Šta je novo?

Izbori 2024

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k_kRiKd--sI[/youtube]
Pocela kampanja :bash: :bash:
Debeli gmaz u sluzbi naroda, bot scena podignuta na novi nivo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705633#p705633:gsxmau98 je napisao(la):
filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":gsxmau98]Прво ти што гледају то бакино крме су малолетна дечурлија и дакле неће учествовати на пролећним изборима.

што је олакшавајућа околност. отежавајућа, они ће једног дана одрасти. а ако програми као ово Крме постану стандард, још нам се црње пише

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705633#p705633:gsxmau98 je napisao(la):
filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":gsxmau98]Друго нико не каже да нема нас који смо свесни да можемо на клик добити двери, радула или тамо неки покрет, наш проблем је изгледа у перцепцији да нас има више од оних информатички неписмених, дакле врти ртс, пинк, хепи, студио б и син или унук јој/му показао како да отвори курир или ало апликацију и да листа. Наравно има велики део и оних уцењених, класика.

значајан проценат грађана у Србији је информатички неписмен, и они се ослањајау на Пинк и слична ср**а. само, ми овде нисмо свесни тог броја, али верујте ми, када се оде мало даље, изненадили би се. нарочито код популације изнад 55 година

filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":gsxmau98]Треће "опозиција" је оно што је садашња позиција означила опозицијом а то су Ћилас, Бастаћ, Сергеј и други мрачни типови. И то на сва звона рекламирају њих као опозиција тим информатички неписменим Гласачима који гледају оне горе и читају оне горе наведене медије, да их убеде ако се и уствари двоуме да немају алтернативу. Зато позиција и не спомиње нигде и никад оне који не спадају под "сзс опозицију".

та "опозиција" је најбоља опозиција за ову власт. све пробушени, проваљени, мутни и компромитовани ликови. у преводу, сан снова за ову власт

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705652#p705652:gsxmau98 je napisao(la):
molder » 06 Феб 2020, 09:38[/url]":gsxmau98][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k_kRiKd--sI[/youtube]
Pocela kampanja :bash: :bash:
Debeli gmaz u sluzbi naroda, bot scena podignuta na novi nivo

одакле само излазе овакве сподобе?

елем, појавио се (потенцијално) далеко већи проблем од оваквих павијана. наиме, вратија се Шиме, и планира да изађе на изборе. за њега и његове само једно (иако сам противник било каквог вида насиља)

Au. Taman da izvuce one apstinente koji su totalno protiv izbora. Baka Prase i ovaj bi od bojkota napravili statisticku gresku.

Idi bre, ja mislio vraćaju nekog od ekipe u Hagu... :lol: :roll:

Davidović je smešan, ne znam mnogo o njemu ali sam primetio dovoljno, a to je da se ispuvao još pre 10ak godina. A u međuvremenu se izdešavalo mnogo toga, i dosta stvari se promenilo u Srbiji. Ne može on da skupi ni za cenzus, a kamoli da bude neka pometnja.

A za ovo stvorenje Baka Prase ne znam šta da kažem. Niti želim da se informišem o njemu. Neću uopšte da mu posvetim ni gram pažnje čak ni na Guglu jer znam da (i) na tome zarađuje. Mogu samo da kažem da čak i ako se on sad sprda, ništa me ne bi čudilo da SNS, ako vidi da on zapravo ima neku iskoristivu nadmoć nad delom mladog javnog mnjenja, ga angažuje da radi po njihovim interesima. Kao što je bilo s onom džukelom Preletačevićem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705671#p705671:3rzfas8b je napisao(la):
JohnnyLee » Čet Feb 06, 2020 11:57 am[/url]":3rzfas8b]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705633#p705633:3rzfas8b je napisao(la):
filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":3rzfas8b]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705633#p705633:3rzfas8b je napisao(la):
filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":3rzfas8b]Треће "опозиција" је оно што је садашња позиција означила опозицијом а то су Ћилас, Бастаћ, Сергеј и други мрачни типови. И то на сва звона рекламирају њих као опозиција тим информатички неписменим Гласачима који гледају оне горе и читају оне горе наведене медије, да их убеде ако се и уствари двоуме да немају алтернативу. Зато позиција и не спомиње нигде и никад оне који не спадају под "сзс опозицију".

