Šta je novo?

Izbori 2024

Podrzavam Bendera :)
Nadam se da imas zavrsen barem PF BU, Filozofski ili FPN. Iz tih ustanova izlaze mozgovi, tanke rucice a sive celije nakrcane do maksimuma, guzice zagrejane od sedenja i ucemja u biblioteci.

Bez tehnickih fakulteta, likovnih, ili glumatanje poput Zelenskog :)

Centarfore, Bender ima tehnički faks završen, uz zavidno znanje društvenih nauka...

I da dodam da sam Bendera predložio iako nije svesrdno i do kraja razumeo/podržao LGBT prava... a to samo govori koliko u meni nema sujete jer ako vidim da ima kapaciteta za neki viši cilj, da je istrajan i da može borbu da iznese, ne moram da insistiram na svemu do kraja...

Takođe, komunikativan je, svestran je, ja se brzo smorim da objašnjavam ljudima, ne volim da sam medijski eksponiran, tako da nemam to nešto za lidera...
Ali stranku ne čine samo lideri 😉

Ni forumski desničari ne bi imali da mu zamere mnogo jer se više bavio životnim temama od tzv. nacionalnih...

Tako da eto ako si već pitao Voxe da tražimo lidera ovde među forumašima, to je moj predlog... A taj tvoj, imenuj ga pa da vidimo 🙂

Morao sam da editujem.. Nisam te najbolje razumeo..Jedan forumaš gore se zapitao zašto u Srbiji nema 10 mladih ljudi koji bi počeli da se bave politikom i doneli promene. Ja sam odgovorio da to ljudi neće jer pošteni ne žele da se valjaju u političkom blatu i upropašćuju sopstvene živote, predložio da li bi neko sa Beobilda bio spreman da osnuje stranku i da se žrtvuje, da bi ti napisao da to nije jedini način da neko doprinosi političkoj promeni..

Pa ko je rekao da je to jedini put? Komentarisali smo nepostojanje želje kod ljudi da se upuštaju u to blato, a ne da li je to jedini način političke borbe..

Imamo opoziciju, samo vidimo kako prolazi na izborima i da narodu očigledno još uvek nije toliko loše kada ne želi da opozicija zaigra značajniju ulogu..
Ne fali nama politicara gradjanske opcije, tu je vec mala bara puno krokodila. I mladih i starih i novih i istrosenih.
Problem su opcije koje zapravo nacinju SNS biracko telo.

Na poslednjim izborima SNS je i pored vece izlaznosti (izazvane doduse prekidom bojkota) imao 300k glasova manje, iako su usisali Sapica. Ti glasovi su uglavnom otisli udesno. Ocekujem da ce se i na sledecim izborima nastaviti taj trend. Odatle sada i ova debilna kampanja Milica lazljivica i Milos francuz. Meni se kapacitet i integritet trenutno vodecih politicara na toj nacionalnoj strani cini slabijim nego na gradjanskoj. Nadam se da gresim.

Eto nije prošlo 10 min po lajkovima se vidi da Bender ima 4 glasa i moj peti... Znači da je predlog dobar 🙂

@Vox91 Mislio si verovatno na Pantografa, da ne okolišamo više kao da smo na savetu za nacionalnu bezbednost...

Način njegovog obraćanja je takav da ne može lako da iskomunicira sa masama...

Ništa loše i nemam baš ništa protiv njega. On bi mogao neku elitnu stranku da vodi sa puno uspeha, ali masovnu ne... Puno toga dobrog kaže, ali pusti šta je tebi subjektivno najbolje, nego šta ima najviše šansi da bude lider i odnese pobedu...

Izvini ako si mislio na nekog drugog, ali ako je o Pantografu reč, prosto je tako... On bi mogao da bude fantastičan savetnik...

Editovaću se opet... pa, znao sam da se ne slažemo.. ;)

Pa ok je da se ne slažemo, nego zašto ne imenovati... Ne bi se ni Panta naljutio, svakako da i on ima kvalitete... 🙂

Kao jedan od nas koji je bio na listama prošle godine a dobio sam i po tintari više puta moj savet glasi:
1679935465444.jpeg

Pendrekom od policije?
Jel ti se nekad desilo da policija ispali gumeni metak u pravcu glave, s razdaljine od 3 do 6 metara? Meni jeste dvaput. Nije me pogodilo ali ovog drugog jeste u kacket. Jel ti se desilo da ti baci sok bombe nekad pred noge?
Mislim da imas kapacitet za nesto vise, Vucko. Ne odustaj...

Мени је гесло: "Ако нешто не иде, мењај". Апсолутно сам за смењивост власти.
Већ пар година неке изборе прескочим, тј. не гласам уопште. Машинерија је доведена до перфекције, мораш у странци приложити да су за тебе гласали и тетка, и стриц, и кума, и да си донео бар 10 гласова како би обезбедио посао у Јавном предузећу. Све је то интересно такмичење и доказивање, а многима је било какво запослење у ЈКП сан, државна ладовиница.

