Šta je novo?

Izbori 2024

ISPOVEST RAZOČARANOG SNS BOTA: Sendvič, a od priloga - novac!
Nagrada za dobro obavljen posao svakako nisu sendviči, mi botovi vodimo se kao da radimo marketinško-referentski posao u raznim javnim upravama i naše plate kretale su se od 45.000 do 90.000 dinara, kaže Marija, piše Newsweek

http://www.kurir.rs/vesti/politika/2861 ... loga-novac

hahah Rodic opet poceo Vucka da reketira :D Izgleda da ono predizborno namirenje nije dugo trajalo...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=456961#p456961:1rkn211h je napisao(la):
loyola » 09 Jun 2017 12:33 am[/url]":1rkn211h]hahah Rodic opet poceo Vucka da reketira :D Izgleda da ono predizborno namirenje nije dugo trajalo...
Mozda si u pravu, medjutim nisam ovo okacio ni zbog jednog od ove dvojice, cak sam mislio da izbacim ovo "SNS bot" iz naslova teksta da bi se usresredili na sustinu teksta ali sam odlucio da ne cenzurisem. Zanimljivo je do kog je nivoa razradjen "drzavni posao" BOTA, avanzovanje, i kasnije po zasluzi, dobijanje radnih mesta na visokim pozicijama u drzavinim firmama i institucijama, pogotovo mi je zanimljiv drugi deo teksta gde nema nista tendenciozno. Mnogo se govorilo na forumu o botovima, eto, da vidimo kako funkcionise ova profesija.

Велики број младих СНС покушала је рано јутрос да пријатно изненади председника Србије Александра Вучића тако што су се окупили испред зграде Председништва, очекујући га да ће се појавити у 7.30, али је он већ пре њих био на свом радном месту.

Председник Вучић их је потом позвао да уђу и обиђу зграду на Андрићевом венцу.
SNS-t.jpg

Том приликом председник је најавио да ће та зграда убудуће бити отворена за обиласке.
(четвртак, 15. јун 2017, 10:34)
anonymous [нерегистровани] o пошаљи одговор
Joca
Omladina SNS predstavlja iskrenu snagu stranke,i ako mogu primetiti da ona raste...
(четвртак, 15. јун 2017, 10:29)
Naj,naj!
Najlepša podrška!
Bibi [нерегистровани] o пошаљи одговор
Mladi cene borbu Vučića za što više investitora i za nova radna mesta!
(четвртак, 15. јун 2017, 10:27)
Sanja [нерегистровани] o пошаљи одговор
S
Simpatično.

edit: izvor http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... bije-.html

Bljuc.
Inače, zašto je ova tema još aktuelna? Zašto se, najzad, ne napravi nešto a la "Aktuelna politička situacija"?

astrodule":2rzjca5d je napisao(la):
Велики број младих СНС покушала је рано јутрос да пријатно изненади председника Србије Александра Вучића тако што су се окупили испред зграде Председништва, очекујући га да ће се појавити у 7.30, али је он већ пре њих био на свом радном месту.

Председник Вучић их је потом позвао да уђу и обиђу зграду на Андрићевом венцу.

Том приликом председник је најавио да ће та зграда убудуће бити отворена за обиласке.
(четвртак, 15. јун 2017, 10:34)
Joca
Omladina SNS predstavlja iskrenu snagu stranke,i ako mogu primetiti da ona raste...
Naj,naj!
Najlepša podrška!
Bibi [нерегистровани] o пошаљи одговор
Mladi cene borbu Vučića za što više investitora i za nova radna mesta!
(четвртак, 15. јун 2017, 10:27)
Sanja [нерегистровани] o пошаљи одговор
S
Simpatično.

edit: izvor http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... bije-.html

Ovo prenosenje vesti drugih agencija i portala je tako jadno i bedno...
O ratovanju komentarima i stvaranju 'paralelne realnosti' bih mogao knjigu da napisem, ali to bi mogli i svi gradjani srbije stariji od 80-tog godista.

Ok, predsednik je poranio...
Iskreno, zabole me. Niti sam mu ja rekao da se kandiduje, niti da ne da ostavku na mesto premijera, a nisam ga terao ni da pravi bebe 'po stare dane' ;)
A ta odusevljenost sa time sto je u 7.30 'vec bio na poslu' dovoljno govori o nedostatku svesti i shvatanja fealnosti kod dobrog dela gradjana...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jyx4TyGoXmM[/youtube]

Novobeograđani, naoružajte se danas strpljenjem jer vas zbog inauguracije novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vućića u Palati Srbija, od 16.00 do 22.00, očekuju značajne promene u saobraćaju.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/blokad ... su/ke8vxc2

Poduža kolona od desetak vatrogasnih vozila pod rotacijom i sa upaljenim sirenama, prodefilovala je oko 10.40 prestoničkim ulicama, krečući se ka Palati Srbije, gde će obezbeđivati inauguraciju novoizabranog Predsednika.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/panika ... cu/s7e90zm

Egocentrizam je čudo jedno. Pogotovu kad se pomeša sa psihopatijom.