та "опозиција" је најбоља опозиција за ову власт. све пробушени, проваљени, мутни и компромитовани ликови. у преводу, сан снова за ову власт
Ovo je nešto što je meni teško da razumem. Zašto ljudi koji su očigledno opoziciono orientisani, tj. zalažu se za normalnu i demokratsku zemlju a ne za ovo ludilo u kome živimo, često imaju potrebu da pljuju opoziciju koja, verujte mi, nije ni po mom ukusu, ali je jedina opozicija koju imamo.

Ljudima u Srbiji generalno teško pada da poklone nekome poverenje i to zbog toga što imaju prevelika očekivanja ili ne mogu da se zadovolje sa onim što neki ljudi znaju da ponude. Većina ovde nije ni svesna situacije u kojoj se ta opozicija nalazi i prljave kampanje koja se vodi protiv njih, ali se ipak očekuje više od maksimuma, a kada pitate nekoga "pa zašto ne udješ i ti u politiku ako znaš bolje?" Onda je odgovor najčešće: "Pa što bih? Da bi i mene ispljuvali po tabloidima i šikanirali po pinku? Neću ja u tu prljavu igru..."
Često se zaboravlja da i tu opoziciju čine ljudi, ti ljudi prave greške ali se to konstantko interpretira kao da je neko nešto uradio iz ličnog interesa dok se zaboravlja u kojim okolnostima oni rade ono što rade, dok većina nas ne radi ništa.

Druga stvar je to bacanje svih aktera na opozicionoj političkoj sceni u jedan ćup. Ne znam kako je moguće porediti porediti Djilasa, Bastaća i Trifunovića i reći da su to oni "mračni likovi" koje je, ako sam dobro razumeo, zapravo vlast postavila a ona PRAVA opozicija je ona koja nije u SZS.
Istina je da je taj Djilas već bio na vlasti, imao je svoju priliku da se pokaže i da uradi nešto dobro, pa to nije uradio. Isto tako i ovaj Bastać koji ništa ne radi osim nekih performansa da bi ga sa vremena na vreme tu i tamo u nekim novinama spomenuli.
Najtužnije je to što se sada već i Trifunović baca u isti ćup. Čovek koga smo svi voleli kao glumca, a sada kada se odlučio da ne želi više da živi ovakvoj zemlji, pa se samim tim i uključio u politiku, pljujemo. Čovek koji se ranije nikada nije bavio politikom i nikada nije imao afere ili bio na vlasti da bi to opravdao način na koji govorimo o njemu. To koliko se nekome dopada njegova retorika ili nastup to je sasvim nebitno, bitno je to što je čovek ušao u politiku sa namerom da nešto popravi u ovom društvu, a ne da se obogatio.

Da završim ovaj post želeo bih samo da ljudi na forumu i u Srbiji malo više cene tu opoziciju i pokažu malo više solidarnosti, ili da budu dovoljno hrabri da se sami učlane u neku stranku i započnu političku karijeru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705777#p705777:33dhldfd je napisao(la):
And7rey » Čet Feb 06, 2020 2:28 pm[/url]":33dhldfd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705671#p705671:33dhldfd je napisao(la):
JohnnyLee » Čet Feb 06, 2020 11:57 am[/url]":33dhldfd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705633#p705633:33dhldfd je napisao(la):
filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":33dhldfd]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705633#p705633:33dhldfd je napisao(la):
filip14586 » 06 Феб 2020, 05:43[/url]":33dhldfd]Треће "опозиција" је оно што је садашња позиција означила опозицијом а то су Ћилас, Бастаћ, Сергеј и други мрачни типови. И то на сва звона рекламирају њих као опозиција тим информатички неписменим Гласачима који гледају оне горе и читају оне горе наведене медије, да их убеде ако се и уствари двоуме да немају алтернативу. Зато позиција и не спомиње нигде и никад оне који не спадају под "сзс опозицију".

