Šta je novo?

Izbori 2024

Vlast bi možda i pristala na ove predloge da ne traže oduzimanje frekvencije Pinku i hepiju,trebalo je ostati na onom za ukidanje rijalitija. Na hepiju treba ukinuti jedino provodadžiju,a njihov muzički program je dovoljno ignorisati.

Pink i Hepi ne ispunjavaju kriterijume da imaju nacionalnu frekvenciju

Zakon nalaže da emiter u medijskom proizvodu koji stvara mora da sadrži informativan, dečji, dokumentarni, naučni-obrazovni i kulturno-umetnički deo.
Udeo tog sadržaja mora biti minimum 20 odsto, dok polovinu informativnog programa mora da čini sopstvena produkcija.

Popović kaže da poslednji izveštaj REM-a za 2020. ukazuje da komercijalne televizije sa nacionalnom frekvencijom nisu imale sadržaj propisan zakonom.

„Više od 38 odsto programa televizija Pink i Hepi činili su rijaliti programi, dok je sadržaj dokumentarnog karaktera bio zanemarljiv - manje od jednog procenta", kaže.
Isti izveštaj pokazuje da je bilo 18.000 prekršaja u oglašavanju ovih komercijalnih medija, ali da nije poznato koliko njih je pravno obrađeno.

O kontroli društvenih mreža ništa? Klinci teško da gledaju pink i hepi,generatori mržnje i nasilja su tiktok,Instagram i sl.
Da, prosto genilan predlog. Gore dokazano korumpirana vlast i svako regulatorno telo u Srbiji, ljudi koji kontrolisu 99 posto medija u Srbiji i to zloupotrebljavaju na najgori nacin, trebaju da dobiju jos u ruke i kontrolu drustvenih mreza i jos na sve to da narod koji je protiv vlasti i koji protestuje izlazi na ulice da se bori da se njima da kontrola drustvenih mreza.

Uostalom, vlast sustinski vec i kontrolise drustvene mreze. Ono sto ljudi gledaju je slika i prilika i Vuciceve Srbije i onoga sto on gura i forsira.

Racionalno ne vidim nikakvu mogucnost da sami protesti dovedu do nekih promena.
SNS i sve srpske institucije ignorisace jednostavno protest.

SPC, Vojska, Univerzitet, SANU, Investitori ce braniti Hulju.
Evo kako to rade biznismeni iz SPC:

Патријарх Порфирије позвао грађане да се придруже Спасовданској литији: Уместо протеста и свађа, окренимо се молитви и вери

Informer:

OVO JE POKUŠAJ NASILNOG OTIMANJA VLASTI! Vučićević na Pinku o jučerašnjim protestima: Bore se protiv nasilja tako što sprovode najgore i najcrnje nasilje, maltretiraju ljude​

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, tokom gostovanja u jutarnjem programu na televiziji Pink kod Jovane Jeremić, komentarisao je jučerašnje proteste dela opozicije u Beogradu i blokiranje Gazele.​

- Njihov cilj jeste da na silu dođu na vlast i ovo nema nikakve veze sa brigom za bezbednost naše dece, kao što oni kažu, ili nekakvom tugom ili pijatetom zbog dva masovna ubistva koja su se desila pre desetak dana u Beogradu i Mladenovcu

zlodelo.jpg

Poslednja izmena:
Jel moze objasnjenje stavke br. 3, zasto opoziciji ne odgovara da se izbori na svim nivoima obave u jednom danu? To mi zvuci razumno, demokratski i fer. Pogotovo na lokalnom nivou, neko iz Leskovca ne moze glasati na Vracaru posle izmene mesta prebivalista za kratko vreme i sl. Inzenjering na lokalnom nivou bi bio mnogo manji.

Hajde kao neko ko je bio u kampanji prošle godine i bavi se primarnom politikom na nivou lokala to jest Beograda i opština. Radi se o tome da zbog predsedničkih izbora ili parlamentarnih sve bude u senci tih izbora. A niko ne zna za koga glasa na gradu niti opštini već samo zna da je nosilac liste Aleksandar Vučić i SNS. Lokalni izbori moraju biti odvojeni od parlamentarnih i predsedničkih.

