U analizi gore mi samo Ivica kao predsednicki kandidat bas ne pije vodu. Eventualno kada bi se SPS utopio u taj novi pokret, ali SPS je tek drzava u drzavi i nece se odreci tog statusa tako lako.
Ne možemo da znamo kog će kandidata da isturi, to ćemo tek videti. Dačić mi je iskočio kao opcija iz više razloga. Najveći rejting ima od svih političara, nakon Vučića, on sam je u rangu Ponoša recimo, i to bez podrške SNSa, dalje on je poznata figura prosečnom glasaču, obla figura xe xe, ali svakako neki tamo lik iz nekog tamo sela je čuo za njega, za Vučevića nije. Isto, SPS mora da dobije nešto u trgovini, gde se on utapa u pokret iako nije planirao, gde on gubi ministra prosvete, takođe ustupak vlasti.
Ono što mi je još neka opcija jeste neka javna ličnost, na primer Željko Samardžić. Lupio sam njega, nije on bitan nemojte komentarisati ime. Tu bi morali da budu maksimalno pažljivi, jer njihovo glasačko telo hoće autoritativnog vođu, stranačkog političara, a ne nekog pevača pop tematike. Zbog toga mislim da će bežati od nekog takvog, pa da će neko poput Dačića biti opcija.
Druga stvar što mislim da mu Hill neće dozvoliti izbore pre nego potpiše sa Kosovom sporazum.
Ja konkretno mislim da mu je dozvoljeno da odloži potpisivanje upravo da bi kupio vreme za nove izbore. Jedna od mnogih strategija Čomskog je da se nepopularne stvari uvode polako, kap po kap. On je objavio prvo nacrt sporazuma, pa rekao nije to baš tačno, pa objavio sporazum, pa rekao nisam potpisao. Da je iskočio sporazum i da ga je sutradan potpisao, bilo bi pola miliona besnih ljudi na ulici, ovako je bes izdelio, kao izmućkanu koka kolu da odvrće čep po malo, dok ne izvetri, pa će skinuti čep.
Ja sam licno jos tamo 2016. mislio da mu je to neki maksimum i od tad ide samo na dole pa evo nas sad. Jeste da sada deluje da ima bas dosta faktora koji mu ne idu u korist, ali ja sam video dosta faktora i tad, pa je ispalo wishful thinking sto bi ameri rekli.
Uz sposobniju i organizovaniju opoziciju da. Možda ne baš 2016, ali svakako od pre par godina. Pa evo i na Beogradskim izborima je bio zreo da padne pa ostao. Ali gledamo šta dalje a ne šta je moglo. Svakako, daleko je on od toga da je otpisan, ali se od kad je na vlasti, sad nalazi u najnapetijoj situaciji.