Teska tema, ali muskarci vrede sto puta manje od zena.
1 muskarac, 100 zena, za godinu dana mozes da imas preko 100 novih zdravih beba.
1 zena, 100 muskarca, za godinu dana moze da se rodi jedno ili dvoje dece realno, osam u najludjoj teoriji.
Tako da, ako ides da unistavas neku naciju, tj.vrsis genocid, valjda ubijas zene. Ili ubijas sve koji ti padnu pod ruku, u svakom slucaju - ne odvajas.
Genocid uvek ima prizvuk neceg najgoreg, gde se kolje sve zivo, samo na osnovu necije nacionalnosti, vere, boje koze... sa ciljem da ih sve satres i da ih vise nema.
Ako sam ja to pogresno razumeo i ako je definicija ublazena, onda ajmo sve ispocetka.
Zasto je masakr, a ne genocid u Surdulici?
en.m.wikipedia.org
Naravno, ovim ne branim svakog umobolnika koji je ucestvovao u masakru/genocidu u Srebrenici i sve ih treba dozivotno u samicu strpati i naravno da ne umanjujem bol i patnju svih ubijenih i njihovih porodica i prijatelja.
Samo je moje poimanje genocida bilo da je to vrsenje zlocina sa ciljem da se satre citava neka grupacija. Srebrenica nije to u potpunosti, a ako je Srebrenica, onda je i mnostvo drugih mesta.