Šta je novo?

Izbori 2024

Ok. Ljudi priznajem... Imam malo podje*******avački/trolovski stil pisanja. Internet komunikacija je tako zanimljivija, zar ne.

Ali generalno ne pecate se vi na to. Vi znate da je ovo što pišem sušta istina. I to vas muči, a opet terate u suprotnom smeru... Jer neko je pre emotivan, neko više voli Rusiju od Srbije, neko je sujetan, neko isfrustriran (državnim) porazima u nizu, neko ima i novčani interes (takvi nisu na forumu), itd ...

Sve je tačno i sve je sudbina ove zemlje, jer realno vaša strana je ovde većina. Vi ste pobedili.

Mislim da ću malo da iskuliram sa forumom.

Mi ne znamo da je ono sto pises susta istina.
Da je sve gotovo, Vucic ne biimao posla, ovako vidimo da je veoma zauzet.
tj, da si veoma zauzet, ako si ti On.

Zasto bi neko voleo Rusiju vise od Srbije? Ili EU/USA.
To sto pises je bas nezdravo...
Ja sam svestan da su Rusi medju prvima priznali Hrvatsku i da su im slali oruzje i obucavali vojnike u ratu protiv RSK.
I da nam je pijani Jeljcin okrenuo ledja, jer se znalo da je americki pion.
I da su ruski vojnici silovali zene po Srbiji tokom 1944.
A opet ne moze da se kaze da su svi Rusi losi i da Rusija ne valja jer su nam pre 1941. pomogli bezbroj puta, ali bilo je i slucajeva da nisu.

U svetu postoje interesi, a mi treba da izvucemo i izaberemo najbolje za Srbiju, jer je ona na prvom mestu.
Srpska politika je prilicno izbalansirana, Vucic se ponasa slicno Titu, sedi na dve stolice, kako ce to na kraju ispasti - videcemo.

Voleo bih da obrazložiš to sa jedinom nadom za mene. Bojim se da nisam razumeo.

Nema šta, to je jedina nada _za Srbiju_. U suprotnom ode jug. Albanci su za to. Ako je Srbija uz Rusiju i Amerikanci će biti za to ( famozno davljenje i gušenje Srbije). I Rusi će biti za to, jer to je onda poluga za njihov dalji uticaj ovde. Nema ni promila šanse za opstanak takve države.
Nema potrebe za detaljima, kao sto ti nabrajas stavove i donosis zakljucke bez cinjenica, tako sam i ja izneo jedno zapazanje. Inace nisam prozvao samo tebe, vec bilo koga ko misli da je NATO resenje i spas.

Nas covek voli gotova i jednostavna resenja, bilo gradjanin sela ili urbani seljak.
Resenja koja isklucuju nejgovu odgovornost i napor.
Za naseg coveka takva resenja su najbolja.

Recimo:

"Kad padne komunizam u svetu, procvetacemo"
"Kad Vucic zahebe Svabe i da Kosovo Americi bice para i vozicemo dobra kola" (cuo od seljaka)
"Putin ce da dodje sa ruskom vojskom i oslobodi Kosovo" (bezbroj puta cuo)
"Dobro je sto su dosli Arapi u BgdNaVodi. Napravice ovde metro, bolnice i skole"
"Kad udjemo u NATO imacemo svedski standard" ("Kad udjemo u NATO, oni ce sve da nam placaju")
"Kad dovedemo kralja na vlast, bice kao u Danskoj" ("bez kralja ne valja")

Sva ova resenja su jednostavna. Ukazuju na gotovo anticki, magijski nacin razmisljanja populusa (deus ex machina).
Eksterna sila resava stvar. Samo cuti i cekaj. Ne talasaj.
Dovoljno je da neko dodje, da se priklonimo necemu i bez naseg napora, svaki problem ce se resiti.

Recimo, ustolicimo Acu Gicu, ako je ziv i odjednom nema zagadjenja, nasi putevi dobri, ljudi prestali da budu pokvareni, sve se promenilo.
Samo cinom ustolicenja jednog coveka.

"Kad Vucic zahebe Svabe i da Kosovo Americi bice para i vozicemo dobra kola" (cuo od seljaka)
"Dobro je sto su dosli Arapi u BgdNaVodi. Napravice ovde metro, bolnice i skole"
"Kad udjemo u NATO imacemo svedski standard" ("Kad udjemo u NATO, oni ce sve da nam placaju")

Eво музички да прикажемо те ме

Nas covek voli gotova i jednostavna resenja, bilo gradjanin sela ili urbani seljak.
Resenja koja isklucuju nejgovu odgovornost i napor.
Za naseg coveka takva resenja su najbolja.

Recimo:

"Kad padne komunizam u svetu, procvetacemo"
Sve ovo što si naveo je rezultat višedecenijskog medijskog trovanja dve moždane vijuge koje Srbi poseduju od strane OZNE, UDBA-e i sl državnih aparata po kojima se na istoku rađa sunce slobode koje će odbraniti pravoslavlje a zle Amerikance koji uništavaju Srbiju kao i Nemce koji se vraćaju da završe započeteo 1914 godine satanizuju do krajnjih granica. Naravno sad je u mix ubačena i Kina sa onim floskulama o "čeličnom prijateljstvu" pa i to doprinosi kolektivnom ispiranju mozga.