Može ova tema da se preimenuje u Izbore 2020 biće aktuelno pa da ne gomilamo nove teme bzvz?

Zadnji novinski clanci kazu da ce izbori biti najverovatnije 26.Aprila.

Ovog puta ce biti jako tesko prognozirati osvojene %, jer veci deo opozicije bojkotuje izbore, a jos se ne zna ko ce sve i kojim grupacijama izaci na izbore.

Opozicija po meni pravi kardinalnu gresku oko ne izlaska na izbore. Nece biti paralmentarne stranke. Nece imati odakle da se finansiraju i bice im 10 puta gore nego sad.

Mislim da ce izaci vise od 50% gradjana na izbore svakako.

Bojkot može da uspe samo ako Evropu zanima da se vlast promeni. Tada bi se vršio pritisak na trenutnu vlast, ali pošto očigledno ova vlast radi sve ono što Evropa želi (prvenstveno kuvanje žabe, tj, priznanje Kosova), mislim da bojkot nema smisla.

Opet, i bez bojkota, SNS dobija ubedljivo jer ne postoji stranka koja može da pređe 15% (pa možda čak ni 10%) na republičkom nivou.

Da bi se uopšte razmišljalo o preuzimanju parlamenta, prvo moraju "pasti" veći gradovi, a ni to nije ni blizu.

бојкот ће сам по себи показати да нема смисла, јер ће на крају "изаћи" између 50% и 55% бирача. а "опозиција" позива на бојкот, јер ионако немају никакву идеју, нити било какав програм да анимирају бираче да гласају за њих. а и свесни су да тешко могу да намакну 5%

@astrodule
Potpuno tačno, od lokala sve kreće. Ali ja ne mislim da je to nemoguće. Čak je mnogo lakše animirati ljude da glasaju za svoj grad od ovoga što se sad radi sa krupnim temama od koji svi postaju umorni. Pred izbore na kojima je SPS pao je bilo stanje gde je većina lokalnih samouprava i najveći gradovi bila pod upravom tadašnje opozicije.
To znači na mnogo nivoa, infrastrukturnih u medijima, javnom preduzećima koja bi bila rasterećenija, obrazovnim i kulturnim... Ovde se dosta podcenjuje značaj lokalne samouprave a zapravo je ona glavni pokretač građanskih inicijativa i u najbližem kontaktu sa građanima.

Slažem se, ali opozicija onda mora da se okrene lokalnim problemima, a to je funkcionisanje grada, tj, konstantno skretanje pažnje na katastrofalne rekonstrukcije, trošenje novca na gluposti, upropaštavanje JKP (prvenstveno Zelenila i Čistoće)...

Ekonomiju ne razume 90% stanovnika, spoljnu politiku takođe, a najviše se troši vreme na to. Da ne pričam koliko je važniji problem zagađenja od mnogih drugih problema.

Nikad mi prst nije poprskan onim sprejom, nece ni sad.

Da li ce mi se opozicija prikljuciti, fucka mi se, iskreno.

Po mom mišljenju ne izlazak na izbore ili nezainteresovanost za iste prvenstveno govori da osobi odgovara ovakav režim i da su zadovoljni svojim životom.

Želeo bih znati šta @Beki i ostali koji ne izlaze na izbore misle da time dobijaju?

Dobijam da taj dan pametnije provedem umesto cekanja u redu sa penzionerima na izbornom mestu.

Glasao za Vucica, glasao za Djilasa ili ne glasao, sve ce ostati isto, a ja sam samo izgubio vreme.

Evo, nisam tezak covek, ako stranke i njihove lidere ocenjujemo od jedan do deset, glasacu za prve koji kod mene dobiju ocenu 6/10.

MIslim da u srpskoj situaciji izbori nemaju nikakvog smisla, kao sto i parlamentarna demokratija u Srbiji jeste samo maska ze jednu vrstu orijentalne despotije.

