Šta je novo?

Izbori 2024

По ком основу тврдиш да ће НС и ДЈБ улетети у коалицију с Вучићем? ДЈБ је већ годину дана потпуно неактиван и да изађе на изборе неће прећи цензус, а што се тиче Народне странке нпр. Мирослав Алексић је у Скупштини критиковао ову власт много оштрије и конструктивније него било који други посланик. Ако је за неке странке очигледно да ће прелетети у коалицију са СНС то су ССП и ПСГ на републичком нивоу (сети се прошлогодишњег "смиривања тензија" и наглог заокрета Ђиласа и Маринике у спољнополитичким ставовима) и ДСС,ПОКС, Заветници и Двери на локалном нивоу у општинама и градовима где им одборници из тих странака затребају за већину (тако су већ урадили у БГ). За остале мислим да су опозиција, али ни у тим осталим странкама нема пуно појединаца који су заиста доследни.
Nisam mislio na njih, već na one druge.

No DJB ne postoji, a za Aleksića je bolje da potraži drugu stranku. Jedini izgleda koliko toliko ok tamo. A možda mu samo još nisu postavljena prava pitanja.

Опозиција није добила београдске изборе. То је велика заблуда, и Ђилас је једини који је истински то разумео.

То, што је више људи гласало за опозиционе листе, није донело више мандата опозицији, а чак о да јесте, СНС је имао спремне резервне играче са практично свих "десних" листа. Кратко памћење нам је онако баш озбиљна бољка.
Odakle ti da je Djilas razumeo, jel to zato sto je otisao na sastanak sa AV ?

Протесте у извесној равни треба водити независно од идеје о изборима са фокусом на компактно и доследно испуњење захтева. Све остало прети да распрши или окрњи масовност. Ако се изроди нека добра импликација за политику - супер, ако се не изроди - никако форсирати и стављати у први план.
Ја нисам у могућности да физички будем на протестима, између осталог, зато што не живим у Београду и ту сам само повремено ради студија. Има још неких разлога, али свакако излазим на изборе.
Ali brt Dosta je bilo ???
Zar neko jos uvek razmatra tu gomilu idiota.

Немој тако, није то гомила идиота. То је шачица дебила.

N. Sarovic mi ne izgleda kao SNS lik?
Да је хтео могао је да буде врло високо позициониран у СНС. За разлику од многих прелетача из свих партија он је остао доследан својој идеологији и ако она није баш најисправнија или најреалнија. Али је имао најисправнију кампању и циљао на најцрње у СНС режиму. Тако би морала цела опозиција. Пошто циљ треба да буде смена власти.

Ако је за неке странке очигледно да ће прелетети у коалицију са СНС то су ССП и ПСГ на републичком нивоу.
Mislim da si otišao malo u fantastiku. Zašto bi SSP, u kome je Marinika kritikovala i iznosila prljav veš Srpske napredne stranke, prešla na njihovu stranu i bila u vlasti sa SNS-om? Razumem da je tema vezana za politiku i da svako treba da ima svoje mišljenje, ali dajte držite se malo realnosti. Čak i za Vučićevu Srbiju mi deluje nerealno da će nakon satanizacije Đilasa bilo ko u SNS-u da se složi sa koalicijom sa njima.

Što se tiče Jeremićeve stranke. On je sam čovek izgleda uvideo da joj čini više štete no koristi i povukao se iz javnog prostora i pustio mlađeg Aleksića da bude u prvom planu, jer je doveo do toga da se svima ogadila NS. A što se tiče i SSP, i sam Đilas se povukao u pozadinu i pustio opet Mariniku da vodi priču, jer je skapirao da isto čini štetu stranci, kao i Jeremić.

Da zaključim, idealan političar ne postoji. Jedan se nalazi na levoj strani i zahteva jedne stvari, drugi na desnoj, a treći u centru. Svako od njih ima neke svoje interese, ciljeve, razloge zašto se tu nalazi gde jeste. Mi smo ovu državu (da li to mogu reći i ja jer sam bio maloletan do pre par godina, ali hajde) doveli do tog stadijuma da mi ne možemo prosto da kažemo ne zato što je jedna grupa ljudi sve uzurpirala. Sve. Vlast mora biti smenjiva, a ne da jedan zajaše pa, dokle ne izbije nekakva revolucija, vlada. Vlast ne treba da nam bude da svaka osoba kaže: „Jao, vidi ga, srce bih mu/joj dao/la jer je dobar/dobra.ˮ Mi moramo u ovoj našoj trenutnoj šaci jada od države da okrenemo priču za 180 stepeni. Sve ostalo ‒ kao što su politike, fiks ideje i želje stranaka ‒ mora ostati po strani. I, na kraju svega, moramo edukovati ovaj narod šta je to demokratija, jer ona u Srbiji, izgleda, nema nikakvo značenje. Kao leksema je dobro definisana, kako u drugim, tako i u našem jeziku, međutim implementacija i samo značenje nema neku posebnu vrednost u našoj današnjoj javnosti ‒ barem ne kod dobrog dela. I tu nam nedostaje ‒ obrazovanje.

