Šta je novo?

Izbori 2024

Da izadjem u kafic i startujem tri devojke i sve me odbiju, ne bih njih optuzio da su pasivne i neodgovorne i ne bi ih optuzivao da ne znaju da je bolje imati bilo koga nego biti singl. Ne, video bih gde sam ja pogresio u pristupu.
Moj pok. otac bi znao reci, ako na 10 vrata pokucas, makar jedna su otvorena. :)
Znaci, nekad nije problem samo do tebe, treba malo biti uporan, a i da se jos neke kockice posloze.

U ostalom, dugackom delu teksta se slazem s tobom.

Ne razumeš.

Neizlazak na izbore = glas da Vučić ostane.
Takav je zakon jbg, nisam ga ja pisao. Da jesam, svakako ga ne bih tako napisao. Ali jbg, tako je kako je.

Dokle god to ne dopre do mozga, sve je uzaludno i završiće isto kao i svi prethodni protesti.

Ponoviću još jedanput:
Neizlazak na izbore = Glas da Vučić ostane = sve ostaje isto ili postaje još gore.
Pa sve je to ok, ali to je opet samo tvoje mišljenje o tome kako treba rešiti situaciju. Postoji i dugoročno gledanje na stvari.

Zamisli da je na nekim prethodnim izborima smenjen Vučić, opozicija dobila vlast, napravila milion i jedno sranje i raspala se (sasvim realan scenario).
Onda su raspisani novi izbori, pobedio opet Vučić i zahajao na retorici i strahu od toga kako izgleda kad on nije na vlasti. I u tom paralelnom univerzumu je ostao na vlasti duže sveukupno nego što će sad.

I za Hrvate je ostanak u Jugoslaviji bio neizdrživ, pobedila je retorika da je bolje bilo koji Hrvat nego srbo-ćetnićki teror, pa su se usrećili sad. Reci živiš u drzavi gde je heroj Franjo Tuđman i imaš trgove, ulice, aerodrome... tog psihički bolesnog komunističkog retarda.

Njima je bilo pametnije da su izdržali još malo i na neki normalniji način izvojevali nezavisnost.

Tesla je kopao kanale itd.

Babe i žabe.

Ovo je sva suština:
Neizlazak na izbore = Glas da Vučić ostane = sve ostaje isto ili postaje još gore.

Protestovanje u nedogled daje kratkoročne rezultate, ali je dugoročno ništa drugo do šlajfovanje u mestu. I gomilanje frustracije i ravnodušnosti u narodu, jer sa svakim neuspelim protestom, među mnogim lenjivcima i beskičmenjacima raste ubeđenje ''eto, ionako je sve uzaludno, kao što je bilo i prethodnih 10 protesta''.

Nelečenom, ako uspe da preživi ove proteste a verovatno će uspeti, odgovara da se ovo dešava svakih 2-3 godine, jer time među svim opozicionarima širi uverenje da je sve što se do sad pokušalo protiv njega uzaludno (sve osim izbora na koje bi svi izašli), da nema spasa i nema poente, i da je stoga besmisleno dalje protestovati ili izlaziti na izbore. A deo ljudi, čekači Isusa i Buntovnici bez cilja, se primaju na to ko saučešće i pomažu mu u tome da suvereno i čvrsto vlada još mnogo, mnogo godina.

Vučić vlada Srbijom, između ostalog zahvaljujući debilima koji ne izlaze na izbore. I njemu je to sjajno. Već 10 godina sve što radi jeste da odvraća glasače protivnika od izbora, a da svoje horde Orkova privlači na njih, na izbore. I zato mu i ide tako dobro. Jer nema izbora da legitimno kažu i pokažu da 2/3 Srbije nije za SNS. Nego sve relativizuje i demontira jer protest i buntovništvo bez cilja ne vode nikuda, i ništa ne završavaju, ništa ne ozvaničavaju i ništa ne menjaju trajno. I njemu je sjajno tako. I verovatno se smeje svima koji mu u tome pomažu.

Poslednja izmena:
Za mnoge, logika je: zašto ići postupno ali sigurno, kad je slađe zahtevati sve ili ništa, i to preko noći. Zašto vrabac u ruci kad može golub na grani.
Vise ne mogu da izdrzim da cekam da oni odu. Zato tako razmisljam.
Nije li svaki dan sa SNS-om jedno uzasno ponizenje?

Pa ako ovako nastavite - svi vi koji biste promene ali ne i da izađete na izbore - pod SNSom ćete na kraju provesti mnogo, mnooooogo više dana nego ako biste samo izašli i glasali protiv njih.

Vi sve ove godine (odnosno sve one kada niste glasali) radite upravo Vučiću u korist. Njemu je u interesu da se sve živo desi i odigra, samo da glasači rivala ili glasači protiv njega ne izađu na izbore. U interesu su mu i protesti, i svađe, i skandali, i ravnodušnost ljudi, i beznađe, pa čak i emigracija iz Srbije. Čak bi mu i građanski rat bio u interesu, dokle god opozicija nema svoje kandidate i svoje planove. Sve mu to ide na ruku dokle god oni koji bi glasali protiv njega ne izlaze, a on i njegovi Orkovi rečigiozno izlaze na svake izbore i glasaju za njega.