Ovo je nešto što je meni teško da razumem. Zašto ljudi koji su očigledno opoziciono orientisani, tj. zalažu se za normalnu i demokratsku zemlju a ne za ovo ludilo u kome živimo, često imaju potrebu da pljuju opoziciju koja, verujte mi, nije ni po mom ukusu, ali je jedina opozicija koju imamo.

Ljudima u Srbiji generalno teško pada da poklone nekome poverenje i to zbog toga što imaju prevelika očekivanja ili ne mogu da se zadovolje sa onim što neki ljudi znaju da ponude. Većina ovde nije ni svesna situacije u kojoj se ta opozicija nalazi i prljave kampanje koja se vodi protiv njih, ali se ipak očekuje više od maksimuma, a kada pitate nekoga "pa zašto ne udješ i ti u politiku ako znaš bolje?" Onda je odgovor najčešće: "Pa što bih? Da bi i mene ispljuvali po tabloidima i šikanirali po pinku? Neću ja u tu prljavu igru..."
Često se zaboravlja da i tu opoziciju čine ljudi, ti ljudi prave greške ali se to konstantko interpretira kao da je neko nešto uradio iz ličnog interesa dok se zaboravlja u kojim okolnostima oni rade ono što rade, dok većina nas ne radi ništa.

Druga stvar je to bacanje svih aktera na opozicionoj političkoj sceni u jedan ćup. Ne znam kako je moguće porediti porediti Djilasa, Bastaća i Trifunovića i reći da su to oni "mračni likovi" koje je, ako sam dobro razumeo, zapravo vlast postavila a ona PRAVA opozicija je ona koja nije u SZS.
Istina je da je taj Djilas već bio na vlasti, imao je svoju priliku da se pokaže i da uradi nešto dobro, pa to nije uradio. Isto tako i ovaj Bastać koji ništa ne radi osim nekih performansa da bi ga sa vremena na vreme tu i tamo u nekim novinama spomenuli.
Najtužnije je to što se sada već i Trifunović baca u isti ćup. Čovek koga smo svi voleli kao glumca, a sada kada se odlučio da ne želi više da živi ovakvoj zemlji, pa se samim tim i uključio u politiku, pljujemo. Čovek koji se ranije nikada nije bavio politikom i nikada nije imao afere ili bio na vlasti da bi to opravdao način na koji govorimo o njemu. To koliko se nekome dopada njegova retorika ili nastup to je sasvim nebitno, bitno je to što je čovek ušao u politiku sa namerom da nešto popravi u ovom društvu, a ne da se obogatio.

Da završim ovaj post želeo bih samo da ljudi na forumu i u Srbiji malo više cene tu opoziciju i pokažu malo više solidarnosti, ili da budu dovoljno hrabri da se sami učlane u neku stranku i započnu političku karijeru.
Boze gospode, sta ti pises... Pa za Vucica ce ti svaki psihijatar reci da je covek zreo za ludnicu i da se radi o jako teskom slucaju sa milion dijagnoza. E, sad, taj i takav Vucic je psihicki ipak normalniji od jednog Sergeja, za koga ni ludnica nije vec ni ne postoji jos takva institucija.

Odvratan, ali odvratan tip i uz to potpuno psihicki labilan. I uvek sa nekim krimosima i mutnim tipovima, a glumi neku avangardu. Slucajno je tu caskao sa nekim nabildovanim krimosom koji je potom napao Kseniju iz NDBG, slucajno se zakucao u autobus pa pobegao jer je morao macke da nahrani??????? Kazu da je trazio od Legije na Cecinom rodjendanu da ga brani i da je tada Legija pucao na pandure, a Sergejov odgovor je da mu Legija nije ortak nego ga je video tri puta u zivotu i da je pucao u plafon, a ne u policajca... Pa, cekaj, covece, sta ti radis na Cecinom rodjendanu sa Legijom i takvim likovima, alo bre! Nebitno sta se desilo. Opozicijo i avangardo koja ides na Cecine rodjendane???????