I naravno, ne očekivati „odbranuˮ AP Kosova i Metohije ili, pak, državnih interesa, na gradskoj politici i slične nebuloze. Isto kao i očekivati od predsednika republike da povećava plate i penzije kao što su prazna izborna obećanja za funkciju koja nema jurisdikciju nad tim domenom.

Poslednja izmena:
Mislim da si otišao malo u fantastiku. Zašto bi SSP, u kome je Marinika kritikovala i iznosila prljav veš Srpske napredne stranke prešla, na njihovu stranu i bila u vlasti sa SNS-om? Razumem da je tema vezana za politiku i da svako treba da ima svoje mišljenje, ali dajte držite se malo realnosti. Čak i za Vučićevu Srbiju mi deluje nerealno da će nakon satanizacije Đilasa bilo ko u SNS-u da se složi sa koalicijom sa njima.
То сам и ја мислио до "смиривања тензија" прошле године, за које не постоји објашњење осим да су Ђилас и Вучић у дилу. А људи из СНС-а ће се сложити са било чим, јер им је једино битно да остану на власти.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
То сам и ја мислио до "смиривања тензија" прошле године, за које не постоји објашњење осим да су Ђилас и Вучић у дилу. А људи из СНС-а ће се сложити са било чим, јер им је једино битно да остану на власти.
Чак и да је тачна та теорија о дилу, то ће остати испод жита, нису луди да улазе у отворену коалицију, то би их уништило.

Ne uzimate u obzir strani faktor koji zeli da posao zavrsi majstor koji je i zapoceo da ga radi.
Ambasada veoma dobro kontrolise ekipu na levici.

Da, ali da li je odgovorno od strane političara huškati na građanski rat? Jeste, Vučić je loš i užasan. Ali, da li je to razlog da dopustimo da još ljudi prolije svoju poslednju kap krvi jer je neko krao na izborima? Vredi li slati ljude zbog toga u smrt, ako znaš da možeš i na drugi način da ga dobiješ, ali da ti je za to potrebno malko više vremena?

Da, treba se boriti, ali ne i ubiti.

Чак и да је тачна та теорија о дилу, то ће остати испод жита, нису луди да улазе у отворену коалицију, то би их уништило.
O ovome da ne govorimo.

Ne uzimate u obzir strani faktor koji zeli da posao zavrsi majstor koji je i zapoceo da ga radi.
Ambasada veoma dobro kontrolise ekipu na levici.
Zašto onda ruska ambasada ne kontroliše desnicu? Mislim dajte... Da ih neko kontroliše i podržava, zar mislite da bi dopustili ovakvo mučenje od 11 godina? Lako je govoriti u smislu nekih teorija zavere, a bez nekakvih dokaza.

Da, ali da li je odgovorno od strane političara huškati na građanski rat? Jeste, Vučić je loš i užasan. Ali, da li je to razlog da dopustimo da još ljudi prolije svoju poslednju kap krvi jer je neko krao na izborima? Vredi li slati ljude zbog toga u smrt, ako znaš da možeš i na drugi način da ga dobiješ, ali da ti je za to potrebno malko više vremena?

Da, treba se boriti, ali ne i ubiti.
Јел' су протести против изборне крађе 96/97 били насилни и са смртним исходима (осим 24.12.1996.)? Да ли садашњи протести са људским жртвама? Одакле ти да би протести против изборне крађе уместо "смиривања тензија" били смртоносни? Твоје размишљање је као да је неко почетком маја размишљао: "Нећемо да организујемо протест за укидање фреквенција Пинку и Хепију и за забрану ријалити програма зато што би на улици дошло до крвопролића"..

