Ne pricam o revoluciji. Ovaj se usere i popusti svaki put kada je neka veca masa na ulici. Ako se skupi veci broj ljudi, imace sto napada panike i kmecace svojim gazdama kako ne moze on to da potpise, gde postoji mogucnost da oni kazu, oki, naci cemo nekoga ko moze.
Mislim da je slaba vajda od svega toga, ja ne očekujem ništa konkretno. Čim je narod pustio da ga ovaj iz''be nekoliko puta za ovih par meseci i da niko nigde ne izađe na ulicu, ne očekujem ni u budućnosti neke veće promene, pa sve i kad bude i zvanično prodao ''svetu Srpsku zemlju i srce Srbije alee aleee''...
Mislim da se razumemo, ja ću da nastavim da obavljam svoj deo posla i svoj deo građanske i moralne dužnosti. Obavljaću građansku dužnost izlaskom na svake izbore koji se organizuju, i na svaki referendum. A obavljaću i svoju kako građansku, tako i moralnu dužnost, izlaženjem na sve proteste koji nisu apsolutni promašaj ili nameštaljka, i daću svoj mali doprinos da se u Srbiju vrati institucija i koncept smenjivosti vlasti (nešto što ni Ljiljane Smajlović, ni čekači Isusa, ne mogu da utuve u lobanje). Dakle ako se ukaže prilika, daću svoj doprinos svakako i uradiću šta je do mene. Jer sam zaludni idealista. Ali ne očekujem više ništa drastično.
Shvatio sam da sve što se dešava, i u Srbistanu i u svetu, dešava se zato što masa ljudi tako voli. Masa ljudi voli da budu glupe povodljive potrošne voline, i ne mogu ni ja, pa ni hiljade drugih ljudi udruženi zajedno, da menjamo i nadomešćujemo nedostatak moždane mase, vaspitanja, volje i obrazovanja u tim šupljim glavama.
Uostalom, dosta toga se može videti i po ovoj temi. Pogledaj samo koliko je ovde Smajlovićki koje sve relativizuju. A koliko je i čekača Isusa koji odbijaju da glasaju jer - razočarani su što bitka protiv zla nije jedna krajnja bitka nego beskonačna borba. Pored, naravno, mnogih otvorenih SNS botina. I šta čovek da radi s takvim masama... A ni u svetu nije mnogo bolje, i tamo se plaćaju razne Smajlovićke da sve relativizuju i apsurdizuju (imaš screenshotove par relativizacija iz Amerike, na temi ''Šta jedemo'', što sam okačio juče i što su skoro svi iskulirali,
primer 1 i
primer 2 ). Mi Srbi smo samo par koraka ''ispred'' zapada po pitanju propadanja, ali sve što se dešava ovde, dešava se i tamo. Nemaš više dovoljno u glavu zdravih ljudi s kojima bi gradio društvo i zajednicu. Kada se na jednom zapadu ne kotrljaju glave nakon svega što se desilo, tek u jednom Srbistanu ne očekujem ništa drastično i konkretno.
Uostalom, koga zabole pače i za zajednicu, i za svet, a i za lični boljitak i budžet - pušten je Chat GPT u rad, to je sad svetska vest i zanimacija broj jedan. Padali im serveri koliko pajsera se kačilo da ćaska s njim i sluša odgovore i rešenja u fazonu izjava Miss sveta. A zato serveri članaka i kolumni koji govore o ubistu srednje klase (širom sveta) zvrje poluprazni. J'e se ljudima, samo daš neku novu igračkicu i većina postaju mirni ko bubice. I gde onda čovek sa takvima da gradi neko bolje društvo ili bolji svet... Nema od toga ništa.