Mislim da sam vec pisao ovde, kao klinac sam statirao i trebalo je vec da pocne snimanje, jedino Sergeja nema. Dolazi on napokon, sav nikakav, mamuran, kaze mu reziser ili neko vec da ode da se obrije, da ne moze takav da snima. On krece da se brije i malo se posece i u besu odmah baci brijac i krene da razbija sve oko sebe, da pizdi i da se dernja zbog jedne male posekotine. Tezak psiho.

Sta ce on da bude premijer?

Ovo je nešto što je meni teško da razumem. Zašto ljudi koji su očigledno opoziciono orientisani, tj. zalažu se za normalnu i demokratsku zemlju a ne za ovo ludilo u kome živimo, često imaju potrebu da pljuju opoziciju koja, verujte mi, nije ni po mom ukusu, ali je jedina opozicija koju imamo. Зато што већ знамо да са тим мрачним типовима је опет јово наново, зато што ти исти ће радити што и ови можда блаже али суштина иста, "опозиционо оријентисан" не знам заправо, постоје неке ствари које ми се допадају код ове власти одређене не.

Često se zaboravlja da i tu opoziciju čine ljudi, ti ljudi prave greške Ал ови су правили големе грешке, неопростиве ali se to konstantko interpretira kao da je neko nešto uradio iz ličnog interesa dok se zaboravlja u kojim okolnostima oni rade ono što rade, dok većina nas ne radi ništa.

Istina je da je taj Djilas već bio na vlasti, imao je svoju priliku da se pokaže i da uradi nešto dobro, pa to nije uradio. Isto tako i ovaj Bastać koji ništa ne radi osim nekih performansa осим кад држи кума у подруму везаног и кад рекетира локале da bi ga sa vremena na vreme tu i tamo u nekim novinama spomenuli.
Najtužnije je to što se sada već i Trifunović baca u isti ćup. Čovek koga smo svi voleli kao glumca, a sada kada se odlučio da ne želi više da živi ovakvoj zemlji, pa se samim tim i uključio u politiku, pljujemo. Čovek koji se ranije nikada nije bavio politikom i nikada nije imao afere ili bio na vlasti da bi to opravdao način na koji govorimo o njemu. To koliko se nekome dopada njegova retorika ili nastup to je sasvim nebitno, bitno je to što je čovek ušao u politiku sa namerom da nešto popravi u ovom društvu, a ne da se obogatio. слажем се добар глумац али какве то везе има са политиком, лакрдија, прво делује ми навучен на нешто 100%, друго псује као кочијаш и нема неку смиреност сав је нешто нервозан, узрујан нема мира у глави

[/quote]

Prvo, izbori ili bojkot, Milosevic je okrnjen protetima nakon izbora a pao je na protestima ponovo posle izborima. U oba slucaja je bila kradja u pitanju. Bojkot bi mozda mogao i da uspe ukoliko izadje do 30%, ali vlast ce sve da uradi da se to ne desi.

Drugo, ne znam da li bas postoji prosla i sadasnja vlast, jer jedina razlika u odnosu na ove dve vlasti je taj sto je SNS zamenio DS, svi ostali su isti, cak i imenom i prezimenom. I verovatno u odnosu samo na te dve stranke i treba meriti (ne)uspeh.

Trece, sve ovo u nastavku nije opravdanja ali mozda da sliku o bar nekim namerama. U momentu dolaska DOS-a na vlast 2000. SRJ nije bila ni clan Ujedinjenih nacija (na ciju rezoluciju se danas toliko pozivamo), a kamoli bilo cega drugog. Vracane se penzije (postoji opasnost i da neka nova vlast ponovo bude morala da vraca penzije ISTIH ljudi koji su vec napravili dug), deciji dodatak, staru deviznu stednju, Dafinu i Jezdu, spoljni dug, da ne posminjem ratno nasledje (sa svim izgubljenim ratovima) itd... Dakle, SNS dobija prilicno cistiju i jasniju situaciju.

Cetvrto, drustvo i politika, do 2012. godine, postojale su debatne politicke emisije, na gotovo svim televizijama, vlasti i opozicije. Cak je bilo i tv duela kandidata. Danas toga naravno nema, valjda nalik na Kinu i Severnu Koreju. Ja sam se taman ponadao da je uspostavljen osnovni princip promenljivosti vlasti, od 2000. do 2012. taj isti DS koga svi opravdano ili ne "mrze" bar se demokratski ponasao pa je bio i u opoziciji i na vlasti. Na njihovi srecu, sve lose iz nje je sada na vlasti tako da je to mozda i jedna od "cistijih" stranaka.

