Šta je novo?

Izbori 2024

Dolazi se sve kasnije, ja na primer nisam bio kod skupstine nego posle na mostu, samo da jos jednom razjasnim da cilj onih skrinsatova nije umanjivanje broja nego tradicionalna fotka u 18 i 14 😉

Dolazi se sve kasnije, ja na primer nisam bio kod skupstine nego posle na mostu, samo da jos jednom razjasnim da cilj onih skrinsatova nije umanjivanje broja nego tradicionalna fotka u 18 i 14 😉
Može i tako, tvoje pravo na kraju krajeva, mada ja bih išao na beleženje slike onda kada je neki protest na vrhuncu po brojnosti. Ja sam to i pokušavao svaki put ali kad sam tu u masi, mreža mi radi katastrofalno, a sa njom i prenos sa kamera. A i sam sajt tada trokira, zbog preopterećenosti zahtevima.

Može i tako, tvoje pravo na kraju krajeva, mada ja bih išao na beleženje slike onda kada je neki protest na vrhuncu po brojnosti. Ja sam to i pokušavao svaki put ali kad sam tu u masi, mreža mi radi katastrofalno, a sa njom i prenos sa kamera. A i sam sajt tada trokira, zbog preopterećenosti zahtevima.
Pa da vratim vreme, to bih radio, ali sta cu kada sada nemam te skrinsatove sa prvih protesta. Uvek sam hvatao taj jedan u 18 i 14 😁

Ovi protesti više nemaju nilakvog smisla i ljudima će ubrzo da dosadi da dolaze svake nedelje
Neverovatno da niko ne moze nista da smisli. Hocemo li mi? Vox je rekao da treba da budemo stranka 🤣

Meni je cudno da su te opozicione stranke toliko propale da nemaju ljudstvo koje bi vodilo i koordiniralo. I kad se doslo do Mostara danas - opsta pogubljenost.

Neko je pricao da se Vozdovac, Banjica...nadju na Autokomandi pa krenu, Cukarica kod Ade itd. da bude blokirano sa svih strana, ali nema ko to da organizuje.

Ali da li je realno da sve te opozicione stranke zajedno nemaju jedno 5000 aktivnih clanova za takve stvari, nek se uzme pet lokacija i na svakoj po 1000 clanova pa se na tih hiljadu clanova doda i narod.

Ili na primer ako treba da se vrsi blokada od vise sati, da nemaju tih par hiljada ljudi koji bi se rotirali, jedni ostanu, drugi dodju za par sati, treci ujutro... plus narod.

Da očajna organizacija kad se došlo do Mostara, dobar deo saobraćaja nije ni blokiran pa onda prolazi lik negde oko 8 i 15 i viče da se neko spusti dole ka Vojvode Mišića da se i tu blokira, pritom prvo pominjali Autokomandu da blokiraju nakon Mostara i umesto da masu usmere tamo čelo kolone krene preko Gazele. Isto i u povratku vidim kolona vozila u Kneza Milosa, panduri naravno se prave ludi sa strane, a i jbt mogu organizatori da se pobrinu da Kneza Miloša ostane blokirana celim trajanjem protesta do 21h, valjda je to smisao blokade.

Neverovatno da niko ne moze nista da smisli. Hocemo li mi? Vox je rekao da treba da budemo stranka 🤣

Meni je cudno da su te opozicione stranke toliko propale da nemaju ljudstvo koje bi vodilo i koordiniralo. I kad se doslo do Mostara danas - opsta pogubljenost.

Neko je pricao da se Vozdovac, Banjica...nadju na Autokomandi pa krenu, Cukarica kod Ade itd. da bude blokirano sa svih strana, ali nema ko to da organizuje.

Ali da li je realno da sve te opozicione stranke zajedno nemaju jedno 5000 aktivnih clanova za takve stvari, nek se uzme pet lokacija i na svakoj po 1000 clanova pa se na tih hiljadu clanova doda i narod.

Ili na primer ako treba da se vrsi blokada od vise sati, da nemaju tih par hiljada ljudi koji bi se rotirali, jedni ostanu, drugi dodju za par sati, treci ujutro... plus narod.
^^

Paaa, sve to potvrđuje ono što mnogi ljudi misle ali se ustručavaju da javno kažu ili neće da šire defetizam (kao što sam se ja ustručavao ovde):
Zapadu i EU odgovara da ova nelečena boodala ostane vladar, a da im Srbija bude deponija i štrokava garaža-radionica.

To je ujedno i jedan od najvećih faktora demoralisanja i frustracije i zašto neki ljudi neće da idu na proteste.

