Ne fali nama politicara gradjanske opcije, tu je vec mala bara puno krokodila. I mladih i starih i novih i istrosenih.Morao sam da editujem.. Nisam te najbolje razumeo..Jedan forumaš gore se zapitao zašto u Srbiji nema 10 mladih ljudi koji bi počeli da se bave politikom i doneli promene. Ja sam odgovorio da to ljudi neće jer pošteni ne žele da se valjaju u političkom blatu i upropašćuju sopstvene živote, predložio da li bi neko sa Beobilda bio spreman da osnuje stranku i da se žrtvuje, da bi ti napisao da to nije jedini način da neko doprinosi političkoj promeni..
Pa ko je rekao da je to jedini put? Komentarisali smo nepostojanje želje kod ljudi da se upuštaju u to blato, a ne da li je to jedini način političke borbe..
Imamo opoziciju, samo vidimo kako prolazi na izborima i da narodu očigledno još uvek nije toliko loše kada ne želi da opozicija zaigra značajniju ulogu..
Како можеш да знаш да ће их купити ако ниси гласао на изборима? Не кажем да један глас може нешто спектакуларно да промени, али многи људи размишљају на начин попут тебе и не изађу на изборе. Да је нпр. на прошлим изборима излазност била 70%, Вучић не би добио председничке изборе у првом кругу, а са СНС и СПС не би имали довољно за већину ни на локалу, ни у републичком парламенту, тако да би се онда већ тада могло видети ко је права опозиција, а ко не. Нажалост, многи то и даље неће схватити и проћи ће неколико изборних циклуса док се цела опозиција искристалише, а осовина СНС-СПС ће још дуго остати на власти. Не пропада нам земља због људи који гласају за СНС, већ због оних који знају да је власт лоша али не желе ништа да промене.Мени је гесло: "Ако нешто не иде, мењај". Апсолутно сам за смењивост власти.
Већ пар година неке изборе прескочим, тј. не гласам уопште. Машинерија је доведена до перфекције, мораш у странци приложити да су за тебе гласали и тетка, и стриц, и кума, и да си донео бар 10 гласова како би обезбедио посао у Јавном предузећу. Све је то интересно такмичење и доказивање, а многима је било какво запослење у ЈКП сан, државна ладовиница.
Чињеница је да су многи купљени, а ако нису, купиће их Вођа.
Све је то на папиру добра идеја, али одакле нам паре за политичко деловање и кампање?Centarfore, Bender ima tehnički faks završen, uz zavidno znanje društvenih nauka...
I da dodam da sam Bendera predložio iako nije svesrdno i do kraja razumeo/podržao LGBT prava... a to samo govori koliko u meni nema sujete jer ako vidim da ima kapaciteta za neki viši cilj, da je istrajan i da može borbu da iznese, ne moram da insistiram na svemu do kraja...
Takođe, komunikativan je, svestran je, ja se brzo smorim da objašnjavam ljudima, ne volim da sam medijski eksponiran, tako da nemam to nešto za lidera...
Ali stranku ne čine samo lideri
Ni forumski desničari ne bi imali da mu zamere mnogo jer se više bavio životnim temama od tzv. nacionalnih...
Tako da eto ako si već pitao Voxe da tražimo lidera ovde među forumašima, to je moj predlog... A taj tvoj, imenuj ga pa da vidimo
Kao jedan od nas koji je bio na listama prošle godine a dobio sam i po tintari više puta moj savet glasi:
Pogledajte prilog 157538
Ja sam devetog marta 1991. se okliznuo na lokvu krvi od jednog coveka koga su pogodili.Pendrekom od policije?
Jel ti se nekad desilo da policija ispali gumeni metak u pravcu glave, s razdaljine od 3 do 6 metara? Meni jeste dvaput. Nije me pogodilo ali ovog drugog jeste u kacket. Jel ti se desilo da ti baci sok bombe nekad pred noge?
Mislim da imas kapacitet za nesto vise, Vucko. Ne odustaj...
Ne. Njega su ubili. Ovaj do mene je samo bio raskrvavljen.Jel to pokojni Branivoje Brana Milinovic? Svakog devetog marta se setim njega.
Bio je moj burazer tad na ulici, ja nisam. Bio sam mnogo mladji.
Zasto su panduri to uradili?Istraga zbog ranjavanja M. Vasića
www.b92.net
Ovaj mali, Milan Vasic, ono sto mu se desilo, to mi je jedna od vecih trauma. Kupujem kartu za tribinu, derbi je, iza mene neka guzva, nista strasno, smesno. Milan je bio nizak, mozda 172 cm. Tri pandura, jedan od njih ispaljuje gumeni metak u pravcu guzve, a nije ni bilo nikakvog fajta, dosta visoko. On je bio nizi, pa ga zakacilo u obraz. A stvarno je bio lep decko, kad su ga digli s poda, prosao je dva metra pored mene, njegovo lice je bilo raskomadano s leve strane, oguljeno, sve poispadalo... ko da gledas horor film. Ja sam vec doziveo jednu traumu par godina ranije jer sam ranjen od bombe, i video drugare izranjanavane i bez dela ruke, al ovo mi je bilo previse. 4 dana redom nisam spavao kako treba. Dakle, tesko svarive stvari sam video i prosao u razmaku od 15-te do 25-te godine. Zato, ulica i stadion... nije to za svakoga. To nije normalno na sta sve treba da budes spreman i kakav zeludac moras da imas.