Ако је за неке странке очигледно да ће прелетети у коалицију са СНС то су ССП и ПСГ на републичком нивоу.
Mislim da si otišao malo u fantastiku. Zašto bi SSP, u kome je Marinika kritikovala i iznosila prljav veš Srpske napredne stranke, prešla na njihovu stranu i bila u vlasti sa SNS-om? Razumem da je tema vezana za politiku i da svako treba da ima svoje mišljenje, ali dajte držite se malo realnosti. Čak i za Vučićevu Srbiju mi deluje nerealno da će nakon satanizacije Đilasa bilo ko u SNS-u da se složi sa koalicijom sa njima.
Što se tiče Jeremićeve stranke. On je sam čovek izgleda uvideo da joj čini više štete no koristi i povukao se iz javnog prostora i pustio mlađeg Aleksića da bude u prvom planu, jer je doveo do toga da se svima ogadila NS. A što se tiče i SSP, i sam Đilas se povukao u pozadinu i pustio opet Mariniku da vodi priču, jer je skapirao da isto čini štetu stranci, kao i Jeremić.
Da zaključim, idealan političar ne postoji. Jedan se nalazi na levoj strani i zahteva jedne stvari, drugi na desnoj, a treći u centru. Svako od njih ima neke svoje interese, ciljeve, razloge zašto se tu nalazi gde jeste. Mi smo ovu državu (da li to mogu reći i ja jer sam bio maloletan do pre par godina, ali hajde) doveli do tog stadijuma da mi ne možemo prosto da kažemo
ne zato što je jedna grupa ljudi sve uzurpirala. Sve. Vlast mora biti smenjiva, a ne da jedan zajaše pa, dokle ne izbije nekakva revolucija, vlada. Vlast ne treba da nam bude da svaka osoba kaže: „Jao, vidi ga, srce bih mu/joj dao/la jer je dobar/dobra.ˮ Mi moramo u ovoj našoj trenutnoj šaci jada od države da okrenemo priču za 180 stepeni. Sve ostalo ‒ kao što su politike, fiks ideje i želje stranaka ‒ mora ostati po strani. I, na kraju svega, moramo edukovati ovaj narod šta je to demokratija, jer ona u Srbiji, izgleda, nema nikakvo značenje. Kao leksema je dobro definisana, kako u drugim, tako i u našem jeziku, međutim implementacija i samo značenje nema neku posebnu vrednost u našoj današnjoj javnosti ‒ barem ne kod dobrog dela. I tu nam nedostaje ‒ obrazovanje.
I naravno, ne očekivati „odbranuˮ AP Kosova i Metohije ili, pak, državnih interesa, na gradskoj politici i slične nebuloze. Isto kao i očekivati od predsednika republike da povećava plate i penzije kao što su prazna izborna obećanja za funkciju koja nema jurisdikciju nad tim domenom.