Дошљак
Professional
- Učlanjen(a)
- 31.10.2014.
- Pohvaljen
- 56.155
Немачка пре свих.Запад је наоружавао терористе у Босни и Хрватској.
Немачка пре свих.Запад је наоружавао терористе у Босни и Хрватској.
Које је то успехе постигла Србија у том периоду? Губитак територија и пренос фабрика у Хрватску и Словенију?Najveće uspehe Srbija je postigla kad su je vodili Slovenac (Tito) i Hrvat (Ante Marković)
Čim smo se mi Srbi, dokopali vlasti sve je otišlo u pm.
Југославију нису разбили ни Амери ни Немци ни Французи. То је замајавање. Југославија је разбијена изнутра. Једноставно, неизбежним уклањањем комунизма испод тепиха је уместо здраво-разумских размишљања и међусобног разумевање испливала чиста глупост и мржња са свих страна. Са друге стране тачно је да утицајне силе нису ништа учиниле да се спречи избијање рата, већ су неумитни распад искористиле за неке своје интересе. Ако је већ распад био неизбежан, а мислим да јесте, могли су да свој утицај ставе на расплагање да се спречи покољ. Чехословачки пример је било тешко остварив јер они испод тепиха нису имали предратну нетрпељивост (мислим не период пре 2. светског рата и доласка Стаљинове чизме), а нису имали ни НДХ ни Јасеновац, али свакако су се могла поставити нека правила где би свако нешто изгубио али и добио неке компезације и то гарантовати својим неоспорним војно-политичким утицајем. Овако сви плаћамо своју глупост а ми највише и за своје неуспехе и грешке кунемо Амере и Немце, и тако се и даље укопавамо.
У суштини је рат у свакој републици која се ратом одвојила почео нападом републичких снага (МУП, ТО, паравојске) на ЈНА. И републике су гледале да истерају ЈНА и по цену повлачења исте са свим наоружањем. Опет и Словенци и Хрвати су гледали и да заробе што више наоружања, Хрватска војска је и дан данас већином наоружана опремом заробљеном у Вараждину. Тешко је и причати о ЈНА као чисто српској војсци до 92. пошто су и даље у њој на високим функцијама били други народи, нпр. хрвати у ратном ваздухопловству, те имамо нпр. наредбу команданта РВ и ПВО хрвата да се обори циволни хеликоптер Европске заједнице што је оцрнило Југославију и србе у међународној јавности. Такође имамо и случај пребега два пилота хрватске националности са борбеним авионима након повлачења ЈНА из БиХ који су украли Мигове са Ужичког аеодрома.нема љутње за дошљак&тбс, али:
Србија/Милошевић, је преко Боре Јовића, Кадијевића... присвојила добар део наоружања ЈНА (уопште, не само у Србији), и кренула у сомнабулан покушај реанимације dead-as-dodo СФРЈ, пласирајући ултиматум: или ће те у садашњим оквирима остати с нама, или ће се то десити само с територијама где живе Срби
наставак је 1995., кад је Слоба, поставио "барикаде на Дрини", одричући се "екстремног, руководства РС"*
у Хрватској је, дочим, ондања политика Српског света,
напуштена исто 1995., а када су зубар Бабић, милиционер Мартић, и складиштар, Горан Хаџић, остављени на цедилу
наравоученије: Србија треба на себе да се сконцентрише
*тада је је Ђинђић, а желећи да присвоји део наци-гласача, отишао "на'Пале, да пече вола" с Караџићем&Младићем"
Oni će da ti prave Republiku Srpsku od Kosova, a ti bi ratuješ sa njima. Sećate li se šta su sve pričali srpski generali, kako su se ophodili prema zapadu? Zar to nije licemerje? Ušao si u klinč sa njima, izgubio rat i onda bi da ti oni povlađuju još. Ajde bre, ne ide to tako.Далеко смо ми од било каквих интереса Русије. Ово са нисом је за њих пословање као и по нпр. Африци.
Што се тиче антизападног наратива, нажалост, сам запад је пропустио прилику да нас придобије а могао је то лако да уради прављењем од Косова албанске Републике Српске у Србији уместо што су им изградили независност. Са таквим расплетом би смо лакше сварили и улазак у НАТО.
Šta Srbija danas radi?Srbija je bombardovana jer je gurala prst u oko zapadu. Milošević je hteo da prekraja grance iako mu je rečeno da to ne radi. Krenulo se sa pričom kako će ustaše da kolju Srbe, zloupotreba Jasenovca i Drugog svetskog rata.
Hrvatske je imala podršku zapada, a Srbija je trebalo da se prikloni zapadu. Za prava Srba u drugim republikama se boriš na druge načine, a ne ratom. Lobiraj na zapadu pa ćeš biti povlašćen. Sada je kasno za tako nešto. Uskoro sledi urušavanje RS-a, sam Dodik kaže da je Rusija najveći saveznik Republike Srpske. Znate šta sledi...Није баш цела игранка била до Слобе. И Туђман је гурао прст у око нашима, а у суштини је хтео да неутралише србе као фактор, а подгрејао је рат у Босни да би скренуо пажњу са Хрватске и одрадио шта је одрадио. Хрвати су први пуцали на ЈНА и то је нешто што се игнорише.
Опет, ако је био проблем у Слоби, зашто после 5. октобра ЕУ и НАТО нису ништа учинили да учврсте нови режим? Е зато је и пропао тај режим и зато данас имамо СНС као политичког доминатора.
Ратовали су Американци и са Ирачанима па нису направили Курдистанску републику. Лицемерје?