desnoj opoziciji?
Ponavljam, ovi izbori se ne desavaju zato sto je HUlja odjednom shvatio da postoji neka politicka kriza nego na zahtev Ambasade.
Sve sto je dobro za kolonijalnog Hegemona, po logici stvari, mora biti lose za nas.

Poslednja izmena:
A ja ti predlažem, pošto tebi niko ne valja, svaka opcija je ispod tvog nivoa i pOšToSuSvIiStI - lepo podeli svoju beskrajnu mudrost sa svetom tako što ćeš napraviti svoju stranku i podeliti konkretan program.

Tako ćeš jedino poraziti sve ambasade, Soroša i ostale "hulje" i interesne grupe, pomiriti Izrael i Palestinu, vratiti vojsku na KOCOBO, oterati strane firme i uticaje, sem naravno Kine.

Ujedno ćeš uspostaviti i novi pravedni svetski poredak i planeta Zemlja će biti u miru narednih 1100 godina (MC)

20-30 godina se nista ne odrzava.
Не лупетај.
За време "жутих лопова" реконструисано је много паркића по НБГ и целом граду и реконструисани су квалитетније и креативније него што их сад напредњаци реконструишу, с тим да напредњаци скоро ниједан парк на НБГ нису реновирали осим паркића у Савским блоковима и још 4-5 мањих паркића. Трећина паркова нису реновирани од изградње пре 50-60 година иако је градски буџет огроман. Градски превоз никад није био гори осим деведесетих, с тим да је деведесетих био лош због санкција, а сад искључиво зато што је власт жестоко корумпирана и неспособна. Вероватно смо једини град у Европи који има мост који је НАПУШТЕН ( Стари железнички мост). Пре 10-15 година улице нису реновиране претерано квалитетно, али неупоредиво квалитетније него данас кад се после свега месец дана појављују улегнућа и колотрази. Пре 10-15 године по граду је проширено и реновирано више уских грла за чије проширење је неопходна експропријација, а данас се једина проширења раде на рачун јавних зелених површина и кад су потребна и кад су непотребна, а не пада им на памет да ураде проширења за које је неопходна експропријација. Жути лопови су заменили више водоводних цеви по граду него ова напредњачко-радикалска ба***. Можда су напредњаци реновирали више топловодних цеви, али то искључиво да би се фирма "Конвар" блиска Радету Басти обогатила, а он је за сваке радове узимао 30% новца. Многе улице по НБГ су због тих радова за свега пар месеци раскопаване по 4-5 пута јер радници у тој фирми не знају да наместе и споје све цеви како треба. Данас у Београду имамо мостове који се распадају и који су малтене пред урушавањем. Напредњаци нису купили НИЈЕДАН нови тролејбус ни трамвај, а сви знамо колико неквалитетне аутобусе набављају и по колико незахвалној цени. Чињеница да су Беоком сервис упропастили и да се улице распадају чак и у близини најбитнијих општинских и градских институција нећу да коментаришем. Ја сам за две године преко 150 пута пријавио рупе на тротоарима код и прекопута зграде општине Нови Београд да би тек онда закрпили, а чак ни онда нису закрпили рупе на такси станици које ипак представљају много већи проблем него рупе на самом тротоару. Већ месецима истом том Беоком сервису скоро свакодневно пријављујем разноразне проблеме по граду, од рупа у најбитнијим улицама до разваљених клупа и електро-ормана, али наравно ништа није поправљено јер је Шапић буквално упропастио Беоком сервис. Не волим ни ја Ђиласа, али докле год се не прода СНС-у сматраћу га много бољом опцијом за Београд од Шапића, Весића, Малог и др. Шешеља.

