Anonymo96
Advanced
- Učlanjen(a)
- 10.06.2021.
- Pohvaljen
- 8.270
Bravo!Srbima ne pada na pamet da opet ginu za gluposti. Srba na Kosovu nema. Neka ratuju ovi što su porekom sa Kosova, ostale da ostave na miru.
Protiv sam sporazuma, bio sam za podelu. Zašto je Srbija ustupila sever Kosova Albancima? To jedino nije izgubljeno u ratu. Leposavić čak nije ni istorijski deo Kosova, već naknadno priključena opština. Veoma važna lokacija zbog blizine Kopaonika. Ovako, Albancima se daje i deo Kopaonika gde njih skoro i da nema. Sjajna politika Aleksandra Vučića koji je to predao Albancima 2013. godine.
Da nismo imali alavnog Vučića, željnog vlasti, možda bi zapad i privatio podelu. Ovako, Srbija se tog dela zemlje odrekla Briselskim sporazumom i tu je svaka priča o tome završena. Smatram da je odmah trebalo voditi tajne pregovore o podeli, dok Kosovo nije dobilo pozivni broj i pristup mnogim međunarodnim organizacijama.
Sve to samo pokazuje koliko je narod glup, pokvaren i neobavešten.
Американци и ЕУ су намерно против поделе. Они неће чисто албанско Косово, треба им нешто мало срба да се глуми мулти-култи-демократија.
Апсолутни минимум за било какву нормализацију је морало бити спајање севера КиМ са матицом и екстериторијалност енклава на југу по узору на јеврејске енллаве у Палестини.
Ми овде копирамо некакав споразум две немачке који везе нема са нашим случајем уопште.
А имамо јасне аналоге - Израел-Палестина и Северна Ирска-Ујдињено Краљевство.
Ja mislim da nije cak ni to jer su te teritorije takodje predate posle poraza hrvatskih Srba i pada Knina.Аналогија овој предаји може да буде само тзв. реинтеграција САО Барања, Источна Славонија и Западни Срем после дејтона где су срби добили као нека своја тела, вијеће опћина и народно вијеће без икаквих јачих ингеренција. Биће исто и са тзв. ЗСО или асоцијацијом општина са српском већином у Републици Косово како другови комесари из Брисела предлажу да се зове.
Kako zašto je poklonjeno ono što nije bilo izgubljeno u ratu? Pa zato što bi nas Zapad urnisao i izolovao kao devedesetih. Jeste li zaboravili kolika smo beda bili do neke 2016-2017? Rast standarda u Srbiji pre korone je plaćen ustupcima oko Kosova. Je l' Merkelova bila 2011. ovde i zavrnula uši Tadiću zbog ranjavanja Nemaca na Brnjaku.. on nije hteo da preda Sever Kosova, pa su doveli Vučića da to sve uradi..Bravo!
To je zaista pitanje. Zasto je poklonjeno i ono sto nije izgubljeno u ratu?
To je krajnje nelogicno i kroz istoriju drzavama se to skoro nikad ne desava.
Nelogicnosti obicno imaju kasnije veoma visoku cenu.
Narodi obicno ne poklanjaju teritoriju. Srbi su siroke ruke, tj njihov zli Vodja je ucenjen.
Milioni su pristali da se poistovete sa ucenjenim kriminalcem.
Kako zašto je poklonjeno ono što nije bilo izgubljeno u ratu? Pa zato što bi nas Zapad urnisao i izolovao kao devedesetih. Jeste li zaboravili kolika smo beda bili do neke 2016-2017? Rast standarda u Srbiji pre korone je plaćen ustupcima oko Kosova. Je l' Merkelova bila 2011. ovde i zavrnula uši Tadiću zbog ranjavanja Nemaca na Brnjaku.. on nije hteo da preda Sever Kosova, pa su doveli Vučića da to sve uradi..
Da smo nastavili da vodimo Tadićevu politiku i dalje bismo tavorili u ekonomskom smislu i bili totalna beda.
Sećam se, bre, 2010. kad sam kupovao odelo za maturu. Beograd je imao 2 bedna tržna centra, Ušće tek otvoreno, išlo se po radnjama u Bulevaru da kupiš šta ti treba, kao pre 30 godina.. tek smo 2016-2019. stali malo na noge, živnulo je sve malo i onda nas je korona poklopila.
Ne zanosite se više da bi se neko inaćenje sa Zapadom završilo dobro po nas..
Nema više priče, mi smo CELO Kosovo izgubili 1999. jer smo poraženi u ratu. I tad je trebalo organizovati "Trijanon" za nas kao za Mađarsku, i staviti tačku na tu priču. Barem bismo krenuli napred pre 20 godina, a ne da se mrcvarimo sve ovo vreme.
Ali ipak nije organizovan "Trijanon", to je sustina svega. Dali su nam privid remija, ili cak pobede nad mocnim NATO-om, jer nas nisu okupirali i rasparcali. Cak su nam dali i UN rezoluciju, nebitno da li oni postuju medjunardno pravo ili ne, to su cinjenice. Tako da su sami krivi sto je ovaj problem jos neresen. I pitanje je da li ce ikada da bude zavrsen.Nema više priče, mi smo CELO Kosovo izgubili 1999. jer smo poraženi u ratu. I tad je trebalo organizovati "Trijanon" za nas kao za Mađarsku, i staviti tačku na tu priču. Barem bismo krenuli napred pre 20 godina, a ne da se mrcvarimo sve ovo vreme.
Zaboravio si da napišeš da je Murat veći junak od Lazara i Miloša, nemoj da ti gazda zamera.Pa pošto se pokazalo da su sve naše "pobede"-od 1912/13, preko 1918, 1945. i 1999. zapravo porazi, možda će ovaj naš konačni poraz sa Kosovom na kraju ispasti pobeda za ostatak ove jadne i bedne Srbije.
Mnogima, na zalost, ide voda na usta na takvu pomisao.Au dečko, gde uporedi Trijanon sa 1999. godinom? Tada nije bilo UN, nije još uvek bilo ni Lige naroda. Hipotetički, ako bi zatražili Sandžak, jel i to treba predati da bismo imali još 5 šoping molova?
Ne kopiramo sporazum dve Nemačke.Ми овде копирамо некакав споразум две немачке који везе нема са нашим случајем уопште.
Podseti me ovo na Knjigu o Milutinu gde kaže u jednom delu:Pa pošto se pokazalo da su sve naše "pobede"-od 1912/13, preko 1918, 1945. i 1999. zapravo porazi, možda će ovaj naš konačni poraz sa Kosovom na kraju ispasti pobeda za ostatak ove jadne i bedne Srbije.
Тај план је у старту лош. У суштини неће доћи до правог помирења и нормализације односа међу народима. Циљ је тзв. нормализација између званичника и органа, да ми толеришемо њихова документа и сл.Ne kopiramo sporazum dve Nemačke.
Ovo je sve po Ahtisarijevom planu.
Na Balkanu nikad i neće doći do toga. Voleli mi Zapad ili ne da njih nema ovde ovde bi konstantno ratno stanje biloТај план је у старту лош. У суштини неће доћи до правог помирења и нормализације односа међу народима.