Ameri žele "dobre odnose" sa Srbijom, pod uslovom da Srbija bude Beogradski Pašaluk od 2-3 miliona stanovnika.
Spomenuo si samo Kosovo i Metohiju, šta je sa drugim njihovim projektima na Balkanu? Oni gaze Dejtonski Sporazum u pravcu razvlašćivanja Republike Srpske i njenog utapanja u unitarnu BiH, oni su najveći pokrovitelji srebreničke laži gde pokušavaju da nas proglase za genocidni narod, oni prave antisrpsku vladu u Crnoj Gori za koju niko nije glasao, oni zabranjuju da u bilo kojoj vladi Crne Gore učestvuje Demokratski Front koji predstavlja 35%+ Srba u toj državi, oni preko svojih poslušnika u Bundestagu i EP sada pokušavaju da zapale i Vojvodinu koja se izričito spominje u njihovoj rezoluciji, to apropo one tvoje optužbe da se meni priviđaju separatistički projekti u Srbiji mimo Kosova i Metohije.
Suština je u tome da se mi od angloameričke politike ne možemo nadati ničem što je dobro po nas, niti je moguće da sa njima ikada imamo dobre odnose koji su na obostranu korist, pa makar mi ovog trena objavili rat Rusiji, uveli joj sankcije i prekinuli diplomatske odnose. Makar mi ovog trena priznali secesiju KiM i pustili ih u UN, oni će reći "super, ajmo sada Raška", ili Vojvodina, ili gašenje Republike Srpske, ili jug Centralne Srbije, ne znam koji je tačan redosled u njihovim planovima, ali antisrpska politika je njihova geopolitička zadatost. Ceo narod doživljavaju kao "male Ruse", čak i kada nam je vlast antiruska, i nijedan saveznik im zato protiv nas nije gadljiv. Nema te američke i britanske administracije koja bi vodila prosrpsku politiku, neke su samo malo manje štetne po nas (poput Trampove i Mejdžorove),a neke su antisrpske do ekstrema (poput Bajdenove,Klintonove i Blerove). Te nijanse su uslovljene njihovim odnosom prema Rusiji, i stepenu globalne konfrontacije koja se odražava i na naš prostor.
Amerikanci će uvek biti kontra naših nacionalnih interesa, i najbolje odnose ćemo imati sa njima ako izvršimo kolektivno samoubistvo. Nažalost, ali tako je. Alternativa je da nemamo baš tako "dobre odnose" koji su samo na našu štetu, ali da preživimo.