Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 49.880
Bravo.
Мало избећи информисање, пратити конкретне ствари попут пројеката на форумуI informisati se iz cega? Iz prica i baronija sa pijace, kao sto MC voli da radi?
Eto, ja mislim da su to realne informacije.I informisati se iz cega? Iz prica i baronija sa pijace, kao sto MC voli da radi?
To je u redu što se tiče praćenja gradilišta i dešavanja u Beogradu. Ali na forumu nećeš saznati koje su nove cene goriva ili struje, u kojim ulicama neće biti vode zbog radova, postoji li mogućnost da Nelečeni radikal uvuče Srbiju u novi sukob (da se razumemo, meni je Kosova preko glave, vesti o njemu ne čitam, ali nije mi svejedno ako bolid uvuče zemlju u novo njesra), kakve se cene očekuju u narednim nedeljama, koliki će biti porezi i drugi harači, kakvi su novi propisani zakoni o poslovanju toga i toga ili postupci za izdavanje toga i toga...Мало избећи информисање, пратити конкретне ствари попут пројеката на форуму
Mene tu još veća nervoza uhvati kad vidim npr Bul. Patrijarha Pavla kako stoji ili ona pasarela kod Ada MallaМало избећи информисање, пратити конкретне ствари попут пројеката на форуму
Gledam da se organizujem iskreno. Pitao sam ovde na temi o medijama za sport npr. ali niko nista.To je u redu što se tiče praćenja gradilišta i dešavanja u Beogradu. Ali na forumu nećeš saznati koje su nove cene goriva ili struje, u kojim ulicama neće biti vode zbog radova, postoji li mogućnost da Nelečeni radikal uvuče Srbiju u novi sukob (da se razumemo, meni je Kosova preko glave, vesti o njemu ne čitam, ali nije mi svejedno ako bolid uvuče zemlju u novo njesra), kakve se cene očekuju u narednim nedeljama, koliki će biti porezi i drugi harači, kakvi su novi propisani zakoni o poslovanju toga i toga ili postupci za izdavanje toga i toga...
Jednostavno, stvari zbog kojih se čitaju vesti, odnosno zbog kojih ih treba čitati su previše brojne da bi se uopšte nabrojale. Apsolutno stoji zamerka da su mnogi mediji đubre, u smislu da o nekim politizovanim i osetljivim temama i događajima mora čovek prvo da pročita Novu i Danas, pa onda da otvori Deformer i Kurir, da bi došao do nekog preseka i objektivne istine. I da, to smara. Ali nisu to jedine stvari o kojima mediji pišu. Gradska dešavanja, ekonomska dešavanja u svetu, pravne izmene... sve će to biti isto napisano kako u Deformeru, tako i u Novoj. Jer tu nema šta da se dodaje i oduzima. Ili je poskupeo dizel na 205, ili je ostao 200. Nema tu šta da se kiti i manipuliše.
Meni su smešni ti ljudi koji misle da su dostigli bog zna kakvo prosvećenje i intelektualnu uzvišenost samo zato što ne čitaju nikakve vesti. Znam jednog takvog, hermita pravog, što radi od kuće i nikad nema vremena ni za šta (upravo zato što radi od kuće, pa razvuče posao na ceo dan a firma s druge strane sveta mu je surogat za porodicu). Televizor nema, vesti mu se gade. I zato malo malo pa kada mi ostali pričamo o nečemu, on se isčuđava ''stvarno? Jel? A kada je to odlučeno? Vau, nisam znao''. I u njegovoj glavi, on je bog zna kako fizički i mentalno zdrav što odseca sebi neke veze sa spoljnim svetom. A u realnosti je na ivici depresije i vrti se u istom začaranom krugu već godinama. Veći je intelektualni izazov naučiti kako da čovek ostane informisan, a da može u letu da odstranjuje primese neistine ili propagande. Jer to sutra znači i na poslu (praovm poslu, ne čaurenju u kući), i u ljudskim interakcijama, i u vezama, i u svemu ostalom.