Peto, kazu stariji ljudi, Tito, Milosevic, Kostunica i Tadic zajedno za tih oko 60god nisu se pojavljivali u etru koliko Vucic za ovih vec 8 godina.

bravo filipe, stvarno mi nije jasno kako neko moze da izabere ista drugo do smirenost, iskrenost, vokabular i postenje onoga sto istinu sipa brzinom munje. takvoj velicini da su zivi poklonili bi se i gandi i mendela. ja sem ako isus ne vaskrsne ponove ne vidim bolju opciju za srbiju od sipaca istine brzinom munje pa u tom smislu necu izaci na izbore, neka ga nek sipa

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UDfAdHBtK_Q[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705777#p705777:21zzwqyr je napisao(la):
And7rey » 06 Феб 2020, 14:28[/url]":21zzwqyr]Ovo je nešto što je meni teško da razumem. Zašto ljudi koji su očigledno opoziciono orientisani, tj. zalažu se za normalnu i demokratsku zemlju a ne za ovo ludilo u kome živimo, često imaju potrebu da pljuju opoziciju koja, verujte mi, nije ni po mom ukusu, ali je jedina opozicija koju imamo.

зато што су лажна опозиција, јер повлаче кораке које иду на руку власти. и зато што шурују са њом. и сигуран сам да постоји опозиција која је далеко боља од СЗС и ПСГ, али од њих не може да дође до изражаја

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705777#p705777:21zzwqyr je napisao(la):
And7rey » 06 Феб 2020, 14:28[/url]":21zzwqyr]Ljudima u Srbiji generalno teško pada da poklone nekome poverenje i to zbog toga što imaju prevelika očekivanja ili ne mogu da se zadovolje sa onim što neki ljudi znaju da ponude. Većina ovde nije ni svesna situacije u kojoj se ta opozicija nalazi i prljave kampanje koja se vodi protiv njih, ali se ipak očekuje više od maksimuma, a kada pitate nekoga "pa zašto ne udješ i ti u politiku ako znaš bolje?" Onda je odgovor najčešće: "Pa što bih? Da bi i mene ispljuvali po tabloidima i šikanirali po pinku? Neću ja u tu prljavu igru..."

наравно да неће никоме да поклоне поверење, јер су задњих 20 година сви изиграли поверење грађана. ја верујем да у тој опозицији има добрих и поштених људи, не сумњам у то. али проблем је што ти људи не могу да дођу до изражаја од ових мутних и кварних

And7rey » 06 Феб 2020, 14:28[/url]":21zzwqyr]Druga stvar je to bacanje svih aktera na opozicionoj političkoj sceni u jedan ćup. Ne znam kako je moguće porediti porediti Djilasa, Bastaća i Trifunovića i reći da su to oni "mračni likovi" koje je, ako sam dobro razumeo, zapravo vlast postavila a ona PRAVA opozicija je ona koja nije u SZS.

па ето, та двојица не раде апсолутно ништа. нешто нисам видео да се Бастаћ убија од посла око општине. само глуми неког циркузанта по улици. а Ђилас је мутнији од свих топ 11 најмутнијих и најзагађенијих река на свету. заједно

And7rey » 06 Феб 2020, 14:28[/url]":21zzwqyr]Najtužnije je to što se sada već i Trifunović baca u isti ćup. Čovek koga smo svi voleli kao glumca, a sada kada se odlučio da ne želi više da živi ovakvoj zemlji, pa se samim tim i uključio u politiku, pljujemo. Čovek koji se ranije nikada nije bavio politikom i nikada nije imao afere ili bio na vlasti da bi to opravdao način na koji govorimo o njemu. To koliko se nekome dopada njegova retorika ili nastup to je sasvim nebitno, bitno je to što je čovek ušao u politiku sa namerom da nešto popravi u ovom društvu, a ne da se obogatio.

