Šta je novo?

Izbori 2024

Vazi, mozes li samo da navedes jedno drustvo koje nije imalo sredjene puteve, fabrike i prozvodnju, zaposleno stanovnistvo a imalo je vrhunsku kulturu?
Па наравно. Да кренемо од царске Русије/СССР-а/Русије.

Баш смара тај фетиш бетона и челика, до јаја. Хоћемо духа!

Daleko su oni od Huligana.
Stadioni su nam skoro prazni, a dece na stadionima nema. Cast izuzecima.

Pripadam onima koji su na ekskurzijama u osnovnoj skoli naucili cetnicke pesme i jos neke prosrpske, a to je bilo pre vise od 25 godina. Mnogi isto su pevali tad, a nisu kasnije postali desnicari ili nacionalisti, sto je samo prolazna faza zivota. Samo patriotizam.

Ono kada anarho-liberali industrijalci na jednoj temi drobe kako nam treba više infrastrukture i proizvodnje, i kako bez industrije nema ništa i nema života... a onda kada se najavi gradnja sportskog centra u koji će, realno, ići samo odabrani, i to naiđe na osudu cele javnosti, onda isti ti odjednom pričaju o važnosti duhovnosti i zdravlja društva... :LOL:

Da ne pričam koliko je pogrešan koncept i zamisao da se gradi manji broj ogromnih sportskih centara, umesto da se gradi veći broj manjih centara, koji će svima biti dostupni i priuštivi. Slična je situacija kao sa parkiranjem. Grade se gigantske garažetine u koje čak i pošteni vozači oklevaju da idu, jer su nepraktične (a tek nepošteni potpuno izbegavaju), umesto da se gradi veći broj manjih parkirališta koja će biti dostupna i praktična za svakodnevno cirkulisanje.

P.S.
Srbija je u početku jedne od najgorih kriza koje su zadesile svet, 600 miliona evra bacila na ovo:
fat-man-watching-soccer-game.jpg

Nikada ne zaboravite to. To su vaše pare. Protraćene. Bačene.

I Čerčil je tokom WW2, dok su padale bombe na London ulagao u kulturu... čini mi se da je rekao-ako nemamo kulturu, za šta se borimo.. tako nekako.

Treba naći balans.
То буквално свака помена вредна политичка снага схвата... Нажалост, осим наше ускогруде школе мишљења унутар опозиционо расположеног света. На моју жалост, чини ми се да та група ту преовлађује.

Izgledaju kao i svi klinci u poslednje tri decenije, osim onih u Pancevu gde se kraj skole slavi uz Betovena i citanje poezije 🤣
Mi smo na kraju gimnazije igrali valcer na trgu ispred zgrade Opštine.. :)

A kraj osnovne, tj. matursko veče smo slavili u školskoj sali, nismo se bahanalisali kao ovi huligančići u pokušaju.. da sam se zatekao tu podelio bih im par vaspitnih..da mi se ne šire tu nešto, a tek se ispilili.. :cool:

Mislim ok je valcer, to je deo neke zvanične proslave svih evropskih maturanata?

Ali mora i nekako neformalno da se obeleži, zdravo je i ide uz mladost 😊

I konkretno šta su to huliganisali, ja nisam primetio? Danas odmaram, pa nisam izlazio i buđavo je vreme, šta mogu po ovako kišnom danu euforično da urade da pređe u huliganizam... Obično su bučni i deo momaka bez majici ako je lepo vreme i to je sve što je meni ostalo u sećanju od predhodnih godina... Neki se išaraju, majice ili kožu sa brojem odeljenja, IV-2 carevi!!! Pevaju pesme i to je to 😄 Ne sećam se da su lomili nešto, maltretirali prolaznike... Dobra nam je omladina, to je najzdravije tkivo ovog društva. 🙂

Mi smo na kraju gimnazije igrali valcer na trgu ispred zgrade Opštine.. :)

A kraj osnovne, tj. matursko veče smo slavili u školskoj sali, nismo se bahanalisali kao ovi huligančići u pokušaju.. da sam se zatekao tu podelio bih im par vaspitnih..da mi se ne šire tu nešto, a tek se ispilili.. :cool:
Vrlo cudan post.

Iz ovog posta neko moze zakljuciti da igranje valcera uz Betovena radja agresiju ka slabijima od sebe. Da ne gresim dusu, mozda si bio agresivan prema slabijima i pre valcera.

Nego? U stadione?
Гле шта твој Орбан направи у Пешти, у најкраћем року:

Puskás Aréna

1280px-Puskás_Aréna_01.jpg

То за фудбал. А за рукомет, највећа на свету:

MVM Dome

MVM-Dome-Facade-uai-1032x688.jpg

(МВМ - то су они што муљају са ЕПС-ом, такорећи, мађарски ЕПС.)

Ова је за 20.000 људи. Имају и халу за 12.000, мало старију од Штарк арене.

Zabole nas za fudbal.

I konkretno šta su to huliganisali, ja nisam primetio?
Huligancici pripravnici.jpg

Istini za volju, bilo je slično ovako i kad je naša generacija proslavljala maturu. Mislim na veliku maturu.
I mene i neke druge je tada bio stid, i nismo učestvovali u tim pavijanisanjima sa zastavama i bakljama.

A kad smo imali malu maturu, nije bilo ni zastava ni baklji. Samo okupljanje u dvorištu škole uz poneke govore, muziku i piće i hranu. I onda kućama.

Tada se osnovci nisu bavili patritoizmom, niti branjenjem Kosova. Niti pripremama za karijere po stadionima i masovnim tučama. Pratio se fudbal i išlo se u kladionice (tada država navata najveći broj svojih žrtvi kockara, baš u tom uzrastu više osnovne škole), ali špartanja po gradu sa zastavama i bakljama, za male mature, nije bilo.

@Bender Rodriguez to je neki stadion a tamo su navijači, a ne maturanti? Maturanti koliko znam proslavljaju u školskom dvorištu i na ulicama grada... i to je uvek do sada bilo civilizovano (u mladalačkim okvirima) al pogledaću vesti kasnije ako mi je nešto promaklo...

Dakle drugu sliku apstrahujem kao irelevantnu za temu maturanata 😊 a gore vidim zastavu Srbije i jednu baklju. To mi baš i nije huliganizam...

Jedino što više izgledaju kao osmaci... Današnji maturanti su u proseku viši i od mene...

Ne znam za velike mature, ali male mature su se u moje vreme proslavljale u dvorištima škole. Nije bilo nikome ni na pameti da ide u kolonama po gradu i maše bakljama i zastavama.

To je počelo sredinom-krajem 2000ih, kada je Odiseja Kosovo iskorišćena kao univerzalno sredstvo zamajavanja masa i ujedinjavanja istih (da se skrene pažnja sa gorućih problema), pa se ta kultura iskazivanja rodoljublja mahanjem zastavama, paljenjem baklji i arlaukanjem ''koo ne skaaačeeuuu taaaj je šiiiiptaaarrr auauu eueee ueeu eeee'' proširila uzduž i popreko, i na starije i na mlađe generacije.

Ja i moji vršnjaci smo na kraju osnovne škole o Kosovu znali samo da je neki tamo deo Srbije i da se tamo vodi neki rat.

Jbg, zato smo i izrazli u ovakve ogavne izdajnike i petokolonaše... Dok ovi noviji, posle nas, svi odoše na Kosovo da ostave kosti tamo, ili na nasipe da brane Srbiju od poplava.

Vrh