Šta je novo?

Izbori 2024

Pre 2 dana kad sam kupovao jogurt bio je 184 din, danas je 209. Dezodorans poskupeo 120 dinara, toalet papir sa 350 na 450din...
Tek ce da bude.
Ali evropska elita (levo-liberalna) je sama ovo odabrala. Neka bude tako.
I samo da se zna (a vidi se sa grafika) inflacijaje pocela jos pre ukrajinskog rata.
Kolektivni Zapad misli da ce ovo biti neka dobar vibracija, reset, mogucnost promene.
Medjutim, intelektualni i moralni kapaciteti tih ljudi, obrazovanih na prestiznim evropskim univerzitetima su nula.
Sada ce EU da vidi kako je oduvek u Africi. Vazalne drzave spremen su da gas placaju 4 X skuplje i kupuju oruzje.
Ko nema para moze da plati i u naturi,u mladim zivotima vojnika. Mi smo negde tu.

Tek ce da bude.
Ali evropska elita (levo-liberalna) je sama ovo odabrala. Neka bude tako.
I samo da se zna (a vidi se sa grafika) inflacijaje pocela jos pre ukrajinskog rata.
Kolektivni Zapad misli da ce ovo biti neka dobar vibracija, reset, mogucnost promene.
Medjutim, intelektualni i moralni kapaciteti tih ljudi, obrazovanih na prestiznim evropskim univerzitetima su nula.
Sada ce EU da vidi kako je oduvek u Africi. Vazalne drzave spremen su da gas placaju 4 X skuplje i kupuju oruzje.
Ko nema para moze da plati i u naturi,u mladim zivotima vojnika. Mi smo negde tu.

Evropa je ucenjena od strane Amerike i nema izbora. Setite se početka rata. Uzdržavali su se i imali sve moguće primedbe na Američke predloge. Međutim pod udruženim pritiskom Amerike i paranoidnih Evropskih država koje se graniče sa Rusijom (a koje se isuviše dobro sećaju svoje bliže i dalje istorije), na kraju su popustili i Francuzi i Nemci, pa preuzeli istu retoriku i politiku koju su diktirali Amerikanci. Za to vreme su uradili potrebne analize i shvatli da JOŠ ne mogu bez Amerike. Niti imaju pravu vojsku, još manje zamenu za NATO, niti su samostalni u tehnološkom pogledu, niti su dovoljno politički jedinstveni da se odupru pritisku iz Amerike bez velikih unutrašnjih lomova. Rade na tome, ali su još daleko od prave samostalnosti. To treba imati na umu kad se sa prezirom spominje "Evropska elita". Sve je njima jasno, zato se i ponašaju tako.

odvratno. ns SNS mogu da budem besan, Mogu i da ih mrzim zbog svega sto su nam uradili.
"Moramo" mi se gadi.
Sns:
Unistila Eps
Poklonila nezavisnost Kosova (99% zavrseno)
Potrosila milijarde na pomoc globalnim korporacijama
Milijarde otisle na korupciju firmama vezanim za stranku
....
Moramo: postoji
Zakljucak: Moramo je neuporedivo gori!
Nek si ti meni ziv i zdrav, samo toliko.

Evropa je ucenjena od strane Amerike i nema izbora. Setite se početka rata. Uzdržavali su se i imali sve moguće primedbe na Američke predloge. Međutim pod udruženim pritiskom Amerike i paranoidnih Evropskih država koje se graniče sa Rusijom (a koje se isuviše dobro sećaju svoje bliže i dalje istorije), na kraju su popustili i Francuzi i Nemci, pa preuzeli istu retoriku i politiku koju su diktirali Amerikanci. Za to vreme su uradili potrebne analize i shvatli da JOŠ ne mogu bez Amerike. Niti imaju pravu vojsku, još manje zamenu za NATO, niti su samostalni u tehnološkom pogledu, niti su dovoljno politički jedinstveni da se odupru pritisku iz Amerike bez velikih unutrašnjih lomova. Rade na tome, ali su još daleko od prave samostalnosti. To treba imati na umu kad se sa prezirom spominje "Evropska elita". Sve je njima jasno, zato se i ponašaju tako.

