Šta je novo?

Izbori 2024

Ne, ali TikTok treba zabraniti.

P.S.
A razlog što se traži zabrana (ili desetkovanje) Pinkova i Krepija je to što upravo degenerici koji prate njih, posle rađaju degenerike koji posle prate TikTok i slična s'nja. Drugi medij i drugi koncept, ali u srži isti koren problema - jefina, instant zadovoljstva i primitivizam.

Poslednja izmena:
Da li bi za Srbiju dobro resenje bila tehnicka vlada? Kao sa Krivokapicem u CG?

Stigle su kvote SNS odborima za kontramiting 26. maja. Zacrtali su da tada dovedu 200.000 simpatizera.

Okidač za psiho može biti bilo šta, bilo prikazivanje nasilja ili neki srećni par na ulici. Okidač su i gej ljudi u gej klubu. Šta sad, treba sve živo da se zabrani, kako ne bi postojao okidač?
Iluzorno je očekivati u 21.veku da se može sve zabraniti, sve i da treba ili se hoće. Poenta je da to ne mora i ne sme biti praktično državna politika. Zadruga je naša državna politika kroz koju se stvara debilan, primitivan i agresivan narod jer samo takvi mogu glasati za SNS.

Čoveku može da pozli dok vozi i da izgubi kontrolu nad vozilom i uleti na autobusko stajalište i ubije 20 ljudi.

A može i pijan i drogiran sa podebelim dosijeom da se vraća sa splava i sluša turbo džihad, vozi neke starlete, tripuje neki kriminal, drži pištolj u ruci dok vozi i izgubi kontrolu i ubije isti broj ljudi.

Na prvo ne možemo uticati. Na drugo možemo u velikoj meri.

Učinimo šta možemo.

Ova vlast ne da ne čini ništa da spreči nego se bavi time da doprinese.

Stigle su kvote SNS odborima za kontramiting 26. maja. Zacrtali su da tada dovedu 200.000 simpatizera.
Zvuči impresivno na prvu loptu, ali kad se setimo da ih ima 700.000, onda baš i ne.

Inače, u nekom idealnom scenariju, to veče bi svi Beograđani otišli kućama, spustili roletne i prespavali sve do 21h, ne obazirući se na njih. A Orkovi bi sami šetali gradom.

Usput, nadam se da će da naiđe neka olujčina. Ali sumnjam, prokleti Orkovi su uvek imali sreće sa vremenom za svoje mitinge.

Tad sam ja imao 14 godina, osmi razred i bio sam na ulici, mlad lud i buntovan, ali na ovom nisam bio, kad je bila pucnjava
Lako moze da se desi da se miting i kontramiting poklope u istom danu, posto to pada na petak

Ne, ali TikTok treba zabraniti.

P.S.
A razlog što se traži zabrana (ili desetkovanje) Pinkova i Krepija je to što upravo degenerici koji prate njih, posle rađaju degenerike koji posle prate TikTok i slična s'nja. Drugi medij i drugi koncept, ali u srži isti koren problema - jefina, instant zadovoljstva i primitivizam.
Onda treba zabraniti i Instagram, fejs, jutjub, tviter, Reddit, pa sve živo, jer sve te mreže imaju isti, pa čak i gori, sadržaj od tiktoka.
Iluzorno je očekivati u 21.veku da se može sve zabraniti, sve i da treba ili se hoće. Poenta je da to ne mora i ne sme biti praktično državna politika. Zadruga je naša državna politika kroz koju se stvara debilan, primitivan i agresivan narod jer samo takvi mogu glasati za SNS.

Čoveku može da pozli dok vozi i da izgubi kontrolu nad vozilom i uleti na autobusko stajalište i ubije 20 ljudi.

A može i pijan i drogiran sa podebelim dosijeom da se vraća sa splava i sluša turbo džihad, vozi neke starlete, tripuje neki kriminal, drži pištolj u ruci dok vozi i izgubi kontrolu i ubije isti broj ljudi.

Na prvo ne možemo uticati. Na drugo možemo u velikoj meri.

Učinimo šta možemo.

Ova vlast ne da ne čini ništa da spreči nego se bavi time da doprinese.
E pa upravo to. Jedno je zabrana ili regulisanje nečega što ne služi praktično ničemu jer nema ama baš nikakvog smisla, a druga stvar je hteti da se zabrani nešto jer šatro izaziva nasilje ili šta god. Po toj logici, opet, je trebalo zabraniti svašta već decenijama unazad.
Dakle, da, došli smo do suštine i poente - a to je da protesti treba da zahtevaju strogu regulaciju i promovisanje nekih drugih stvari, a ne vikati da je nešto zlo jer izaziva nasilje, bez ikakvih dokaza i istraživanja.

moze li ovakav sistem da postoji bez njega?
mislim da djilas moze da bude neka umicenija, grdjanskija varijanta hulhe, ali da za okupatora i investitorecsve ostane isto.

Onda treba zabraniti i Instagram, fejs, jutjub, tviter, Reddit, pa sve živo, jer sve te mreže imaju isti, pa čak i gori, sadržaj od tiktoka.
Imaju, ali daleko manje nego TikTok. Takođe imaju bolju moderaciju.

Pisao sam pre par dana na susednoj temi, TikTok je od starta zamišljen i pravljen tako da promoviše debilizam, primitivizam i patologije.

I politička scena gde se Vučić rve sa Zmihajlovićkom je opet bolja nego politička scena u kojoj Vučić vlada sa 90 do 100% nadmoći i monopola.

Kurta vs Murta >>> Samo Kurta ili samo Murta.

Iako naravno prezirem Zmihajlovićku, kao i većina Srbije. Ali sve je bolje od monopola.

Mislim da žvalavi moze pasti jedino zbog izdaje Kosova, ali opozicija to ne želi ili bolje rečeno ne sme da eksploatiše zbog zapada.
I Hulja i opozicija su vezani za strance. (A tek Zorana)
Radi se o bespomucnoj trci ko ce biti bolji sluga i jeftinije prodati resurse Srbije. To je vlazni san domacih intelektualaca.
Neko masta o Putinu, neko o dolarima.

Sam broj ljudi na skupu deluje impresivno i ugodno je bilo setati.
Ipak, to nije dovoljno.
1992. 1996./97. 2000. postojale su neke koalicije vezane za ove demonstracije.
Sada to ne postoji.

Van Beograda, ne vidim nikakav drustveni konsenzus osim konsenzus obozavanja Hulje.
S druge strane, beogradjani nisu u stanju da smene vlast, oni (tj mi) nisu u stanju ni da se izbore protiv busenja nasipa ili divlje gradnje.
Za promene treba da dodje neko iz Cacka, Valjeva itd.
Neko ko nece da se proda Ambasadi.

Nije realno stanje o kome govori @Bender, o epohi u kojem jase samo Kurta.
Mentalitet radikala je takav - sve ili nista. Ili jasemo ili ne jasemo. Necemo da se menjamo.
Mada bi za njihove tajkune i investitore i tako bilo dobro.

Da li je moguce da Hulja ostane na vrhu piramide, ali da temelji budu naceti, da najnizi esaloni SNS popuste pred inicijativama gradjana?

Poslednja izmena:
Ja sam malopre pogledao onaj snimak gde pljuju patrijarha. Izvuceno je iz konteksta, fali ceo snimak, da bi moglo biti sveoubuhvatno razmisljanje a samim tim i zakljucak. Snimak je secen i projektovan.
Zoka je drugosrbijanka, kao i vecina njenih iz g17, a pritom i mnogi nesrbi pljuju patrijarha, pa mi je odmah bilo jasno koliko je sati.
Takve kreature ni blizu sebi 2 metra ne zelim.

Porfirije Perić se od samog početka ponaša kao šef verskog odeljenja vladajuće stranke a ne kao patrijarh. Ni njegov prethodnik pokojni Irinej nije bio mnogo bolji.

Znači, posle Pavla-potop…

Pljuvao je konkretnu ženu, ne ŽENE. Svakako greška, uz još neke u skorije vreme. Ne čak ni greške, ćutanje...

Očigledno je da se sistematski uništava institucija koja je sačuvala Srpstvo, nisu potrebni još i autogolovi...

U Srbiji je crkva kao bitna, a svako bi svakog prevario za 100 dinara. Podmetačine, laži, ratno profiterstvo, hulje, mafija... Sve su to tipovi ljudi povezani sa crkvom. Palmi orden, Šešelju orden, Vučiću orden, Vučićeviću orden... Posle im neko kriv što je crkva izgubila uticaj kod određenog broja ljudi.
Naravno i dalje je crkva za većinu ljudi u Srbiji važna. Jednima jer su stvarno vernici, a većini je bitna da bi se profilisali kao veliki Srbi.

Ne napadam crkvu, samo kažem da su pali na najniže grane od osnivanja.

Ne treba mi BIA da mi kaže da sam pošten,
Niti SPC da li Srbin sam uopšte.

Isto važi i za kRadikale, Naprdnjake, Naše, Obraze, SANU, ili bilo koga drugog. O srpstvu najmanje mogu da pričaju oni koji su ga pljačkali ili sramotili na ovaj ili onaj način.

Inače, i Porfirije je svojevremeno bio član REMa. Ništa pod milim bogom nisu radili (bar ne za narod i javni moral), a primali su lepe pare i mita na tome.

Vrh