Šta je novo?

Izbori 2024

VIDEO: Brnabić sutra podnosi 100 potpisa za referendum o poverenju Vučiću, a obratio se i on

Студенти да наставе са захтевима како за време, тако и након референдума, ма какав резултат био.
Захтеви су аполитични и немају везе са Вучићем него са правном државом. Он нека се потура и ставља главу на пањ колико иште, нико је не тражи.

EXPO je svakako debilizam koji samo SNSovci ( otkriveni i prikriveni) i njegovi partneri (rođačko-partijske firme) mogu da podržavaju.
ЕХРО је организована крађа од стране наших посланика (они одобрили) по овом моделу: приватизација за 1РСД -> право коришћења пољопривредног земљишта -> право својине -> пренамена у грађевинско -> задуживање и експропријација по тржишној цени грађевинског земљишта.

Кривичног законика (КЗ) прописано је да кривично дело злоупотреба службеног положаја чини оно службено лице које искоришћавањем свог службеног положаја или овлашћења, прекорачењем границе свог службеног овлашћења или невршењем своје службене дужности прибави себи или другом физичком или правном лицу материјалну корист.

Али су паметно донели закон који их чини недодирљивим: https://www.vrh.sud.rs/sites/default/files/attachments/Zakon o državnim službenicima.pdf

Државни службеници нису народни посланици, председник Републике, судије Уставног суда, чланови Владе, судије, јавни тужиоци, заменици јавних тужилаца и друга лица која на функцију бира Народна скупштина или поставља Влада и лица која према посебним прописима имају положај функционера.

Poslednja izmena:
VIDEO: Brnabić sutra podnosi 100 potpisa za referendum o poverenju Vučiću, a obratio se i on

Студенти да наставе са захтевима како за време, тако и након референдума, ма какав резултат био.
Захтеви су аполитични и немају везе са Вучићем него са правном државом. Он нека се потура и ставља главу на пањ колико иште, нико је не тражи.

Opet stavlja sebe u centar pažnje radi skretanja pažnje a zaboravlja da NIJE NADLEŽAN.

Jeste li gledali one intervjue sa penzionerima pred izbore gde oni sve najgore govore o SNS kandidatima u lokalu a kad ih pitaju za koga će onda glasati, oni kažu za Vučića. Ne postoje drugi ljudi, Vučić na svim nivoima.

Iako je jedan član kriikujući studente izjavio da se mora na izbore, da opzicija treba da nađe nekog ko je bolji od Nevažnog i da ta opšta pitanja o demokratiji, pravnoj državi su bla. bla...
ja ipak mislim da studenti svojom neposrednom demokratijom, njihovim plenumima, akcijama, bez vođa, bez oligahijskih manjina (bar mi se tako čini) pokazuju kako bi ustvari država trebalo da bude ustrojena. zahtevi su im vrh, ustvari idu na suštinu i zato ovolika nervoza. Meni zaista ne treba "lider" da me vodi na povodcu, kao da sam malouman i da mi objašnjava njegove šizofrene bajke. Kada se oslobodimo vođe i raznih vođa možda postanemo normalna država.

Tu je problem sto demokratija kao demokratija nije savrsena, odnosno ne moze ipak da funkcionise na ovako veliki sistem kao sto je jedna drzava od nekoliko miliona stanovnika (a kamoli u nekim od par stotina miliona). Kada se pogleda sam princip, gde na kraju ni 100% stanovnistva ne izadje da glasa, pri cemu kod nas to bude jedva polovina, znaci da bar cetvrtina stanovnistva bira poziciju, ostatak opoziciju, od tek par stotina predstavnika, gde onda svaka grupa predstavnika ima svoje ciljeve i sistem vrednosti. Zbog toga postoje institucije, koje moraju nezavisno da rade svoj posao, koja god politicka opcija je na celu, i koje onda garantuju da tih par stotina ljudi ne donosi odluke u svoju korist, odnosno protiv sopstvene drzave i naroda, kao i da svaka druga sluzba, koja proistice iz vlasti, ne radi za vlast, nego za svoju drzavu i narod. I kada imate toliko narusen sistem, kao sto je u Srbiji, gde vlast prakticno kontrolise sve institucije i sluzbe, ne postoji nijedna mogucnost bilo koje politicke opcije da preuzme vlast.