Не лупетај.
За време "жутих лопова" реконструисано је много паркића по НБГ и целом граду и реконструисани су квалитетније и креативније него што их сад напредњаци реконструишу, с тим да напредњаци скоро ниједан парк на НБГ нису реновирали осим паркића у Савским блоковима и још 4-5 мањих паркића. Трећина паркова нису реновирани од изградње пре 50-60 година иако је градски буџет огроман. Градски превоз никад није био гори осим деведесетих, с тим да је деведесетих био лош због санкција, а сад искључиво зато што је власт жестоко корумпирана и неспособна. Вероватно смо једини град у Европи који има мост који је НАПУШТЕН ( Стари железнички мост). Пре 10-15 година улице нису реновиране претерано квалитетно, али неупоредиво квалитетније него данас кад се после свега месец дана појављују улегнућа и колотрази. Пре 10-15 године по граду је проширено и реновирано више уских грла за чије проширење је неопходна експропријација, а данас се једина проширења раде на рачун јавних зелених површина и кад су потребна и кад су непотребна, а не пада им на памет да ураде проширења за које је неопходна експропријација. Жути лопови су заменили више водоводних цеви по граду него ова напредњачко-радикалска ба***. Можда су напредњаци реновирали више топловодних цеви, али то искључиво да би се фирма "Конвар" блиска Радету Басти обогатила, а он је за сваке радове узимао 30% новца. Многе улице по НБГ су због тих радова за свега пар месеци раскопаване по 4-5 пута јер радници у тој фирми не знају да наместе и споје све цеви како треба. Данас у Београду имамо мостове који се распадају и који су малтене пред урушавањем. Напредњаци нису купили НИЈЕДАН нови тролејбус ни трамвај, а сви знамо колико неквалитетне аутобусе набављају и по колико незахвалној цени. Чињеница да су Беоком сервис упропастили и да се улице распадају чак и у близини најбитнијих општинских и градских институција нећу да коментаришем. Ја сам за две године преко 150 пута пријавио рупе на тротоарима код и прекопута зграде општине Нови Београд да би тек онда закрпили, а чак ни онда нису закрпили рупе на такси станици које ипак представљају много већи проблем него рупе на самом тротоару. Већ месецима истом том Беоком сервису скоро свакодневно пријављујем разноразне проблеме по граду, од рупа у најбитнијим улицама до разваљених клупа и електро-ормана, али наравно ништа није поправљено јер је Шапић буквално упропастио Беоком сервис. Не волим ни ја Ђиласа, али докле год се не прода СНС-у сматраћу га много бољом опцијом за Београд од Шапића, Весића, Малог и др. Шешеља.
slazem se.
ali glavni kreatori "ekonomske politike" SNS pljacke su bivsi DS i G17+ kadrovi.
Ja tu vidim jedan kontinuitet. Naravno da je SNS najgora vlast ikad, ali ja sam to mislio i za Zute i pre toga za SNS. Bio sam toliko glup da sma bio srecan sto Tadic gubi izbore.
I sta se desilo. Situacija se pogorsala.
Zasto? Zato sto je partiokratija nastavila da vlada. Zato sto sistem partiokratije (sistem parlamentarne demokratije) nije doveden u pitanje.

ovo je ono sto sledi. Ovaj tekst necete naci preko googla.

1699181891712.png

ovaj mozda hocete

Tragicno je da skoro niko od vas ne razume sta ce se sve desavati u bliskoj buducnosti ako partiokratija u Srbiji ne bude porazena.

U nekim briselskim krugovima Srbija je opisana kao "Sacrifice zone".
Ne zaboravite da su NGO likovi kao sto je Savo Manojlovic vec jednom zaustavili proteste protiv litijuma.

Bedne plate i inflacija su veci problem od Kosova, kao sto pise u clanku

Parlamentarna kriza i nelegitimna Skupstina, naterala bia Ambasadu da HUlji naredi otvaranje medija.

Постоjи само један проблем. Подела на режимске и опозиционе медије постоји и у САД и у ЕУ и у Русији. Можда мало софистициранија, не тако сељачка, али она постоји и то је глобални проблем, не само код нас.

Boskic je upao u mrtvu petlju, ponavlja od jutra do sutra "francusko-nemački ultimatum" i "nepriznata drzava Kosovo", rekao bih da je opsednut time, makar ostatak Srbije propao, nestao i bivao nastanjen Avganistancima i ostalim nesvrstanima.
Verovatno mu je sef rekao da razbija opoziciju ovim narikanjem.

Opsednut je Kosovom, i tradicionalnom porodicom, tradicionalnim vrednostima, nekakvom kraljevinom i svim onim ultradesničarskim glupostima koje ne utiču na svakodnevni život prosečnog građanina Srbije. Nije nama inflacija zbog Kosova, nije nama skupo gorivo zbog parade ponosa, niti nam je zagađen vazduh zbog *ubaci sledeću tačku utradesničarskog programa*. Boškić i Mica zanoktica se bave potpuno nebitnim temama, a tako će i proći na izborima.

