Левица го крејзииии !!
Samo da dodam da je i Obama bio u zvaničnoj poseti Vietnamu 2016 godineZapravo, Vijetnam se prilično dobro oporavio od rata. Ovime ne kažem da je napad na njega bio opravdan - nije, i drago mi je što su ih Vijetnamci isprašili. Ali oporavio se. I još bitnije - jedan od razloga što se tako dobro oporavio i uzdigao jeste i to što je Vijetnam na vreme shvatio da bez dobrih odnosa sa razvijenim svetom nema leba.
Zato su još 2004. ugostili Američku mornaricu:
2010. su održali i prvu zajedničku vojnu vežbu:
A evo kako je izgledala poseta i vežba iz 2016, vidi se rastuće poverenje i partnerstvo između dve strane:US-Vietnam ties strengthen with military exercises, to China's chagrin
This week, the USS John McCain is engaged in military exercises in the South China Sea - setting a new threshold in US-Vietnam ties.www.csmonitor.com
Istina, mogu da razumem zašto mnogi ljudi i dan danas misle da su Amerika i Vijetnam u groznim odnosima, jer se na prostoru Evrope ne prenose mnogo vesti i dešavanja iz Azije, a i mediji vole da nas drže u toj zabludi da svi u Vijetnamu dobijaju napad besa čim vide američku zastavu. Kao npr što je Top Gear implicirao u onom svom specijalu u Vijetnamu (koji je, izuzev tog budalisanja, bio zaista odličan). Ali sve u svemu, eto, čak i oni izgladiše svoje odnose i ugostiše američku vojsku još ranih 2000ih, pre 20 godina. Sam rat se završio 1975, Klinton i njegovi su prišli Vijetnamu sredinom 90ih, tačno 20 godina kasnije. A još 10 godina kasnije, eto, uspostaviše i vojnu saradnju. Čini se da su Vijetnamci brže i lakše oprostili Amerima sve one grozote 8-godišnje intervencije nego mi ovdašnje intervencije. Mene to navodi na razmišljanje. Ne o etici i ispravnosti toga. Nego o tome kako prolaze zemlje koje su fleksibilne, a kako one koje se zadrto i fanatično drže svojih uverenja i prošlosti.
Tvoj će problem @Užice uvek biti što odbijaš da prihvatiš da u međunarodnoj politici nema emocija i gledanja u prošlost. Samo interesi, ovde i sada.
U USA vec postoji nesto kao ministartvo za dezinformacije, pa vi vidite. I to je uvela americka DS,Можда левица јесте мало откачила, али овакве вести без извора или неких прецизнијих података често се покажу као најобичније новинарске (или твитерске) патке. Мада са друге стране, ко још увек верује да обавештајне агенције што левичарских што десничарских администрација већ немају "chat control". Под оправдањем борбе против криминала сигурно се користи и злоупотребљава и за друге сврхе.
Mozda tvoja logika vazi za druge zemlje, ali u Srbiji jesu svi isti. Poslednji izbori su to dokazali.Ja sam se nadao da je svima odavno postalo jasno da je cela ta priča kako su svi isti, da je politika prljava, da je moralnoj osobi "odvratno" i "ispod časti" da učestvuje u njoj, jedna od klasičnih manipulacija i laži vladajućih elita svuda i na svakom mestu. Jer to UVEK pomaže onima na vlasti, pošto su jedino oni u poziciji da imaju i resurse i uticaj kojim mogu da obezbede da se njihovi glasovi osipaju sporije od opozicionih, čime na izborima poboljšavaju svoje rezultate u relativnom odnosu glasova.
Nisu svi isti.
Čak i da su SVI u politici "pokvareni" ili "nesposobni", nisu svi isti. Onda bi prosto trebalo pomagati onog koji je najmanje loš, ili onog čiji se sebični lični interesi trenutno i slučajno najviše poklapaju sa interesima naroda. Ako je to najbolji izbor od mogućih, onda to JESTE NAJBOLJI izbor. Nema tu ništa relativno i uslovno.
