Šta je novo?

Izbori 2024

Screenshot_2023-05-25-10-51-37-143_com.android.chrome~2.jpg

Сабља би решила? Хм.

Др Кецмановић долази из вероватно најугледније фамилије босанских Срба (далеког немачког порекла), чији бројни изданци чине естаблишмент у овој земљи већ 100 година.

Да не линкујем екстремне монтенегринске сајтове, али кога занима нек прогугла "Драгутин Илијин Кецмановић"... то је Костин прађед.

Kosta i njegov otac nisu njihov deda/pradeda.

A vladavina prava pretpostavlja da nema povlašćenih. E ako je to nemoguće u Srbiji, hajde svi da odemo Vučiću na poklonjenje sutra.

Kosta i njegov otac nisu njihov deda/pradeda.

A vladavina prava pretpostavlja da nema povlašćenih. E ako je to nemoguće u Srbiji, hajde svi da odemo Vučiću na poklonjenje sutra.
Надајмо се да је могуће, за то смо ваљда сви, али то ће у овој земљи бити коперникански преокрет. И злочин код Младеновца је починио члан повлашћене касте над "обичним" момцима и девојкама. Нажалост, то је, баш, Србија.

(За ово прво, ипак деле ДНК, па ако је прађед заиста побио троје ђеце од једне до пет година... Nature or nurture?)

Надајмо се да је могуће, за то смо ваљда сви, али то ће у овој земљи бити коперникански преокрет. И злочин код Младеновца је починио члан повлашћене касте над "обичним" момцима и девојкама. Нажалост, то је, баш, Србија.
Pa to je jedini cilj. Ništa drugo nema.

E sad niko nije naivan. Ali to što nismo naivni, ne znači da cilj ne postoji.

Сабља би решила? Хм.

Др Кецмановић долази из вероватно најугледније фамилије босанских Срба (далеког немачког порекла), чији бројни изданци чине естаблишмент у овој земљи већ 100 година.
to je to

Taj "ugledni" bosanski establisment koji ovde vlada mora da bude sasecen u korenu.
Takva sablja treba Srbiji.

Dosta je smrdljive fascinacije "ugledom" i "uspehom" (uglavnom preko leseva)

Mislim da smo dosli do sustine.
Za propast i katastrofu u Srbiji najvise je kriva njena zlocinacka i nesposobna elita, odnosno elita koja to nije.
Retke su zemlje gde je univerzitetski profesor na nivou nakupca.
Samo zamena elite moze da spase Srbiju.
Kako. Mozda postavljenjem ljudi iz dijaspore ili stranca na rukovodece polozaje.
Trenutno otpustanje profesora na Medicini starijih od 60 koji i dalje rade.
Otpustanjem vecina kadrova na pravnom fakultetu.
Popunjavanje pozicija u dravnim organima ljudima iz dijaspore i stancima.

Poslednja izmena:
Dvojica od ove trojice su lekari, i to veoma uspesni i cenjeni u svojoj profesiji. Skolovani u sistemu koji je mnogo vise cenio znanje, postenje i moral od danasnjeg. Ali opet su ovakvi kakvi su. Problem je sada sto ih sadasnji sistem stiti umesto da budu adekvatno kaznjeni, ili cak preventivno upozoreni da se ovakve situacije nikada ne dogode. Zato cemo da menjamo vlast i pravimo bolju Srbiju od sadasnje.
Odakle ti da su veoma uspesni i cenjeni? Odakle uopste taj narativ? Ili je svaki doktor kod nas "ugledan i uspesan" ne kapiram

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
У преводу: ставити нас под спољну окупацију.
Ne. Pozvati nase ljude iz dijaspore, kao sto je Knez Milos zvao Srbe iz Austrije i oni masovno dolazili i preuzimali rukovodece poslove. Dolazili su i stranci.
Jednostavno, tehnicka, a ne stranacka uprava.

Mi smo sada pod okupacijom.