A da... znam i dvojicu Zoomera sa sličnom praksom što se tiče vesti. Sve strano upijaju kao sunđer (uglavnom putem 9gaga) a sve domaće ih ne zanima. Zato ovaj jedan kada god drndaju nešto na Karaburmi i zatvaraju ulice, mene zove da me pita zašto mu ne idu 23, 25 i 16 pod prozorom i šta sad da radi. Dok je drugi potpuno lišen bilo kakve volje za životom, jer se distancira od svega, pa se time distancira i od sveta i života. I da, obojica znaju više o politici i dešavanjima u faking Kaliforniji, nego što znaju o svojoj zemlji. Jedino što znaju/su znali vezano za svoju zemlju jeste kad i gde da pošalju prijave da dobiju 100 evra. Za sve ostalo ih zabole. I šta, s takvima sutra neko treba da gradi zajednicu? Idi begaj.
Naravno, što bi rekli - to je njihovo pravo. I to je tačno. I moje je pravo isto tako da ih smatram pajserima zbog toga, da istaknem zašto je ta praksa štetna i po njih i po druge, i da sledeći put kada očekuju da im neko sažvaće i servira sve na tacni, da im kažem ''idi čitaj, pa ćeš znati''.
S ovim se u potpnosti slažem. Samo, to što na skali od 0 do 100, ne želim da budem na stotki po pitanju izlaganja sebe svakakvim fekalijama, ne znači da želim da budem na 0, pa da se izolujem od spoljnog sveta i sve saznajem poslednji. Ključ je, kao i uvek, u balansu. Niko ovde ne kaže da treba čovek religijski da prati npr V92 sa 49636. vesti o Vučiću i faking Kosovu. Ali na tom istom V92, ja mogu da saznam da li je moja ulica u sutrašnjim planiranim isključenjima vode, za koliko se povećava porez na imovinu, zatim oni koji voze - koliko da izdvoje za gorivo sledeće nedelje, i tako dalje...Zato je potrebno obezbediti sebi ipak dovoljnu kolicinu izolacije od svega svakodnevno. Ne tako davno, sve sto smo imali su bile novine i vesti nekoliko puta dnevno i to je bilo to. Tridesetak strana novina i vesti od par minuta, ili dnevnik koji je nesto duzi, i to je bilo sve sto je velika vecina ljudi koristila za informisanje. Danas, pricamo o satima i satima svakodnevnog blejanja po raznim portalima.
Ovo istorijsko poređenje je besmisleno skoro koliko i ono poređenje tzv. "Republjik Kosova" sa Alžirom, a Vučića koji ga predaje sa De Golom. De Gol se odrekao kolonije koju je Francuska osvojila u 19. velu, otprilike u isto vreme kada je osvojila i Senegal. Da nije osvojila Alžir, osvojila bi možda Libiju. Nije se odrekao ni Orleana, ni Poatjea, ni Liona, ni Bretanje. De Golu nije bilo nakraj pameti da prizna okupaciju dela Provanse, Korzike, Alzasa, Lorena, drugih međunarodno priznatih francuskih teritorija koje su 1940. anektirale Nemačka i Italija, nego je pozvao sve Francuze da nastave otpor. Tu okupaciju su priznali jedino nacistički kvislinzi Peten i Laval, Vučić i Dačić se stoga mogu porediti jedino sa njima.Ako ćemo da posmatramo istorijske procese, Srbiji je trebalo 74 godine da od početka Prvog srpskog ustanka (1804. god) dođe do statusa nezavisne države (1878. god) i taj proces je bio nepovratan već sa završetkom Drugog srpskog ustanka. Bojim se da je i Kosovo u istom tom procesu, s tim što je stepen kontrole Srbije nad Kosovom mnogo manja nego što je bila kontrola Osmanlijskog carstva nad Srbijom, jer tek 1867. godine osmanlijski vojni garnizoni napuštaju srpske gradove.
A gde da se informišem o tim stvarima? Kod pijačara i tetkica? Na sportskim portalima? Od komšije? Ili da budem ko ovaj moj vršnjak samotnjak, ili ovi mali Zoomeri, koji za sve saznaju sa mesec dana zakašnjenja? I koji ne bi mogli da funkcionišu na dnevnom nivou da nema ko da im sažvaće i nahrani ih ko male bebice.
