Šta je novo?

Izbori 2024

FwgaHKsWwAAyXQ2.jpeg

Juce su moji otac i majka otisli na protest ispred skupstine, a oko 21h na moje zaprepascenje mi salju selfi ispred SC. Imaju 70 godina, culi su mozda za Cutu i Milivojevica, al ne verujem da znaju ni kako izgledaju ni ko su ni sta su.

Nisu oni isli na protest da bi doveli nekog na vlast, vec zbog sveopsteg stanja u zemlji, malih penzija, korupcije u zdravstvu ........

Zašto ljudi misle da je jedina alternativa šetnji nasilje i upadanje u skupštinu/rts?

Neko je napisao da se znalo da će se ići na Gazelu. Ne, nije se znalo. Narod se preko društvenih mreža bunio i za prošlonedeljnu šetnju, a onda su svi između dva petka pisali i govorili kako ovog puta nema šetnje i nema pomeranja dok se zahtevi ne ispune. I šta se desilo? u 23.00 svi u krevetu.

Zašto ljudi misle da je jedina alternativa šetnji nasilje i upadanje u skupštinu/RTS? Zašto ne bi mirno okružili RTS i rekli nema ulaska unutra dok rukovodstvo ne podnese ostavku? Ko je unutra može mirno da ide svojoj kući. Ej, 200,000 ljudi.

Ili, pošto je to jedan od zahteva, isto primeniti na REM?

Sinoć Ćuta u direktnom uključenju kaže bićemo tu dva sata i idemo kući, sledeće okupljanje za dve nedelje. Isto ponavlja Dobrica. Zelenović, Milivojević i Dabrica pozivaju ljude da ostanu tek kad su svi otišli kući. Klasično stvaranje alibija.

Voleo bih da nisam u pravu, ali po svoj prilici ovu seriju protesta čeka sudbina protesta 1 od 5 miliona.
Ja ne znam zasto ljudi misle da je juce bilo sad ili nikad? Cemu toliki defetizam? Zasto ne sledeca nedelja sa boljom organizacijom, planom i jos vecim brojem ljudi? Svi su bili malo zateceni i spetljani, sad umesto da se doda gas, samo se mraci.

A ako ce vec sledeci put da znacajno opadne broj ljudi, onda nek se i je.bemo svi, nismo ni zasluzili bolje.

Gde vodi slepo izvršavanje zadataka iz američke ambasade? Ukrajina je primer.
Ukrajina se graniči sa zemljom kojom vlada genocidni zlikovački KBG špijun sa gomilom kompeksa. A deo Rusa na Ukrajince gleda sa visine kao na nožu rasu.
Koliko god SAD bilo zove, Rusija i ostale despotije su isto a možda i gore zlo, samo to rade na drugi način.
Meni nijedan EU/SAD/Zapad-ofil nije vrđao i hteo da bije što ne delim njegove stavove, Dok mi je par Rusofila pretilo i nazivao izdajniko za što ne volim majku rusiju i "velikog spastielja" putin.
Juce su se prvi put ovi desnicari usudili da izadju i odmah bi oni da ruse, govore sta i kako treba.
Te desničare treba najuriti sa protesta. Ko su oni da govore šta, gde i kako treba! Gde su ranije. A isto važi i ako bi se pojavili neki radiklani levičari
Naravno da će se svakakvi šlajm zakačiti sad, prošli put je bilo onaj ljigavi Žunić.

Zašto ljudi misle da je jedina alternativa šetnji nasilje i upadanje u skupštinu/rts?

Neko je napisao da se znalo da će se ići na Gazelu. Ne, nije se znalo. Narod se preko društvenih mreža bunio i za prošlonedeljnu šetnju, a onda su svi između dva petka pisali i govorili kako ovog puta nema šetnje i nema pomeranja dok se zahtevi ne ispune. I šta se desilo? u 23.00 svi u krevetu.

Zašto ljudi misle da je jedina alternativa šetnji nasilje i upadanje u skupštinu/RTS? Zašto ne bi mirno okružili RTS i rekli nema ulaska unutra dok rukovodstvo ne podnese ostavku? Ko je unutra može mirno da ide svojoj kući. Ej, 200,000 ljudi.

Ili, pošto je to jedan od zahteva, isto primeniti na REM?

Sinoć Ćuta u direktnom uključenju kaže bićemo tu dva sata i idemo kući, sledeće okupljanje za dve nedelje. Isto ponavlja Dobrica. Zelenović, Milivojević i Dabrica pozivaju ljude da ostanu tek kad su svi otišli kući. Klasično stvaranje alibija.

Voleo bih da nisam u pravu, ali po svoj prilici ovu seriju protesta čeka sudbina protesta 1 od 5 miliona.
REM je odmah pored skusptine, znaci da ne bi ni bilo neke setnje.
Drugo oni ni ne moraju da dolaze na posao, tako da ih bas zabole sto bi ljudi tu plandovali.
Za RTS je vec bolja ideja.

