Šta je novo?

Izbori 2024

Za proteste je dzabe ako se pojave isti ljudi koji su izasli i na n prethodnih protesta. Sad je samo pitanje da li je deo nezainteresovanih/sns glasaca u ovome video dovoljno odgovornosti vlasti.

Bez njih, sta god da uradi, Vucic poentira. Moze da ignorise i satanizuje opoziciju dalje, moze i da im 'izadje u susret' i ode na nove izbore koje ce opet da dobije.

Niko od nas u ovom trenutku ne zna kakav je presek javnog mnjenja. Price 'ma sad su se usrali' i 'ma njega sad jos vise podrzavaju' su podjednako gadjanja u prazno, koja smo inace culi milion puta do sada.

Ja cenim da ako Vucic zakaze vanredne opste izbore, stanje je redovno i podrska mu ne steka previse. Ako to bude pokusao da izbegne, to je signal da je rejting u ozbiljnijem padu.

Cilj je aktivirati 50 posto Srbije koja ne izlazi na izbore.
Tezak je mit da postoji nekih magicnih 50 posto opozicionih glasaca u rezervi. Na prosle izbore je izaslo skoro 60% glasaca, zbog nesredjenih birackih spiskova to je u praksi 70%.

Mi imamo skoro isto registrovanih glasaca ko i 2000. sa sve Crnogorcima, plus nas je bilo milion vise u Srbiji samoj.

Prosle izbore je izaslo 3.8 miliona glasaca, za 5. oktobar 4.9. U danasnjoj realnosti, 4.2-4.3 miliona glasaca bi bilo ludilo, pandan 5. oktobru.

Naravoucenije, nema opozicione konjice Rohana koja ce se pojavi niotkuda u poslednji cas. Moraju nekako da regrutuju deo Orka.

Da li ga jos vise podrzavaju, ne moze se izmeriti.

Da su se pojedinci usrali? Jesu, vidi se. I to smo komentarisali kad smo rekli da su se usrali, Vucicevic i ekipa su se usrali.

Tu je gnev naroda porastao i oni mogu biti pusteni niz vodu od strane Vucica kao vid populistickih mera, sve i da se ne promene vlast i predsednik.

A Vucic se usere tradicionalno pred svaki protest, tu nista novo nije.

Spin masinerija se pokrene pred svaki protest, tu nije nista novo i ne cini mi se da je sad neki specijalan slucaj.

Da li ga jos vise podrzavaju, ne moze se izmeriti.

Moze se izmeriti i on je sigurno vec izmerio.

Poslednja izmena:
U da, ako to etiketiranje svih koji ne histerisu na sav glas ne navuce jos opozicionih glasaca, nista nece :)

Danas je naredjenje da se ponasate kulturno?

Istraživanja se rade na dnevnom nivou kod makar malo osetljivog trenutka, i vrlo često se vidi da Vučić izjavi nešto ujutru, dobije rezultate reakcije stanovništva na njegovu izjavu, i onda se koriguje u odnosu na to. Često i negira ono što je ujutru rekao, nekad ublaži i slično.

Isto tako, kad nemaju neki siguran plan pusti lajavce da bace narative umesto njega, često Brnabić i Vučićević, i onda ako dobro prođe, onda preuzima bukvalno iste ključne reči koje su catchy i nastavi da jaše na tom talasu.

Ako posmatramo ovu tragediju, vidimo da se on obratio lupam 8 sati posle masakra, jer strategija javnog nastupa nije postojala za takav scenario.

Istraživanja se rade na dnevnom nivou kod makar malo osetljivog trenutka, i vrlo često se vidi da Vučić izjavi nešto ujutru, dobije rezultate reakcije stanovništva na njegovu izjavu, i onda se koriguje u odnosu na to. Često i negira ono što je ujutru rekao, nekad ublaži i slično.

Isto tako, kad nemaju neki siguran plan pusti lajavce da bace narative umesto njega, često Brnabić i Vučićević, i onda ako dobro prođe, onda preuzima bukvalno iste ključne reči koje su catchy i nastavi da jaše na tom talasu.