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Многи овде и не знају да заставу а грбом смеју само државне институције да користе. Грађанство користи народну заставу без грба.
За коришћење државне заставе појсти новчана казна.
А то за гађење на заставу ја мало кривим разне празилук патриЈоте који су некима људима загадили заставу. Тако су и мени једно време згадили били ћирилицу.
Sećam se kada je za vreme korone bila direktiva sa vrha da se na krovove zgrada i po prozorima kače zastave Srbije, kod Hrama sam video čoveka koji izlazi iz kola sa svežnjem zastava i prilazi upravniku jedne od zgrada. Pričali su i ponašali se kao da su u nekom prekršaju (rade nešto nelegalno) i da se boje da bi neko mogao da ih vidi i prijavi nadležnim organima. U prolazu sam čuo "zastavara" kako pita upravika, dok mu daje zastavu, da li ima u zgradi još nekoga proverenog kome bi mogao da da da okači.
Ћута има ту дозу агресивности у политичким дуелима какву је имао и Вучић док је био опозиционар. Штета што нема амбицију за више и још већа штета што је са Зеленовићем.​
Али боље чак и њега да изваде из нафталина него Дабрицу, Павла, Зеленовића, Маринику, Добрицу, покојни ДС и компанију,
велики су ту проблеми, многи су опијени овим масовним протестима, али на тим евентуалним изборима за некога мора и да се гласа,
то јест да се каналише незадовољство народа у једну тачку, једну странку, један покрет, једну особу,
а ови сви побројани немају никакву политичку тежину, нити ширу подршку у народу.​
I na kraju dođemo do toga da nam niko ne valja i da ni za koga ne možemo da glasamo i da sve ovo što radimo je ustvari jedno veliko ništa, jer nismo za promenu sistema, već za promenu čoveka. Već sam objasnio na prethodnim stranama šta podrazumeva promena sistema.​

Kratka sublimacija teme. Beobuild forum voli da šeta petkom i subotom popodne, voli predsednika, a ne voli opoziciju i da izlazi na izbore, jer je bolje ne biti "glasač osvetnik".

Гласати се мора на крају. Али и опозиција мора да се критикује да би била боља и ефикаснија. Најгоре је што имамо 5-6 колона од којих по 2-3 имају идентичне циљеве и идеологије, а све имају и одбијајуће репове прошлости. Опозиција је потребна метаморфоза. Тужно је што опозиција то није схватила, а власт јесте, па АВ планира отклон од СНС и некакав нови покрет.

Гласати се мора на крају. Али и опозиција мора да се критикује да би била боља и ефикаснија. Најгоре је што имамо 5-6 колона од којих по 2-3 имају идентичне циљеве и идеологије, а све имају и одбијајуће репове прошлости. Опозиција је потребна метаморфоза. Тужно је што опозиција то није схватила, а власт јесте, па АВ планира отклон од СНС и некакав нови покрет.
Nisi u pravu. Bitno je da se ne glasa. Na kraju ćemo ionako svi umreti.

Zašto onda ruska ambasada ne kontroliše desnicu? Mislim dajte... Da ih neko kontroliše i podržava, zar mislite da bi dopustili ovakvo mučenje od 11 godina? Lako je govoriti u smislu nekih teorija zavere, a bez nekakvih dokaza.
Ruska ambasada ima neki uticaj na desnici, medjutim njihova politikaje drugacija.
Rusiaj uvek podrzava vladajucu stranku i njene satelite. Tako ej kod nas, tako je drugde.
Verujem d abi se oni bavili podrivanjem isto kao i zapadni blok d aimaju vis enovca i manje problema na drugim mestima.
Rusija je slaba, njihov predsednik je bu**** koji je verovao u medjunarodne ugovore sa Nemackom i Francuskom (mMinski sporazumi).
Nemaju hrabrost, snage i volje da se suprotstave onima koji ce od Rusije uskoro da naparave koloniju.

Dobro jutro svima.

Da li je u neglasanju spas? 🤣
da. Odzuzimanje legitimiteta Hulji.
Pokazuje se na primeru otalnog raspada skolstva i zdravstva da radikali nisu sposobni da upravljaju zemljom.
Jos veci teror radikala, jos veci raspad dovesce do svesti o nuznim promenama.

Svesti i zelje za promenama nema osim kod 5-10% ljudi u Beogradu.
Medjutim sve se jasnije vidi da je Vodja opasno lud.
Narod ce pozeleti da nadje drugog vodju.
Kad si na Titaniku, ludi kapetan je los izbor.
Kapetan koji krade, ali nije lud je nesto bolji izbor.
Ali, na Titaniku si i udarac u santu je neizbezan.

Vrh