На шта мислиш под тиме, на то како је ОВК била пред сломом, али је држава попустила под притиском запада или на нешто друго ?Stvar je u svojoj sustini prosta i ocigledna - poslednja prilika da Kosovo bude srpsko propustena je 98' i to je to. Sve nakon toga je cisto samozavaravanje. To je gotova prica.
Tako bi možda funkcionisao deo KiM južno od Ibra, ali bi 4 opštine severa KiM ostale pod punim suverenitetom Republike Srbije kao što su i bile sve do Briselske Veleizdaje 2013. Faktičko prepuštanje tog dela teritorije secesionističkim vlastima je za svaku garnituru bilo toliko prljavo da je apsolutno nezamislivo, osim za sotonu iz Čipuljića.Ђинђарино решење би било као Хонг Конг, једна држава два система, само за разлику од Кине ми не бисмо успели да реинтегришемо тај "други" систем у нашу државу.
Da li slučajno poznaješ nekoga iz vojske i policije ko je učestvovao u ratu na KiM 1998-99. ? Ako poznaješ, pitaj ga da li je 1998. UČK dejstvovao u Leposaviću, Lešku, Zubinom Potoku, Zvečanu, severnom delu Kosovske Mitrovice? Oni su često napadali srpske enklave južno od Ibra koje su sa svih strana bile u šiptarskom okruženju, ali severno od Ibra nikada nisu ni kročili, kao ni današnji ROSU sve dok ih Vučić tamo nije pustio, posle svoje pobede 5:0 u Briselu 19.04.2013.Stvar je u svojoj sustini prosta i ocigledna - poslednja prilika da Kosovo bude srpsko propustena je 98' i to je to. Sve nakon toga je cisto samozavaravanje. To je gotova prica.
Poznavao bivseg PJPovca, koji je izmedju ostalog ucestvovao u oslobadjanju Junika. On mi je i rekao za ultimatum Slobi koji je ovaj izvrdao i onda slao trupe u stani-kreni akcije (vec vidjene u Hrvatskoj i Bosni). Takodje mi je rekao da kako su siptari svasta cinili nasima, tako su i nasi svasta cinili siptarima. Samo sto je zbog Slobe sve to bilo dzaba, jer nisu cak ni bili istrajni u tom ciscenju, nego uvek to stani-kreni. Sloba je bio debil od coveka koji je mislio da je pametniji od svih, i u tom svom nastojanju da se dokaze sebi i svojoj control freak zeni, uvukao je sebe i svoju zemlju na svako trnje na koje je naisao.Da li slučajno poznaješ nekoga iz vojske i policije ko je učestvovao u ratu na KiM 1998-99. ? Ako poznaješ, pitaj ga da li je 1998. UČK dejstvovao u Leposaviću, Lešku, Zubinom Potoku, Zvečanu, severnom delu Kosovske Mitrovice? Oni su napadali srpske enklave južno od Ibra gde su sa svih strana bile u šiptarskom okruženju, ali severno od Ibra nikada nisu ni kročili, kao ni bilo koja šiptarska paravojska sve do Vučićeve pobede 5:0 u Briselu 19.04.2013.
Junik je varošica u Opštini Dečani na granici sa Albanijom, odakle su maltene svi Srbi proterani još za vreme Broza, ali ja sam te pitao da li je 1998. i 1999. UČK izvela bilo koji napad na policiju ili civile u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu? Da li je UČK uopšte postojala na severu KiM ? I 1999. i 2004. šiptarski teroristi pobili i proterali na hiljade Srba, ali su opet morali da se zaustave pred mostom na Ibru. Ko ih je preko njega pustio, pa u zadnjih nekoliko godina ulaze kad hoće i rade šta hoće, a u njih niko ne puca niti postavlja barikade kao 2011/12 ?Poznavao bivseg PJPovca, koji je izmedju ostalog ucestvovao u oslobadjanju Junika. On mi je i rekao za ultimatum Slobi koji je ovaj izvrdao i onda slao trupe u stani-kreni akcije (vec vidjene u Hrvatskoj i Bosni). Takodje mi jw rekao da kako su siptari svasta cinili nasima, tako su i nasi svasta cinili siptarima. Samo sto je zbog Slobe sve go bilo dzaba, jer nisu cak ni bili istrajni u tom ciscenju, nego uvek to stani-kreni.