Osnovna ideja Evropskog razvoja je bila da izbegnu gigantske izdatke za savremeno naoružanu i moćnu vojsku, tj da te troškove prebace na Amerikance, a da oni tako ušteđen novac iskoriste za ubrzani tempo tehnološko ekonomskog razvoja, kao i za veće političko ujedinjavanje EU. Tako bi brže prestali da zavise od Amerikanaca i Kineza. To bi se platilo time što se Amerikancima prepusti da vode glavnu reč u NATO-u i u globalnoj politici, kao i da i dalje imaju svoje vojne baze u Evropi. Zato je Tramp onoliko galamio da Evropa ne plaća svoj deo za vojsku. Ali dok je bio mir, to nije bio problem. Sad su ih nažalost zeznuli i Rusi i Amerikanci. Ipak, bio je to dobar plan.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Зума, да се вратимо на тему о епидемији?

MIslis da su toliko racionalni?
Ti bi vrsio analize, ti si racionalan covek, i to je ok. Vec dugo samna ovom forumu, znam da imas dobre namere.
Zapravo vidim kod tebe razvijanje ideje o razlozima svega ovoga.
Ja znam da oni nisu vrsili analize. Znam ih suvise dobro. Znam sta se krije iza njihovog prividnog racionalizma.
Iz njih progovaraju kompleksi nize vrednosti u odnosu na Ameriku kao i latentni rasizam prema Rusima i Slovenima uopste.
Evropskoj eliti nije zamislivo hnista drugo. Sve drugo je pretesko.

Poslednja izmena:
Зума, да се вратимо на тему о епидемији?

Epidemija je za sada gotova, i to tačno kad sam rekao da će biti gotova još pre 14 meseci, pa nema aktuelnosti o kojima bi moglo da se piše. Videćemo šta će biti sledeće zime. Međutim o tome kako smo prošli i šta bi u svetlu toga trebalo dalje raditi bi MORALO da se govori, ko i dalje ima volje za tako nešto, mada ne vidim da je ikoga briga. Cvrčak i mravi. Ili ono: "Djekna jos nije umrla, a ka' ce ne znamo". Možda napišem nešto o konačnom bilansu kad zavod za statistiku objavi sledeći izveštaj.

• Sviđa mi se
Osnovna ideja Evropskog razvoja je bila da izbegnu gigantske izdatke za savremeno naoružanu i moćnu vojsku, tj da te troškove prebace na Amerikance, a da oni tako ušteđen novac iskoriste za ubrzani tempo tehnološko ekonomskog razvoja, kao i za veće političko ujedinjavanje EU. Tako bi brže prestali da zavise od Amerikanaca i Kineza. To bi se platilo time što se Amerikancima prepusti da vode glavnu reč u NATO-u i u globalnoj politici, kao i da i dalje imaju svoje vojne baze u Evropi. Zato je Tramp onoliko galamio da Evropa ne plaća svoj deo za vojsku. Ali dok je bio mir, to nije bio problem. Sad su ih nažalost zeznuli i Rusi i Amerikanci. Ipak, bio je to dobar plan.
bio je to odbar plan, slazem se.
Evropa je negde sedamdesetih, osamdesetoh godina 20. veka uspela da spoji ideje socijalizma i leiberalizma.
Od socijalne drzve u EU nece ostati ni kamen na kamenu.

Sns:
Unistila Eps
Poklonila nezavisnost Kosova (99% zavrseno)
Potrosila milijarde na pomoc globalnim korporacijama
Milijarde otisle na korupciju firmama vezanim za stranku
....
Moramo: postoji
Zakljucak: Moramo je neuporedivo gori!
Nek si ti meni ziv i zdrav, samo toliko.
Ne kazem da su gori,
Moramo nije stigao da bude gori.
Oni su ono u sta ce evoluirati sistem SNS-a.
Oni ce biti sve sto je SNS i jos gore.
Zato to mislim.
SNS vodi ucenjen covek, bednik. On mora tako.
Moramo ne mora. Oni sami zele.

Epidemija je za sada gotova, i to tačno kad sam rekao da će biti gotova još pre 14 meseci, pa nema aktuelnosti o kojima bi moglo da se piše. Videćemo šta će biti sledeće zime. Međutim o tome kako smo prošli i šta bi u svetlu toga trebalo dalje raditi bi MORALO da se govori, ko i dalje ima volje za tako nešto, mada ne vidim da je ikoga briga. Cvrčak i mravi. Ili ono: "Djekna jos nije umrla, a ka' ce ne znamo". Možda napišem nešto o konačnom bilansu kad zavod za statistiku objavi sledeći izveštaj.
Путин је рекао да је готово.