Očekivati promene a ne izlaziti na izbore je ravno učenju za ispit a onda odbijanju da se izađe i polaže jer "nema potrebe, znaju svi da ja znam". Ne, niti znaju niti ih zabole. Ili dokažeš i ozvaničiš to što si naumio, ili sve može da se pusti niz vodu. Inače po istoj logici ja mogu da odem i kažem da Mitićeva rupa pripada meni. Jer kao nema veze što nemam papire niti bilo kakve dokaze, jer "znaju ljudi istinu". Ne, ne znaju. Niti ih briga. Nego ili imaš zvaničan dokument i dokaz ili je sve ništavno. A opet kažem, po aktuelnim zakonima Srbistana, odbijanje da se glasa je isto što i izlazak i glas za vlast.

Poslednja izmena:
Pa ako ovako nastavite - svi vi koji biste promene ali ne i da izađete na izbore - pod SNSom ćete na kraju provesti mnogo, mnooooogo više dana nego ako biste samo izašli i glasali protiv njih.
Dobro, ubedio si me. Glasacu za nekog. Ali ne znam kako da imam poverenja u te ljude. Recimo u ove koji vode proteste. Da li ce protraciti svu tu energiju, kao i uvek sto su.
Zasto se ne obavezu na tehnicku vladu. Da nece oni doci na vlast nego vlada eksperata. Kao u CG sto je bilo.

Hulja toliko lazi de sigurno nece da oslobodi medije.

Ja mislim da će SNS brzo da ispadne iz igre, ljudi već na prošlim izborima odvajaju Vučića od stranke. Vučić, ako želi da nastavi da vlada, mora izaći iz SNS i onda ili nastupati samostalno za predsednika ili osnovati novu stranku (u suštini istu).
I to treba iskoristiti.

Dobro, ubedio si me. Glasacu za nekog. Ali ne znam kako da imam poverenja u te ljude. Recimo u ove koji vode proteste. Da li ce protraciti svu tu energiju, kao i uvek sto su.
Zasto se ne obavezu na tehnicku vladu. Da nece oni doci na vlast nego vlada eksperata. Kao u CG sto je bilo.

Hulja toliko lazi de sigurno nece da oslobodi medije.
Ne treba previse da se opterecujemo ko ce da dodje posle, ili kako ce da se formira vlada, samo neka ovi odu za pocetak, da se ljudi nauce da moze da smeni vlast, zaboravilo sje to ovih godina. Pa cemo vec nekako da se snadjemo, isplivace na povrsinu neko nov kada se procisti vazduh. ( mediji)

Zasto se sledeci protest ne bi organizoavao ispred Ambasada, gosp Hil ionako drzi Hulju na lancu.
Mozda slobodu ne trazimo na pravoj adresi.

Sto se tice "najveceg mitinga ikad", ne znam da li ste svesni da mi placamo organizaciju tog dogadjaja.

Ne, preko noći sigurno ne ali bi bio korak u pravom smeru

Pa. SNS i Vucic su glavni izbor EU/NATO.
Svi znaju da je tako pocelo 2012.
EU/NATO uglavnom cute o nedemokratskoj prirodi srpskog rezima.
I da su Putinov izbor, bili bi isti.

Kolonizatoru nikada ne odgovara samostalan razvoj kolonije.
Kolonizatoru ne treba demokratija u kolonijama.
Nadati se da ce Kolonijalan uprava da popravi stanje ovde je nivo slinavog deteta koje ceka da mu neko od obraslih obrise nos.

Mnogo pricamo o opoziciji, ali oni postoje samo HUljinom voljom. Da je cenzus 5% niko od njih ne bi usao u skupstinu.
To nije kao u CG koja nikad nije bila pala ovoliko nisko, sve s Milom.
Veoma je ljudima tesko da glasaju za ljude koji nemaju 5% podrske jer taj glas ide SNS-u.

Poslednja izmena:
Pa. SNS i Vucic su glavni izbor EU/NATO.
Svi znaju da je tako pocelo 2012.
EU/NATO uglavnom cute o nedemokratskoj prirodi srpskog rezima.
I da su Putinov izbor, bili bi isti.
Ponavljaš tu mantru i ti svi ostali ali sve što Vučić radi je kontra od toga i radi u koristi Rusije.
Možda 2012 jeste počelo ali od 2018 od kad je Merkel otišla Vučić i SNS su izrazito antiveropski i proruski nastrojeni.

Држи своје пријатеље близу, а непријатеље још ближе. Улазак у НАТО би био велико понижење, али можда би и било неке користи од тога, ко зна.

Vrh