какво црно Косово ако не можеш без визе на викенд у Будимпешту или на скијање у Гармиш партенкирхен
Sram da bude svakog Srbina koji je išao, ili bi voleo da jednom u životu ode u mrsku Budimpeštu ne bi li video nešto dalje od zatucanog propalog Balkana, kad već nema para i mogućnosti da vidi ostatak sveta.
A ovo drugo ne znam ni šta je, ni gde je. A i briga me, iskreno.
MC je makar priznao da su mu pogledi na svet i život izvitopereni nakon previše razočarenja. I poštujem to, jer treba hrabrosti i zrelosti da osoba spozna i prizna tako nešto. Kod tebe pak mi se čini da si čvrsto zabetonirao da svako ko želi da vidi još nesto osim Budve i Paralije, je automatski pomodar i podanik zapada koji se automatski gnuša i stidi svega srpskog.
Znači po toj logici, ako ja uzmem da odgledam film Usual suspects ili recimo Good Will Hunting američke kinematografije, ja sam skorojević podanik zapada. Nema veze da li sam pre toga odgledao XY filmova srpske/jugo kinematografije, da li sam plakao nad Sabirnim centrom ili se cerekao uz Ko to tamo peva... Nema veze što idem u srpska pozorišta kad mogu, i u srpske koncertne dvorane... Ne, sve to pada u vodu ako jednom poželim da vidim i osetim još nešto osim Nebeske Srbije i Ponosnog Balkana.
Inače, baš se pitam koliko ultra i zadrtih nacionalista koji bojkotuju sve zapadno, su samo nekad otišli u Kolarac, u Narodni muzej, u bilo koje pozorište, ili pročitali bilo šta izvan lektire...
A i ove postove koje pišemo, siguran sam da neki od nas pišu sa srpskih računara i srpskih mobilnih telefona, koristeći srpski operativni sistem. I template/struktura ovog foruma su inače pravili Srbi. I hosting mu je u Srbiji. I kamere kojima slikamo gradilišta pa kačimo ovde, su isto srpske. Mda...
P.S.
I naravno, odlazak bilo gde van Balkana = statusni turizam. Nebitno dal se samo slikaš i poziraš, ili zapravo ideš da vidiš i iskusiš nešto... Ne, čim se obilazi nešto van Balkana, to je statusni turizam. A svaki odlazak u CG ili Grčku = pravi, istinski turizam. Eno, i Zlatibor u Srbiji prepun istinskih turista. Svi do jednog idu da se nadišu planinskog vazduha, odmore od elektronike, upoznaju lokalce i dožive lokalitet. Mda...