Tu sad ima ideja kao direktna demokratija, ili nekih vec slicnih realizacija kao u Svajcarskoj. Ali, sve to opet pada u vodu dokle god su institucije taoci vlasti, dok su mediji glasnik vlasti i dokle god je narod odsecen od realnosti, i na kraju krajeva, iskreno receno, priglup, pa da ne razume da sve ovo utice na njega. Ta mantra "sta me briga, mene to ne dotice" treba da nestane iz naseg zivota, kao i ta prisilna pacifizacija s kojom su unisteni svi protesti do sada jer "nemojte tako kao oni". I sad su studenti sve to pobili, jer su prisvojili i to "njihovo", ali i zadrzali mnogo vece dostojanstvo. A za obrazovanje i inteligentnost su odavno u prednosti u odnosu na vlast.

1000017764.jpg

Носио врпцу у бојама украјинске заставе. Паметном доста. Ако му се ратује, може да се пријави у међународну легију.

Pa, dečko ima neka uverenja i spreman je javno da ih iskaže.. imaju li neka uverenja naše sportske zvezde, ili im je samo Vučićeva penzija bitna?
Турбо-заштитарство за екстремно националистичка уверења, за чију реализацију се иде на Уставни суд у свим европским државама осим оне са комедијашем на месту председника. Чак и у оних пар земаља где врше поштено и отворено насиље над опозицијом, или још горе, психократијама где се врши подмукљање над опозицијом, за кршење мањинских права на језик и религијску организацију се иде на суд, неки пут и на Уставни суд. Чак и Управа Албанских Ултрадесничара на Територији Космета мора да глуми ту врсту минимума институцијалне заштите мањина.

Ако у том грађанском рату између две Руси, Кијевској и Московској постоји осуда за једну страну, по поштеном би морала да постоји осуда и за другу страну. Шта више, позив за преговоре и помирење, и уважавање интереса друге стране у току преговора. Кре*енизам иде до тих размера да се подршка ултимативним ставовима само једне стране назива "антиратном".

Да је тај дечко одбио да се поздрави заступајући неку озбиљну политику, па макар то био и тврди комунизам, капа доле дечаку! Или да је имао траку са украјинском и руском заставом, и срцем у средини, капа доле! Чак и да је била жуто-плава трака, а преко рамена калашњиков, војна униформа, опет капа доле, има и макар таква уверења!

Зашто би спортисти, певачи и глумци јавно исказивали своја уверења и износили своја сматрања?
Треба да престанемо да се ложимо да је битно шта о економији мисли глумац, о саобраћају певач, о спољној политици спортиста и слично.
Да престанемо да се ложимо на американизме где читава држава чека кога ће у председничкој кампањи да подржи Тејлор Свифт.

Ne vidim problem da svako ko ima mišljenje isto i iznese. Na tebi je kome ćeš verovati. Ljudi ionako ne biraju da veruju autoritetima u oblasti, već uglavnom samo traže racionalizacije za ono za šta su se unapred odlučili da im je stav.

Pa, dečko ima neka uverenja i spreman je javno da ih iskaže.. imaju li neka uverenja naše sportske zvezde, ili im je samo Vučićeva penzija bitna?
У тој истој "демократској европи" његов став је мејнстрим. Он је у огромној већини, и не треба ти храброст да носиш украјинску заставу, и да си за "општи рат против оркова".

Нема ништа иритантније од ситуација када се у разне емисије позивају јавне личности само зато што су јавне личности да говоре о темама о којима не знају ни близу довољно, "да би грађани могли да разумеју".
У томе и јесте проблем, што се људима сервира да је битно шта о некој теми мисли нека јавна личност а не ауторитет у некој области.

U ovoj zemlji u današnjim uslovima je jadno i ljigavo nemati mišljenje i ne iskazivati ga javno.

Prosto je - ili si na strani zla, ili nisi.. Ili se rukuješ sa zlom, ili odbijaš da se rukuješ sa zlom.

Meni su se u avgustu ovi naši smučili posle OI i onog sramnog slikanja i grljenja sa zlom u jeku građanskih protesta.

2024. god, posle 12 godina vladavine zla ti se grliš sa zlom.

Hvala, produži dalje.

Словачка и Србија су различите ствари. Руковати се са Пелегринијем је суштински супротно него руковати се са Вучићем. Ту је проблем.

Vrh