A niko ne zna za koga glasa na gradu niti opštini već samo zna da je nosilac liste Aleksandar Vučić i SNS. Lokalni izbori moraju biti odvojeni od parlamentarnih i predsedničkih.
Pa to je do nivoa pojedinca, kako neko moze biti limitiran, ispada da ga to ne interesuje dovoljno. Morao bi znati.
S druge strane, za duple izbore potrebno je duplo vise novca iz budzeta, sto predstavlja dodatni trosak, po meni bespotreban.
Za vreme Bg izbora ljudi iz Kraljeva i Raske su lutali po gradu, trazeci bus, neki cekali uputstva. Klasican inzenjering.
Treba biti promucuran. Nek se svako drzi svog grada i sela odakle je zaista.

O kontroli društvenih mreža ništa? Klinci teško da gledaju pink i hepi,generatori mržnje i nasilja su tiktok,Instagram i sl. Vlast bi možda i pristala na ove predloge da ne traže oduzimanje frekvencije Pinku i hepiju,trebalo je ostati na onom za ukidanje rijalitija. Na hepiju treba ukinuti jedino provodadžiju,a njihov muzički program je dovoljno ignorisati.
Pretpostavljam da su generatori nasilja pre društvenih mreža isto bile društvene mreže? Daj brate, imaš 36 godina, nisi toliko mator da zaista pričaš takve gluposti da su društvene mreže krive za nasilje. Da jesu, pa mi bismo odavno bili istrebljeni. Ove dve velike tragedije bi se desile kad tad, u nekom drugom obliku možda, možda manje ili više žrtava, a jedini razlog je što su te dve osobe psihički poremećene, bez ikakve trunke empatije i normalnosti. I to nema veze sa igricama, društvenim mrežama i rijalitijima.

Sto onda protestujemo? Jbg, desava se.
Komentar je bio van okvira protesta. To što, prema mom mišljenju, takve stvari ne utiču na povećanje nasilja, ne znači da ih ne treba ukinuti ili strogo regulisati. Zahtevi protesta su legitimni, ali me izluđuje ovo povezivanje društvenih mreža sa nasiljem - uvek pre tražimo krivca u nečemu drugom nego negde u sebi i svojoj bližoj okolini.

Opozicija da je pametna, treba da organizuje ljude koji bi bili blizu bine. Kada dođe Vučić, podići transparente i pozdraviti vođu. Da samo pametni, treba mi mi da dođemo tamo da počastimo botove. To bi bilo pravo rasulo. :)

Ali šta tačno, nisam razumeo? Da se uz samu binu ubace opozicionari pa da se podignu transparenti protiv SNSa? Koliko znam, oni probiraju koje botine će da idu u prve redove, dosta toga je organizovano. A drugo, kada bi neko na mitingu tih orkova podigao transparente protiv njih, horde bi ga napale sa svih strana. A i murija, BIA, mediji i Zagorka Droljovac bi se obrušili na njih.

Nelečeni bi uzvratio istom merom posle.

Kažem, horde Orkova bi se obrušili na njih, zatim svi državni (partijski) organi i na kraju bi i Nelečeni uradio isto posle.

Opozicija da je pametna, treba da organizuje ljude koji bi bili blizu bine. Kada dođe Vučić, podići transparente i pozdraviti vođu. Da samo pametni, treba mi mi da dođemo tamo da počastimo botove. To bi bilo pravo rasulo. :)
Zvučiš dobronamerno, ali kao da nisi na ulici lice u lice imao posla sa njima. Blizu ne može da priđe ni muva ako nema člansku knjižicu SNS-a i ako nije sa spiska.

Imam i ja svakakve ideje, ali ne, samo ih treba kulirati maksimalno i ignorisati, nek se oni zabavljaju. Ako se napokon sve organizuje kako treba i ponudi neki normalan program i opcija, nebitni su i bice pocisceni na izborima. Do sada je sve proteklo pristojno i bez ijednog incidenta, neka se tako i nastavi.
Komentar je bio van okvira protesta. To što, prema mom mišljenju, takve stvari ne utiču na povećanje nasilja, ne znači da ih ne treba ukinuti ili strogo regulisati. Zahtevi protesta su legitimni, ali me izluđuje ovo povezivanje društvenih mreža sa nasiljem - uvek pre tražimo krivca u nečemu drugom nego negde u sebi i svojoj bližoj okolini.
Hocemo li se opet vracati na isto? Imas dokaz kako grafiti uticu na mentalno stanje, kamoli sve ovo sto ovi rade i prezentuju deci. Zaje*******ana je situacija kada je neko psiho, ali svima treba neki okidac. A ovde se okidac nudi na svakom cosku, drzavna politika vlasti je da nam servira okidace.

U svakom slucaju, na nama je da uradimo sve sto je moguce pa onda ako se desi, samo tada imamo pravo da kazemo - jbg, desava se.

