[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705069#p705069:3nwf9dpd je napisao(la):
MC_ » Uto Feb 04, 2020 6:52 pm[/url]":3nwf9dpd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705043#p705043:3nwf9dpd je napisao(la):
vucko » Uto Feb 04, 2020 5:57 pm[/url]":3nwf9dpd]Ja planiram da emigriram, trpeti ovakvu vlast i jednako lošu opoziciju je mazohizam. naravno, sve to ne bi bilo moguće da ovaj narod to nije omogućio svojom pasivnošću i ravnodušnošću. Pola države je ucenjeno u javnim preduzećima i drugim javnim institucijama, i to samo zato jer niko nema hrabrosti da digne glas i pobuni se. Svaka vlast bi poželela ovakav narod koji ćuti i trpi.
Tuzna, ali racionalna odluka.
Ovo je primer kako hrabrii pametni ljudi, sposobni da se bune bivaju eliminisani iz Srbije.
Ja sam isto primetio, naseg coveka jako nervira ako se neko bori za svoja prava.
A, ako neko ima sluha za interese zajednice, ako hoce nesto bolje, za javni i zajednicki interes, pocinje mrznja.
Ja i dalje nisam siguran kakav smo narod i šta je zapravo Srbija.
Viđam svakakve bahate klošare po gradu, ali onda odem na neku izložbu, koncert...u neki najzabačeniji kafić za koji ni ne znaš da postoji i vidiš neke ljude koje ni ne primetiš na ulici od gomilu bu**** koje se šepure, vidiš neki drugi svet, kulturan, radostan, pristojno obučen...
Na ulici primetiš onoga u BMW-u jer mu trešti muzika i jurca i prolazi kroz crveno, i pomisliš, o,Bože, gde ja živim...ali pre i posle njega prođe gomila nekih ljudi u skromnim automobilima koji ne krše nijedno pravilo.
Mi nikada nismo imali izbore gde smo imali pravu opciju pa da vidimo koje zapravo tu jači, ko je većina u Srbiji.
Ja verujem ili bar poštujem demokratiju, ako većina hoće Cecu na Trgu za NG, ko sam ja da im kvarim veselje? Ali da li je zaista tako? Da li to većina želi?
Tako se ne bunim ni na one koji hoće da odu odavde. Jedan je život, živi tamo gde misliš da treba, gde su ljudi bliži tebi i tvom mentalitetu. Sa druge strane, imaš ti strance iz razvijenih zemalja koji dolaze da žive ovde jer im se sviđa način života. Malo divlje, ali opet nije baš ni Bliski istok, malo gurneš crvenu panduru kad voziš pijan umesto da ti uzimaju dozvolu itd.
Ako to većini odgovara, onda neka to bude Srbija. Neka svako kome to ne prija ode odavde, a stranci kojima se sviđa taj način života neka se presele u Srbiji. Za mene je to pošteno, Norveška je takva i takva država, ako ti se sviđa taj stil života odeš tamo, Nigerija je takva i takva država, ako ti se to sviđa, odeš tamo, Srbija je takva i takva, kome se to sviđa, ostane ovde ili se doseli. Neću ja da se borim za promene ako većini ne prijaju te promene, što bih ja njima kvario život?
Samo kažem, i dalje nisam siguran da smo to zaista mi tj. da je većina takva. Moje neko srednje rešenje će biti povlačenje na selo i izolacija od dnevno-političkih dešavanja i sačekaću još malo neke promene na svetskom nivou koje bi omogućile nekoj normalnoj opciji da ima šanše na izborima, a onda ću sačekati i da se ta normalna stranka osnuje i kandiduje. Ako takva opcija pobedi, znači da većina nije takva kako se misli i sa normalnom vlašću, ne verujem da treba puno da se napravi normalna država. Ako do formiranja neke normalne stranke ne dođe u nekom narednom periodu ili ona izgubi na izborima, odoh i ja, jedan je život.