зато што се понаша као најгори уличар, а не као неко ко треба да анимира људе да га слушају и поштују

And7rey » 06 Феб 2020, 14:28[/url]":21zzwqyr]Da završim ovaj post želeo bih samo da ljudi na forumu i u Srbiji malo više cene tu opoziciju i pokažu malo više solidarnosti, ili da budu dovoljno hrabri da se sami učlane u neku stranku i započnu političku karijeru.

па сам си написао зашто нико (нормалан) не жели да се учлањује у странку и бави се политиком:

And7rey » 06 Феб 2020, 14:28[/url]":21zzwqyr]"Pa što bih? Da bi i mene ispljuvali po tabloidima i šikanirali po pinku? Neću ja u tu prljavu igru..."

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705815#p705815:21zzwqyr je napisao(la):
dragan » 06 Феб 2020, 16:46[/url]":21zzwqyr]Evropski blok

"Sinoć se u Kragujevcu sastala proevropska opozicija koja je donela odluku da na sledećim izborima nastupa zajednički u okviru Evropskog bloka, . ."

https://moderna.org.rs/2020/02/05/proev ... script=lat

али зато, када сам видео ово име: Liga socijaldemokrata Vojvodine, одмах их отписујем као потенцијалног кандидата за глас

Stranke, Pokreti, Udruženja i ostali koji su najavili učešće na izborima mogu da se podele u tri grupe.
U prvoj grupi bi bile stranke koje su na vlasti, a koje samostalno izlaze na izbore : SNS, SPS i PUPS.
Prema istraživanjima one će osvojiti oko 65% od izašlih birača (53+9+3).

Drugu grupu čine oni koji imaju šanse da sakupe 3% glasova i tako uđu u Skupštinu :
SRS, SPAS , Pokret "Metla", Pokret "Zvono" i Evropski Blok

Treću grupu čine oni koji imaju male šanse da predju 3% : "Zavetnici" i "Jedan od 5 miliona"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705817#p705817:cg6si39e je napisao(la):
JohnnyLee » Čet Feb 06, 2020 5:54 pm[/url]":cg6si39e]
зато што су лажна опозиција, јер повлаче кораке које иду на руку власти. и зато што шурују са њом. и сигуран сам да постоји опозиција која је далеко боља од СЗС и ПСГ, али од њих не може да дође до изражаја
Veoma teške reči, ne znam tačno na koje korake misliš, odluka o bojkotu sigurno ne ide u ruku vlasti. Nisi obrazložio ni zašto je opozicija lažna, niti na koju opoziciju misliš koja postoji ali ne dolazi do izražaja.

наравно да неће никоме да поклоне поверење, јер су задњих 20 година сви изиграли поверење грађана. ја верујем да у тој опозицији има добрих и поштених људи, не сумњам у то. али проблем је што ти људи не могу да дођу до изражаја од ових мутних и кварних
Da, istina. Zadnjih 20 godina je vlast izigrala poverenje gradjana i pokrala je lepo sve što je bilo da se pokrade, i? Šta ovo sada trenutno znači i da li misliš da smo mi jedini u Evropi i svetu gde vlast manipuliše, dobija izbore pa krade? Misliš da se to ne dešava u susednim državama, pa ljudi nisu toliko tvrdoglavi kao ovde. Vidiš kako su u Rumuniji ljudi ipak uspeli da se izbore za neke promene, a situacija što se tiče korupcije bila je još gora nego kod nas, a mi ne radimo ništa i sada je kod nas još gore nego kod njih.

па ето, та двојица не раде апсолутно ништа. нешто нисам видео да се Бастаћ убија од посла око општине. само глуми неког циркузанта по улици. а Ђилас је мутнији од свих топ 11 најмутнијих и најзагађенијих река на свету. заједно
Slažem se.