Odakle ti da su veoma uspesni i cenjeni? Odakle uopste taj narativ? Ili je svaki doktor kod nas "ugledan i uspesan" ne kapiram
Jedan je doneo na svet predsednikovog sina, ne pricamo o krecenju stana ili kupovini lepe slike, sigurno je imao lep profesionalni rezultat iza sebe kada je dobio poverenje za nesto sto je najvrednije za Vucica, vozio je izuzetno skup automobil, sto impicira da je i uspesan, ne samo cenjen. Trece i najmanje bitno, imam lekare u porodici i cuo sam od njih. Inace ne znam za koga ocekujes da bude vise cenjen od lekara, portir, ili fudbaler mozda? Ne pricam o ljudskim kvalitetima vec kao profesionalcima, nas narod mnogo voli da omalovazava obrazovanije od sebe, ne kazem da se to odnosi na tebe naravno.

Душан Станојевић је добио розе мерцедеса од Дафине кад јој је породио ћерку (ал га је од блама држао у гаражи - пошто је био розе, дабоме).

Jedan je doneo na svet predsednikovog sina, ne pricamo o krecenju stana ili kupovini lepe slike, sigurno je imao lep profesionalni rezultat iza sebe kada je dobio poverenje za nesto sto je najvrednije za Vucica, vozio je izuzetno skup automobil, sto impicira da je i uspesan, ne samo cenjen. Trece i najmanje bitno, imam lekare u porodici i cuo sam od njih. Inace ne znam za koga ocekujes da bude vise cenjen od lekara, portir, ili fudbaler mozda? Ne pricam o ljudskim kvalitetima vec kao profesionalcima, nas narod mnogo voli da omalovazava obrazovanije od sebe, ne kazem da se to odnosi na tebe naravno.

Lekar prodaje uslugu.
Ne treba da bude cenjen vise od automehanicara, prostitutke, programera ili frizera.
Neka ga cene i plate primaoci usluga, ako su i koliko su zadovoljni. Ne treba nam idolatrija medicine koju voli ograniceni der volk.
Srpski lekari igraju na kartu nepismenog stanovnistva, ucenjuju ih losim lecenjem da bi bili bogovi.
Pisao sam vec za common practice da se ljudi oboleli od raka ucenjuju kasnjenjem operacije, da bi se isti primorali da je obave privatno.
Tu mafiju treba razbiti. To nema veze sa lekarima u normalnim zemljama. To je banda.
(zapravo citao sam jedan tekst o korupciji medju lekarima u Kini pre revolucije, to je otprilike to)

Narod je glup i nepismen, sklon je stvaranju idola kao i svi narodi na tom nivou.
A kad postanes bog, moze ti pasti na pamet da naucis bozijeg sina da dobro puca i ubija....

Primetio da Srpsko lekarsko drustvo i u ovom slucaju cuti i "stiti kolegu"

Poslednja izmena:
Pre bih to rekao za tebe.
Grešiš. Vučić na Kosovu neće dati ništa što mu Putin prvo ne odobri. Glavni cilj je sačuvati Kosovo Putinu kao argument i predmet za trgovinu u budućnosti. I to je to. Ruski igrač

Sve je uradio, ovu liniju nije prešao niti će dok je živ.

Da su doktori tolika elita ne bi nam umirali ljudi iz benignih razloga zadnjih 25 godina. Pogledajte iz svog okruzenja, sigurno znate dosta primera gde su ljudi iznenadno umirali u 40im jer su lose leceni. Kao sto kaze MC, idolatrija lekara, nosenje raznih poklona i koverti kod nas je bolest.

Grešiš. Vučić na Kosovu neće dati ništa što mu Putin prvo ne odobri. Glavni cilj je sačuvati Kosovo Putinu kao argument i predmet za trgovinu u budućnosti. I to je to. Ruski igrač

Sve je uradio, ovu liniju nije prešao niti će dok je živ.
Previse idealizujes Putina. Nije on ni toliko pametan ni toliko mocan.

I dalje mislite posle ovoga što je rekla Stanislava Pak o njemu da će on mirno predati vlast?

Vrh