Брате, ладно имам пријатеље, познанике и рођаке ЛГБТ а ти ме етикетирају да сам против њихових права. Драго ми је да су моји ставови у фокусу ове теме.Sateraće me na tu stranu i treba tako očigledno... Ne znam šta treba da se desi pa da stanu malo... Ljudska prava koja Amerika krši, pogledaj malo šta Rusija krši i koje su to razmere kršenja... Svejedno i da su obe strane podjednako zle, ruska pozicija je neodrživa i ne može da zavalada svetom i ne štite naše interese...
A to što pominješ gejeve da je do Došljaka LGBT ne bi ni šetali, ne bi bili vidljivi i ja treba da imam obzira... Mrzite koga hoćete, zabriga me...
Možda je Došljak danas za šetnju, ne znam i ne sećam se jel se oglašavao, ali da ga pitam pre 10 godina kad je trebalo najviše da se zauzme, mogu misliti šta je tad pričao i za šta se zalagao.. Večiti kočničari svega progresivnog a mi večito gubimo energiju na njih... Potpisujem Gorana i nemam više snage ni vremena za gubljenje...
Ja sam od danas potpuno za NATO i gotovo...
Celu godinu pokušavam da nađem neki srednji put sa tom nekom pogubnom i jednostranom politikom, po naše interese, al kad ne ide, ne ide...
Moram da ti kažem da ne mogu da verujem kad pročitam ovaj argument od odraslog čoveka. Gde to postoji u državnoj politici?!Ми нисмо за поређење са другим државама које су ушле у НАТО пошто смо били у директном непријатељству и претрпели штету од њих.
U novije vreme imaš jednako ekstremne primere, kao što si ih imao i u antici. Ništa se tu ne menja: državna politika se vodi prema interesima države, ni prema čemu drugom.Друга су данашња времена од ондашњих, а и прилике. Лазаревићи су постали турски вазали зарад заштите од Мађара. Наш улазак у НАТО би био бесмислен.
Брате, ладно имам пријатеље, познанике и рођаке ЛГБТ а ти ме етикетирају да сам против њихових права. Драго ми је да су моји ставови у фокусу ове теме.
Jedna ključna razlika između SAD i Rusije, jeste da SAD žele dominaciju nad čitavim svetom. Rusija želi dominaciju u okolnim država i zemljama koje su pre svega slovenske. Dakle, Rusija nema ambiciju da vlada čitavom planetom. Kina je slična SAD i to je jedina prava svetska sila koja Amerikancima može parirati.
Jel besmisleno biti Ceh, Slovak, Bugarin, Norvezanin, Portugalac?Srbija ne treba da uđe u NATO pakt nikada. Ako se to kojim čudom desi, biti Srbin će postati besmisleno. Napadajte levičari slobodno, ovo je istina.
Potrebno je nekada imati i malo samopoštovanja.
Protiv sam ulaska u bilo kakve vojne saveze. Ako nas neko napadne, neka nam oduzme teritoriju. To ide na čast ovom prokletom svetu u kome imperijane sile diktiraju sudbinu sitne boranije. U tom slučaju, ne bi bilo loše da te velike sile isprobaju nuklerno naoružanje jedna na drugoj. Tome bih se baš radovao.
Jedna ključna razlika između SAD i Rusije, jeste da SAD žele dominaciju nad čitavim svetom. Rusija želi dominaciju u okolnim država i zemljama koje su pre svega slovenske. Dakle, Rusija nema ambiciju da vlada čitavom planetom. Kina je slična SAD i to je jedina prava svetska sila koja Amerikancima može parirati.
Ovo je bukvalno ključni problem Rusije ad urbe conditam. Ona nema šta da ponudi.Rusija bi bila ista kao Kina da može, dakle ambicija je ista, problem kod obe države je da nemaju šta celom slobodnom svetu da ponude.
Nadam se da će Vučić vladati do kraja života. Ako si se ti opredelio za NATO, ja sam se opredelio za Vučića. Ne zato što je dobar za Srbiju, već zato što ćete cviliti još dugo.To naravno nije istina.
Rusija bi bila ista kao Kina da može, dakle ambicija je ista, problem kod obe države je da nemaju šta celom slobodnom svetu da ponude. A da ih porobe mogu. Rusija pre Kine da devastira planetu može. Održivo da zavlada celim svetom i bude svetski policajac ne može... ali može da napravi njesra u Ukrajni, rasparča suverenu zemlju da više ne postoji i da uvede svet u novi hladni rat.
I nema šta ko tebe tako nezaštićenog od levičara "da napada" pa se prenemažeš tu, kao napadajte slobodno, ovo je istina, nego vodi dijalog ako umeš...
Vaspitanje može da bude i ovakvo i onakvo, hajde i da kažemo da većina ljudi ima kroz vaspitanje i obrazovanje usvojene neke načelne postulate o opštem javnom interesu i javnom dobru ali to nema značajniji, temeljniji uticaj na to da li će društvu biti bolje u globalu, jer vidimo na svojoj koži da to nije tako.Nije sve tako crno, u stvari ideja opsteg dobra nije nedostizna, to je stanje uma, kulturoloski uslovljeno porodicnim vaspitanjem, obrazovanjem i izborom pojedinca da se izdigne iznad sebicnih interesa u cilju stvaranja bolje i funkcionalnije zajednice. Ja sam tako vaspitan kao i mnogi nasi ljudi, da nam zemlja nije uredjena ali da to nije razlog da je mrzimo ili preziremo svoje sunarodnike, vec da radimo svaki dan svoj deo sa nadom da ce neko da primeti i ugleda se na nas. Tako se ponekad pojavi i politicar sa slicnom idejom.
Pa njih NATO nije bombardovao niti im je otimao teritoriju.Jel besmisleno biti Ceh, Slovak, Bugarin, Norvezanin, Portugalac?
Koliko je Ceha, Slovaka, Hrvata i Bugara to izginulo u dalekim zemljama za americke interese?Pa njih NATO nije bombardovao niti im je otimao teritoriju.
I da zaboravimo svo zlo koje su nam naneli, koja je svrha biti Američki vazal i za njihove interese ginuti po nekim dalekim drzavama? Zar nije bolje biti Austrijanac ili Švajcarac?
Jeste. Svaka zemlja u NATO je bombardovala neku drugu zemlju u NATO.Pa njih NATO nije bombardovao niti im je otimao teritoriju.
Ne lupaj gluposti. NATO nije nikoga napao dok je postojala ravnoteža u svetu. Posle raspada Varsavskog pakta NATO je počeo da se izivljava na malim drzavama koje nisu po ukusu Američkog režima.Jeste. Svaka zemlja u NATO je bombardovala neku drugu zemlju u NATO.
I?