зато што се понаша као најгори уличар, а не као неко ко треба да анимира људе да га слушају и поштују
Kao što sam rekao, njegov način nastupa i retorika nije za svaki ukus, ali ako pogledamo u evropskom i svetskom kontekstu, mnogi lideri za koje se glasa imaju sličnu retoriku, Tramp na primeri.
Ne svidja se ni meni kako se Trifunović ponaša ali ako budemo realni, ima mnogo ljudi koji se baš lože na to. Vašno je da pogledamo i sam PSG gde su svi ostali ljudi "kulturni", a trifunović je rekao da ne želi da vodi državu, već želi da povedi da bi postavio ljude koji znaju da vode državu i koji bi to radili u interesu gradjana. Ako pogledaš SNS tu su od Vučića preko Sline i Ane svi seljaci i govore na taj način.

па сам си написао зашто нико (нормалан) не жели да се учлањује у странку и бави се политиком:
Pa to je super, onda samo oni nenormalni ulaze u politiku i dobijaju vlast, kao ove seljačine koje sada vode državu, očigledno smo svi previše fini za tu politiku. Ne razumem šta bi sada trebali da radimo nas 7 miliona, da sedimo i kukamo ili koje rešenje postoji?

Postoji i grupa malih stranaka koje su bile na listi SNS-a na predhodnim izborima. Pitanje je šta će sa njima biti i koliko će dobiti poslanika ovaj put, ako uopšte budu bile na listi SNS-a.

"Srpska napredna stranka nije spremna da na svoju listu za parlamentarne izbore stavi veliki broj predstavnika manjih koalicionih stranaka, kao što je bilo učinjeno prethodnog puta, saznaje Danas nezvanično. . . ."
https://www.danas.rs/politika/sns-predl ... -i-karice/

Čak i ako čovek nema za koga da glasa iz želje/ubeđenja, treba izaći na izbore i glasati za onu opozicionu stranku ili koaliciju koja ima najviše šansi da pobedi. Samo i samo zato da ne bi bio monopol nad vlasti to jest da bi monopol vladajuće ili najveće stranke bio što je moguće manji.

I to je sva nauka iza toga. Sedenje kući i durenje što nam je ovako kako nam je ne vodi nikuda.

Deo opozicije koji bojkotuje izbore smatra da će im politički uspeh biti ako smanje izlaznost sa 53% na 49% i manje, jer će tu razliku pripisati svom političkom delovanju.

Mnogo je bolje da izađu na izbore i smanje broj mandata strankama na vlasti, nap. ako SNS padne sa nekih 52% na 45% ili 40% glasova onda je to pravi i očigledan uspeh opozicije.

Ali, Đilas i Jeremić hoće na izbore samo ako će da formiraju vladu, a nemaju nameru da sede u kulupama i učestvuju u radu skupštine, imaju oni "pametnija posla" od donošenja zakona i ostalog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705941#p705941:3r6czy9c je napisao(la):
Bender Rodriguez » 07 Феб 2020, 01:54[/url]":3r6czy9c]Čak i ako čovek nema za koga da glasa iz želje/ubeđenja, treba izaći na izbore i glasati za onu opozicionu stranku ili koaliciju koja ima najviše šansi da pobedi. Samo i samo zato da ne bi bio monopol nad vlasti to jest da bi monopol vladajuće ili najveće stranke bio što je moguće manji.

I to je sva nauka iza toga. Sedenje kući i durenje što nam je ovako kako nam je ne vodi nikuda.

зато ћу и ја да изађем. већа излазност не одовара власти, јер би се тиме смањио проценат њихових сигурних гласова

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705849#p705849:3r6czy9c je napisao(la):
And7rey » 06 Феб 2020, 19:01[/url]":3r6czy9c]
Veoma teške reči, ne znam tačno na koje korake misliš, odluka o bojkotu sigurno ne ide u ruku vlasti. Nisi obrazložio ni zašto je opozicija lažna, niti na koju opoziciju misliš koja postoji ali ne dolazi do izražaja.

