Šta je novo?

Izbori 2024

roll-eyes.gif

Sateraće me na tu stranu i treba tako očigledno... Ne znam šta treba da se desi pa da stanu malo... Ljudska prava koja Amerika krši, pogledaj malo šta Rusija krši i koje su to razmere kršenja... Svejedno i da su obe strane podjednako zle, ruska pozicija je neodrživa i ne može da zavalada svetom i ne štite naše interese...

A to što pominješ gejeve da je do Došljaka LGBT ne bi ni šetali, ne bi bili vidljivi i ja treba da imam obzira... Mrzite koga hoćete, zabriga me...

Možda je Došljak danas za šetnju, ne znam i ne sećam se jel se oglašavao, ali da ga pitam pre 10 godina kad je trebalo najviše da se zauzme, mogu misliti šta je tad pričao i za šta se zalagao.. Večiti kočničari svega progresivnog a mi večito gubimo energiju na njih... Potpisujem Gorana i nemam više snage ni vremena za gubljenje...

Ja sam od danas potpuno za NATO i gotovo...

Celu godinu pokušavam da nađem neki srednji put sa tom nekom pogubnom i jednostranom politikom, po naše interese, al kad ne ide, ne ide...
Брате, ладно имам пријатеље, познанике и рођаке ЛГБТ а ти ме етикетирају да сам против њихових права. Драго ми је да су моји ставови у фокусу ове теме.
Биће Вучић и његови из академије младих лидера још дуго за кормилом наше земље видим ја...

Ми нисмо за поређење са другим државама које су ушле у НАТО пошто смо били у директном непријатељству и претрпели штету од њих.
Moram da ti kažem da ne mogu da verujem kad pročitam ovaj argument od odraslog čoveka. Gde to postoji u državnoj politici?!

Da ponovim ko zna koji put, Srbi su u pitanju: Lazar-Stefan (otac-sin), Kosovo-Nikopolj.

Danas neprijatelji, sutra saveznici - to je siže nekoliko hiljada godina ljudske istorije. Moralno je pre svega ono što je dobro za državu.

Nemoj više da pišeš i braniš takve naivnosti, kumim te, pametan si čovek, aj.

Друга су данашња времена од ондашњих, а и прилике. Лазаревићи су постали турски вазали зарад заштите од Мађара. Наш улазак у НАТО би био бесмислен.

Srbija ne ulazi u NATO jedino zbog toga što u nekim krugovima koji kreiraju ovdašnju politiku postoji nada da ćemo mi uspeti da pripojimo RS i vraatimo Kosovo... kad NATO jednom propadne.. Ulaskom u tu organizaciju mi bismo morali konačno da se pomirimo sa sadašnjim granicama i oprostimo se od zahteva za proširenjem teritorije, a to se ovde ne želi.. sve drugo su bajke..

Друга су данашња времена од ондашњих, а и прилике. Лазаревићи су постали турски вазали зарад заштите од Мађара. Наш улазак у НАТО би био бесмислен.
U novije vreme imaš jednako ekstremne primere, kao što si ih imao i u antici. Ništa se tu ne menja: državna politika se vodi prema interesima države, ni prema čemu drugom.

Srbija ne treba da uđe u NATO pakt nikada. Ako se to kojim čudom desi, biti Srbin će postati besmisleno. Napadajte levičari slobodno, ovo je istina.
Potrebno je nekada imati i malo samopoštovanja.

Protiv sam ulaska u bilo kakve vojne saveze. Ako nas neko napadne, neka nam oduzme teritoriju. To ide na čast ovom prokletom svetu u kome imperijane sile diktiraju sudbinu sitne boranije. U tom slučaju, ne bi bilo loše da te velike sile isprobaju nuklerno naoružanje jedna na drugoj. Tome bih se baš radovao.

Jedna ključna razlika između SAD i Rusije, jeste da SAD žele dominaciju nad čitavim svetom. Rusija želi dominaciju u okolnim država i zemljama koje su pre svega slovenske. Dakle, Rusija nema ambiciju da vlada čitavom planetom. Kina je slična SAD i to je jedina prava svetska sila koja Amerikancima može parirati.