I to je ujedno razlog zašto mesec dana nema ko da povede 100.000 ljudi u... određene objekte... (I must be vevy quiet and careful with wUrds, for Udbaši and bots be listening and reading)

EU je (većinski) smradovska organizacija čijim glavnim vođama i dirigentima odgovara da imaju svoj zoo vrt i deponiju na Balkanu. I neće nas nikad primiti jer nas ni ne žele. Žele da ostanemo ovde i da ostanemo ovakvi, sa sve ovim pacijentom i njegovom armijom gluperdi i orkova.

Nekada smo im služili kao branik od Turaka i kao čistači cipela i fizički radnici. Sad im služimo kao fizički radnici i kao deponija. Evoluirali smo. Avanzovali. Za to vreme im žene i ćerke rasturaju garavi otpaci iz svetskih zabiti. Ali jbg, njihovo meso im je slađe nego slovensko... jbg..

Poslednja izmena:
Protesti jedino zanimaju zapadne plaćenike. Ruski plaćenici od početka ne učestvuju. Pošten narod polako shvata o čemu se radi i odustaje. Rekoh da je ovo promašaj. Nema prave opozicije koja može srušiti Vučića, a nema ni naroda koji vredi nešto. Sve je uništeno pa i bunt i zdrav razum. Ostali smo da biramo između dva loša izbora. To je prvi znak da smo obična kolonija.

Čedomir Stojković, Zoran Kesić, aktivisti iz Hrvatske, aktivisti iz regiona koji vole Republiku Kosovo, razne autošovinističke organizacije. Ma dajte, nemojmo više da se zezamo. Ne interesuje vas tragedija, ne interesuje vas Srbija. Jedino želite da vidite sebe umesto Vučića pa da i vi kradete kao i ove sadašnje bitange. Sve ovo se odnosi na političare, da se razumemo.

Opozicija nema plan za Kosovo, nema plan za ekonomske promene, nema kvalitetne ljude. Opet se sve svelo na EU klimoglavce koji će eto slediti put evropskih integracija.

Mladi ili su Ratkova deca ili su zaglupljena NATO masa. Teško naći nekog racionalnog, nekoga ko ima stavove, politku, uverenja. Čovek koji kao papagaj ponavlja EU nema alternativu, Rusija je majka itd... Sa takvima nemate o čemu da pričate.

Poslednja izmena:
Ruski plaćenici od početka ne učestvuju.
Neko te slagao, bili su i oni. Načičkaju se uvek na onaj spomenik-brežuljak u Pionirskom parku uz ćošak Kneza Miloša i Bulevara i mašu ogromnom ruskom zastavom.

A tu su i oni turbo-pravoslavci ras-pop zvezde Antonija. A oni su isto ruski p(l)aćenici, tako da...

P.S.
Ja svaku noć zaspim plačući zbog Kosova. S vremena na vreme pozovem jednog lika koji je rodom odande da ga pitam da li i on plače ali me iz nekog razloga uvek otera u majčinu... 🤷 Volim da mislim da je to usled neopisive tuge i bola kroz koji prolazi, pa ne može u tom momentu da priča...

Nekad mi ujutru bude teško da se probudim jer u momentu i dalje mislim da je 98' i da je ono još uvek naše, i onda se smorim kada se setim da nije. A prošlo je tek 24-25 godina, to je premalo vremena da se naviknem na novu, surovu realnost.

Poslednja izmena:
EU je (većinski) smradovska organizacija čijim glavnim vođama i dirigentima odgovara da imaju svoj zoo vrt i deponiju na Balkanu. I neće nas nikad primiti jer nas ni ne žele.
Iskreno, meni i vecini ljudi koje znam od EU trebaju samo ove 2 stvari:

1) Da se omoguci besplatni roaming korisnicima iz Srbije (sada to resavam sa lokalnom EU sim karticom, ali bi mi bilo zgodnije da koristim karticu naseg operatera)
2) Da omoguci da ljudi sa srpskim pasosima koriste EU/CH prioritetne prolaze na granicnim prelazima

I dodatno, mnogo mi je bitnije da budemo u sengenu tj. da nema kontrole na granicama nego da budemo formalno c;lan EU. Od tog formalnog clanstva ne vidim neke konkretne koristi, dok od sengena vidim, kao i od ove 2 gore stvari koje bih oznacio kao prioritetne.

Pa plitkim ili slabo informisanim ljudima je samo to. Onima koji vide širu sliku ili su informisani, članstvo u EU znači mnogo, mnogo više. Evo i meni lično bi to jako značilo i koristilo, a ja nemam nameru da se selim iz Srbije. Želim da živim ovde. Problem je samo što ne mogu da radim i koristim neke stvari ako živim u Balkanskoj Severnoj Koreji.