Čemu pisanje po ovoj temi kad znaš da nećeš izaći na izbore?
Али добро, битно да су сви исти и да је бојкот најбоље решење.
MC_ ti je jedan od one vrste ljudi koji jednom nešto probaju i ako im ne uspe, dignu ruke i kažu kako to nije za njih. Nagledao i naslušao sam se takvih stvari ne mali broj, nevezano za to šta je u pitanju.

Математика је таква да ће после избора и за град Београд, а посебно за владу требати и Двери и Заветници. Почните да се навикавате и да прихватате њихову политику, или гледамо још једнан мандат СНС+СПС.

Која је тачно политика Двери и Заветника за Београд?

Opozicija je imala siguran adut da unisti rezim, da spin doktora unisti njegovim oruzjem, ima carobni stapic da pobedi, ali odbija da ga upotrebi sve ove godine. Sto mi govori da im je dolazak na vlast u drugom planu, vise su usmereni na stvaranje novih stranaka, sirenje stranacke infrastrukture po Srbiji i naravno najbitnije dobijanje novca za parlamentarne stranke, dok cekaju da se rezim samounisti i kao trula jabuka podne sa grane.

I levica i desnica su mogle da ga sinhronizovano optuze za izdaju Kosova, da naprave plan u 10 tacaka od Briselskog sporazuma na dalje, gde je sve prekrsio Ustav i dao Albancima sve prerogative drzavnosti.I da tih deset tacaka ponavljaju svaki dan, na svakoj konferenciji za novinare. A ne da igraju njegovu igru pa je u maju prica Mica pecenjar, junu Jovanjica, julu Milenijum tim i tako skakanje sa teme na temu dok narod ne moze da pohvata sta se desava i na kraju mudro zakljuci da su svi isti. Nebitno kako bi to uticalo na nas EU put ili sta o tome misle US ili EU, cilj nad ciljevima je rusenje rezima, koji razara drzavu po svim savovima.

Izdaja je potcenjena rec i uz malo demagogije se lako prosiri i ukoreni u javnom govoru, ne bi mogli da se odbrane. Kitovi se ne love lukom i strelom, moras da pucas iz najjacih oruzja da bi unistio monstruma kao sto je Sns. Ali iz raznih razloga stranke to ne zele da urade. Uostalom kao da je problem da posle rusenja Sns te nove vladajuce stranke proglase neku novu realnost gde se odustaje od Kosova, ako im je to cilj, kao sto je Djilas uradio sa pozivom na sankcije Rusiji posle proslih izbora. Ali nema iskrene zelje da se to uradi a izgleda da lideri opozicije nemaju ni intelektualne sposobnosti za takvo nesto. Drze se price mi demokrate oni losi, mi dobri oni kradu, ja Tarzan ona Dzejn, sto je sigurno sigurno, uz adut nekoliko hiljada Srba iz RS koji ce da prelome i opet uniste pobedu opozicije. Kalimero efekat, nepravda pa to ti je.

Glasacu naravno, da se ne bih kajao jednog dana da nisam ni pokusao. Da dobijemo nazad bar Beograd a mozda bude i nekih iznenadjenja.

slazem se.
ali glavni kreatori "ekonomske politike" SNS pljacke su bivsi DS i G17+ kadrovi.
Ja tu vidim jedan kontinuitet. Naravno da je SNS najgora vlast ikad, ali ja sam to mislio i za Zute i pre toga za SNS. Bio sam toliko glup da sma bio srecan sto Tadic gubi izbore.
I sta se desilo. Situacija se pogorsala.
Zasto? Zato sto je partiokratija nastavila da vlada. Zato sto sistem partiokratije (sistem parlamentarne demokratije) nije doveden u pitanje.
Па ти покушај да доведеш тај систем у питање. Што не предложиш некој странци да у свој програм убаци формирање мешовитог изборног система нпр? ( да се пола посланика бира по имену и презимену, пола по странци) Ако се већ толико оптерећујеш око политике, било би глупо да се бар мало не ангажујеш.

Vi stvarno mislite da MC zeli nesto da menja? Pa i da u Svajcarskoj zivi taj bi kukao. Imas jednostavno takve ljude koji su energetski vampiri i koji ni ne umeju da budu zadovoljni. Njegovo kulanjeni cemer nije posledica, nego svrha.

Zato su sve ideje koje ovde pise neostvarive nebuloze. Da zapravo postavi neki ostvariv cilj postojao bi rizik da se isti ostvari, ovako je garantovano da uvek moze da smara.

Vrh