Poslednja izmena:
Брате, ладно имам пријатеље, познанике и рођаке ЛГБТ а ти ме етикетирају да сам против њихових права. Драго ми је да су моји ставови у фокусу ове теме.

Ima ih svako.

Jedna ključna razlika između SAD i Rusije, jeste da SAD žele dominaciju nad čitavim svetom. Rusija želi dominaciju u okolnim država i zemljama koje su pre svega slovenske. Dakle, Rusija nema ambiciju da vlada čitavom planetom. Kina je slična SAD i to je jedina prava svetska sila koja Amerikancima može parirati.

To naravno nije istina.

Rusija bi bila ista kao Kina da može, dakle ambicija je ista, problem kod obe države je da nemaju šta celom slobodnom svetu da ponude. A da ih porobe mogu. Rusija pre Kine da devastira planetu može. Održivo da zavlada celim svetom i bude svetski policajac ne može... ali može da napravi njesra u Ukrajni, rasparča suverenu zemlju da više ne postoji i da uvede svet u novi hladni rat.

I nema šta ko tebe tako nezaštićenog od levičara "da napada" pa se prenemažeš tu, kao napadajte slobodno, ovo je istina, nego vodi dijalog ako umeš...

Srbija ne treba da uđe u NATO pakt nikada. Ako se to kojim čudom desi, biti Srbin će postati besmisleno. Napadajte levičari slobodno, ovo je istina.
Potrebno je nekada imati i malo samopoštovanja.

Protiv sam ulaska u bilo kakve vojne saveze. Ako nas neko napadne, neka nam oduzme teritoriju. To ide na čast ovom prokletom svetu u kome imperijane sile diktiraju sudbinu sitne boranije. U tom slučaju, ne bi bilo loše da te velike sile isprobaju nuklerno naoružanje jedna na drugoj. Tome bih se baš radovao.

Jel besmisleno biti Ceh, Slovak, Bugarin, Norvezanin, Portugalac?

Rusija bi bila ista kao Kina da može, dakle ambicija je ista, problem kod obe države je da nemaju šta celom slobodnom svetu da ponude.
Ovo je bukvalno ključni problem Rusije ad urbe conditam. Ona nema šta da ponudi.
Ni sopstvenom stanovništvu, a kamo li Čukčima, Jukagirima, Avganistancima i ostaloj slovenskoj braći na koju su pružili šapu.

Srbi su danas valjda još jedini narod na svetu koji mašta da od FSB-a nešto dobro može da izađe.

To naravno nije istina.

Rusija bi bila ista kao Kina da može, dakle ambicija je ista, problem kod obe države je da nemaju šta celom slobodnom svetu da ponude. A da ih porobe mogu. Rusija pre Kine da devastira planetu može. Održivo da zavlada celim svetom i bude svetski policajac ne može... ali može da napravi njesra u Ukrajni, rasparča suverenu zemlju da više ne postoji i da uvede svet u novi hladni rat.

I nema šta ko tebe tako nezaštićenog od levičara "da napada" pa se prenemažeš tu, kao napadajte slobodno, ovo je istina, nego vodi dijalog ako umeš...
Nadam se da će Vučić vladati do kraja života. Ako si se ti opredelio za NATO, ja sam se opredelio za Vučića. Ne zato što je dobar za Srbiju, već zato što ćete cviliti još dugo.

Nema potrebe da sa tobom vodim dijalog. Nisam te prozvao, niti sam se tebi obratio.

Da cvilimo, to bi ti? 🙂

Ma na javno izgovorenu reč ćeš dobiti odgovor, a ne da puštam da ovde prolazi sve i svašta 😉 samo nema potrebe da se plašiš, neće ovde niko da vas napada...

Ја нисам против НАТО због некакве слепе квазиромантичарске русофилије, већ због погубности тог савеза по нас на свим пољима. Али кад смо већ у ауту... :D

Nije sve tako crno, u stvari ideja opsteg dobra nije nedostizna, to je stanje uma, kulturoloski uslovljeno porodicnim vaspitanjem, obrazovanjem i izborom pojedinca da se izdigne iznad sebicnih interesa u cilju stvaranja bolje i funkcionalnije zajednice. Ja sam tako vaspitan kao i mnogi nasi ljudi, da nam zemlja nije uredjena ali da to nije razlog da je mrzimo ili preziremo svoje sunarodnike, vec da radimo svaki dan svoj deo sa nadom da ce neko da primeti i ugleda se na nas. Tako se ponekad pojavi i politicar sa slicnom idejom.
Vaspitanje može da bude i ovakvo i onakvo, hajde i da kažemo da većina ljudi ima kroz vaspitanje i obrazovanje usvojene neke načelne postulate o opštem javnom interesu i javnom dobru ali to nema značajniji, temeljniji uticaj na to da li će društvu biti bolje u globalu, jer vidimo na svojoj koži da to nije tako.

Ljudi po svojoj prirodi idu linijom manjeg otpora (što bih morao težim putem kad mogu lakšim), a kada su tim mogućnostima okruženi od rođenja pa do groba kao što je kod nas slučaj, onda je praktično nemoguće izvrnuti priču i reći da tako više ne treba.

Očekivati od prostog, demografski veoma starog i umrtvljenog naroda kao što je u Srbiji da se on sada bori da upostavi bolje stanje je totalno nerealno i može se reći utopijsko.
Epilog za ovo društvo se zna - većina mladih u inostranstvo, manji deo njih (koji je nedovoljan za biološki opstanak naroda) ostaje ovde a ljudi srednjih i starijih godina umiru i nestaju.

Izvinite, a koji su to srpski ciljevi suprotni ciljevima NATO? Pa da bi bilo besmisleno biti Srbin.

Čak sam mišljenja da je NATO prioritetniji cilj za Srbiju, ako želi da postoji za 30 godina. Pre nego EU. EU je super, ali nama trebaju prvenstveno decenije mira, ako mislimo da se oporavimo demografski. A vremena je sve manje i manje.

Poslednja izmena:
Jel besmisleno biti Ceh, Slovak, Bugarin, Norvezanin, Portugalac?
Pa njih NATO nije bombardovao niti im je otimao teritoriju.
I da zaboravimo svo zlo koje su nam naneli, koja je svrha biti Američki vazal i za njihove interese ginuti po nekim dalekim drzavama? Zar nije bolje biti Austrijanac ili Švajcarac?

Pa njih NATO nije bombardovao niti im je otimao teritoriju.
I da zaboravimo svo zlo koje su nam naneli, koja je svrha biti Američki vazal i za njihove interese ginuti po nekim dalekim drzavama? Zar nije bolje biti Austrijanac ili Švajcarac?
Koliko je Ceha, Slovaka, Hrvata i Bugara to izginulo u dalekim zemljama za americke interese?

Bolje vazal nego da nam opet zlo nanose. Kad smo vec daleko od toga da budemo Austrija i Svajcarska.

Naravno ovo je sve hipoteticki, od ulaska u NATO nema nista, jer bi za svakog politicara ovde to bilo politicko samoubistvo i niko nema cojones ni da izokola pomene tako nesto.

Šteta što to nije urađeno pre 35 godina, nije da nije nuđeno, ali su pobedili ovi sa cvetićem u kosi! Tada je izbor mogao biti crtanje granica i ceo narod u okviru tih granica!

Sad ne, ne isplati se ni ekonomski, ni politički (uskraćivanje podrške). Stvari se menjaju brže nego što mislimo, samo ovde toga još nismo svesni! Ćutiš, smrdiš, odugovlačiš, tim pre što nikakve interese za nestabilnost ovde nemaju sad! Nikakav interes nemamo da se istrčavamo, a oni nek rade šta im je volja...

Interes je samo ovima da ostanu na vlasti...

Vrh