Doduše neko bi rekao da je sve to sada irelevantno jer će EU ionako da se raspadne u narednih mesec dana i svi Nemci će da pohrle ka Balkanskom Ekonomskom tiganju.

Poslednja izmena:
Mozda si u pravu, mozda jesam plitak i neinformisan, ali mozes li mi napisati nekoliko stvari koje bi nam znacile kada bi usli u EU, a da nisu ove 2 koje sam naveo. Idealno bi bilo da navedes i konkretno sta su Rumunija i Bugarska dobile sa tim stvarima koje ces navesti kao benefite.

Hvala ti unapred jer ja stvarno ne vidim neku opipljivu korist od npr. zvezdica sa leve strane na tablicama na kolima, zastavama EU na drzavnim institucijama koje postoje i sada, i eventualno nekog lanca brze hrane tipa Burger King ili supermarketa tipa Spar ili Carrefour koji bi se mozda pojavio u Srbiji kada bi formalno bila u EU.

Ma dobro sve to, meni je to nebitno, nego bre što ne mogu sa ličnom da skoknem do Beča da kupim Mocart kugle po povoljnoj ceni...

E to mene ubija.

U pravu si, to sam zaboravio, tako da na ona prva 2 dodajem i to da možemo da idemo sa ličnom kartom po EU, a btw. to je moguće obzirom da su Hrvati još od ranih 2000tih (ili možda čak i kasnih 90tih) mogli da idu u Sloveniju i Italiju samo sa ličnim kartama. Tako da cenim da je to moguće izboksovati i sada, i uz besplatan roaming i mogućnost da koristimo EU/CH trake na granicama, to bi onda bio dosta dobar paket benefita, da to tako nazovem.

Ми и да уђемо у ЕУ били би нека карантин категорија без пуних права слободног протока људи и робе.

@Bender Rodriguez

Drago mi je da smo usaglasili naša viđanja ove situacije oko EU i potencijalnih benefita. Ok, možda se ne slažemo 1/1 ali možemo da diskutujemo na tu temu bez vređanja i civilizovano. 📣📣📣

Ми и да уђемо у ЕУ били би нека карантин категорија без пуних права слободног протока људи и робе.
Ma da, realno bitno je pokupiti od njih sve što možemo, a da li smo punopravan član to je manje bitno.

Ukratko mislim da se treba skoncentrisati na maksimalnu eksploataciju benefita iz EU i po mogućstvu da ne moramo da plaćamo za to cenu (da im nešto dajemo). To je po meni optimalan odnos između Srbije i EU.

To су те европске вредности, ЕУ крава музара.

Ne bih ja to tako nazvao. Oni svakako dobijaju, a i dobili su od nas mnogo kvalitetnih ljudi prethodnih, usudio bih se reći, decenija. Uz to njihove firme rade kod nas koristeci sve moguce benefite i subvencije tako da su u mogucnosti da posluju znatno jeftinije nego u svojim maticnim zemljama i posledicno tome ostvare veci profit. Tako da smatram da je ipak na neki način red da nam se oduže sa konkretnim stvarima i benefitima za Srbiju i nas koji živimo u Srbiji.

Poslednja izmena:
Mladi ili su Ratkova deca ili su zaglupljena NATO masa. Teško naći nekog racionalnog, nekoga ko ima stavove, politku, uverenja. Čovek koji kao papagaj ponavlja EU nema alternativu, Rusija je majka itd... Sa takvima nemate o čemu da pričate.

Tako je.
Jer lakse se kleti u putina ili u EU nego uraditi nesto. Ko je pokusao da sprovede neko minorno poboljsanje u sopstvenoj zgradi zna o cemu govorim.
Vecina ne zeli promene.
"Hajde da resimo problem bubasvaba zajedno". Oni cute i smeskaju se.

Bolje da ne resimo problem, ako ti smeta, neka smeta i meni, al me raduje da smeta tebi.

U pravu si, to sam zaboravio, tako da na ona prva 2 dodajem i to da možemo da idemo sa ličnom kartom po EU, a btw. to je moguće obzirom da su Hrvati još od ranih 2000tih (ili možda čak i kasnih 90tih) mogli da idu u Sloveniju i Italiju samo sa ličnim kartama. Tako da cenim da je to moguće izboksovati i sada, i uz besplatan roaming i mogućnost da koristimo EU/CH trake na granicama, to bi onda bio dosta dobar paket benefita, da to tako nazovem.
Ovo je na nivou deteta od 10 godina.
Da li ce nasi zivoti biti toliko mnogo bolji ako bi mogli da idemo sa licnom kartom u EU?

Vrh