Inače našao onaj izveštaj EU o Srbiji.
Evo šta kaže, izdvojio sam tri tačke koje su meni zanimljive
Barem ne u toj zvaničnoj formi.
E sad tu na scenu stupa ovo:
I jedna zanimljiiva tačka u vezi Turske:
Koga zanima ceo izveštaj je ovde:
Evo šta kaže, izdvojio sam tri tačke koje su meni zanimljive
I dalje traže "pravno obavezujući dogovor o normalizacij odnosa", priznanje se ne pominje kao što je Šolc izjavio.step up the EU’s constructive engagement with the authorities of both Serbia and Kosovo to achieve a comprehensive legally binding normalisation agreement between the two in the framework of the Belgrade-Pristina Dialogue;
Barem ne u toj zvaničnoj formi.
Najverovatnije da nema ništa od daljeg pristupanja EU jer ovaj sankcije neće uvesti a samim tim je već i blokiran jedan klaster.prioritise the alignment of accession countries with the EU’s common foreign and security policy and continue accession negotiations with Serbia only if the country aligns with EU sanctions against Russia;
E sad tu na scenu stupa ovo:
Da li će i to biti uslovljeno uvođenjem sankcija ostaje da se vidi.propose ‘special partnerships’ for countries that do not intend to join the EU or do not fulfil membership criteria;
I jedna zanimljiiva tačka u vezi Turske:
formally suspend accession negotiations with Turkey, in accordance with the negotiating framework, until the country reengages with the EU and demonstrates clear and significant progress in EU-related reforms, while continuing partnership in essential areas of joint interest;
Koga zanima ceo izveštaj je ovde: