Da, napali ih i polomili zube, osramotili se pred celim svetom, zavili svoju ekonomiju i narod u crno i napraviše prokletinje novi hladni rat u jeku drugih svetskih kriza.
Nadam se da ti je jasno da jedini sledeći korak odnosno ispad vodi u Treći svetski rat, a on gotovo sigurno vodi u Nuklearni armagedon. Pa sad, ko želi to, neka priželjkuje. Samo mu savetujem da u međuvremenu odlgeda britanski film Threads, pošto on odlično opisuje šta čeka čovečanstvo posle nuklearnog rata. I da ima pravde i pameti, sve ove belosvetske psihopate, u Moskvi, u Vašingtonu, Berlinu, Briselu, Pekingu, Rijadu... svi bi bili vezani i primorani da ga pogledaju. Pa se onda možda i ne bi ponašali tako infantilno i debilno.
I da, Sanna Marin i slični državnici su za krize u svetu zaslužni taman koliko sam i ja zaslužan za neuspele i pljačkaške privatizacije sredinom 2000ih. Niđe veze, što bi rekli. Ali kapiram, u kriznim vremenima, velikom procentu Homo sapiensa se probude primalni nagoni koji nalažu da se pažnja usmeri na neku metu i da se nađe nekakva personifikacija i neko ko će da bude dežurni krivac, dežurno zlo, a isto tako i neko drugi ko će da bude dežurno dobro. Proradi onaj čoporativni mentalitet ''mi - oni''. Pošto vidim da nema kritike vladajućih psihopata u Moskvi,Briselu, Vašingtonu, Berlinu, Pekingu i Rijadu... naravno da mora da se nađe neki alternativni krivac. A u ovom slučaju, to su zemlje koje se ni ne mešaju u svetske tokove, i njihovi političari koji se, pre svega, trude da budu ljudi a tek posle političari i državnici.
Jeste, zbog takvih smo u krizi. Ok.