Tužno u svemu što narod u to veruje i što je tačna ona da prosečan Srbin nije Nikola Tesla nego je na fizičkom i mentalnom nivou razvoja Ere Ojdanića

era-ojdanic.gif

Nema ništa ni jednostavno ni lako u odlukama koje Srbija mora doneti, ako želi da opstane. Jeftin spin.

Ali reći ću ovo, ne postoji nijedna bitna odluka Srbije protiv koje je bila ova ekipa koja mene napada. Svaku odluku Srbije ste podržavali u poslednjih 40 godina i dalje podržavate isti kurs.

Sve što sada živimo je vaša odluka i vaša krivica. Sve do poslednjeg detalja, jer stvari se ne dešavaju u vakuumu. Ovo kako sada izgleda Srbija je vaše čedo. Nemate na šta da se žalite, niti imate moralno pravo za tako nešto. A sad smo još super, kako će biti u budućnosti zahvaljujući "vama", odnosno većini u Srbiji. (Svaki dan je bolji od narednog). To je to. Ovo je ta vaša Srbija.

Naravno zasluge svakog od vas su male. 1/7000000 deo, ali tu su i neporecivo postoje.

Poslednja izmena:
Medjutim, koliko god se gadili sami sebe, na svetu ima jos primera slicnog mentaliteta.
Neko vreme, da ne bih zavisio samo od EU, saradjujem sa firmom iz Brazila. Zarada je nisa, ali oni nisu profesionalci kao Evropljani, pa je pritisak na mene nizi.
Mali broj ljudi zna dobro engleski, cak i koji su zavrsili fakultet, cak i u IT sektoru.
Rekao bih da je kvalitet ljudi tamo nizi nego u Srbiji.
Slicna verovanja, ali po podlosti i foliranju su mnogo, mnogo gori.

Pitao sam jednog naseg coveka koji zivi tamo, zasto je to tako. Rekao mi je da je to posledica ropstva i kolonijalizma. Kolonijalzam i ropstvo je takav stres da unisti socijalno tkivo. Mi smo bili sluge Turcima, lai nismo bili robovi. U Brazilu je ropstvo ukinuto tek 1881. (Procitajte knjigu "Rat za smak sveta") Sta znaci kad si rob. Osim sto radis za hranu i stan, vlasnik moze d auradi bilo sta sa tobom i to je legalno. Moze da te ubije, da te kastrira ili siluje. Moze da te proda, razdvoji od zene, ili da nju proda. Moze da proda nekome tvoju decu. Sve je to sasvim legalno. Ista situacija je bila i na americkom jugu, gde su cak i neki "ocevi nacije" i "andjeli deokratije", kao Tomas Dzeferson bili okrutni robovlasnici.

I taj stereotip o posledicama osmanske vlasti kod nas je izgleda tacan. Slicna je situacija medju crncima u USA, gde u vecini porrodica ne postoji otac, koji je ili pobegao kod druge zene ili je u zatvoru. Crnici u USA su neproporcionalno ukljucnei u tezak kriminal.

Sto se Brazila tice, oni imaju jednu pricu o tome. Kazu, kad je Bog stvarao svet, Brazilu je dao i rudna bogatstva i more i reke i sume i puno sunca... Video to Djavo i rekao Bogu: "je li, sto si sve ovo dao Brazilu, sto si im dao sve najbolje, nije pravedno, nisi im dao nista lose?" "A, jesi li video kakvi su ljudi?", upita Bog Djavola.

Poslednja izmena:
Neko je pre par meseci napisao da je Vucic opomenut od EU i da olabavi odnose s Madjarima. Kako sad ovo komentarisati?
Pa Mađarska je u istoj toj EU, tako da je to glupost.
Mada iz našeg ugla nema mnogo smisla prijateljstvo sa zemljom koja ima pretenzije ka delu naše teritorije.

Toliko problema u državi i društvu, ali prioritet ipak ima ćirilica i rodno osetljiv jezik. Kada će se SPC oglasiti da donacije u crkvama, hramovima i manastirima idu isključivo za lečenje dece i istraživanje lečenja bolesti? Ili da se založe za izgradnju više vrtića, škola, sigurnih domova? Da apeluju na pooštravanje zakona za pritvaranje (serijskih) silovatelja, ubica? Ili možda za ukidanje rijaliti programa koji se prikazuju na nacionalnoj frekvenciji i koji prikazuju nasilje, preljube i slične stvari koje direktno ugrožavaju brak i porodicu?
Ovu njegovu izjavu treba isključivo ignorisati i staviti mu do znanja da je to besmisleno. SPC nema šta da se bavi takvim pitanjima koje ama baš nikoga ne ugrožavaju niti će ikada ugrožavati. bu****.

Porfirije se svakim danom sve više zakopava.. nisam imao pojma da je toliko zapenio i da ga je toliko pogodilo pitanje jezika, pre neko veče vidim insert iz njegovog govora na godišnjici bombardovanja... SPC sa njim na čelu je u slobodnom padu, izgubiće i to malo poštovanja, koje (možda) još imaju.

Porfirije se svakim danom sve više zakopava.. nisam imao pojma da je toliko zapenio i da ga je toliko pogodilo pitanje jezika, pre neko veče vidim insert iz njegovog govora na godišnjici bombardovanja... SPC sa njim na čelu je u slobodnom padu, izgubiće i to malo poštovanja, koje (možda) još imaju.
Mislim da samo radi isto što i Vučić. Baca prašinu u oči ljudima i spinuje, dok toleriše Vučićeve dilove oko Kosova.

Naravno sve ovo on i misli, ali u tome i je lepota manipulacije.

Vrh