Tako je Milanche.. Nama treba jedno kolektivno čiščenje društva.. Kao u onom sf distopijskom filmu Purge.. da se svi potamanimo ili da nas neki zombi virus desetkuje pa da krenemo od nule..
U odsustvu sistema zasnovanom na pravu normalno je da se vlast menja silom a ne na izborima jer je to jedini način. Izbori moraju biti slobodni i demokratski, u suprotnom to nisu izbori nego igrokaz. Mi državu nemamo, podelu vlasti nemamo, slobodne izbore nemamo, tužilaštvo koje radi svoj posao nemamo, autocenzuru imamo, REM koji ne radi svoj posao imamo, ljudi koji u strahu od gubitka posla ćute na nepravdu imamo...
Mi smo uglavnom pravnim diskontinuitetom i menjali vlast, u revolucijama, pučevima, ratovima i ne vidim ni jedan razlog da su se okolnosti promenile da ovog puta bude drrugačije. Vlast insistira kad je promena vlasti u pitanju da to bude kroz državno-pravni kontinuitet, na izborima, ali pošto sve čine da uruše institucije i obesmisle demokratske procedure, opravdano se nameće državno-pravni diskontinuitet kao legitimno rešenje.
Kakva crna pristojnost Nedimovića pa sa takvim nam mašu pred očima kao u lutkarskom pozorištu, kao evo ovaj je pristojan, a Zorana je kao buntovna, evropski orijentisana pa nailazi na otpore u svojim redovima, jadna, žrtva, treba da je žalimo... i eto ti privida demokratičnosti i za svakog po malo, a taman dovoljno da glasate za naprednjake..
A najodvratniji soj ljudi su mi oni koji imaju problem, obespravljeni su, dovedini na rub egzistencije, osramoćeno na poslu i u životu a onda zovu Vučić da im reši problem... Ne da se obrate nadležnoj instituciji, pa na ulicu, pa da se solidarišemo (snop pruća je nemoguće slomiti a jedan prut kao od šale...) Nego meni Vučić rešio i boli me ....na za vas ostale sunarodnike što se patite i mučite u svojim problemima... Meni taksisti Vučić problem rešio, meni poštaru Vučić problem rešio, meni Pekabeovcu Vučić problem rešio... meni lepo, deca nisu gladna, kredit se otplaćuje, još da se bunim pa izgubim i to malo...
Tlačenje moćnika sa vlasti će kad tad ponovo da se okrene i protiv njih ako nemamo sistem koji funkcioniše zasnovan na pravu i po pravu, već imamo Vučića koji je sve institucije urušio, devastirao, postavio dinamit u temelje i sve ih detonirao... Eto to nam je on uradio da državom... a vi sad glasajte, dajte mu legitimitet i osnov da nastavi da krade sa svojim poltrončinama, da daje otkaze učenima jer se bune na poslu za osnovna prava zaposlenih, da mladi odlaze da se nikad ne vrate... Samo napred za njihovu decu!