прадају ми на памет упад у РТС и блокада председништва као кораци који су и те како ишле на руку власти. мислим да Ђилас и АВ раде руку под руку, замлаћују народ док раде разне мутне радње у позадини. и још Ђилас увлачи наивног Бошка и погубљеног Јеремића у своју мутљавину. нпр. ДСС се врло ретко појављује од ових дилеја. има их још, вероватно, али до СЗС и ПСГ не могу ни да се виде

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705849#p705849:3r6czy9c je napisao(la):
And7rey » 06 Феб 2020, 19:01[/url]":3r6czy9c]Da, istina. Zadnjih 20 godina je vlast izigrala poverenje gradjana i pokrala je lepo sve što je bilo da se pokrade, i? Šta ovo sada trenutno znači i da li misliš da smo mi jedini u Evropi i svetu gde vlast manipuliše, dobija izbore pa krade? Misliš da se to ne dešava u susednim državama, pa ljudi nisu toliko tvrdoglavi kao ovde. Vidiš kako su u Rumuniji ljudi ipak uspeli da se izbore za neke promene, a situacija što se tiče korupcije bila je još gora nego kod nas, a mi ne radimo ništa i sada je kod nas još gore nego kod njih.

мислим да су сви исти, само што су наши изабрали линију мањег отпора

And7rey » 06 Феб 2020, 19:01[/url]":3r6czy9c]Kao što sam rekao, njegov način nastupa i retorika nije za svaki ukus, ali ako pogledamo u evropskom i svetskom kontekstu, mnogi lideri za koje se glasa imaju sličnu retoriku, Tramp na primeri.
Ne svidja se ni meni kako se Trifunović ponaša ali ako budemo realni, ima mnogo ljudi koji se baš lože na to. Vašno je da pogledamo i sam PSG gde su svi ostali ljudi "kulturni", a trifunović je rekao da ne želi da vodi državu, već želi da povedi da bi postavio ljude koji znaju da vode državu i koji bi to radili u interesu gradjana. Ako pogledaš SNS tu su od Vučića preko Sline i Ane svi seljaci i govore na taj način.

то вођење му баш и не иде од руке. друго, Трамп је на власти, па себи може да дозволи такву реторику. Сергеј је нико и ништа, тако да мора мало да је промени да би анимирао. и да престане да се понаша елитистички, да не заборави да је већина у Србији необразована и затуцана, и не живи у кругу двојке

And7rey » 06 Феб 2020, 19:01[/url]":3r6czy9c]Pa to je super, onda samo oni nenormalni ulaze u politiku i dobijaju vlast, kao ove seljačine koje sada vode državu, očigledno smo svi previše fini za tu politiku. Ne razumem šta bi sada trebali da radimo nas 7 miliona, da sedimo i kukamo ili koje rešenje postoji?

решење је изаћи и гласати у што већем броју. макар и за неке опскурне левичарске, центристичке или мањинске партије или групе грађана које су сличне нама. тиме ће братија са власти добити мање процената, мање мандата. то је решење за смену власти.

Koliko beogradska leita uopste poznaje tu zatucanu i spokojnu vecinu?

Sta zele svi ti ljudi?
Zele li nesto drugo osim ovog sto je sada?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=706019#p706019:w73ei8lh je napisao(la):
MC_ » 07 Феб 2020, 12:28[/url]":w73ei8lh]Koliko beogradska leita uopste poznaje tu zatucanu i spokojnu vecinu?

Sta zele svi ti ljudi?
Zele li nesto drugo osim ovog sto je sada?

не познају је ни мало, и ту је проблем. и већина њих добија шта хоће преко Пинка и Хепија, где их бомбардују глупостима и причама како у Србији тече мед и млеко

Ta "zatucana" većina je nekad glasala protiv Miloševića, a za "demokratski blok", ali kada joj nisu ispunjena očekivanja i kada se promenio sastav glasača (neki su preminuli, a mladji dobili pravo glasa), onda su glasali za Tomu protiv Tadića, pa kasnije za SNS i Vučića.
Sada ona nema poverenja u priče i obećanja "beogradske elite" sastavljene od bivše vlasti koja je već jednom izgubila poverenje, pa jedino neka nova koalicija može u skupštini da se nametne kao bolja od ove na vlasti. Manji deo opozicije je za bojkot i ovde su njihovi stavovi :
https://naslovi.net/2020-02-07/beta/jer ... a/24882739

реално, није било тешко бити против Милошевића, после деценије ратова и санкција, и непосредног бомбардовања годину дана пре избора

Vrh