Чињеница је да су многи купљени, а ако нису, купиће их Вођа.
Како можеш да знаш да ће их купити ако ниси гласао на изборима? Не кажем да један глас може нешто спектакуларно да промени, али многи људи размишљају на начин попут тебе и не изађу на изборе. Да је нпр. на прошлим изборима излазност била 70%, Вучић не би добио председничке изборе у првом кругу, а са СНС и СПС не би имали довољно за већину ни на локалу, ни у републичком парламенту, тако да би се онда већ тада могло видети ко је права опозиција, а ко не. Нажалост, многи то и даље неће схватити и проћи ће неколико изборних циклуса док се цела опозиција искристалише, а осовина СНС-СПС ће још дуго остати на власти. Не пропада нам земља због људи који гласају за СНС, већ због оних који знају да је власт лоша али не желе ништа да промене.

Ne bi u tih dodatnih 10% bili sve opozicioni glasaci.

Ta ljutnja na izlaznost je po meni promasena. Procenti izlaznosti su na papiru i potcenjeni zbog nesredjenih spiskova koji precenjuju ukupan broj glasaca. 60% danas je skoro 70% za vreme Slobe, a on je sa tim procentima pao.

Nema nekih magicnih novih biraca koji ce se pojaviti i resiti stvar. Samo konverzijom postojecih se nesto moze uraditi.

Centarfore, Bender ima tehnički faks završen, uz zavidno znanje društvenih nauka...

I da dodam da sam Bendera predložio iako nije svesrdno i do kraja razumeo/podržao LGBT prava... a to samo govori koliko u meni nema sujete jer ako vidim da ima kapaciteta za neki viši cilj, da je istrajan i da može borbu da iznese, ne moram da insistiram na svemu do kraja...

Takođe, komunikativan je, svestran je, ja se brzo smorim da objašnjavam ljudima, ne volim da sam medijski eksponiran, tako da nemam to nešto za lidera...
Ali stranku ne čine samo lideri 😉

Ni forumski desničari ne bi imali da mu zamere mnogo jer se više bavio životnim temama od tzv. nacionalnih...

Tako da eto ako si već pitao Voxe da tražimo lidera ovde među forumašima, to je moj predlog... A taj tvoj, imenuj ga pa da vidimo 🙂
Све је то на папиру добра идеја, али одакле нам паре за политичко деловање и кампање?

Kao jedan od nas koji je bio na listama prošle godine a dobio sam i po tintari više puta moj savet glasi:
Pogledajte prilog 157538

Da li imas nekih saveta, pa cak i incidenata i anegdota koje bi mogao da nam opises, vezano za politiku?
Npr. Kad udjes u neku stranku, da li te iko slusa ili si dugo novajlija?
Koliko kosta stranka?
Sta cuva stranacke licnosti koji se protive rezimu od likvidacije?
Kako to da su Djilasa provlacili kroz blato, a recimo Jeremica su mnogo manje?
Kako SNS meri efekte svojih prljavih kampanja?
Kako prepoznati infiltrante iz Sluzbe?

Da li bi imalo smisla napraviti novi sajt, koji bio se zvao politickiforum.rs ?

S druge strane, tesko je u fasizmu uopste razmisljati o strankama.

Sto se tice ovog sajta, @Bender je covek koji bi mogao da pokrene mase.

Poslednja izmena:
Pendrekom od policije?
Jel ti se nekad desilo da policija ispali gumeni metak u pravcu glave, s razdaljine od 3 do 6 metara? Meni jeste dvaput. Nije me pogodilo ali ovog drugog jeste u kacket. Jel ti se desilo da ti baci sok bombe nekad pred noge?
Mislim da imas kapacitet za nesto vise, Vucko. Ne odustaj...
Ja sam devetog marta 1991. se okliznuo na lokvu krvi od jednog coveka koga su pogodili.
Us.aao sam se od straha i osetio proces "silazenja srca u pete".

Jel to pokojni Branivoje Brana Milinovic? Svakog devetog marta se setim njega.
Bio je moj burazer tad na ulici, ja nisam. Bio sam mnogo mladji.

Jel to pokojni Branivoje Brana Milinovic? Svakog devetog marta se setim njega.
Bio je moj burazer tad na ulici, ja nisam. Bio sam mnogo mladji.
Ne. Njega su ubili. Ovaj do mene je samo bio raskrvavljen.
Interesantno da se smanom sakrio i jedan policajac koji nije hteo da ucestvuje.