Za nas ostale koji se secamo te dve godine, kao i godina pre toga, Kosovo je gotova prica i nema tog samozavaravanja i arlaukanja na stadionima koji ce ga vratiti u ruke Srbije.
Učlani se u SNS i zaradi nešto, ionako se politički slažete, jedino se razlikujete sociološki, pošto si ti po svojim shvatanjima malo urbaniji, a oni su malo ruralniji. Ali nemoj posle kukati kada na sledećem popisu tvoja gradska opština bude imala 40% migranata kojima je AV dao državljanstvo, ili ako slučajno živiš na Novom Beogradu, Zemunu ili Dunavskom Vencu, a Vučić ti tamo negde 2030. napravi integrisane granične prelaze na Gazeli, Brankovom i Pančevačkom Mostu, a tebe ostavi u granicama evropske NDHrvatske ili Republike Vojvodine (da bi Srbija zatvorila još jedno poglavlje na svom evropskom putu), i još te bude naterao da učestvuješ u njihovim institucijama i glasaš na njihovim izborima za neku novu Antisrpsku Ljistu.Da bar imas blog ili Youtube kanal pa da od besedovanja o Kosovu zaradis nesto ili da makar imas portfolio sto bi rekli. Nego ti se postovi svode na "Ja mrzim zapad a Kosovo je Srbija!" U redu je, shvatili smo.
To je znaci bila 2011. godina? Jesam, apsolutno. Jedini momenat kad sam se na kratko nalozio na Kosovo je bilo 2008. i to dok je bio miting na Trgu republike zbog kosovskog proglasenja nezavisnosti. Pa sam bio ljut na siptare a i raja okolo prstala od energije a mi srednjoskolci pa cak i ako nismo bili politicki zadrti, prirodno smo zeleli da budemo deo necega i da nesto menjamo na bolje. Koliko je to uzaludna prica video sam svega par sati kasnije, kada se rodoljublje iskazivalo slusanjem politicarskih otpada, paljenjem svog grada i kradjom od svojih sugradjana. I to je otprilike jedini period kad sam mario za Kosovo, tih par sati pre nego sto su se pokrale patike i zapalio i unistio Beograd u inat amerima i siptarima.Da li si tu mantru ponavljao i pre 11 godina?
Učlani se u SNS i zaradi nešto, ionako se politički slažete, jedino se razlikujete sociološki, pošto si ti po svojim shvatanjima malo urbaniji, a oni su malo ruralniji.
Ali te 2011. Kurti, Tači ili ko god da je tada bio vođa prištinskog terorističkog režima, nije mogao smeniti komandira policije u severnoj Kosovskoj Mitrovici, jer je on tada radio u sistemu MUP-a Republike Srbije, primao je platu iz Beograda, i njime je komandovao direktor policije i ministar unutrašnjih poslova iz Beograda. Sve dok ga Beograd nije izručio Šiptarima 2013. godine, i naterao ga da nosi uniformu sa secesionističkom žuto-plavom zastavom, i što je još gore, da mu nadređeni bude šiptarski terorista iz Prištine, koji ga je sada i smenio. A sutra može i da ga uhapsi i odvede u Prištinu, jer više nema barikada i civilne zaštite sa dugim cevima koja bi ga branila od ROSU.To je znaci bila 2011. godina? Jesam, apsolutno.
Zaista ne mislim da te iko plaća, mislim da su stalnom i brutalnom N1/Nova/Danas/Slobodna Evropa propagandom u tebe usadili logorsku svest; prihvatio si da smo nepovratno poraženi, da smo osuđeni na nestanak, i da nema svrhe boriti se za bilo šta. Ti si žrtva, a ne krivac. A sa granicom na Gazeli ili Pančevačkom Mostu se uopšte nisam šalio niti sam karikirao, jer će to biti logičan rezultat politike koja se ovde vodi od 2012. godine. Da je i 2008. ili 2011. godine iko rekao bilo kom stanovniku 99% etnički srpske opštine Leposavić, da će mu bilo koji beogradski režim sagraditi granični prelaz između njega i njegove države, odnosno opštine Raška sa 100% Srba, verovatno bi i on pomislio da razgovara sa ludakom ili paranoikom.A da me placaju Vatikan i NATO da sirim autosovinizam i defetizam, to nista?