Ja stalno pricam o mobilnim telefonima, neko da dodje iz proslosti i to ne tako daleke, mislio bi koji se ovo k desava...

Ljudi voze i bulje, hodaju i bulje... i niko nista. Jel ima neka javna kampanja, jel neko se nesto oglasava, neke studije, apeli... bilo sta?

Mi smo uceni i u skoli i kod kuce, a mislim da se secam i nekih kampanja - sat vremena televizije dnevno i toeto. I siguran sam da svi znamo i osetili smo taj osecaj kada preteramo i kada znamo da smo sat vremena na netu bili produktivni, a onda pocinjemo da upadamo u neku rupu. Nekog povuce na anksioznost, nekog na depresiju, nekog na agresiju... neko se samo pita koji k radim sa zivotom.

To su danas sati i sati i dani i dani i godine i decenije... provedeni buljeci u ekran. Mi smo gasili monitor na casu informatike svaki sekund kada ne koristimo racunar da nas ne bi zracio, profesor nam je tako govorio. Tog profesora je neka drzava i neki sistem edukovao i pretvorio u jednog strucnog i humanog coveka koji brine o svojim djacima.

Dakle, broj jedan je kontrolisanje kolicine provedenog vremena za ekranom od strane drzave, drustva, skole, roditelja, psihologa... Ko se time bavi? Niko.

Broj dva je usmeravanje kako da se provodi vreme na netu ili ispred televizora. E, tu nas usmeravaju na najgore moguce stvari.

Nije nijedna generacija superiornija, tu su medju nama i novi Hitler i Pavelic i Vucic, ali i novi Tesla, Mocart, da Vinci... sve je do toga kako drzava usmeri to drustvo i u kom pravcu.

Ova dva kretena ubice su takvi jedni stereotipi i klasicni produkti ovog drustva da stvarno ne znam kako da se ne okrivi vlast i sve sto oni prezentuju i poturaju narodu...

Mi kada osvojimo nesto u nekom sportu ili se pusta neki film ili nesto, svi klinci se naloze da hoce time da se bave. Mi smo igrali vaterpolo na betonu posle zlata nase reprezetacije.

Pa Majkl Dzordan je jedan totalni psiho i bolesnik od coveka, samo je lepo usmeren da se bavi sportom. I Dzordan se naprzi kao ovaj Uros i u fazonu je, jel znate vi ko sam ja, sad cete vi da vidite, j. cu vam majku sad... i ode i da im 50 poena. Tako i ovaj Uros bolesnik, samo su njega ucili Kristijan i Juzni vetar kako da ispolji svoje komplekse.

Mislim da bi se to završilo kao 1996

To je netačno.

Mnogi ovde odbijaju da pogledaju onaj prilog "Operator umova" i zato često imaju pogrešna očekivanja od Orkova opčinjenih Vučićem, i samim tim i pogrešne ideje i predloge.

Taj stvor je božansko biće za mnoge današnje Srbende. Ima onih koji su uz njega čisto iz koristi, ili pak ucene. Ali ima i mnogo degenerika koji pate od Štokholmskog sindroma i u njemu vide šamana (šabana) koji će da ih vodi kroz život i nedaće. Ovaj narod je prepun ljudi koji još uvek nisu prerasli plemenski mentalitet.

Pocelo je iznenada nesto da se desava sto uliva tracak nade.
U nekim skolama na Starom Gradu pokrenute su zajednicke inicijative roditelja i nastavnika za poboljsanje situacije.
Izgleda da SNS direktori cute ili su digli ruke od svega.
Naizgled nije mnogo, ali pomenuto je da
"nekriticki duh vodi u totalitarizam" sto je do skora bila nezmaisliva konstrukcija."

Sa jedne strane osecam nadu, sa druge strane u meni je skeptik koji smatra da jos nismo pali dovoljno nisko.
Kako graditi nesto novo sa ljudima koji su cak i juce na protestu pricali o "predsewzoni"?
Kako saradjivati s aljudima koj voze automobile?
To su pitanja samom sebi.

Zaje*******ana je situacija kada je neko psiho, ali svima treba neki okidac. A ovde se okidac nudi na svakom cosku, drzavna politika vlasti je da nam servira okidace.
Okidač za psiho može biti bilo šta, bilo prikazivanje nasilja ili neki srećni par na ulici. Okidač su i gej ljudi u gej klubu. Šta sad, treba sve živo da se zabrani, kako ne bi postojao okidač?

Vrh