Ovaj mali, Milan Vasic, ono sto mu se desilo, to mi je jedna od vecih trauma. Kupujem kartu za tribinu, derbi je, iza mene neka guzva, nista strasno, smesno. Milan je bio nizak, mozda 172 cm. Tri pandura, jedan od njih ispaljuje gumeni metak u pravcu guzve, a nije ni bilo nikakvog fajta, dosta visoko. On je bio nizi, pa ga zakacilo u obraz. A stvarno je bio lep decko, kad su ga digli s poda, prosao je dva metra pored mene, njegovo lice je bilo raskomadano s leve strane, oguljeno, sve poispadalo... ko da gledas horor film. Ja sam vec doziveo jednu traumu par godina ranije jer sam ranjen od bombe, i video drugare izranjanavane i bez dela ruke, al ovo mi je bilo previse. 4 dana zaredom nisam spavao kako treba. Dakle, tesko svarive stvari sam video i prosao u razmaku od 15-te do 25-te godine. Zato, ulica i stadion... nije to za svakoga. To nije normalno na sta sve treba da budes spreman i kakav zeludac moras da imas.

Ovaj mali, Milan Vasic, ono sto mu se desilo, to mi je jedna od vecih trauma. Kupujem kartu za tribinu, derbi je, iza mene neka guzva, nista strasno, smesno. Milan je bio nizak, mozda 172 cm. Tri pandura, jedan od njih ispaljuje gumeni metak u pravcu guzve, a nije ni bilo nikakvog fajta, dosta visoko. On je bio nizi, pa ga zakacilo u obraz. A stvarno je bio lep decko, kad su ga digli s poda, prosao je dva metra pored mene, njegovo lice je bilo raskomadano s leve strane, oguljeno, sve poispadalo... ko da gledas horor film. Ja sam vec doziveo jednu traumu par godina ranije jer sam ranjen od bombe, i video drugare izranjanavane i bez dela ruke, al ovo mi je bilo previse. 4 dana redom nisam spavao kako treba. Dakle, tesko svarive stvari sam video i prosao u razmaku od 15-te do 25-te godine. Zato, ulica i stadion... nije to za svakoga. To nije normalno na sta sve treba da budes spreman i kakav zeludac moras da imas.
Zasto su panduri to uradili?
Da li je dobio ikakvu odstetu?

Ma bespotrebno.
Mislim da je bilo po narodnoj "Pojeo vuk magarca". Mozda je i dobio odstetu, ali dzaba. Sad ima oziljak preko cele face, kome trebaju pare, odsteta? Zdravlje nema cenu.

Evo sta kaze ChatGpt:

gomila besmislenih opstih mesta iz udzbenika ljudskih prava

Kako srusiti dikatturu?

Rušenje diktature može biti složen i težak proces koji zahteva pažljivo planiranje, koordinaciju i strateško delovanje. Evo nekoliko koraka koje ljudi mogu preduzeti da zbace diktaturu:

Izgradite snažan opozicioni pokret: Uspešna revolucija zahteva snažan i ujedinjen opozicioni pokret koji može da mobiliše ljude da ustanu protiv diktature. Ovaj pokret treba da uključi ljude iz različitih sredina i da ima jasnu viziju i strategiju promene.

Podizanje svesti: Obrazovanje ljudi o nepravdi i zloupotrebama diktature je ključno za izgradnju javne podrške opozicionom pokretu. To se može učiniti protestima, mitinzima i drugim oblicima mirnog otpora.

Dobiti međunarodnu podršku: Međunarodna podrška može biti važan faktor u rušenju diktature. Ovo se može postići izgradnjom odnosa sa drugim zemljama, međunarodnim organizacijama i grupama za ljudska prava.

Koordinirane akcije: Koordinirane akcije kao što su štrajkovi, bojkoti i građanska neposlušnost mogu izvršiti pritisak na diktaturu i oslabiti njenu vlast.

Koristite nenasilne taktike: Nenasilne taktike, kao što su mirni protesti i građanska neposlušnost, mogu biti efikasne u osporavanju legitimiteta diktature i dobijanju podrške javnosti.

Važno je zapamtiti da rušenje diktature može biti rizičan i opasan poduhvat i da mirnim i nenasilnim metodama uvek treba dati prioritet. Takođe je važno tražiti smernice i podršku iskusnih aktivista i grupa za ljudska prava.

Opa BeoBuild stranka....samokandidujem se na neku Vulin poziciju...tipa rukovodilac kontraobaveštajne službe...ili ti čitaj smišljam afere političkim protivnicima.

Evo jel znate da Vradović svaki dan kupuje na pijaci isključivo albanske agrume...strani plaćenik radi protiv interesa zemlje.

Ma lako ćemo za tebe nego gde da udenemo @MC_ -ja. Možda komesar za politička pitanja :)

Šef saveta za politička delovanja i saradnju sa opozicijom. Iliti čitaj ...0organizuje skupine batinaša za prepade i suzbijanje masovnih okupljanja.

Vrh