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да уколико председник Србије Алекснадар Вучић "заиста крене ка Западу, то би било вероватно најбоље наслеђе његове политике и то би значило да је кренуо у правцу који ПСГ заступа".

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да уколико председник Србије Алекснадар Вучић "заиста крене ка Западу, то би било вероватно најбоље наслеђе његове политике и то би значило да је кренуо у правцу који ПСГ заступа".
Kada AV uvede sankcije Rusiji, najpoštenije bi bilo da se DS, PSG i SPP kolektivno utope u SNS, odnosno da se sa njima "ujedine" kao Šapićev SPAS. Ista ideologija, ista politika, iste gazde, besmisleno je da ne budu ista stranka ili barem deo iste koalicije.

Ne računajući te sankcije koje samo što nije uveo, Grbović ne može da objasni šta je to AV za ovih 10 godina uradio, a da nije u pravcu koji zastupaju PSG ili LDP.

Poslednja izmena:
Svi oni imaju istu idoelogiju - neoliberalizam.
Mora se priznati da Moramo, programski ima neke dobre strane vezane za prava radnika, ali ja vise ne verujem da ozbiljno misle.

Ne kazem da su gori,
Moramo nije stigao da bude gori.
Oni su ono u sta ce evoluirati sistem SNS-a.
Oni ce biti sve sto je SNS i jos gore.
Zato to mislim.
SNS vodi ucenjen covek, bednik. On mora tako.
Moramo ne mora. Oni sami zele.
Joj, lijem suze, baš mi ga žao.. vidi se da mu je teško.. vodi tzv. keč ol stranku i sad pritisnut sa svih strana, šta će, kako će...

Moramo barem nisu licemerni. I pre izbora su govorili o potrebi uvođenja nekih sankcija Rusiji.

Moramo su bili usmereni na ekologiju da bi se na kraju orijentisali na resavanje problema drugih drzava i njihovih odnosa.
Jos jedna prevara gradjana.
Oni su nas navukli na zabranu iskopavanja litijuma. Danas oni ispunjavaju zadatke koje im dodeljuju stranci, suprotno nasim interesima.

Mora se priznati da Moramo, programski ima neke dobre strane vezane za prava radnika, ali ja vise ne verujem da ozbiljno misle.
Zbog svog opredeljenja za EU bez alternative, oni taj deo svog programa uopšte ne bi mogli da sprovedu kada bi došli na vlast.

EU želi da Srbija bude zemlja jeftine radne snage, bez ekoloških standarda i snažnih sindikata.

• Sviđa mi se
Moramo su bili usmereni na ekologiju da bi se na kraju orijentisali na resavanje problema drugih drzava i njihovih odnosa.

Oni su nas navukli na zabranu iskopavanja litijuma. Danas oni ispunjavaju zadatke koje im dodeljuju stranci, suprotno nasim interesima.
Nije prevara. U predizbornoj kampanji bili su dužni da se izjasne i ostalim važnim pitanjima kada su bili pitani, u predstavljanju stranaka ili predsedničkih kandidata... akcenat su stavili na ono što im je primarna politička agenda, ali su iznosili stavove i na druga pitanja...

Tako da ne vidim prevaru...

Kako može stranka, koja učestvuje na izborima za državne funkcije, da se ne izjasni o svim političkim aspektima? Kakva ti je to logika majke ti? Problemi drugih država i odnosi drugih država na nas utiču, i naravno da se svaka politička stranka u državi mora baviti tim pitanjem, pogotovo ako želi da upravlja državom.

Зашто изјаву даје господин Весић а не Шапић?

Kako može stranka, koja učestvuje na izborima za državne funkcije, da se ne izjasni o svim političkim aspektima? Kakva ti je to logika majke ti? Problemi drugih država i odnosi drugih država na nas utiču, i naravno da se svaka politička stranka u državi mora baviti tim pitanjem, pogotovo ako želi da upravlja državom.

Oni su imali polet na krilima ekoloskih pitanja.
Unistili su eneriju protesta iz decembra.
Nas se ne ticu nesuglasice Rusije i Nemacke.

Vrh