@Дошљак Litijum je posebna tema... Ti si skretničar teme... svaki put ponudiš novi razlog, razlog više zašto da zamrzimo Evropu iako je jasno da nas ništa svetlo i manje podlo ne čeka sa istočne strane, naprotiv... Tu se već trujemo sa nižim standardima i zastareloj tehnologiji koju kineski investitori primenjuju u zemljama poput Srbije, o pravima radnika da ne govorimo... Tako da, litijum nije kontra argument geostrateškom pozicioniranju... Litijum je deo taktike a ne strategije... Nemamo više nikakve pomoći od Rusije, imali smo dok je bila svetski, respektabilni igrač, ona je sada bez uticaja na ovaj region a svaki uticaj ili želja za uticajem se svodi na stvaranje sukoba, dobri smo joj samo utoliko koliko smo spremni da ginemo za njihove interese, ako bismo bili spremni da zaratimo protiv zapadnog sveta ponovo... Zagađeni mozgovi nas koštaju više od zagađenog vazduha iako sam i sam protiv rudnika litijuma...
I više uopšte nije bitno da mi se sad pojavi neki istoričaj Zaza, Laza, Pera, Mika i da mi mudruje kako je nekad bilo, istorijska nasleđa, nestade nam država zbog vaše istorije, bukvalno će nas razbucati... Eto gledajte to kao na okupaciju narednih 50 ili 100 godina i da bismo kako tako preživeli i sačuvali ovo malo moramo da začepimo j*bene gubice koje su nas koštale toliko izgubljenih teritorija i života...
Jel to tako teško razumeti? Da smo gubitnici i da možemo malo i da zaćutimo o toj prošlosti ako barem ne možemo da je sagledamo u istoj liniji sa zapadom...