Srbija je kolonija. Kako nisi shvatio.Pametan čovek i državnik bi odavno već naredio vojsci da raznese sve šiptarske baze na severu Kosova. Šiptari već godinu dana ulaze naoružani na sever kad kod požele i kako požele,a naša vlast o tome razgovara sa Hilom,nemačkim kancelarom,Stoltenbergom i sličnim zločincima,koji i upravljaju naoružanim teroristima
Shvatam ja to,ali dok god postoji privid državnosti koji Pink projektuje za 60% građana,nema izlaska!Srbija je kolonija. Kako nisi shvatio.
Mozda je to zgodan nacin da Albanci potpuno preuzmu policiju, baravno u dogovoru sa Huljom kome Srbi veruju vise nego samima sebi.I koja je svrha što su svi policajci Srbi podneli ostavke, kada su šiptarski teroristi u roku od par sati zaposeli sve stanice na severu, a u Opštini Zubin Potok već nedeljama grade stalnu terorističku bazu? Kako i da ne zaposednu, kada nema barikada da ih zaustave? Onaj ćelavi gmaz iz Antisrpske Ljiste je pre par dana rekao da će blokirati puteve ako ponovo uđu na sever, gde su sada te blokade?SPECIJALCI SA DUGIM CEVIMA STIGLI NA PRELAZ BRNJAK Nova provokacija Prištine dok se održava narodni skup Srba u Mitrovici (FOTO) - Alo.rs
Ministar unutrašnjih poslova lažne države Kosova Dželjalj Svečlja u pratnji specijalaca došao je na administrativni prelaz Brnjak.www.alo.rs
Pametan čovek i državnik uopšte ne bi ukinuo srpsku civilnu zaštitu i barikade na severu KiM, i šiptarske teroriste bi danas odatle evakuisali helikopterima sa desetinama mrtvih i ranjenih, kako su i prolazili dok je u Kosovskoj Mitrovici postojala civilna zaštita sa preko 1000 automatskih pušaka. Nju je izborio Koštunica, koji je iskoristio formiranje tzv. "Kosovskog Zaštitnog Korpusa" južno od Ibra da bi na severu stvorio srpsku oružanu formaciju, koja je postojala i uspešno branila sever KiM sve do Briselske Veleizdaje 2013. Šiptari nakon nje "KZK" transformišu u "Kosovsku Vojsku", a beogradski režim srpske oružane formacije potpuno ukida i razoružava. Ti policajci koji su juče podneli ostavku su do 2014. radili za srpski MUP u Beogradu, sve dok ih žvalavo nije nateralo da pređu da rade za šiptarsku policiju, pod pretnjom da će im porodice ostati bez hleba ako odbiju.Pametan čovek i državnik bi odavno već naredio vojsci da raznese sve šiptarske baze na severu Kosova. Šiptari već godinu dana ulaze naoružani na sever kad god požele i kako požele,a naša vlast o tome razgovara sa Hilom,nemačkim kancelarom,Stoltenbergom i sličnim zločincima,koji i upravljaju naoružanim teroristima.
Srbija je kolonija. Kako nisi shvatio.
A sve američke administracije u zadnjih 30 godina podržavaju, naoružavaju i odlikuju: neoustaše, baštinike Handžar Divizije, šiptarskih balista, ukrajinske neonaciste, kojima su 1945. i omogućili da preko pacovskih kanala pobegnu na zapad, jer su ih videli kao potencijalno oruđe za buduću destabilizaciju SFRJ i SSSR.A Putin odlikovao Mesića i Hrvatsku za "za doprinos borbi protiv antifašizma"
Tako da ovo glasanje je i ispravno
Путин одликовао Месића чији је стриц јуришао на Стаљинград!
Поводом 60. година побједе над фашизмом, предсједник Русије додијелио предсједнику Хрватске специјалну медаљу. Посебан парадокс је што је стриц одликованог Стјепана Месића, Марко Месић, био командант усташке постројбе под Стаљинградом, а крајем рата је као партизан пуцао у икону Исуса Христа у...www.sedmica.me