Ja ne znam zasto ljudi misle da je juce bilo sad ili nikad? Cemu toliki defetizam? Zasto ne sledeca nedelja sa boljom organizacijom, planom i jos vecim brojem ljudi? Svi su bili malo zateceni i spetljani, sad umesto da se doda gas, samo se mraci.

A ako ce vec sledeci put da znacajno opadne broj ljudi, onda nek se i je.bemo svi, nismo ni zasluzili bolje.
Pa njih najvise boli i plasi ovolika masa sveta bez incidenata.
Jednom nedeljno da se okupi ovolika masa ljudi, i za 3-4 nedelje to ce biti nepodnosljivo za njih, vec ce svi i po unutrasnjosti ukapirati da se nesto desava i bice totalno drugacija situacija.

5. oktobar je dosao posle meseci protesta, i POBEDE NA IZBORIMA.

Setimo se i SNS-ovih protesta pred dolazak na vlast. I oni su tad imali bisera, sa sedenjem na stiroporu, pa onaj iznenadni Tomin strajk gladju, i to nakon protesta koji je bio vrlo masovan, wtf momenat. Ja sam tad imao utisak kao da namerno sabotira sopstvene proteste, slicno kao sto sad optuzuju opoziciju.

Pa dodjose oni ipak na vlast na kraju. Vise zaslugom SEKE nego svojih akcija doduse, kao sto ce i SNS najverovatnije pasti zbog globalne inflacije i nove finansijske krize.

Mora da se sprobudi i unutrasnjost, narocito veliki gradovi, vidim Novi Sad se stidljivo budi.

Od američkog sluge očekuješ da te vodi u bolje sutra? Može samo u američko bolje sutra.
Može li neki Hilov potrčko da odbije ikad u životu nalog iz ambasade?
Upravo tako.
Amerika ne moze da nam da slobodu, kao sto nas je 5. oktobra iz jedne vrste pakla uvela u drugu vrstu pakla. Pa 2012. u trecu vrstu pakla.
U njihovm interesu nije da nam pomognu nego da nas opljackaju.
Zvuci primamljivo da nam Ambasada donese slobodu, bez nase muke, truda i krvi. Primamljivo za urbane koji bi u tom procesu da sede po kaficima. Ali nista od toga.

Uparvo tako. Dobrici, Cuti, Zelenovicu i ekipi ne moze se verovati.
Ja ih posmatram kao kulturnije radikale sa drugacijom vrstom odnosa sa Ambasadom.
Oni ne smetaju Hulji. Oni su svoj posao odradili, energiju gradjana su potrosili. Hulja moze da nastavi da odredjuje poslove.
Jos jedna prilika je potrosena.

Poslednja izmena:
Блама без, али тачно ће се то десити после пада снс'а, целокупно тело прелета и утапа се у нову владајућу коалицију.
Moze, ali da vrati sve pare koje je zaradila dok je bila ministarka u SNS. To se zove principijelnost.
A dok je bila u G17, te pare nek slobodno zadrzi

Jedan od retkih protesta koji je zapravo doveo do nekih rezultata je onaj protiv Rio Tinta kada je, pazi sad, blokirana Gazela.
Tako mozda tvrdi Centrala., ali Rio Tinto nesmetano radi u Srbiji, zaposljava ljude i siri se.
Savo Manojlovic i Cuta su odlicno odradili posao za Rio Tinto.

Kad vas ujede pas ne idete da se zalite psu u psecu kucicu, nego vlasniku psa na vrata.
Prava adresa za protest je ispred US ambasade.
Oni su doveli Hulju, neka ga sada odvedu.

Sto se tice blokade mostova ona bi trebalo neprekidno da traje. Ovako je besmislena.

Poslednja izmena:
Tako mozda tvrdi Centrala., ali Rio Tinto nesmetano radi u Srbiji, zaposljava ljude i siri se.
Savo Manojlovic i Cuta su odlicno odradili posao za Rio Tinto.

Nesmetano na tvojoj planeti, na ovoj:

• Повучен закон о експропријацији
  • Измењен закон о референдуму
  • Поништен просторни план подручја посебне намене за остваривање пројекта предузећа Rio Tinto о експлоатацији и преради минерала јадарит
  • Поништени сви управни акти у вези с предузећем Rio Tinto

Nesmetano na tvojoj planeti, na ovoj:

• Повучен закон о експропријацији
  • Измењен закон о референдуму
  • Поништен просторни план подручја посебне намене за остваривање пројекта предузећа Rio Tinto о експлоатацији и преради минерала јадарит
  • Поништени сви управни акти у вези с предузећем Rio Tinto

Samo prve dve stavke su istinite. Ostalo su tipicne radikalske lazi.
Druge dve ocito nisu. Nove vesti govore da Rio Tinto aktivno radi u Srbiji.
Dublje smo u fasizmu nego krajem 2021. Sada imamo i masovna ubistva koja vrse porodice koje su blliske radikalima.

Sve se pretvara u protest "1 od 5 miliona".
A za mesec dana pocinje "letovanje u predsezoni" i druge opsesivene aktivnosti gradjanista i sve je gotovo.

Vrh