Politika je jedino što može da promeni situaciju. Čak i ako se na kraju desi revolucija i nasilno zbacivanje neke diktature, prethodno se u dovoljnom stepenu mora promeniti raspoloženje naroda, pa se to opet svodi na isto, tj na neophodnost prethodnog političkog rada. Što nije moguće ako se širi shvatanje da je politika nešto prljavo. Kako može biti prljavo ono od čega zavisi i vaš život i život naroda kome pripadate? Politka je uvek izraz i slika stvarnosti, pa ko je "ne voli" živi u svetu fantazija ili vere u neki nepostojeći ideal, u prigodno božanstvo koje je sam izmislio, a ne u realnosti. Politika je ista kao i zima, kiša ili sneg. Takvi su kakvi su, nema šta da se vole ili ne vole. Bez vazduha se ne može disati.
Da li minimalac mora/treba da pokrije minimalne zivota zaposlenog?Одговара наравно али радници су ти који бирају да ли ће да раде за њу - неће ако имају бољу понуду. Што више расте минималац то ће мање њих имати бољу понуду и више њих ће технички радити за минималац. Ако нпр. данас 400.000 ради за минималац (350 евра) а још 400.000 ради за мање од 450 евра и држава попусти, увећа минималац на 450 евра имаћеш да 800.000 радника ради за минималац. И онда Данас може да пише како се "број људи на минималцу дуплирао, упркос тврдњама из Владе Србије како БДП расте" или нешто слично. У реалности додуше би један део оних који су нпр. радили за 400 евра био отпуштен јер њихов рад не вреди 450 евра или просто њихови послодавци не могу да приуште толико да их плаћају.
Ali u pravu je ovde Užice. Zmihajlovićka i Grčić su štroka. Grčića bih posebno lično prevaspitao. Krme seljobersko.
Jedina je sreća što se uvek najpre setim one Kesićeve reprezentacije njega, tako da kad god mu vidim tu volovsku facu, setim se te foto montaže i dobrano ismejem.
Šalim se naravnoAli u pravu je ovde Užice. Zmihajlovićka i Grčić su *****. Grčića bih posebno lično prevaspitao. **** **********.
Jedina je sreća što se uvek najpre setim one Kesićeve reprezentacije njega, tako da kad god mu vidim tu ******* facu, setim se te foto montaže i dobrano ismejem.
Dabome, i treba da budu podložni kritici, i to mnogo oštrijoj i podrobnijoj nego drugi ljudi.Baš zato što su najviši deo javnih vlasti i negde privilegovani su "dužni da istrpe više" pa kao deo političke kritike može da prođe i ono tvoje "krme seljobersko" a da se ne smatra uvredom i da shodno tome nema naknade štete za pretpljenu duševnu bol ili povredu časti i ugleda...
Smatra se da odnos vecine prema manjini dobro ilustruje stepena demokratije u jednoj drzavi. Zastita slabijeg spada u univerzalne vrednosti jednog drustva - od obdanista, pa do vojske, ako hoces, i nije, ili ne bi trebalo biti, samo levicarski stav. Ako te vrednosti ne postoje, znamo sta se moze desiti nakon sledecih koraka u tom pravcu, postoji previse primera u istoriji, a vrlo lako moze da se otrgne kontroli.Eto to je tipičan levičarski stav, zaštitimo obespravljene, manjine i osetljive grupe, (između ostalog i politički korektnim govorom), a ne one koji su već dovoljno zaštićeni i privilegovani i svakako u većini...
На сваки тај пример додај 50 где се крше конвенције. Па на факултету ми је најважнија лекција била да све може да прође и да све може да се заврши и испегла... То је оно што те већ на првој години науче. Први факултет не поштује правила, и то нема везе са друштвеним или природним наукама.Sećam se kad sam učio Ljudska prava, bio mi je jedan od omiljenih ispita, jer je pun primera iz prakse i presuda Evropskog suda za ljudska prava pa je bio zanimljiv... Obrađivale su se sve neke zanimljive teme od eutanzije, abortusa, gay brakova do smrtne kazne...
Ali levica nije jednako kontrola svega i svačega na svakom koraku... To je izvitoperno shvatanje levice...
Mi smo u Evropi... i pravimo razliku između liberala i levičara... u oblasti ljudskih prava tu je situacija slična, ali kod ekonomskih i socijalnih prava se drastično razlikuje...U Americi liberali se smatraju levicarima iako su oni daleko od toga.
U Evropi liberali nisu levicari, vec su to socijalisti ili komunisi.