Ako posmatramo ovu tragediju, vidimo da se on obratio lupam 8 sati posle masakra, jer strategija javnog nastupa nije postojala za takav scenario.
Moraces to sa nekim krejonima, pcelicama i cveticima da bi Beki shvatio.

...samo što je izgubio kompas i ne uspeva da se koriguje: ne zna se koji od njegova dva poslednja TV nastupa bio gori.

Da je opozicija pametna i ona bi radila istrazivanje javnog mnjenja i prilagodjavala se tome.

Pa rade ih sigurno samo pitanje koliko kvalitetno i koliko cesto. I tu dosta zavisi od budzeta.

@Defke Prva i osnovna stvar - ubijeno je 17 nasih sugradjana. Od toga skoro pola su bili deca.

To je ono sto boli, to je ono sto je najbitnije, to pa milion mesta praznih pa sve ostalo.

Nije nista nenormalno da su ljudi tuzni, besni, ljuti... sta vise, to je jedina normalna reakcija.

Jedino si ti pametnjakovic i koristis situaciju da se zaje*******avas i lecis svoje komplekse i sprdas se sa povredjenim ljudima.

Opet to cinis i sa poslednjim postom, sve se svodi na nekakvo dokazivanje intelektualne superiornosti.

Neka si ti meni pametan, pokazao si kao covek u to u samim satima posle oba dogadjaja.

Jako je bitno ko je ispao bumer ili ko nije napisao logicki savrsen post.

@Defke Prva i osnovna stvar - ubijeno je 17 nasih sugradjana. Od toga skoro pola su bili deca.

To je ono sto boli, to je ono sto je najbitnije, to pa milion mesta praznih pa sve ostalo.

Nije nista nenormalno da su ljudi tuzni, besni, ljuti... sta vise, to je jedina normalna reakcija.

Jedino si ti pametnjakovic i koristis situaciju da se zaje*******avas i lecis svoje komplekse i sprdas se sa povredjenim ljudima.

Opet to cinis i sa poslednjim postom, sve se svodi na nekakvo dokazivanje intelektualne superiornosti.

Neka si ti meni pametan, pokazao si kao covek u to u samim satima posle oba dogadjaja.

Jako je bitno ko je ispao bumer ili ko nije napisao logicki savrsen post.
Uh uh, a ovakvi tvoji postovi su samo normalna reakcija povredjenih ljudi koji ne lece svoje komplekse:

Ti to najbolje znas 😉
Danas je naredjenje da se ponasate kulturno?

Nicim izazvano pritom. A vas 5-6 ih ostavljate brdo takvih komentara na dnevnom nivou.

Sad cemo svi ostali da budemo mega tolerantni i pristojni i nikada ne odgovaramo kada prvi krenete u vredjanje i etiketiranje, jer vase senzitivne labilne dusice tako reaguju na tragediju. Mani me tih prica.

Pravi covek je samo onaj kome je prva reakcija na tragediju 'dole Vucic'.

Dodji na protest pa cemo da popricamo. Nije pretnja i nema skrivenog znacenja, ne bavim se takvim stvarima.

Ponesi transparent - nije Crni Cerak kriv, krivi su iskljucivo Uros i Kosta, crkli dabogda.

I to je legitimno. Protestuj protiv njih dvojice.

Svako danas treba da bude ispred skupstine, kakvo god misljenje imao o tome ko je kriv.

Ja na protest svakako dolazim, ova tema nema uticaja na to.

Brna nema kapacitet, samo ponavlja nauceno ili je instruisana.
Nema svoje ja, nikad ona nije bila prava intelektualka.
Slusati Milanovica je milina, laje i sere, ali to je on, misli svojom glavom, nikad ne znas sta ce mu pasti na pamet. Zato je "osebujan".

Брнаба је домаћи пример 'diversity hire'а '

Evo me u 71-cu, idem na demonstracije; bus pun Portugalaca, izgleda da su neprijatelji napreDka doveli i strane trupe :)

Vidimo se uskoro ispred skupštine!
IMG_20230508_171454506.jpg

Evo ovde uzivo.

- 100 novinara
- 100 znatizeljnih posmatraca
- 50 ocekivali nerede pa dosli da izvide
- 30 ocekuju da sire Ukrajinske zastave
- 50 porodice od politicara (naterani)
- 300 pravih

Vrh