Koješta...aždaja treba svom snagom da se udari u glavu. Slaba ili ne, opozicija ovo mora da iskoristi...N1 i Nova se ovim bave sa figom u džepu, neiskreno. Nemaju dopuštenje svojih gazda da udaraju na Gubu iz sve snage.
^^ I mene sve više obuzima takav osećaj.
Treba takođe imati u vidu da u Srbiji ima i puno ljudi koji su izuzetno protiv Nelečenog ali odbijaju da učestvuju u bilo kakvom otporu protiv njega jer su uvereni da je Nelečeni i postavljen i održavan upravo zahvaljujući Zapadu i EU. Na kraju krajeva, javna je tajna da je "Nelečeni postavljen da završi ono što DS nije mogao".
Moj stav se razlikuje od toga, ili se bar svodi na to da - čiji god da je (Nelečeni), dužnost svakog normalnog člana društva je da se bori da nam svima bude bolje. Ali razumem donekle i ove druge ljude, koji su uvereni da ako EU odgovara Nelečeni na vrhu Srbije, onda će tako i ostati a šanse da Srbi sami urade nešto povodom toga su male.
Ali opet neću nikad odustati. Em zato što želim da mi obraz bude čist a savest mirna, em zato što ne postavljam sebi ultimatum "Ili Nelečeni da ode, ili ću ja" (jer ja drugu zemlju nemam, niti je želim) već za sada najpre želim i radim na tome da se njegova de facto politička moć smanji sa 90% na 55%, jer će se onda upinjati da budu bolji, da ne bi skliznuli. To mi je sad prioritet, da se vrati koncept smenjivosti vlasti, da se vrate institucije, da se suzbije partokratija, da se uvede pravo višestranačje i da se ukine monopol jedne ogavne grupacije. A posle ću da gledam šta i kako dalje.
Ali da, ima i mnogo ljudi koji ne mogu očima da ga vide, ali im se čini da N1, nova, pa i veliki deo opozicije rade njemu u korist. I da će na kraju biti onako kako EU i Zapad odluče. I mada se ne slažem u potpunosti sa njima, ipak ih razumem.