MI imamo sistem koji bio se definisao kao Bajizam. Bajizam je od "Glavni Baja". Glavni Baja je onaj koji u svojoj okolini ima moc. U drzavi, firmama, ustanovama postoji Glavni Baja. To je lik koji u sebi sazima svu moc, vrsta idola, poluboga. Njegova glavna osobina je da je glavni, iz toga sve proistice i sve se radja. Zato sto je glavni, Glavni Baja moze da krade, da otima, ubija i deli, da otme od jednog i da drugom. Ovo poslednje cini Glavnog Baju omiljenim u narodu.
Lokalni Glavni Baja izuzetno je bahat spram onih ispod sebe, a jako se plasi i ulizuje Bajam iznad sebe.
A svi on zajedno obozavaju i ulizuju se Najglavnijem Baji.

Uz sistem Glavnog Baje, parlament i stranke predstavljaju samo instrument pljacke.

Glavni Baja ne moze da bude smenjen. Onaj ko je bi smenjen (recimo Tadic), taj nije bio pravi Glavni Baja. Taj moze da bude sklonjen sa vlasti kada naidje drugi, veci Baja. Najcesce novi Baja ima podrsku iz inostranstva.
Ponekad Srbi eliminisu Baju, ali tek nakon sto su pretrpeli dugogodisnji teror i pljacku i kad se pojavi novi pretendent, novi Baja.

Zato mislim da izbori nemaju nikakvog smisla. Naivno je pomisliti da ce srpski birac nesto da "prepozna" ili "shvati". Srpski birac nije u stanju da definise ili artikulise svoj interes. On je vodjen nagonom da sledi Glavnog Baju, da mu se ulizuje itd.

Vlast Glavnog Baje ne moze biti ugrozena izborima.

Povratak Djilasa na vlast bi bio veci poraz za Srbiju nego ponovna pobeda Vucica. Za Vuciceve glasace se zna ko su i sta su plus oni ucenjenjeni, mrtvi... Ali zamislite narod se sad skupi i organizuje i kaze, daj da smenimo tog Vucica i izaberu Djilasa. To bi znacilo i da pored ovih 25 posto sto glasaju za Vucica, imamo jos 25+ posto totalnih idiota u zemlji.

Izlaznost manja od pedeset posto daje bar nadu da u ovoj zemlji ima vecina normalnih i da cemo jednog dana, kada se okolnosti poklope, i mi odneti pobedu.

Ne znam za vas, ali meni je pod Đilasom Grad bolje funkcionisao nego sada.
Ne treba živeti u iluziji da će se pojaviti vlast koja ne krade.

Pod Djilasom je zaista grad bolje funkcionisao.
Medjutim i Vesic je svoj pljackacki pohod poceo pod Djilasom.

Zaista, na lokalu ima vise razuma, tu ljudi mogu da vide sta se desava. Mozda u Srbiji ne bi trebalo d abude demokratije na nivou republike, da Glavne Baje postoje samo na lokalu. Skupstina bi bila skup predstavnika opstina.

Ono sto je meni interesantno jeste da uvek kad kazu 50-55% izlaznost to je u mojoj glavi 85%-90%.

Naime posle dugogodisnjeg zivota u USA shvatam da se niko ama bas NIKO nije "odjavio" iz Srbije vec su svi ostali da im se vode dokumenta kao da zive u Srbiji. Najnormalnije. Samo u Kaliforniji imate 60.000 ljudi rodjenih Van USA a izjasnili su se kao Srbi koji zive u Kaliforniji. Ok sad jedan deo moze da bude BiH, CG i Kosovo. Opet oni bi svi trebali da imaju pravo glasa na nasim izborima. Ako nista drugo barem 40.000 ljudi se vodi u Srbiji kao glasaci a zive u Kaliforniji. Nerealno. Kad onda uzmes sve ukupno Australiju, Kanadu, Evropu,Rusiju plus sto neko ode na odmor ili putovanje bas u tom trenutku dolazi se do cifre od sigurno 2 miliona glasaca koji bi trebalo da glasaju. Ja se vodim u Srbiji ali uvek redovno glasam.

Po meni ovo mora nekako da se resi. Neki od primera.

1.) Naplacivati neki fee za one koji ne glasaju tipa 50e pa udarati kamatu.
2.) Naplacivati neku cifru ako se neko nije odjavio posle duze od 6 meseci pa opet udarati kamatu.
3.) Omoguciti online glasanje na neki prost nacin.
4.) Eventualno automatski brisati osobu ako nije bila u Srbiji duze od 6 meseci u godini dana.

Ovako trenutna situacija je svi pricaju da je izlaznost 55% a to nema veze sa vezom. Realna slika je da izlazi u % mnogo veci broj od onih koji su zaista u Srbiji.

Vrh